Dodaj do ulubionych

Spodnie dla szczupłego trzylatka

24.07.23, 17:20
Gdzie kupię spodnie dla szczupłego prawie 3 latka? Syn nosi rozmiar spodni 98/104. Do tej pory kupowałam mu spodnie w h&m, smyku i pepco. Sa to jeszcze spodnie z działu dla niemowlaków a powoli już wchodzi w tą starszą rozmiarówkę. Niestety te, które ma teraz (rozmiar 98 z działu dla niemowlaków) prawie wszystkie są sporo za duże w pasie. Muszę mu mocno ściskać sznurkiem a i tak jest luz. Jest to problem bo syn nie potrafi ich sam zawiązać, a idzie zaraz do przedszkola, więc byłoby miło, gdyby mógł sobie ze spodniami sam poradzić, naciągnąć na tyłek i nie musieć wiązać.
Jeśli ktoś ma sprawdzone spodnie dla szczuplaków to podeślijcie proszę link do konkretnych modeli.
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 17:28
      Tape O'Lorei ma ubrania na szczupłe dzieci.
    • ichi51e Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 17:32
      Uniqlo - tak wszystkie spodnie maja gumki
      • ichi51e Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 17:35
        www.uniqlo.com/eu/en/kids/girls-and-boys/trousers-leggings-joggers

Zasadniczo tez wszystkie francuskie firmy maja raczej szczuplejsze ubrania.
    • najbrzydszebutyswiata Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 17:32
      Ja sobie radzę zszywając wzdłuż szwu gumkę w pasie (czy zakład) wdając materiał. Parę cm można w ten sposób uzyskać, sprawdzi się raczej w cieńszych materiałach.
    • szarmszejk123 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 17:33
      Okaidi ma szczupłe spodnie .
    • asia.sthm Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 17:35
      Wciagnij gume zamiast sznurka, w czym problem?
      • lemonka5 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 17:47
        Ja mojemu szczuplakowi, teraz już 6-letniemu kupuję jegginsy w Calzedonii. Mają gumkę w pasie, są naprawdę wąskie, ale wyglądają jak dżinsy. Są różne kolory, a w wersji zimowej są ocieplane. Najmniejsze rozmiary to właśnie na 3/4 lata. Jak dla mnie to odkrycie odzieżowe.
      • margaretta80 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 07:59
        Problem w tym, że to nie chodzi o 1 czy 2 cm. To tak jakbyś nosząc rozmiar S kupowała sobie spodnie XL i zmniejszała gumką
    • bajgla Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 18:05
      My Basic, Mammamia, TuSzyte
    • dwa_kubki_herbaty Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 19:39
      Nigdy nie kupowałam spodni na sznurek, zawsze gumka lub gumka na guzik.
      Kupuje spodnie typu slim i wtedy są normalne na moje dziecie. Np. teraz majac 150 cm chodzi w spodniach na 146 bo te mu z dupy nie spadają ale ma też te na 140.
      Spodnie dresowe sa na mojego syna za wielkie w jego rozmiarze i ma jedne na wszelki wypadek, chyba ze trafie na zakupach stacjonarnych na jakies dziwaczne waskie wtedy biorę bez oglądania się na promki.
      Większość marek sieciowych ma teraz spodnie dla chudych/normalnych/grubych w rozmiarze dziecięcym i młodzieżowym.
      Ostatnio kupilam spodnie z next na 152 (mialy być na teraz) - no moze na przyszly rok będą ;P
    • ankanka3 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 22:15
      Okaidi. Nie dość, że dla szczuplaków to jeszcze mają w pasie guziczki do regulacji.
    • sunflowerin Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 23:35
      Next
    • samawsnach Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 24.07.23, 23:43
      Korzystasz z zalando lub zalando lounge? Matką trzech szczupłych młodzieńców będąc zdecydowanie polecam Name It- zgrabne i fajne spodnie z regulacją - nie tylko dżinsy, ale i dresówki.
      Gdybyś kupowała to raczej celuj w rozmiar niżej, bo zazwyczaj wychodzą większe.
    • katie3001 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 04:48
      Sinsay. Tam kupowalam spodnie dla szczuplej corki
    • 0bywatelka87 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 06:16
      Polecam stronę KIDSJOY lub spodnie marki MROFI do kupienia na wielu przeróżnych stronach. Mój synek też jest szczupły i te dwie marki dają radę. Ale uwaga: na KIDSJOY trzeba się wczytać w rozmiarówkę każdego modelu.
    • mia_mia Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 06:29
      Spodnie dla dzieci najczęściej mają regulację w pasie, taką gumkę na guziczki, w przypadku spodni wiązanych mój syn nigdy ich nie rozwiązywał tylko przeciskał zawiązane przez biodra. U nas problem jest podwójny, bo nie dość, że chudy to jeszcze ma długie nogi. Moja rada, jak trafisz na pasujący model kup kilka par w różnych rozmiarach.
      I tak jak ktoś pisał, okaidi ma wąskie spodnie, a niektóre firmy linię slim.
    • samaasma Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 07:14
      Jejku co to za głupia Moda żeby małe dzieci które się cały czas wyją pakować w jakieś sztywne spodnie
      Kup mu po prostu elastyczne Getry
      i do przedszkola będzie wygodniej żeby chodzić i będzie się zdrowiej rozwija a nie pakujesz w jakieś sztywne spodnie i hamujesz ruchy i rozwój
      Szok
      • margaretta80 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 07:57
        A gdzie wyczytalas to o sztywnych spodniach? Syn chodzi w spodniach dresowych i to one są za luźne w pasie.
      • bei Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 07:58
        Samaasma, czy Ty wiesz, jak wyglądają getry?

nastopy.pl/skarpety/damskie/klasyczne/getry-bawelniane-leg-warmers-do-tanca-gimnastyki-na-co-dzien-23242?gclid=EAIaIQobChMIzcDuzpapgAMVgb13Ch13fQ9hEAQYAiABEgLmX_D_BwE
    • margaretta80 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 07:58
      Dzięki dziewczyny za polecenia. Sprawdzę w pierwszej kolejności to Okaidi bo mam możliwość stacjonarnie.
    • arwena_111 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 08:07
      Synowi kupowałam w Mothercare, ale ich już nie ma w Polsce.
      Nie wiem czy jest jeszcze Endo i Cocodrillo.

Jak syn poszedł do szkoły - to CUBUS, coolclub w Smyku - wszystko co miało spodnie z takimi gumkami wszytymi w pasie, które można było ściągać. Lidl ma też szczupłe.
      • margaretta80 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 08:11
        Przyznam szczerze, że nie wiem o jakie gumki chodzi, a już kolejna osoba o tym pisze. Muszę przejrzeć spodnie, które mamy. Może też takie mamy, a nawet nie wiem o tym.
        • arwena_111 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 08:21
          w pasie jest wszyta taka gumka jak na zdjęciach.
          • margaretta80 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 09:11
            Aaa tylko jak widzę one w takich bardziej eleganckich spodniach a mój jeszcze mały I właściwie same dresowe nosi.
            • mia_mia Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 12:49
              Teraz jest dużo jeansów i innych spodni, które są miękkie i bardzo elastyczne, praktycznie w niczym nie ustępują spodniom dresowym, a nie wypychają się jak one, nie mechacą.
      • furiatka_wariatka Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 09:58
        Endo owszem, ale Cocodrillo to nie są spodnie na szczupłe dzieci. Ale ubrania są b dobrej jakość, ale raczej bluzki, itd, ale spodnie szerokie w pasie
        • arwena_111 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 11:39
          Dresy trafiałam szczuple
        • sol_13 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 26.07.23, 23:00
          Kupuję w coccodrillo od ok 10 lat i jakość się niestety nieco popsuła, ale ładne nadal są.
          Spodnie dla córki chudziaka są węższe i lepiej leżą niż np z hm.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 08:37
      Ja takie dresowe dla swojego kupowałam i kupuję na Allegro. Tam masz najczęściej podane dokładne wymiary, więc nie będzie wpadki. Polecam spodnie Gamet, są wąskie w pasie i dobra jakość.
    • leni6 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 09:16
      Ja kupowałam mybasic, według mnie szczuplejsze niż te co wymieniłeś, ale też nie jakieś ekstremalnie szczupłe. Jak dziecko jest bardzo chude to zwykle pasują francuskie marki np okaidi.
    • mama-ola Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 09:31
      Kupowałam na sali Auchana marka in extenso.
    • mikams75 Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 12:28
      popatrz na dziewczece, sa wezsze a jak dobrze poszukasz, to znajdziesz bez motylkow i kwiatuszkow.
      • kanna Re: Spodnie dla szczupłego trzylatka 25.07.23, 12:32
        Dokładnie tak, dziewczęce są węższe.
        i w pasie, i w nogawkach.

Leginsy sprawdzają się najlepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka