Dodaj do ulubionych

Dzień dobry, forum kochane;)

01.08.23, 15:01
Melduję, co u mnie na agrosmile
1.Psi staruszek oddany właścicielom, w stanie bardzo szczęśliwym; żadne problemy zdrowotne się nie pojawiłysmile
2.Moje mieszkanie wynajęte, wszelkie umowy sporządzone.
3.Nie wiedziałam, że książeczka sanepidowska już nie nosi takiej nazwy, ale nadal jest książeczkąsmile; nie wiem też skąd mi się wzięło przekonanie, że czas załatwiania formalności to... 3 miesiące. W mniej niż tydzień ogarnęłamwink
4.Urządzam się w mojej kawalerce! Czy już chwaliłam się, że moja kawalerka nad garażem ma balkon/duży balkon/taras(?) Mieszkanie z balkonem zawsze byłam moim marzeniem... Balkon jest cudowny, z kwiatami i pięknym widokiem na łąki. Tak w ogóle, to najpiękniejszy widok biorąc pod uwagę wszystkie pokoje w agro.
Dziś sobie po raz pierwszy oficjalnie wypiłam kawę na balkonie.
5.Zaczęłam dziś urlop w mojej regularnej pracy; tym samym zaczęłam się wdrażać bardziej w prace agro.
6.Wykasowałam swoje konta na profilach randkowych- tak z 10 dni temu, więc już się przyzwyczajam. Teraz myślę o sobie jak o singielce, która jest sama z wyboru, nie szuka, odmawia randkowania (także na żywo; zdarzyło się przez te 10 dni). Jestem wolna i szczęśliwa.
7.Zeszczuplałam 3 kg (pozytywna zmiana); dużo spaceruję, jeżdżę rowerem. W mieście nie umiałam schudnąć ani grama.

To że sprawa pozytywnych. Jest jeden minus - na swoje własne życzenie...

8.Mogłabym adoptować jakiegoś psa, ale... no właśnie - po pierwsze: muszę się asekurować, gdyby coś nie wyszło, a po drugie: mam jeszcze inny plan na siebie. Wiem, że kompletnie szalony, ale poczekam z realizacją 2-3 lata. Jak trochę się ośmielę, to napiszę.

Dziękuję za kciuki, za porady w sprawie psa (jak ten miesiąc zleciał) I pozdrawiam. Wszystkich, którzy uważają, że trolluję równieżwink
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:08
      A tak z koleżanką? Były jakieś komentarze?
      • paulanowakk Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:19
        Nie dążyłam do konfrontacji; zapowiedziałam, uprzedziłam, że nie jestem w stanie wziąć następnym razem staruszka.
    • alpepe Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:10
      Normalnie brzmi jak bajka, ale nawet jeśli, to krzepiąca. Pomóż sobie sam, to los ci też pomoże, co uczyniłaś.
      • leosia-wspaniala Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:16
        Brzmi raczej jak człowiek w manii.
        • paulanowakk Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:17
          Nie mam problemów psychicznych.
          • panna.nasturcja Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:41
            Każdy człowiek w manii tak uważa.
          • bergamotka77 Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 16:03
            paulanowakk napisała:

> Nie mam problemów psychicznych.

Nie wygląda wink
          • alpepe Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 16:09
            Też mi się wydaje, że nie masz i jesteś na najlepszej drodze do szczęśliwego i spełnionego życia. Po prostu różnie się ludziom układa.
    • szarmszejk123 Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:33
      O co chodzi z tą kawalerką,bo zatrzymałam się na psie?
      • alpepe Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:34
        Mieszkanie służbowe w agroturystyce.
        • szarmszejk123 Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:37
          A to ja o służbie w agroturystyce też nic nie wiem:p
          • alpepe Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:39
            W skrócie, była z czyimś psem na agro, bo pies ujadał w domu i sąsiedzi ją zaszczuli. I na tym agro się nudziła i spytała, czy może pomóc, okazało się, że pewnie i że mają wakat, gdyby chciała. Resztę tu właściwie już wyczytałaś.
            • szarmszejk123 Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:42
              Mi się urwało po tym, jak pojechała do tego agro z psem:p I miała tam pracować zdalnie zdaje się. Miała tyle czasu pomiędzy praca i psem żeby sobie brać drugi etat w agro?
              czyli co, następna Anna z Wiednia ? tongue_out
              • borsuczyca.klusek Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:47
                Jeszcze była po drodze randka z gościem, który się zborsuczył bo śmiała zamówić chłodnik zamiast samej kawy, na którą się umawiali. 🙄
                • szarmszejk123 Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:50
                  Chłodnik pamiętam 🤣
                  Zjadłabym, mimo, że zimno ,:p
                • midge_m Re: Dzień dobry, forum kochane;) 02.08.23, 07:56
                  borsuczyca.klusek napisała:

> Jeszcze była po drodze randka z gościem, który się zborsuczył bo śmiała zamówić
                  > chłodnik zamiast samej kawy, na którą się umawiali. 🙄

To była ona?? Ja to kompletnie nie mam pamięci do nicków a nawet się chyba w tamtym wątku udzielałam. A więc na 100% prawdziwa historia i człowiekwink
              • panna.nasturcja Re: Dzień dobry, forum kochane;) 02.08.23, 03:16
                Nie następna, to jest dokładńie ta sama.
    • mondaymorning1987 Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:33
      Napisz, nie bądź taka 😁
    • panna.nasturcja Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:40
      Baju, baju, na same wyniki kału na nosicielstwo czeka się tydzień minimum, potem wyrobienie książeczki, a wcześniej trzy dni na pobranie próbek.
      • paulanowakk Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 15:55
        Nie liczę pobierania. Czekałam w sumie 6 dni, w tym samym dniu z wynikami do lekarza med. pracy. Robiłam prywatnie, lekarz med.pracy też prywatnie.
    • memphis90 Re: Dzień dobry, forum kochane;) 01.08.23, 16:11
      No to czekamy na foto pol zielonych, wschodów i zachodów…
      • panna.nasturcja Re: Dzień dobry, forum kochane;) 02.08.23, 14:49
        To poczekamy…
    • midge_m Re: Dzień dobry, forum kochane;) 02.08.23, 07:58
      Dawaj ten widok z balkonu/dużego balkonu/tarasu(?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka