Dodaj do ulubionych

Która ma dar i mi przetłumaczy sen?

31.07.23, 14:44
Miałam wyjątkowo wyraźny sen tej nocy. Rzadko mi się coś śni więc zapamiętałam.
Wiem, że na tym forum kiedyś była dziewczyna która miała trochę w rodzinie zdolności przepowiadania i odczytywania energii innych, więc może by mi to zinterpretowała? smile

Sen:

Patrzę na moją siostrę Majkę która siedzi półbokiem do mnie na krześle w pokoju, posągowa. W pokoju jest półmrok i nie widzę innych mebli, widzę tylko ją na krześle na tle ściany.

Centralnie nad głową Majki z przerażeniem zauważam ogromnego czarnego pająka w środku wielkiej grubej pajęczej sieci, rozpiętej prawie na całym suficie. Pająk jest wielki, jak głowa człowieka a sieć jak gruba sieć rybacka.
Zaczynam panikować, boję się, robi się zamieszanie.
Pojawia się druga siostra- Ziuta, zwabiona hałasami w pokoju szuka czegoś by zabić pająka.

Usiłujemy jakoś pająka zutylizować, ktoś macha patykiem, widzę, że na podłodze pojawia się jeszcze drugi pająk ciemny podobny ale mniejszy.

Uruchamiam odkurzacz i z strachem otrząsając się z fobii sięgam rurą do dużego pająka żeby go zassało do odkurzacza.
Udaje się, ale okazuje się że rura nie była podpięta do worka odkurzacza więc pająk zassany z sieci wypada na podłogę drugim końcem rury i - już dużo mniejszy- nam zaczyna uciekać.
Wzdycham ciężko na to przeoczenie z otwartą rurą. Poprawiam odkurzacz i z Ziutą dalej w ogólnym zamieszaniu tropimy pająki po pokoju.

Ziuta szybciej dopada tego dużego na podłodze i zabija go klapkiem, ja próbuję jeszcze zassać odkurzaczem tego mniejszego ale w ogólnym zamieszaniu gdzieś znika w ciemnościach pod meblami.

Koniec snu.

To która z Pań się zna i przetłumaczy mi co sen che mi powiedzieć? smile
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 14:52
      Ze martwisz się o siostrę?
    • zerlinda Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 14:59
      Ty tak serio?
    • damartyn Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 15:16
      To jest prośba o wymienienie worka w odkurzaczu.
    • alpepe Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 15:33
      Pająk może symbolizować np. matkę, mnie robactwo śni się albo na robactwo albo na pieniądze. Sądzę, że w tym śnie nic nie ma. Masz jakieś problemy, stąd głupi sen. Chyba, że opowiesz coś o stosunkach rodzinnych.
      • nangaparbat3 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 16:00
        Nie istnieje coś takiego jak "głupi sen".
        • alpepe Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 16:10
          Jak najbardziej istnieje. Szczególnie, kiedy mózg jest przeciążony.
          • bene_gesserit Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 17:00
            Nie istnieje. Jest taka teoria, że sny to neurologiczne wyrzucanie śmieci, ale mi się to nigdy nie zdarzył sen bez znaczenia.
            Kwestia roztrenowania.
            • alpepe Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 17:09
              No to zrób to co ja. Miej stresujące życie zawodowe, prokrastynuj i dodatkowo wciągnij o 12 w nocy dwa odcinki Supernaturals. Naśni ci się a naśni. Bzdur.
              • mysiulek08 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 01:25
                i zjedz pozno kolacje 😎
                • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:12
                  Nie zjadłam wtedy późno kolacji smile
      • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:29
        Rodzina jako sieć? też by mogło być.
    • mid.week Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 15:34
      Kup nowy odkurzacz
    • piataziuta Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 15:38
      Tłamsisz w sobie lęki, martwisz się o rodzinę i masz dar jasnowidzenia - faktycznie pierwsza zabiłabym tego pająka klapkiem.
      • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:12
        A z czego wynika, że mam dar jasnowidzenia?
    • malia Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 15:42
      Sen oznacza bałagan, musisz koniecznie posprzątać, bo zarośniecie pajęczyną
      • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:13
        To też big_grin
    • danaide2.0 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 15:45
      Dziwnie logiczny ten sen.
      Niewiele wiemy o twojej rodzinie, nie wiemy kim mogą być ty, Majka i Ziuta, jeśli nie sobą, kim pająk, ale ciekawe czemu Majka nic nie robi i czemu siedzi bokiem? I kto wypiął rurę z odkurzacza, przecież rury zawsze są wpięte, prawda - kto wam zagraża?
      • mdro Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 15:51
        "kto wypiął rurę z odkurzacza"

Ja bym się zastanowiła, jak udało się pająka wciągnąć, skoro rura była wypięta. To może być klucz do interpretacji snu.
        • ichi51e Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 15:58
          Sugeruje to obecność trzeciej niewidzialnej siły. Raczej sprzyjającej.
          • ichi51e Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 15:59
            Pająki w ogóle to mogą być dobre - może chodzi o to ze przed siostra trudna decyzja (zmiana pracy? Wyjazd?) niekoniecznie ktoś knuje
          • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:26
            Tak sobie myślę, że zassanie pająka z wielkiej sieci przez rurę, której przebycie spowodowało zmniejszenie wielkości potwora o ponad 80% , to taka parafraza że coś było wyolbrzymione.
        • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:14
          Tak, tego sen nie wyjaśnił jak ta rura działała smile
    • ayelen40 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 16:03
      Nie jadaj zbyt tłusto na wieczór.
      • nangaparbat3 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 16:08
        Chcesz powiedzieć, że lepiej, by takie sny się nie zdarzały? Mam dokładnie przeciwne zdanie.
        • ayelen40 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 16:17
          No to jedz tłusto przed snem.
          • nangaparbat3 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 17:20
            Nie muszę jeść tłusto żeby mieć piękne sny.
            • ayelen40 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 17:22
              No to aby tak dalej. Ale dla mnie takie sny jak ten opisany nie są piękne, tylko męczące jak po ciężkostrawnej kolacji.
      • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:14
        Nie jadłam!
    • nangaparbat3 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 16:06
      Tylko Ty sama możesz wiedzieć, co znaczy Twój sen.
      Może chodzić o Twoje siostry, o kogoś zupełnie innego, ale ważnego, albo tylko o Ciebie. Jest w nim lęk o kogoś, kto jakby miał depresję, wola walki, działania, obronienia tej osoby, ale też jakieś poczucie niedoskonałości, niepełnej kompetencji.
      Mnie się ten sen bardzo podoba, przypomina mi cytowane przez Fromma z talmudu chyba: Niezrozumiany sen to jak nieprzeczytany list od Boga - z pamięci cytuję, ale sens był taki.
      • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:16
        Dziękuję. Dla mnie też był taki bardzo treściwy, tylko jeszcze znaleźć język w jakim go odczytac.
    • em_em71 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 16:10
      Sennik z googla twierdzi, że śnić pająki to dobrze, pomyślnie, ale gorzej, że pajęczyna, to oznacza uwikłanie. Zrób rachunek sumienia i zastanów się, czy były jakieś zdarzenia, które mogły wywołać taki sen. Osobiście wolałabym pająki niż powtarzające się i męczące sny związane z pracą, procedurami, decyzjami, warunkami, bo mnie się akurat robota odkłada rowem na mózgu.
      • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:18
        Pająk był ogromny i we śnie się go faktycznie bałam, skończył się jednak spokojnie gdy z wielkiego stał się niewielki i gdy go siostra zabiła, a drugi który uciekł pozostawił cień niepokoju, że mimo zabicia pierwszego jakies niebezpieczeństwo/zło zostało i zagraża. Dużo emocji tam się działo.
    • tojaba Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 16:19
      Wedle znanych mi senników taki sen oznacza
      „ duże pieniądze przez rządowy dom”.
      Czy to dobrze, czy to źle - zależy od Twojego stosunku do pieniędzy ( dużych).
      wink
      • nangaparbat3 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 17:22
        I do rządu smile
      • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:19
        Kurcze... a co to ten "rządowy dom" ? jakas ulga podatkowa czy mam obligacje kupić ? wink
    • mid.week Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 16:57
      tutaj znajdziesz kurs, po którym już wszystko bedziesz wiedziała, nie tylko co znaczą sny

kjackowski.com/?gclid=CjwKCAjwt52mBhB5EiwA05YKo71_ZQuwZbm5Pg62wUTsZeRiKJ_7sYgAj7zdgv00Fogt1nIfXgDkgxoCllEQAvD_BwE
    • bene_gesserit Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 17:04
      A kim obie siostry są dla ciebie?
      Pierwsza we śnie jest taka idealna i trochę bierna, druga to człowiek akcji.

Moim zdaniem obie reprezentują jakieś części ciebie, ale IMO interpretacja jest niemożliwa bez nałożenia siatki twoich osobistych znaczeń.

Też spróbowałabym wejść w energię pająka z tego snu. Coś próbuje do ciebie się dostać, ciekawe co
      • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:20
        Energia pająka... brrr. Otrząsa mnie na samą myśl.
        • bene_gesserit Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 18:39
          Czyli trop jest dobry.
          Sniły mi się kiedyś obrzydliwe stworzenia, sen mnie ostrzegł przed pójściem w bardzo, bardzo złą drogę.
          Moja podświadomość jest ode mnie mądrzejsza jakieś pięć tysięcy razy, skorzystaj ze swojej - zachęcam.
    • gama2003 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 17:12
      A może to sen o tym, że występujesz na forum pod kilkoma imionami, bo pająk tak każe ?
      Buntujesz się, bo rola niefajna, tak za kopiejki ?
      Chciałabyś inaczej, ale pod butem ruchów za bardzo nie masz ?

Trafiłam ?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 17:17
      Czasem mam bardzo wyraziste sny, zawsze wtedy gdy cos się dzieje gdy nad czymś myslę o kimś.
      Sny są różne, nie pojawiają się w nich osoby czy sytuacje z życia wzięte tylko wlasnie takie odjechane krótkiemetraże, lubię je i zawsze odbieram je: tak masz problem, przestań się zadręczać.
      • luderka Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 19:44
        Kilka razy miałam sny prorocze, gdy coś mi si8ę wyraziście śni albo nawraca w kółko to staram się przeanalizować swoją rzeczywistość i bardziej uważniej postępować by zdążyć przeciwdziałać potencjalnym problemom.
    • luderka Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 31.07.23, 19:41
      Po przeanalizowaniu wujka googla wychodzi, ze jesteś uwikłana w relacje rodzinne które cię stresują, może zyskasz albo stracisz pieniądze, oraz pora na generalne porzadki w domu.
    • watercolors Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 03:02
      Pająk to zawłaszczenie.
      • raczek47 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 06:40
        Jeśli siostra siedzi bokiem do Ciebie,widzisz tylko jej profil ,może oznaczać to dystans,niepewność ,niepelne zaufanie w waszych relacjach . Pająk, który pojawia się nad jej głową i którego chcesz usunąć,bo wydaje Ci się, że jest zagrożeniem dla siostry może oznaczać ,że próbujesz złagodzić napięte między wami stosunki,zrobić coś, by zmniejszyć dystans,zbudować więź. Z drugą siostrą,z którą współpracuje, przy usuwaniu pająka masz swobodniejsze relacje,nie ma napięcia.
        Ogólnie interpretowalabym to jako Twoje takie może wyrzuty sumienia/poczucie, że relacje siostrzane nie są takie, jakie być powinny,jest za dużo chłodu i dystansu między wami i to Cię męczy, szukasz podświadomie sposobu,jak je wzmocnić.
        • ksawerysa Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 16:22
          Dziękuję za interpretację. To siedzenie bokiem ciekawe.
    • irma223 Re: Która ma dar i mi przetłumaczy sen? 01.08.23, 18:30
      Działacie obie z Ziutą, a Majka w tym czasie siedzi jak ten posąg?

Ogólnie wygląda na to, że nawet całkiem w realu martwisz się o Majkę, o to czy jej ktoś/coś nie zagraża, widzisz lub przeczuwasz te zagrożenia, a masz obawę, że ona sama tych zagrożeń nie widzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka