Dodaj do ulubionych

Czy też czujecie ból patrząc na to???

03.08.23, 12:47
Szukając biustonosza trafiłam na oferty życia... Serio- na sam widok czuję, jak mnie wszystko uciska, uwiera i boli...
Przedstawiam biustonoszowy zestaw do tortur czyli:
Mega quadro-boob
Cycek uciekający dołem
Fiszbina tam, gdzie ja mam dopiero pół piersi
Stłamszony cycek uciekający górą pod pachę (jak to w ogóle możliwe???) w dwóch wersjach
I ostatnie, którego do końca nie pojmuję, ale wygląda tak, jakby własny biustonosz próbował Cię zasztyletować...

https://img2.ans-media.com/i/540x813/AW20-BID0TK_02X_F1.jpg@webp?v=1599739472
https://img2.ans-media.com/i/1080x1626/AW20-BID0UJ_02X_F2.jpg?v=1598519791
https://img2.ans-media.com/i/540x813/SS22-BID1OW_33X_F1.jpg@webp?v=1646035077
https://img2.ans-media.com/i/1080x1626/AW22-BID0M2_34X_F3.jpg?v=1668516017
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 12:50
      No źle dobrane ale nie boli mnie ten widok. Sama też nigdy nie umiem dobrać więc noszę " "sportowe " braletki, jakbym dobierała pewnie by wyglądało podobnie. big_grin
    • danaide2.0 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 12:57
      Boli mnie tylko, gdy przymierzę 10 par i wszystkie są do niczego.
      Jak znajdę takie, które się nadają, to, w miarę możliwości, biorę na zapas.
      • daniela34 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 13:01
        O to, to, to...moja matka się ze mnie śmieje, że przed pójściem na stanikowe zakupy powinnam wypić butelkę nerwosolu albo wiadro melisy. To jest dopiero ból jak żaden z 20 przymierzonych nie pasuje
        • evee1 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 13:09
          Mam wrażenie, że to standard uncertain jak znajdę taki stanik,że mi pasuje, to kupuje kilka w różnych kolorach i noszę latami. Właśnie szukam kolejnego modelu, w który mogłabym się zaopatrzyć.
          • yen_z_vengerbergu Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:10
            Siostro! Też tak robię. Właśnie kończy mi powoli żywot zapas staników pewnej marki - nowego (zapasu) nie kupię, bo coś porobili nie tak z tymi stanikami, że już nie leżą na mnie dobrze. Za to znalazłam nowego stanikowego Graala i już mam 2 identyczne, a kupię pewnie i 3 wink.
          • hanusinamama Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 16:12
            Tez tak mam. Ostatnio kupiłam jednak inny...i się kutfa drut mi wbija.
      • berdebul Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 13:29
        Też tak robię. Dramat zaczyna się jak docieram do dna zapasów sad
        • marzeka11 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 13:34
          Dziewczyny, wymierzcie się dobrze, to podstawa- w sumie od tego czasu idę i po prostu kupuję stanik, ktory pasuje.
          • memphis90 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 14:53
            Co z tego, ze się wymierze, jak np triumphy przechodzą mi fiszbiną w połowie cycka….? No bo rozmiar mały, to miseczka wąziutka, ciasna. A jeszcze ja, durna, latami myślałam, ze tak ma być… Przypadkiem w lockdownie kupiłam biustonosz z sieciówki i przeżyłam objawienie „to fiszbina może iść aż tak daleko pod pachę????” i „o matko, nic nie ciśnie!!!”
            • bajgla Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:53
              Szerokie fiszbiny mają M&S i Etam.
              Większość polskich marek ma bardzo wąskie.
            • danaide2.0 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 16:00
              A, o tę połowę cycka chodzi? Czy tylko o szeroki rozstaw? Nie dla nie Wonderbra, nie dla mnie sad
            • swinka-morska Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 18:12
              memphis90 napisała:

> Co z tego, ze się wymierze, jak np triumphy przechodzą mi fiszbiną w połowie cy
              > cka….? No bo rozmiar mały, to miseczka wąziutka, ciasna. A jeszcze ja, durna,
              > latami myślałam, ze tak ma być… Przypadkiem w lockdownie kupiłam biustonosz z s
              > ieciówki i przeżyłam objawienie „to fiszbina może iść aż tak daleko pod pachę??
              > ??” i „o matko, nic nie ciśnie!!!”

Triumph to zuo.
          • eliszka25 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:03
            Wymierzenie się, to jest co najwyżej połowa sukcesu. Staniki teoretycznie w tym samym rozmiarze i modelu są tak różnie szyte, że nie da się po prostu wziąć swój rozmiar z półki i będzie pasował. Mnie lata temu pani w sklepie uświadomiła, że w sumie najważniejszy jest kształt miseczki i pomogła dobrać odpowiedni. Od tamtej pory wybieram wyłącznie staniki z „moim” kształtem miseczki i trafień mam tak 90%.
          • berdebul Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:12
            Ta sama marka, ten sam rozmiar, dwa różne modele i jeden leży idealnie, a drugi wujowo. I tak muszę mierzyć, a jak trafię pasujący to kupuję na zapas i pragnę zapomnieć o tych poszukiwaniach na maksymalnie długo.
          • evee1 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:58
            Ja świetnie znam swój rozmiar, tyle, że jak już poprzedniczki napisały weźmiesz 5 różnych staników w swoim rozmiarze, każdy będzie leżał inaczej, a żaden z nich nie musi leżeć dobrze.
            Na dodatek dochodzą jeszcze kwestie uwierających koronek, szwów, zapięć i sprzączek - to też moja zmora!
      • 0bywatelka87 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 14:49
        Też tak mam. Dodatkowo po zakupach zatrzymuję jeszcze opakowanie po biustonoszu i poluję na necie gdy mam wolną gotówkę.
        • danaide2.0 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 16:02
          W necie jest o tyle fajnie, że trafiają się końcówki serii jako rzuty outletowe i jest taniej niż byłoby w sklepie na wyprzedaży.
    • aagnes Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 13:03
      Boli nie boli, boli mnie to, ze biustonosze są szyte bardziej jako element ozdobny garderoby, jak ktos potrzebuje naprawde stanika, ma biust to kaplica, zostaje szycie na miare albo mega drogie wyspecjalizowane firmy. to samo z kostiumami kąpielowymi, to co oferują sieciowki to jest smiech na sali. pojemnosc miseczek to nie wiem, moze jest na nos.
      • nick_z_desperacji Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 13:57
        O to to, może jakaś dziwna jestem, ale jak planuję pracę, zakupy i sprzątanie, to zazwyczaj kończę na pracy, zakupach i sprzątaniu, a nie w łóżku z przystojnym nieznajomym. A że częściej robię zakupy niż poznaje nieznajomych, to potrzebuję więcej biustonoszy wygodnych niż seksownych,
      • paskudek1 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:35
        Zobacz sobie ofertę Ewy Michalak. 9wszem, drogie ale piękne i wygodne.
      • hanusinamama Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 16:13
        Kostiumy plażowe od lat kupuje w Bonprixie. Mają zdecydowanie dobrze uszyte na mój biust.
        \Basenowe-sportowe z decathlonu
    • alpepe Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 13:05
      Kiedyś złotą zasadą fotografii bielizny górnej był za mały stanik. A tu widać też retusz. Tak, widzę, że staniki źle dobrane do rozmiaru piersi.
      • marzeka11 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 13:11
        Nie boli, ale źle dobrane biustonosze na wszystkich zdjęciach są uderzające.
        Kiedyś też żyłam w nieświadomości, że mam 75B (jak wieeeele kobiet), no i okazało się, że 70F. I nagle noszę staniki jak trzeba smile
    • ga-ti Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 14:09
      Bo te staniki są za małe na panie modelki. Aż się dziwię, że ktoś odpowiedzialny za marketing i reklamę się zgodził na takie coś, dla mnie to antyreklama, na pewno info, że pracownicy nie potrafią dobrać bielizny da klientki.
      A może one mają za zadanie zmniejszyć piersi, tak jak te majtki modelujące na drugim zdjęciu?
      • katriel Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 14:55
        A czy te modele biustonoszy w ogóle istnieją w rozmiarach tych modelek? Bo może nie, może i tak wybrali z wszystkich dostępnych ten najlepiej pasujący?
        • memphis90 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:39
          Na stronie reserved albo c&a jedna bidulka uparcie ma zakładane 75d na raczej niewielki biust i wszystko jej smętnie obwisa albo się marszczy… Rozumiem, ze może nie maja 65JakasDziwnaLiterka, ale banalnego 70B tez nie mają…?
        • paskudek1 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:55
          katriel napisała:

> A czy te modele biustonoszy w ogóle istnieją w rozmiarach tych modelek? Bo może
          > nie, może i tak wybrali z wszystkich dostępnych ten najlepiej pasujący?

Zależy z jakiej firmy. W takiej Dalii na pewno 😁
    • primula.alpicola Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 14:56
      Body nie wchodzi w grę, nie ma mowy, te wysokie majty też nie.
      Te czerwone w kształcie trójkąta nie bardzo mi się podobają, wolę half cupy ( ale nie takie jak ten tu czerwony). Beżowy , wysokimi majtami to zwyczajnybt shirt bra, bardzo wygodne są.
      A fiszbiny to raczej w normalnym miejscu, pod piersiami?
      • memphis90 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:42
        Może zle oceniam zdjęcie, ale jak dla mnie fiszbina idzie tam, gdzie czarny pisak, a powinna być tam, gdzie linia przerywana…
        • paskudek1 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:54
          Tak mniej więcej 😁
        • daniela34 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:59
          To może dlatego zdjęcie robi wrażenie jakby pani miała wklęsły tułów!
        • primula.alpicola Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 16:02
          Racja, ten czerwony tak ma!
    • asfiksja Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 14:58
      No faktycznie wyglądają na strasznie niewygodne. Nigdy nie rozumiałam potrzeby podpierania biustu fiszbinami i ściskania się do bezdechu ciasnym obwodem. Przecież nawet ogromny biust wygląda lepiej jak mu się pozwoli zachowywać w miarę naturalnie, a nie wypiętrza w dwa arbuzy, a na plecach wrzyna w tłuszcz.
      • paskudek1 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:53
        Nie chodzi o ściskanie za ciasnym obwodem ale o dobrze dopasowanych obwód i wystarczająco dobre miseczki. Dobrze dobrany stanik po prostu trzyma biust lepiej.
      • malia Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:57
        Opisała akurat obie skrajności. Stanik ma być tak dobrany by nic nie wisiało naturalnie i nic się wyrzynali na plecach. Tylko W ja mówię o sporym biuście, mały może byc przyodziany naturalnie albo wcale i będzie mu dobrze
      • 152kk Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:58
        Duży biust może twoim zdaniem wyglądać lepiej bez fiszbin i podparcia w obwodzie, ale taki biust jest ciężki i puszczanie go luzem, bez podparcia, zwykle po prostu boli. Stąd często (nie zawsze, biusty są rozne) potrzebny jest dość ciasny obwód i sztywna miseczka/fiszbiny, żeby to wszystko nie wisiało na ramionach.
        • asfiksja Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 20:41
          No tak, zapomniałam, że stanik to nie zawsze tylko kwestia wyglądu, czasem wręcz sprzęt rehabilitacyjny.
      • danaide2.0 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 16:05
        Myślałam, że fiszbina służy temu, żeby się stanik nie przesuwał. Podpórka to żadna.
      • evee1 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 16:07
        asfiksja napisał:
        > Przecież nawet ogromny biust wygląda lepiej jak mu się pozwoli zachowywać w miarę
        > naturalnie, a nie wypiętrza w dwa arbuzy, a na plecach wrzyna w tłuszcz.
        Nie wiem co masz na myśli pisząc o "naturalnym zachowaniu się biustu"? Ale fiszbiny po prostu lepiej trzymają duży biust, niż sam materiał.
        Wyrzynanie się w tłuszcz nie jest konieczne, ale nie wiem czy da się tego uniknąć, jak ten tłuszcze na ciele jest. Ale chętnie obejrzę zdjęcie (bez retuszu) pokazujące coś przeciwnego smile
    • disco-ball Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 14:58
      Boli.
      Jakie czas temu byłam w jednej z bieliźnianych sieciówek, dałam się namówić na przymierzenia kilku modeli - we wszystkim wg pani wyglądałam świetnie (tu za luźno, tu ściskało).
      Założyłam z powrotem wypłowiała passionate i pokazałam pani, jak powinien leżeć stanik.
      W związku z tym, ze mam „problematyczne” piersi (3x karmienie, wiec bez szału z jedrnoscia, 60F) jak już znajdę jakiś model to często zamawiam ten sam w kilku kolorach.
      No, nie poszaleje w sieciówkach.
    • aankaa Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:08
      niedopasowanie to jedno, ale mam wrażenie, że grafik obrabiający zdjęcia w życiu nie widział kobiety w bieliźnie big_grin
    • snakelilith Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:09
      Mam wspomnienie bólu, bo kiedyś, bardzo dawno temu nosiłam za małe miseczki i fiszbiny z boku wbijały mi się w pierś. Miałam tam nawet taki czerowny punkt i szbyko ściągałam stanik po przyjściu do domu.
      Teraz noszę lepiej dopasowane staniki, ale znalezienie takich, by spełniały moje wszystkie kryteria, nie tylko rozmiar i dopasowanie, nie jest wcale łatwe. Zawsze dostają paniki, gdy któryś u moich modeli znajdę w wyprzedaży, bo to oznacza, że zmieniają asortyment i muszę kupić kilka na zapas, inaczej może być, że zostanę kiedyś bez idealnego stanika. Z takiego chomikowania mam nawet jeszcze dwie nówki z o rozmiar za małą miską, ale jak schudnę kiedyś z 3 kg, to może będą znowu pasować.
      • atoness Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 21:44
        Przepraszam, drogie panie, ale to fiszbin, rodzaj męski. A zdjęcia rzeczywiście ranią, więc idę stąd.
    • cisco1800 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:13
      Boże byłam raz w jakimś salonie w Warszawie. Dobrze wiem, jaki mam rozmiar. Pani z obsługi pyta czy pomóc. Mówię, że szukam 70 F, a ona na to: niech pani przymierzy najpierw ten 75B... Patrzę na nią z niedowierzaniem, ona się upiera - tak sprawdzamy, jaki faktycznie rozmiar nosi klient. No ok... myślę dla beli zmierzę. Wyglądałam jeszcze gorzej niż te modelki na zdjęciach big_grin cycki wyłażą bokiem, uciekają dołem - pokazuję się pani, chcąc pomóc jej zrozumieć, że źle doradza. Na co ona "Tu się trochę ramiączka podciągnie i dobrze jest!". Wyszłam stamtąd szybciej, niż weszłam. Nie dało się jej przetłumaczyć, że źle doradza
    • bi_scotti Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:16
      I to byl jedyny real plus pracy z domu w czasie Covid - NO BRA! big_grin Cheers.
    • hippolina Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:17
      I te biedne cipki, wciśnięte w za małe gacie...
    • mama-ola Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 15:44
      Źle leżą te wszystkie, które pokazałaś.
      Jeśli chodzi o staniki, to jestem szczęściarą do kwadratu. Doskonale na mnie leżą takie z sali supermarketu. Największy ból to ten lekki wstyd, który odczuwam, podchodząc do ściany że stanikami i przeglądając je. (Czy inni to widzą i go sobie myślą, widząc mnie teraz, o matko, o matko). Oraz mniejszy ból, że wożę je potem w wózku sklepowym obok rzeczy typu marchewka. Po stronie plusów, że dobrze się noszą i są tanie.
      • konsta-is-me Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 18:18
        Jesteś facetem , że wstydzisz się dobierać staniki w sklepie ??
    • fabryka.lodow.napatyku Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 16:05
      Od kiedy tu, na tym forum zostalam uswiadomiona stanikowo, czyli okolo 15 lat temu, kupuje zawsze ten sam model, nie mam z tym problemu. Tylko przez pierwszy rok zamawialam z Anglii, a pozniej ktos mi napisal ze sklep jest niedaleko mnie. I tylko dziwie sie ze po tylu latach dalej szyje sie cos takiego jak na tych zdjeciach i kobiety to kupuja!
    • andaba Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 17:12
      Boleć nie boli, ale moim zdaniem to one wszystkie maja za małe te staniki.
      Albo raczej za wąskie?

Ale to standard, że biustonosze mają za wąskie miseczki.
      Kiedyś nosiłam taki jeden fason, który był dobry (z bazaru), ale chyba zmienili szablon, bo teraz też są za wąskie.

• paskudek1 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 17:39
        Nie, te biustonosze nie mają za wąskich miseczek tylko za małe.
    • konsta-is-me Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 18:21
      Ja wam zazdroszczę ,jak czytam że w ogóle macie jakiekolwiek dobre staniki.
      Mam b.waski odstęp między piersiami i bardzo trudno znaleźć taki, który nie kłuje mnie fiszbina w pierś -czyli taki z super niskim mostkiem.
      Porady /konkretne modele jeśli któraś zna, mile widziane 😉
      • bajgla Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 18:27
        jaki zakres rozmiarowy? mam podobny problem, i niektore z Etam i M&S pasują.
      • paskudek1 Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 18:27
        Znów się powtórzę - spróbuj Ewy Michalak. Chociaż ja ostatnio trafilam na bardzo fajnego Allesa z niskim mostkiem. Generalnie dobry stanik niestety kosztuje i raczej trudno go kupić w rzeczywistości sieciówkach. Popatrz na ofertę rakich firm jak Dalia, Alles, Ewa Michalak, Kostar, Gaia. Może coś znajdziesz.
      • aagnes Re: Czy też czujecie ból patrząc na to??? 03.08.23, 19:21
        U mnie sprawdzała się (a mam podobna sytuacje) Arabella Frei nie wiem czy jeszcze produkują, sama mam dwa i traktuje jejak relikwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka