Dodaj do ulubionych

Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narodowym

01.08.23, 22:05
hej, będę jutro na koncercie DM na Narodowym. Niestety przyjadę samochodem z Sieradza i musze w miarę szybko wrócić. Nie uśmiecha mi się płacić 100 stówy za parking, dlatego proszę pokierujcie mnie na jakieś boczne ulice, gdzie można stanąć, śmiało mogę się przejść, z góry dzięki za porady smile
Obserwuj wątek
    • palacinka2020 Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 22:09
      I ty myslisz, ze te boczne uliczki nie beda zajete?
      • rafaleczka Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 22:13
        myslisz ze nie bedzie żadnego wolnego miejsca?
        • jahelena Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 22:17
          Biadakoncert, biedawyjazd.
        • profes79 Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 22:21
          Myślę, że możesz po koncercie odbierać samochód z policyjnego parkingu albo zmieniać opony, w zależności od stopnia wk.wu okolicznych mieszkańćów.
          • rafaleczka Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 22:39
            u was dziurawią opony w autach nie mieszkanców? to gdzie ty mieszkasz?
            • profes79 Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 22:45
              W miejscu gdzie ludzie mają dosyć biedaturystów którzy w ramach oszczędności zawalają wszystkie okoliczne uliczki samochodami.

Najtańszy bilet na koncert kosztował z tego co widzę siedem stów ale już na parking szkoda kasy.
              • rafaleczka Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 23:01
                Mój kosztowal 1100 do tego paliwo to 1/3 mojej wyplaty i szkoda mi na parking kolejnej 100 ale jak torba będzie to wydam. Obejrze jutrob te okoliczne uliczki kto może tam miesKac i tak sra kasą że ma dość bidy i podziurawi jej opony
                • profes79 Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 02.08.23, 07:00
                  Typowy kierowca. I nic więcej nie trzeba dodawać.
                • ichi51e Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 03.08.23, 11:05
                  Nie znajdziesz tam wygodnego miejsca. Stadion stoi w szczerym polu tudzież na środku wielkiego parkingu - w której byś okolicznej nie zaparkowała będzie z 15 min dojścia w zwykły dzień (czyli jak nikogo nie ma) a co dopiero w koncertowy. Twoja najlepsza szansa to linia metra (nie musi być ostatni przystanek) bardziej bym osobiscie celowała w stronę wschodnia lub kolejki.
              • bye-bye Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 02.08.23, 07:32
                Chyba przesadzasz, co w tym złego, że chce parkować za darmo. Ma do tego prawo i zadała pytanie a ty jakieś chamskie przysrywy uskuteczniasz.
                Mieszkam w Śródmieściu i też przy okazji imprez bywa tu ciaśniej, ale nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy nawet myśleć o przebiciu komuś opon😳
                • profes79 Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 02.08.23, 08:06
                  Jakie za darmo? Też zapłaci. To raz. A dwa - mieszkańcy saskiej i okolic też mają prawo do życia bez bycia pozastawianymi przez samochody przyjeżdżających na koncerty, którym żal jest zapłacić za parking przy stadionie. Bo to jest Modus operanti kierowców. Ma być DARMO. Nieważne, że są miejsca parkingowe; jeżeli trzeba za nie płacić to tak jakby ich nie było.
        • palacinka2020 Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 03.08.23, 10:56
          Tak, mysle ze nie będzie zadnego wolnego miejsca, albo wjazd będzie w ogóle zamknięty. Poza tym będą korki i będzie trudno się stamtąd wydostać. Na stadion dojeżdża metro i pociąg, próbowałabym tej drogi.

Z góry też nastawiałabym się na to że "szybko wrócic" się nie da. Będą tłumy ludzi, noc, każdy będzie chciał iść do domu. Zaczną wychodzić już pod koniec koncertu, po koncercie olbrzymi tłum.
    • ichi51e Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 22:14
      Gdziekolwiek na lini metra m2
    • ga-ti Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 22:14
      A może zostaw samochód na parkingu przy stacji metra i dojedź na stadion metrem? Na pewno szybciej wyjedziesz.
      • dominika9933 Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 22:28
        Nie znam Warszawy, ale byłam ostatnio na koncercie Beyonce i chyba ga-ti dobrze mówi. Po co Ci parking, nawet jak będziesz mieć miejsce, jak będzie problem z wyjazdem?
    • koronka2012 Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 01.08.23, 22:58
      Gdzieś przy muzeum narodowym? Albo po drugiej stronie, tam jest taki placyk. I a potem można wrócić piechotą przez most albo podjechać hulajnogą
      • bye-bye Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 02.08.23, 07:29
        Tam jest bardzo ciężko zaparkować nawet jak nie ma żadnej większej imprezy. Chyba lepiej zaparkować, tak jak pisa niektóre dziewczyny, przy stacji metra i dojechać metrem. Będzie szybciej i mniej zachodu
    • kurt.wallander Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 02.08.23, 00:48
      Zaparkuj dalej i dojedź metrem.
    • better.call.kim Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 02.08.23, 07:08
      Taka impreza masowa to dziesiątki tysięcy ludzi. Bardzo często zjeżdżających samochodami, żeby mieć jak wrócić w środku nocy (bo przy imprezach w środku tygodnia mało kto ma czas na nocowanie i powroty kolejnego dnia). Na Rammsteinie w niedzielę parkowaliśmy o 14 na płatnym parkingu w Parku i już kończyły się miejsca, serio myślisz, że znajdziesz bezpłatne miejsce w sensownej odległości?
    • feniks_z_popiolu Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 02.08.23, 07:37
      Nie pchaj się do Centrum/ w okolice Stadionu. Zaparkuj przy Wola Park i jedź metrem M2
    • kochamruskieileniwe Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 02.08.23, 07:47
      Rady z metrem II lini sa bardzo sensowne.
      Na Saswkiej Kępie wątpliwe byś zaparkowała. Tam w normalny, bezkoncertowy dzień sa duże trudności. Poza tym, często przy takich okazjach SK jest zamykana dla ruchu - wjazd maja tylko mieszkańcy.
      Obok masz Park Skaryszewski, gdzie równiez nie zaparkujesz. Na uliczkach na północ od stadionu - to jednak mocno daleko.. No a od zachodu Wisła. smile

https://zdm.waw.pl/wp-content/uploads/2018/04/SPPN-granice-3-1448x2048.jpg
      • kochamruskieileniwe Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 02.08.23, 13:58
        na marginesie, choć pewnie juz za późno..
        wjazd na Saska Kępę jest ograniczony
        tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/warszawa-depeche-mode-na-stadionie-narodowym-mapy-dojazd-i-powrot-7274984?fbclid=IwAR1NzHVrYyb9NWQk_-DZ0ReKNUr4e6Y6hWeqP9uzgG8GdUqmpww9PeH1NMQ
    • panna_lila Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 02.08.23, 14:01
      Nie wiem jaką trasą jedziesz, może to jest opcja - zaparkuj gdzieś przy linii metra i dojedź metrem
    • aga_sama Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 03.08.23, 11:53
      W okolicy stadionu nie ma miejsc na bocznych uliczkach, na których mogłabyś zaparkować. Saska Kępa bez koncertów jest okropna do parkowania i regularnie z tego powodu wybuchają tam mniejsze i większe guwnoburze... Parking na linii metra brzmi bardzo dobrze, szybciej dojedziesz metrem gdzieś na park&ride na woli np. niż przejdziesz most i wyjedziesz z centrum.
      Baw się dobrze!
      • profes79 Re: Gdzie zaparkować - koncert na Stadionie Narod 03.08.23, 11:56
        Koncert był wczoraj tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka