bruy-ere
30.07.23, 11:55
Dariusz Matecki, lider suwerennej Polski, radny Szczecina, opublikował fragment teczki obcego człowieka o nazwisku Andrzej Małecki, działacza Solidarności, twierdząc, że to jego ojciec.
Tymczasem prawdziwy ojciec Dariusza, Andrzej Matecki był agentem SB, odznaczanym za swoją służbę. Dziadek też działał dla służb.
Cytuję całość:
Pytanie publiczne do Dariusz Matecki
Szanowny Dariuszu,
jak zapewne już wiesz, twój ojciec nie był działaczem Solidarności i nie został zwolniony z pracy za działalność opozycyjną - jak przekonywałeś na wizji TVP. Opublikowałes jednak fragment teczki z IPN kompletnie obcej osoby (Andrzej Małecki), przypisując ją do swojego ojca, broniąc swojego ojca przed moimi zarzutami. To jak teczka kompetnie obcej osoby trafiła w Twoje ręce zostanie wyjaśnione bezpośrednio z Instytut Pamięci Narodowej Oddział w Szczecinie. To bowiem złamanie prawa, ale o tym nie teraz.
Wiemy już że kłamałeś nt historii swojego ojca Andrzeja Mateckiego. Anżej, który cię wychował jak widać dość miernie, był płatnym konfidentem Służby Bezpieczeństwa o ps „Michu”, był także za swoją działalność odznaczany.Kochaniutki! Kłamiąc nt historii swojego ojca skłoniłeś mnie do pójścia dalej, sprawdzenia historii Twojego dziadka o którym mówiłeś, że był żołnierzem „Armii Poznań”.
Sprawdziłem i okazało się że znów kłamałeś. Twój dziadek nie walczył z Wehrmachtem w „Armii Poznań”, chociaż nosił mundur, ale to kim byl Twój ojciec i dziadek powiesz swoim wyborcom sam, opublikujesz pełne akta jednego i drugiego twojego przodka zanim zrobie to ja.
Źródło: www.facebook.com/RuchWkurwionychTV