Dodaj do ulubionych

kolejny kosmetyczno - urodowy watek

27.07.23, 10:24
po pierwsze polecam polecany juz (nie moge znalezc watku przepraszam) kolagen Collarose colagen fish,
efekty sa, naprawde, i na twarzy i na paznokaciach (wlosow nie obserwowalam), twarz jakby sie uniosla, skora zgestniala, a paznokci nigdy w zyciu nie mialam tak silnych chociaz zapewne nawet nie zdazyly jeszcze w calosci
odrosnac,

po drugie szukam watku kosmetycznego co po kolei nakladac (cos ma isc po peptydach ale nie pamietam co i znowu watku nie moge znalezc)

po trzecie poprosze o link do jakiegos filmiku z przysiadami sumo, ale tak zeby wykonac je prawidlowo, bo filmiki w necie nie sa co do tego zgodne wink

a po czwarte co ciekawego kosmetycznego sobie ostatnio kupilyscie? (moge prosic z linkami? suspicious bo najczesniej jak czytam wasze polecajki to zupelnie nie wiem o czym piszecie taki ze mnie laik )

Obserwuj wątek
    • extereso Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 10:36
      www.douglas.pl/pl/p/5010937011?trac=pl.01psh.goo.3915227426.1097543.142011090428.000000&gclid=CjwKCAjwq4imBhBQEiwA9Nx1BkpP5p7C_-R7WyRdggaQXEPZp5rgCkMEWtb7KvRtqNz8cfx-OMMzYhoCY-AQAvD_BwE. Bardzo przyjemny olejek do opalania polecam. Fajnie, że znów jest taki wątek.
    • daniela34 Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 10:38
      😀😀😀 aleś mi się wpisała w zapotrzebowanie.
      Miałam zakładać radosny wątek, że i mnie dopadła klątwa skwalana - co prawda bez lalusetu (tak się to odmienia???), ale dopadła.
      Otóż wpadłam dziś do Rossmana, bo mi się serum skończyło. Sięgam po pierwsze z brzegi serum Bielendy (bo lubię większość jej kosmetykow) I cóż ja czytam na pudełku? "Ze skwalanem, który zapewnią optymalne nawilżenie."
      Jestem ofiara, nie świerzopa wprawdzie, ale skwalana (u?)
      • extereso Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 10:42
        Gdyby nie ematka nawet nie wiedziałabyś, że jesteś ofiarą, bo uwagi byś nie zwróciła na jakiś skwalen 🤣
        • daniela34 Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 10:44
          Zawsze twierdziłam, że ematka uczy, bawi i wychowuje 😁
          • extereso Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 10:45
            👍
        • primula.alpicola Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:12
          extereso napisała:

> Gdyby nie ematka nawet nie wiedziałabyś, że jesteś ofiarą, bo uwagi byś nie zwr
          > óciła na jakiś skwalen 🤣

Ekhem, zwracam uwagę, że skwalen i skwalan to dwa różne zagadnienia, daniela, nie mdlej!
          • daniela34 Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:15
            Już się słaniam! Na szczęście w kawiarni jest przystojny kelner. Będzie mnie ratował 😀
            • primula.alpicola Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:38
              A co Ty się po kawiarniach szlajasz zamiast wypracowywać PKB, hmmm?
              • extereso Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:40
                I zamiast na kawę to jeszcze na kelnerów patrzy.
                • daniela34 Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:53
                  No właśnie się szlajam służbowo pracujac jednym okiem. Zanim skończą remont w sąsiednim budynku to ja oszaleję. Najpierw przez 3 lata remontiwali jeden budynek. Od strychu po piwnice, wymienili wszystko, wykopali chyba tyle samo kondygnacji pod ziemią co nad. I jak już zmierzali do końca to zaczął się remont w budynku z drugiej strony. Teraz w porywach hałasują z dwóch.
      • cudko1 Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 10:52
        daniela34 napisała:

> Jestem ofiara, nie świerzopa wprawdzie, ale skwalana (u?)

a jakies serum ze skwalanem ktore znajde na amazon uk polecicie ?
      • primula.alpicola Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:10
        daniela34 napisała:

> 😀😀😀 aleś mi się wpisała w zapotrzebowanie.
        > Miałam zakładać radosny wątek, że i mnie dopadła klątwa skwalana - co prawda be
        > z lalusetu (tak się to odmienia???),

> Jestem ofiara, nie świerzopa wprawdzie, ale skwalana (u?)

Pamiętam😂
        Skwalan teraz wszędzie pchają, i dobrze.
    • black_magic_women Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 10:45
      W tym roku na dobre zaczęłam używać pudru brązującego. I jeśli jakaś blondynka z jasną cerą szuka takiego pudru, to wypróbowałam 2. Ten wersja light jest niestety zbyt ciemny i rudy, choć ma swój urok i jest max trwały. Za to moich hitem jest jasniutka hoola w kolorze herbatnika. Takim "latom" jak ja dosaje słońca, a nie ma nic pomarańczowego. I można kupić mini wersję, dla spróbowania, albo do torebki.
      • hungaria Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:12
        Tez bardzo lubie te hoole! Zwlaszcza zima, latem uzywam jeszcze najjasniejszej terracoty.
    • snowdust Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 10:54
      Super watek! Ja dorzucam pytanie o pielegnacje okolic oczu - wiotka skora na powiekach i worki sad Ktos zna jakis cudowny kosmetyk?
      • extereso Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:06
        Serum w formie kropli z pH docctor
        • primula.alpicola Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:11
          A na to dołożyć Mawawo krem pod oczy z DMAE.
          • extereso Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:40
            Dobrze pszepani, idę kupić.
            • primula.alpicola Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:47
              Jestę influeserkom🤪
              Dla mnie samo serum ph docor jedt za lekkie, i mam uczucie suchej skóry, wiec coś dokladsm na wierzch. Teraz to Mawawo, a wczesniej Tołpa Lipidro (zaskakująco fajne), i Sesderma Factor G
        • cudko1 Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:53
          extereso napisała:

> Serum w formie kropli z pH docctor

ja bardzo zaluje ze ph doctor poza moim zasiegiem sad marzy mi sie krem na opadajace powieki (moj koszmar i to tylko na jednym oku, mam krzywa twarz przez to suspicious )
          na amazon nie ma, a przesylka z polski to jakies koszmarne pieniadze jak sprawdzalam
          • chococaffe Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 13:02
            Pocieszę cię. Dla mnie toserum było genialne, więc kupiłam drugie opakowanie i już tak cudownie nie było - podrażniało mnie.
        • snowdust Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 12:05
          Dzieki!
      • kazaszkaa Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 14:21
        Kosmetyki kosmetykami, ale polecam face fitness/joga twarzy (np. Joga Piękna na FB).
      • kazaszkaa Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 14:52
        Kosmetyki kosmetykami, ale polecam jogę twarzy/face fitness. Ale trzeba się masować regularnie.
    • natalyaxx Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 10:55
      Zazdroszczę każdemu, na kogo kolagen działa, ja już przerabiałam wszystko. Kolagen SFD, Lewandowskije, Collarose Fish, nawet peptydy kolagenowe Vital Proteins, które są hitem w Stanach. Zero, absolutnie zero różnicy w paznokciach, włosach czy skórze a brałam z 2 lata.
    • primula.alpicola Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 11:30
      1. Biorę teraz Body Balance i Verisol, jestem zadowolona.
      2. Nie mam pojęcia co ma iść po peptydach?
      3. Nie pomogę, nie znam filmików...stopy na zewnątrz, szerzej niż barki, kolana też kierujesz na boki. Wdech, zginasz jednocześnie kolana i biodra, a kolanami rozpychasz na zewnątrz. Kontroluj kręgosłup, core i głowę- bez kociego grzbietu, bez przeprostu w kolanach, głowa ma być przedłużeniem kręgosłupa, tyłów stabilny, nie bujaj się.
      4. Peeling do ciała:
      hyaloo.pl/pl/p/Bielenda-Professional-Ultra-odzywczy-peeling-do-ciala-550g/1675?gclid=EAIaIQobChMIz4GEqsiugAMVlxh7Ch1jcwB9EAQYBCABEgJqtfD_BwE

Maseczkę, kolejny raz, uwielbiam:
      www.ezebra.pl/pl/products/pielegnacja/pielegnacja-twarzy/kremy/bielenda-professional-ultra-nawilzajacy-mus-150g-40875.html

Serum, uźywam wieczorem po tretynoinie a przed kremem.

cosibella.pl/product-pol-7302-Transparent-Lab-Ceramide-Repair-Moisturizer-Intensywnie-Regenerujace-Serum-z-Ceramidami-30ml.html
    • koko8 Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 12:27
      cudko1 napisała:

> a po czwarte co ciekawego kosmetycznego sobie ostatnio kupilyscie?

Przez ostatni miesiąc uzywalam serum factor g sesdermy i jestem pod wielkim wrażeniem. Biorę pod uwagę, ze może na wygląd twarzy wpłynęło kilka innych czynników (serum zaczęłam używać w czasie dlugiego urlopu), ale kurczę, skóra widocznie odmłodniałasmile. Polecam je bardzo!
      Nie ustaję też w zachwytach nad primerem cc serum sunny flash- by terrry. Mieszam z kremem i mam muśnięta przez słońce i rozświetloną twarz. Doskonałe to jest, polecam (i cudnie pachnie różami).
      • extereso Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 14:09
        Zachęciłas mnie. Długo używałam podkładu Terry, musiał mi odpowiadać ( nie pamiętam dlaczego zmieniłam)
      • extereso Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 15:35
        A gdzie ten primer kupiłaś?
        • koko8 Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 18:36
          Odcień sprawdzilam stacjonarnie w Douglasie, a kupilam przez stronę sklepu zestaw podróżny (fotka nizej). Na zimę planuję kupić pełnowymiarowy jaśniejszy odcień, bo to prawdziwy upiększaczwink
          • extereso Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 18:51
            Dzięki
    • disco-ball Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 14:43
      Ja sobie niedawno kupiłam „cudo” serum clarena z vit C i ampułki i… moc mi to nie dało sad liczyłam na choć minimalne rozjaśnienie przebarwień.
    • petit-kitty Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 27.07.23, 15:56
      A czy ten kolagen jest maloczasteckowy? Nie mogę znaleźć nigdzie informacjiz Ja używam colladrops ale nie wiem czy widzę różnice…
    • armamagedon Re: kolejny kosmetyczno - urodowy watek 28.07.23, 08:28
      O, jak fajnie. Z cudów ostatnio jakoś nic, ale zaczęłam wlasnie serum polecane przez chatgris - svr clarial i w aplikacji przyjemne, współpracuje z wszystkim co mam, a mam kilka kremów z filtrem.
      Denkuje tez krem z bakuchiolem balei i ceramidy bielendy, miłe, dobrze nawilżają oba, ale żebym od tego odmłodniała, to nie wink ale tez nie powodują wysypu, nie zostawiają na buzi filmu. Będę testować polecane przez snake serum z bakuchiolem. Retinol na razie avene a oxitive avene, stary dobry i sprawdzony, ale chwila przerwy.
      Na stałe Sesderma azelac ru, lubię.
      Testowałam filtr altruist, ma miec wysokie PPD, ale mam wrazenie ze się maze po twarzy i kiepsko współpracuje z niektórymi kremami, a ja jestem niecierpliwa i nakładam czasem jedno za drugim.
      Szukam za to:
      Miłego serum z wit c, nie za tłustego,
      Pudru w kamieniu, który będzie cudny jak mgiełka, drobno zmielony i bez efektu tynku, cena bez znaczenia,
      Olejku do ciała, który miło pachnie,
      Jakiegoś cuda do stop, ale chyba tylko amputacja by mi pomogła.
      Co do przebarwień, moje doświadczenia są takie, ze na hormonalne nic się nie poradzi. Trzeba czekać na po ciąży, aż same ustąpią, a potem na menopauzę. U mnie pojawiły się na nowo po wkładce. Można trzymać je w ryzach, ale nie znikają kompletnie aż do menopauzy 🤣. SPF zużywam na tony całorocznie, moja skóra raczy to lekceważyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka