Dodaj do ulubionych

Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich!

27.07.23, 12:25
Tak, wkoncu, po 3 latach skończyłam generalny remont. To było moje marzenie, zarobić i zrobić mieszkanie nowoczesne, czyste i kolorowe. Bo uwielbiam kolory. Przez długa ścieżkę i mordęgę udało się. Zawiedli budowlańcy, sprzedawcy, fachowy więc przeciągnęło się to aż do 3 lat. Została tylko piwnica do remontu. Jestem na urlopie i każdego dnia sprzątam, myje okna, wybrane pomieszczenie. W sobotę odwiedzi mnie babcia, ciocia i kuzynka z dziećmi. W poniedziałek koleżanka z mamą. A we wtorek sąsiadka. Was też zapraszam wpadajcie. Strasznie jestem zestresowana gotowaniem i pieczeniem, by mi wszystko wyszło. 3majcie kciuki!
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 12:29
      Zapomniałaś podać adres:p
      • alpepe Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 20:48
        Dziś czytałam o tym, jak jeden Włoch ukradł pokój sąsiadom, od razu mi się przypomniała twoja historia z toaletą.
        • szarmszejk123 Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 12:36
          Też to czytałam 🤣
    • alpepe Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 12:31
      Gratulacje, tym bardziej, że sama właśnie remontuję mieszkanie corki kilkaset metrów od siebie i wlaśnie przeżywam horrory materiałowe, bo płytki dziś wyszły z magazynu, a mają byc na jutro, na ten przykład, ale się pewnie spóźnią, za to jutro będę siedzieć z budowlańcami i odbierać paczki od rana do wieczora, bo cała reszta łazienki będzie przychodzić paczkach, dwie paczki się opóźnią i przyjdą dopiero w poniedziałek. A potem trzeba będzie jeszcze podjechać do marketu i kupić upatrzone drzwi łazienkowe z ościeżnicami i kaloryfery. Potem już tylko farby i panele. I wreszcie koniec. Z kasą, z nerwami. A potem następny remont.
    • 71tosia Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 12:43
      Zrób zdjęcia, będziemy „parapetowac” z tobą przez internet smile
      • malwanika Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 12:52
        Gratuluję!!!
    • livia.kalina Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 13:20
      Kurczę, to pochwal się zdjęciami, takimi przed i po. Ja uwielbiam takie metamorfozy smile no i gratuluję!

Ja powinnam zrobić nowy pokój dla młodszego ale boję się, że w te wakacje się nie wyrobię.
    • siedemkropek82 Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 13:29
      Dziękuję bardzo wszystkim za miłe wpisy. Właśnie umyłam okna w całym mieszkaniu. Jeszcze na jutro zostawiam łazienkę i wszystko będzie już wysprzątane. Skupię się jutro na gotowaniu i pieczeniu. Najbardziej boję się o ciasta, by mi zakalec nie wyszedl.
      • diablica_a Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 15:27
        Jabłka podsmaż , dodaj cynamon . Ciasto podziel na pôł , dodaj jabłka , mogą byc gorące i druga warstwa ciasta , poprzekłuwaj widelcem , zeby byly dziurki . Piec 50 minut ,180 stopni .
        • siedemkropek82 Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 16:05
          Dzięki ale planuje sernik z brzoskwiniami i drożdżowe z truskawkami.
    • mama-ola Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 16:20
      O, to ja chętnie, potwierdzam przybycie. Zrób dla mnie zdjęcie dywanu i deseru.
    • bene_gesserit Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 16:26
      Zdjęcia!
    • majenkirr Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 18:45
      Gratulacje! Foty wrzuć!
      • hasty Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 21:29
        Gratuluję!
        O której zaczynamy?
    • memphis90 Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 21:48
      A alko własne trzeba przynieść?
      • majenkirr Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 27.07.23, 22:30
        Ja mogę przynieść! Po sobocie morze alko mi zostało 😉
      • ga-ti Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 00:05
        Chyba na parapetówkę wypada przynieść, na pewno opić trzeba, żeby się meble nie porozklejały wink

Wpadam z malinową wódeczką.
    • ga-ti Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 00:06
      Gratuluję!
      Niech się dobrze mieszka smile

Jeśli nie chcesz zdjęć całości (wiadomo, tu ematka) to ja bym bardzo poprosiła jakiś kawałeczek kolorowy. Tak fajnie napisałaś o kolorach, że mnie ciekawość zżera. I podziw, że w tym zalewie szarości i betonów, odważyłaś się na kolor.
    • hippolina Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 08:58
      Serdecznie gratuluję! Przede mną wykańczanie domu, nie wiem, jak to przeżyję...
    • premeda Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 09:15
      Od razu mówię, że nie przyjdę, bo w tym roku co odwiedzam swoich lokatorów, to oni później w dziwnych okolicznościach umierają. Przez ostatnie 20 lat nikt z lokatorów nie zmarł, a ja w tym roku już dwóch zaliczyłam 🙄 ch
    • mama-ola Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 10:56
      Organizatorka chyba zasnęła.
      • panna_lila Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 12:27
        chyba gotuje i piecze, tak jak zapowiadała
        • siedemkropek82 Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 16:08
          Zajeta jestem. Rano zakupy, później mieli łam ser na sernik, naleśniki smazylam na krokiety. Jeszcze do posprzątania na dziś mam łazienkę.
    • iza232 Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 28.07.23, 16:09
      Duże to mieszkanie?
    • tokyocat Re: Robię parapetówę. Zapraszam wszystkich! 29.07.23, 11:44
      Brawo !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka