Dodaj do ulubionych

Dlaczego w butikach plus size jest problem

25.07.23, 16:26
z oddaniem ciucha?
Wczoraj kupiłam sukienkę, dzisiaj chciałam ją wymienić na inną ( droższą o prawie 200 zł). Wiedziałam, że wymiana jest możliwa ( musi być równowartość kwoty lub powyżej).
A pani na to, że jeśli nie umówiłam się z nią wczoraj na wymianę, to dzisiaj nie wymieni.
Hm...
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 16:32
      Bo wg prawa w Polsce sprzedawca nie ma obowiązku wymiany towaru. To jego dobra wola. Zwłaszcza jeśli to mały sklepik, a nie sieciówka z miliardowymi obrotami 💁🏼‍♀️ zwroty zagwarantowane są tylko przy sprzedaży online.
    • kk345 Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 17:15
      >Wiedziałam, że wymiana jest możliwa ( musi być równowartość kwoty lub powyżej).
      A skąd ta informacja?
      • biala.koszula Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 17:32
        Od pani sprzedawczyni z tegoż butiku smile
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 18:06
      A co ma do tego plus size?
    • kanna Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 18:11
      W siieciówkach nie ma problemu z wymianą, w małych butikach - niezależenie czy plus, czy minus size - zwykle jest.
      Niektóre sieciówki zwracają na ichnią kartę podarunkową.
      Trzeba pytać.

Prawo konsumenckie gwarantuje tylko zwrot towaru kupionego w necie.
    • nick_z_desperacji Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 18:14
      Bo butik nie jest wypożyczalnią, że popołudniu kupiłam sukienkę, wieczorem się pokazałam, a rano oddam.
      • taki-sobie-nick Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 20:54
        Chamski argument.

Bo nie ma uczciwych klientów, którzy nie nosili, tylko zmienili zdanie.
    • triismegistos Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 19:50
      Bo nie mają swoich ciuchów, tylko biorą je w komis. Pewnie już się zdążyli rozliczyć z twojej kiecki.
    • madame_rita Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 19:57
      A dlaczego chciałaś wymienić?
      • biala.koszula Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 20:21
        Midi chciałam wymienić na długą.
        • panna.nasturcja Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 20:24
          Jak kupowałaś to nie była midi?
          • biala.koszula Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 20:28
            Nigdy nie zmieniasz wcześniej podjętej decyzji?
            • auksencja15 Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 20:55
              Jak ktoś zmienia zdanie to najlepiej kupować online i spokoj
    • panna.nasturcja Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 20:23
      Bo nie ma takiego obowiązku.
    • efekt.papageno Re: Dlaczego w butikach plus size jest problem 25.07.23, 22:58
      Dlatego wyleczyłam się z kupowania w butikach plus size. W internecie otwierasz byle głupi Sinsay i masz wszystko za ułamek ceny z butiku..również linie Mama, Plus size itp. oraz główną linię do rozmiaru XXL (wchodzi nawet na mutanty- przetestowałam). Zwrot na swój koszt, ale przy tych cenach naprawdę oplaca się i odsylać, i robić przeróbki krawieckie, bo wszystko razem wychodzi biedawkowo. A owa wielka dama z butiku jak chce mieć pracę, to niech się zatrudni w jakiejś sieciowce. Problem solved.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka