Dodaj do ulubionych

To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę XD?

01.08.23, 23:25
Nawiązując do artykułu na onecie
z-2-tys-zl-na-54-tys-zl-za-dwa-noclegi-oto-ceny-w-sopockim-hotelu
i ostatnich wątkach o drożyźnie:
co sądzicie o takiej cenie za nocleg? Dałybyście tyle?
Przyznam, że mnie nie byłoby stać, a nawet jeśli - nie dałabym tyle.
Z tego co sprawdziłam, najdroższa jest noc z 22 na 23 sierpnia, ponad 54tys.
I mimo, że dyrektor marketingu twierdzi, że ta cena jest celowo taka, to nadal uważam, że to chyba jakaś pomyłka w serwisie rezerwacji. A my tu rozprawiamy nad plasterkiem salami... XD
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 01.08.23, 23:37
      Jasne, kto by tam wierzył dyrektorce...
      Podejrzewam, ze nie mogą zablokować rezerwacji na bookingu, więc radzą sobie dając zaporową cenę
    • homohominilupus Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 09:23
      Na tym forum w dobrym tonie jest podkreslanie: oczywiście, że mnie stać ale nie wydałabym tyle 😜
      • muireade Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 04.08.23, 08:59
        Mnie ani nie stać, ani bym tyle nie wydała gdyby mnie było stać.
    • andaba Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 09:30
      Szzerze mówiąc to nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek tyle płaci, znacznie taniej byłoby wynająć trzypokojowe mieszkanie na miesiąc, po to żeby przespać jedną noc.
      • dyzurny_troll_forum Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 03.08.23, 10:31
        andaba napisała:

> Szzerze mówiąc to nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek tyle płaci,

Wyobraź sobie, że w samej Polsce są dziesiątki tysięcy ludzi, którzy tyle płacą.
        • alicia033 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 04.08.23, 09:52
          dyzurny_troll_forum napisała:

> Wyobraź sobie, że w samej Polsce są dziesiątki tysięcy ludzi, którzy tyle płacą

eh, te konfederackie fantazje
          🤣🤣🤣
    • is-laura Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 13:20
      Cena jest celowo zaporowa, żeby nikt niepożądany nie kręcił się po hotelu wśród celebrytów
    • ricemice79 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 14:08
      Nieźle. Mignęła mi właśnie mama ginekolog (moje guilty pleasure), która jest na rejsie "celebrity wycieczkowcem" po morzu śródziemnym i zdaje się wydała nieco mniej za all inclusive dla całej rodziny.
      • skyee Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 05.08.23, 16:51
        I kupiła torebkę od Vittona, hit wink
    • iberka Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 14:14
      Wybierzmy ochotniczkę w drodze losowania big_grin a kasę zbierzemy via zrzutka 🤣
    • wuchtaludzi Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 14:15
      Oni coś mają z tymi cenami dziwnego. Rezerwowalam u nich pobyt w czerwcu - 3 noce w ich standardowej cenie przed sezonem. Tydzień później jak sprawdzałam cenę, to też wywaliło do 50k. Nie wiem z czego to wynika, żadnego celebrytki nie zauważyłam w trakcie pobytu.
      • snajper55 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 14:19
        wuchtaludzi napisała:

> Oni coś mają z tymi cenami dziwnego. Rezerwowalam u nich pobyt w czerwcu - 3 no
        > ce w ich standardowej cenie przed sezonem. Tydzień później jak sprawdzałam cenę
        > , to też wywaliło do 50k. Nie wiem z czego to wynika, żadnego celebrytki nie za
        > uważyłam w trakcie pobytu.

A może taka cena pojawia się, gdy nie ma już miejsc i zawiera koszt wyrzucenia z pokoju zajmujących go gości?

S.
        • ladymercury Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 15:18
          W Polsce? W zwykłym hotelu, tylko lepszym? Choćbym była Billem Gatesem, w życiu.
          Ale na nocleg w jakimś pięknym, ciekawym i ekskluzywnym miejscu tyle i wiecej bym wydała bez problemu, np na apartament w koronach drzew w puszczy amazońskiej, noc w apartamencie z pierwszej serii Wiedźmina (z wiadomą kąpielą😁) czy coś w tym stylu. Ewentualnie jakiś przedział w Orient Expressie🙂.
          • ladymercury Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 15:20
            Oczywiście przy założeniu, że śpię na forsie 😁
          • profes79 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 20:51
            Podróż Orient Ekspresem da jednej osoby to w tej chwili coś koło 7k euro w górę. Jak trafię szóstkę albo coś o podobnej skali to sie przejadę smile
            • alpepe Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 03.08.23, 10:35
              Kurdę, a ja muszę coś ponad to przynieść niemieckiemu fiskusowi w zębach za 2021, a za 2022 będzie pewnie jeszcze więcej.
    • primula.alpicola Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 15:27
      Eee, nie bo dwa pojedyncze łóżka. Wolę jedno bardzo duże.

big_grin
    • gaskama Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 15:44
      No co ty, to zwykły chwyt marketingowy. W tym hotelu pokoje tyle nie kosztują. Specjalnie to zrobili i mają teraz darmową reklamę gdzie się da. Niejeden czubek teraz wybierze ten hotel, by się chwalić, ile to zapłacił (mimo, że oczywiście nie zapłaci tyle).
    • rozwiane_marzenie Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 20:08
      O! Dzisiaj już "tylko" 48tys. za tą nockę, ale staniało XD. Ale za to pozostał już tylko jeden pokój (wczoraj były trzy), więc na to wygląda, że jednak ktoś się skusił na tą rezerwację.
    • leanne_paul_piper Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 20:13
      Nie, nie dałabym. Byłam kiedyś służbowo w tym hotelu, albo w tym drugim obok, już nie pamiętam którym, bo tam jest Sofitel Grand i Sheraton i oba mieliśmy zarezerwowane na imprę. I owszem, ładne, ale nic specjalnego. Nie są warte takiej kasy. Już bardziej apartament w Arłamowie zapadł mi w pamięć z tym ich basenem wychodzącym na zewnątrz (zimą super). A z Sopotu poza molem i zwiedzaniem miasta nie pamiętam nic więcej. Na pewno jakiś zwykły hotel nie zrobił na mnie wrażenia. Imho trzeba być idiotą, aby tyle płacić.
      • kk345 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 23:56
        >Imho trzeba być idiotą, aby tyle płacić.

Przecież nikt tyle nie płaci, to blokada rezerwacji jest.
    • sabek81 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 20:22
      Czekam na odpowiedzi rasowej ematki - stać mnie ale wolę namiot w Chłapowie😂
      • memphis90 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 04.08.23, 10:02
        I co - rozczarowany…? Rojenia się nie sprawdziły, smuteczek 😢😢😢
    • ichi51e Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 02.08.23, 20:32
      Na 100% błąd - już widzę jak ludzie rezerwują…
      • kk345 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 03.08.23, 00:00
        Przeczytałaś w ogóle info z linku? Dyrektorka wyraźnie mówi, ze to NIE błąd, ale ichi wie lepiej.
        • ichi51e Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 03.08.23, 10:21
          A co ma mówić?
          • kk345 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 03.08.23, 23:10
            No tak, ichi wie lepiej big_grin
    • brysia0 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 04.08.23, 09:46
      Mieszkam relatywnie blisko, to mogę się zadekowac w lobby i nadawac live na ematce kto wchodzi i wychodzi😁
      • rozwiane_marzenie Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 05.08.23, 15:38
        O! To by rozwiązało naszą zagadkę. Wczoraj już żaden pokój nie był dostępny w tym terminie (22-23 sierpnia). Moja ciekawość rośnie coraz bardziej smile.
    • felicjastrelicja Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 05.08.23, 14:47
      Jak już ktoś szuka luksusów to polecam Ritz w Lizbonie. Szkoda byłoby mi wydać taka kwotę za takie miejsce- pogoda niepewna, miejsce takie sobie, sinice i brudne, zimne morze.
    • alex_vause35 Re: To która wybiera się do Sopotu za 54tys/dobę 05.08.23, 16:19
      Pff, Hôtel de Crillon przy place Concorde, luksusowy, piękny, w doskonałej lokalizacji, to w przeliczeniu 8 tysi za dobę w dwójce.
      Kogoś zdrowo poyebało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka