Dodaj do ulubionych

Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z teczek IPN

30.07.23, 11:55
Dariusz Matecki, lider suwerennej Polski, radny Szczecina, opublikował fragment teczki obcego człowieka o nazwisku Andrzej Małecki, działacza Solidarności, twierdząc, że to jego ojciec.
Tymczasem prawdziwy ojciec Dariusza, Andrzej Matecki był agentem SB, odznaczanym za swoją służbę. Dziadek też działał dla służb.

Cytuję całość:

Pytanie publiczne do Dariusz Matecki
Szanowny Dariuszu,

jak zapewne już wiesz, twój ojciec nie był działaczem Solidarności i nie został zwolniony z pracy za działalność opozycyjną - jak przekonywałeś na wizji TVP. Opublikowałes jednak fragment teczki z IPN kompletnie obcej osoby (Andrzej Małecki), przypisując ją do swojego ojca, broniąc swojego ojca przed moimi zarzutami. To jak teczka kompetnie obcej osoby trafiła w Twoje ręce zostanie wyjaśnione bezpośrednio z Instytut Pamięci Narodowej Oddział w Szczecinie. To bowiem złamanie prawa, ale o tym nie teraz.

Wiemy już że kłamałeś nt historii swojego ojca Andrzeja Mateckiego. Anżej, który cię wychował jak widać dość miernie, był płatnym konfidentem Służby Bezpieczeństwa o ps „Michu”, był także za swoją działalność odznaczany.Kochaniutki! Kłamiąc nt historii swojego ojca skłoniłeś mnie do pójścia dalej, sprawdzenia historii Twojego dziadka o którym mówiłeś, że był żołnierzem „Armii Poznań”.

Sprawdziłem i okazało się że znów kłamałeś. Twój dziadek nie walczył z Wehrmachtem w „Armii Poznań”, chociaż nosił mundur, ale to kim byl Twój ojciec i dziadek powiesz swoim wyborcom sam, opublikujesz pełne akta jednego i drugiego twojego przodka zanim zrobie to ja.

Źródło: www.facebook.com/RuchWkurwionychTV
Obserwuj wątek
    • alex_vause35 Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 11:57
      Matecki to ścierwo, dobrze, że są dowody na potwierdzenie tego wink.
    • 71tosia Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 12:10
      „działacz” który ujawnił dane syna posłanki, dzieciaka który popełnił samobójstwo. A czego się spodziewać po takim zerze?
      • raczek47 Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 12:42
        Ale szmaciarz, dobrze, że ktoś tego dopilnowal i upublicznił.
        • livia.kalina Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 13:12
          Też mnie to cieszy.
    • gulcia77 Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 13:20
      Wiecie, co mnie najbardziej zastanawia, w przypadku tzw. zjednoczonej prawicy? To, że to banda skrw..nów, to ja wątpliwości nie mam. Ale oni naprawdę uważają, że każdy kupi każde ordynarne kłamstwo?
      • bruy-ere Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 13:31
        Ja jestem też ciekawa, czy poniesienie konsekwencje za te kłamstwa. W normalnym kraju i w normalnej partii już by go zawiesili.
        • 71tosia Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 13:37
          Raczej nie, wykonuje dla partii zbyt ważne zadania by z niego zrezygnowali. Raczej przemilcza lub będzie tłumaczenie „wyrwane z kontekstu”
          • bruy-ere Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 13:50
            Ale jak po czymś takim można poważnie traktować partyjnego kolegę, gdy wydało się, że kłamie w żywe oczy i posługuje się teczką obcej osoby jako własnego ojca? Oni nie mają tam jakiejś choćby podstawowej moralności?
            • alicia033 Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 13:53
              bruy-ere napisała:

> Oni nie mają tam jakiejś choćby podstawowej moralności?

pytanie retoryczne, n'est-ce-pas?
      • alicia033 Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 13:35
        gulcia77 napisała:

> Ale oni naprawdę uważają, że każdy kupi każde ordynarne kłamstwo?
        >

nie każdy ale jak widać dość, żeby trzymali się u koryta.
        • raczek47 Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 16:07
          A prokurator Piotrowicz to co? Wszyscy wiedzą, jaką ma przeszłość, ale ,jak widać to nie przeszkadza.
      • matacznik Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 16:23
        gulcia77 napisała:

> Ale oni naprawdę uważają, że każdy kupi każde ordynarne kłamstwo?
        >
        Po co „każdy”? Uważają swój elektorat za idiotów i tak ich traktują. Mają rację (to są idioci), więc wygrywają. Proste.
      • gaskama Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 19:49
        I co, mylą się?
      • semihora Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 31.07.23, 08:09
        gulcia77 napisała:

> Wiecie, co mnie najbardziej zastanawia, w przypadku tzw. zjednoczonej prawicy?
        > To, że to banda skrw..nów, to ja wątpliwości nie mam. Ale oni naprawdę uważają,
        > że każdy kupi każde ordynarne kłamstwo?
        >

Tak uważają i - jak pokazuje rzeczywistość - mają rację...
    • pkt4a Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 17:53
      ten gajowy Dariusz Matecki ?

www.facebook.com/RuchWkurwionychTV
    • abidja Re: Matecki od Ziobry - wybrał sobie ojca z tecze 30.07.23, 18:14
      Szkoda ze ucielas ostatnie zdanie o "ubeckim pomiocie".
      Za postepowanie rodzicow i dziadkow nie powinny ponosic odpowiedzialnosci kolejne pokolenia, dopoki...No wlasnie dopoki taki syn lub wnuk ubeka nie zaczyna klamac i szukac ubeckich przodkow u innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka