Dodaj do ulubionych

Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież?

30.07.23, 15:34
Muszę kupić w prezencie plecak i piórnik dla świeżo upieczonego warszawskiego licealisty, nie, nie mogę zapytać, jaki by chciał. Pięknie proszę o poradę, chłopiec nie jest wybredny, cieszy się ze wszystkiego. Chciałabym, żeby plecak był przede wszystkim w miarę lekki, poprzednio miał jakiś mega drogi plecak ze stelażem i już go nie chce.
Obserwuj wątek
    • runny.babbit Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 15:41
      Na ulicy dalej widać Vans, Canken i JanSport.
      • disco-ball Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 23:37
        Vans
        • okruchlodu Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 08:33
          Tak, zdecydowanie plecaki Vans. Młodzież je lubi i są lekkie.
    • makurokurosek Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 15:41
      Mało prawdopodobne abyś trafiła w gust nastolatka.
      • tygryskowata Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 15:48
        I to jest najlepsza odpowiedź smile
        • antykaa Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 16:14
          Vans zawsze na topie, kup jakis w czarnym/ granatowym kolorze. Powinien byc ok.
          • makurokurosek Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 09:13
            Nie zgadzam się. Vans jest na topie u nastolatków ze szkoły podstawowej, starsi nastolatkowe bardziej stawiają na indywidualizm
    • samaasma Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 16:16
      Tylko kipling
    • hippolina Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 16:43
      Bardzo dziękuję
      • hugo43 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 16:46
        Moj syn ,14 lat ,ma dwa plecaki coocazoo.jeden pstrokaty ,drugi w spokojnych barwach.nie wiem ,czy są modne,ale z pewnością pojemne,wytrzymałe i funkcjonalne
        • aguar Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 08:18
          Mojemu właśnie kupiliśmy coocazoo w spokojnych barwach do pierwszej LO (po uprzedniej akceptacji przez syna).
          • hippolina Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 09:58
            Plecak za pięć stów...nie, to poza moim budżetem.
      • kokosowy15 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 17:08
        Wszystko jedno, byle kosztował powyżej 500 zł. Przecież handlarz taż musi zarobić, a na kim jak nie na emamie.
        • eliszka25 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 16:44
          Cóż, moi synowie też mieli plecaki coccazoo. Starszy nosił ten plecak przez 7 lat, młodszy po wakacjach będzie nosił szósty rok. Zdecydowanie więcej kosztowałoby mnie kupowanie taniego plecaka co roku 🤷‍♀️
          • astalena2 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 04.08.23, 13:04
            Mój też nosił coccazoo od 4 klasy, skończył 8 i plecak dalej się trzyma całkiem nieźle. W podstawówce to świetny wybór mimo ceny, opłaca się. Teraz mamy jednak problem z wyborem - chce lżejszy i trochę mniejszy, wyglądający bardziej na miejski, a nie typowo szkolny, a jednocześnie nie tak wiotki jak vansy czy kankeny.
    • pepsi.only Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 17:11
      Moja młodzież wybrała sobie i nosi plecaki Vans.
      Więc polecam Vans. Albo daj kasę, i niech sobie sam kupi, wg własnego uznania.
      • samaasma Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 07:36
        Cana to chyba jakaś tanioszka na jeden sezon wiec nie za bardzo nadaje się na prezent
        Kiplinga ponosi latami
        • conena Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 08:10
          a jak powszechnie wiadomo, każdy nastolatek marzy o plecaku do noszenia latami.
          • samaasma Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 08:18
            Marzy o wypasionym plecaku drogim przede wszystkim wink))

Takim jakiego nie ma nich inny w klasie więc jak się kupuje to prezent to trzeba by się troszkę postarać i wysilić
            • hugo43 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 08:27
              Moj nastolatek akurat ma wywalone na marki,najwazniejsze bym mu głowy zakupami nie zawracała.wiec kupuje to,co trwałe i solidne mi się wydaje .mam tez córkę,lat 10.tu jest inny charakter😀wszystko na pokaz,są jordany,kankeny,vansy,zara itp.aż strach się bać ,co za kilka lat wymyśli😀😀najwyżej od zmywaka zacznie prace u nas i zarobi na własne potrzeby.z drugiej strony,te jej rzeczy są wyjątkowo trwałe i idą do innych dzieci w świetnym stanie.
              • hippolina Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 08:59
                O, to właśnie jak ten chłopiec. Też ma wywalone na marki, zakupy i ciuchy w ogóle go nie interesują.
            • mikams75 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 09:10
              > Takim jakiego nie ma nich inny w klasie

mlodziez ma raczej sklonnosci do powtarzalnosci i lubi miec to, co maja koledzy.
              • eliszka25 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 16:46
                Dokładnie, chcą przynależeć do grupy, a z tym przynajmniej częściowo wiąże się też posiadanie rzeczy takich samych „jak wszyscy”.
    • princesswhitewolf Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 17:26
      W UK jesli szkola nie ma wymogu szkolnego plecaka to slaves to brands dzieci nosza: Patagonia, Timbuk, Vans, Herschel, Kipling, Nike, Hype ale chyba dla mlodszych, dziewczyny lubia Fjallraven Kanken, Eastpack, Adidas, NorthFace, Tumi
      • samaasma Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 07:37
        Pnincess jaki to wymóg ?
        Plecaki ze szkoły z logo trzeba kupować czy bezpłatnie dostają ?
        • princesswhitewolf Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 08:20
          No mowie ze slaves to brand takie nosza.

Nikt nie dostaje za darmo.plecakow 😆. Ale sa szkoly gdzie jest wymog kupienia szkolnego plecaka z logo szkoly.

• tokyocat Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 30.07.23, 23:31
      Eastpack.
    • slonko1335 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 07:32
      U moich Vansowo.
      • rosie Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 11:12
        Przeglądałam, może firmowy, może modny ale za mało miejsca. Raczej na wycieczkę czy na trening. Gdzie picie, kanapnik, strój na wf, czasem bluza, plastyka (jest teraz nawet w technikum) książki, zeszyty, legitymacja, bilet miesięczny, chusteczki,....zapałki, papierosywink
        • slonko1335 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 17:59
          Nie noszą ani picia(wodopojka w szkole) ani kanapnika ani nie maja plastyki. Jeden zeszyt do wszystkiego. Bluza w pasie. Legitymacja niepotrzebna- jest w telefonie sieciowa plastikowa pod etui, epapieros w kieszeni się zmiesciwink
    • princy-mincy Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 07:58
      moja ma plecak vans i jak widzę, połowa jej klasy miala taki
      piórnik zwykła tuba

popularne są też nike, jansport.ale ja bym nastolatkowi nie kupowała
      najlepiej niech sam wybierze np przez internet a Ty kupisz z dostawą do niego
    • jowita771 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 08:04
      Moje obie dziewczyny noszą Vansy, ich towarzystwo też.
    • filutek.von.glutek Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 08:05
      Mój starszy ma czarny plecak 4f, u kolegów widzę Vansy, adidasy, nike.
      Młodszy nastolatek na prostego Coolpacka.
      • rosie Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 08:50
        Coolpack jest super ale w liceum liczy się też marka? Mój chciałby jakiś no z adidasa, tyle że te firmówki wyglądają okropnie. Byle jaki suwak, jedna kieszeń główna i jakaś mała dodatkowa. W coolpaku miał kieszeń na książki, na strój na wf, na kanapkę, z boku na wodę, na chusteczki. Było też mnostwo wszytch skrytek na legitymację, jakieś pieniądze. Wszystkie kieszonki używane. W tych firmówkach tego nie ma. A teraz musi dojechać ok.12km do miasta, będzie tam od rana do 16.00, nie będzie obiadów w szkole, będzie potrzebował porządnie zorganizowanego plecaka. Tylko czy coolpack nie będzie obciachem?
        • la_felicja Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 12:40
          A nie możesz go kilka razy puścić z tym Coolpackiem, a jeśli się okaże, że to obciach, to wtedy kupić inny?
          Czy to jest tak, że jak się licealista raz pokaże z obciachowym plecakiem, to jużbędzie towarzysko skreślony aż do matury?
          • rosie Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 15:01
            Właśnie pokazałam mu na allegro coolpack, stwierdził, że super. Jeśli będzie musiał czekać godzinę na autobus, to pójdzie sobie na basen/siłownię. Cały czarny, pojemność 30 litrów.
    • kanga_roo Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 09:54
      moje dzieci latami noszą plecaki National Geographic (St Majewski) - syn ma czarny, córka granatowy. są mega praktyczne, pojemne, trwałe i raczej neutralne wizualnie.
      teraz córka mówi, że popularne są plecaki himawari, czy trwałe, nie wiem, wybór modeli ogromny i bardzo praktyczne kieszenie i kieszonki. właśnie kupiłam dla siebie smile
      • memphis90 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 10:58
        Moja ma himawari. Owszem, śliczny, ale…
        Wf w osobnej torbie. Plastyka w osobnej torbie. Śniadaniówka osobno w ręku… Jak się w himawari wsadzi zeszyty, książki, ćwiczenia na 7-9lekcji, to już nawet piórnik się nie mieści…
        • rosie Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 11:06
          No i tyle są warte plecaki sportowe. Jak mi syn pokazał w ccc plecaki z adidasa, pumy, itp, to powiedziałam, ze nawet za darmo bym nie chciała. Jeden z adidasa miał dwie komory i z boku siatkę na picie ale był tak brzydko uszyty, suwaki na wierzchu jakieś cienkie, pod ciężarem książek się zepsuje. Ma sportowy plecak, używa go kiedy jedzie gdzieś rowerem, sam widzi że do szkoły to fatalna opcja.
          • czarna_kita Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 16:22
            rosie napisała:

> No i tyle są warte plecaki sportowe. Jak mi syn pokazał w ccc plecaki z adidasa
            > , pumy, itp, to powiedziałam, ze nawet za darmo bym nie chciała. Jeden z adidas
            > a miał dwie komory i z boku siatkę na picie ale był tak brzydko uszyty, suwaki
            > na wierzchu jakieś cienkie, pod ciężarem książek się zepsuje. Ma sportowy pleca
            > k, używa go kiedy jedzie gdzieś rowerem, sam widzi że do szkoły to fatalna opcj
            > a.

No proszę cię... starszy syn nosił przez całe technikum plecak Pumy. Nigdy mu się nie zepsuł zamek, nigdy nic nie urwało a oprócz książek wchodziły buty i ciuchy robocze co na warsztatach nosili. Teraz młodszy ma Reeboka i też jest bardzo zadowolony, nie dość że pojemny to jeszcze wytrzymały a kosztowały jakieś 150 zl.
            Przecież są różne modele, jedne mają więcej kieszeni inne mniej, kupuje się taki jaki się przyda proste.
        • kanga_roo Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 11:19
          może mamy inne modele, ale ja w moim dziś przyniosłam do pracy wszystko to co zwykle w torebce plus śniadanie, plus zakupy śniadaniowe zrobione po drodze, w tym kartonik soku, a także spory plik dokumentów służbowych. i jeszcze było miejsce smile
    • czarna_kita Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 10:03
      Jak widzę na mieście to typowo sportowe królują- Pumy, Nike, Reeboki i inne Adidasy.
      Mój 15latek nosi Reeboka bo taki mi się spodobał i był pojemny a on w technikum na praktyki nosi robocze ciuchy więc spokojnie pomieści.
      • czarna_kita Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 10:04
        Mu* -mu się spodobał. Ja nie miałam nic dogadania bo sam sobie kupował.
    • kurt.wallander Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 15:14
      Ja mam córki, więc trochę insza inszość, ale najmłodsza (jeszcze w LO) nosi Herschel, średnia nosila Doughnut, a najstarsza już nie pamiętam. Obcemu chłopakowi kupiłabym pewnie Vans czy Nike
    • eliszka25 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 16:39
      Mój starszy syn nosi ten nike, tylko w innym kolorze.

m.deichmann.com/PL/pl/shop/home-kampania/home-kampania-dzienmamy/00006002021917/czarny+plecak+Nike+Brasilia+9,5.prod?gclid=EAIaIQobChMIyIv-i5W5gAMVWU-RBR2FtQdeEAQYASABEgLUT_D_BwE

Jest z niego bardzo zadowolony. Przenosił w nim książki przez cały rok szkolny i po plecaku nie widać zużycia. Pytałam, czy na przyszły rok szkolny chce nowy, ale usłyszałam stanowcze „nie”.

Plecak jest lekki, wygląda na nieduży, ale mieści zaskakująco dużo i jest wytrzymały. Mój syn oprócz książek nosi w nim też laptopa, więc ciężar spory.
    • magdalena8606 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 21:23
      A który model VANSA polecacie dla nastolatków?
    • unikotka Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 21:23
      Moja córka też chce Vansa.
    • oczypiwne2 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 21:25
      Firma na v zapłaciła połowie forumek za kryptoreklamę? 😂
      • kurt.wallander Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 31.07.23, 21:26
        Nie sądzę, po prostu edzieci tych ematek podążają za modą/trendem.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Jakie plecaki do szkoły nosi teraz młodzież? 04.08.23, 13:23
      To najgłupszy z możliwych pomysłów kupować w ciemno plecak i na dodatek piórnik licealiście.
      Czemu nie możesz zapytać? Czemu on sam sobie nie może wybrać, a ty tylko zapłacisz? Czemu nie możesz dać mu kasy, żeby sam kupił?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka