Dodaj do ulubionych

Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latkom 🤯

04.08.23, 09:29
No sprawa jest, a ja buzuję więc potrzebuje spojrzenia z zewnątrz. Syn ma kolegę - sąsiada, na wakacje przyjechał jego wujek, dorosły facet, który pasjonuje się horrorami i zombie. I tenże gościu włącza dzieciom tego typu filmy, żeby sobie obejrzały. Wczoraj się dowiedziałam, że przez kilka dni moj syn zobaczył Krzyk, laleczkę Chucky i jakieś zombiaki. Efekt taki, że dzieciak będzie się bal kolejne kilka miesięcy, to nie jest dziecko po którym to spływa.
Matka kolegi nie ma z tym problemu, wiem od syna. Mam ochotę tam wejść i im nawrzeszczeć, ale to taki klimat że uznają mnie za wariatkę. Jak to załatwić żeby ogarnąć kulturalnie i skutecznie?
Obserwuj wątek
    • iwles Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 09:35

A jak się dowiedziałaś?
      • sliwka_fioletowa Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 11:40
        Od drugiego dziecka - aktualnie oboje przebywają u mojego eksa, a ja nie mam kontroli nad tym, gdzie syn bywa w czasie, który powinien spędzić z ojcem uncertain
        • alex_vause35 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 12:44
          No i to trzeba było zawrzeć w poście startowym, choć nie wiem, czy jest na to jakakolwiek rada.
          Wysyłanie dzieci na wakacje do w zadzie mających eksów, którzy idą do pracy/na piwko z kolegami/whatever i zostawiają dzieciaka w mieszkaniu przed kompem i z pizzą w zamrażarce (albo nie kontrolują kompletnie, z kim dzieciak się spotyka) to zresztą dla mnie jakaś zgroza totalna..
          • alex_vause35 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 12:46
            I tu raczej pretensje nie do sąsiada, ale do tatuśka, że nie spędza z synem czasu i ten z nudy i samotności nadużywa gościnności cudzej rodziny, w dodatku chyba niespecjalnie ciekawej.
            • 1matka-polka Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 13:54
              alex_vause35 napisała:

> I tu raczej pretensje nie do sąsiada, ale do tatuśka, że nie spędza z synem cza
              > su i ten z nudy i samotności nadużywa gościnności cudzej rodziny, w dodatku ch
              > yba niespecjalnie ciekawej.
              >

1. Normalne rodziny z okolicy postawiły granice juz dawno.
              2. Ojciec nie jest odpowiedzialny, ale sam sobie tego dziecka nie zrobił🤷‍♀️
              • alex_vause35 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 19:07
                Jasne, ale prawdopodobnie jest to część jakiegoś planu wychowawczego czy innych nowomodnych pomysłów na opiekę i żadne z rodziców nie ma wpływu na to, do z dzieckiem robi drugie.
        • 1matka-polka Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 13:55
          Kontrole powinnas mieć wzmożoną przed poczęciem DWÓJKI dzieci z tym nieodpowiedzialnym kimś. 🤷‍♀️
          • sliwka_fioletowa Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 14:21
            Hehe, zajebista rada, od razu lżej jak człowiek poczuje takie wsparcie 🤣
    • gryzelda71 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 09:37
      To, że dzieciak siedzi u kolegi godzinami nie niepokoiło cie?
    • berdebul Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 09:37
      Jak nie trzymał ich tam siłą, a matka kolegi nie widzi problemu, to pozostaje Ci uciąć kontakty, lub zapraszać do siebie.
    • 1matka-polka Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 09:37
      Powiedz swojemu dziecku, zeby nie ogladalo, jesli nie chce, jesli potem sie boi. I żeby dziecko zadzwonilo do ciebie, jak nie bedzie umialo samo postawic granic, a jak nie jest w ogole asertywne, to go tam nie puszczaj i juz. 🤷‍♀️
    • danaide2.0 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 09:48
      No trochę hard core, ale wiele zależy od dziecka. Po prostu poproś, żeby nie puszczali tych filmów przy twoim dziecku, bo jego psychika i edukacja filmowa idzie trochę innym torem.

Dlaczego syn przez kilka dni nie powiedział nic? Teraz skoro już wiesz po prostu z nim o tych filmach porozmawiaj. Porozmawiaj tez o lęku. Jak niewiele wiesz, to doczytaj. A tak w ogóle, bajki i baśnie czytał, jak był dzieckiem? Ale nie takie w wersji soft, tylko klasyczne, z wyrzucaniem z domu krewniaków i zwierząt, diabłami i okaleczaniem się dla zdobycia męża?
      • raczek47 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 10:02
        Po prostu nie puszczaj tam dziecka,niech się bawią na dworze. A sąsiadce bym powiedziała,żeby uświadomiła tego wujka,że puszczanie dzieciom filmów niedostosowanych do ich wieku bez zgody opiekunów dziecka jest ( karalne chyba nie 🙂) ale chamskie i nieodpowiedzialne. I raczej nic z tym więcej nie zrobisz,no bo przecież nie pójdziesz na policję i nie zgłosisz przestępstwa.
        Niech się bawią z daleka od wujka i jego upodobań.
        Im Twoje dziecko będzie starsze,tym więcej będzie niechcianych przez Ciebie sytuacji, w których weźmie udział , ale nie zamkniesz go przecież w domu ,by się nie narażał, a z całym otoczeniem wokół dziecka nie dasz rady walczyć. Tak się poznaje świat.
        • hanusinamama Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 14:25
          Ale tam matka nie ma nic przeciwko wiec zapewne wyraziła zgodę.
          Moja młoda oglądała ze mną Obcego ostatnio.
          Fakt obcemu dziecku bym nie puściła. Natomiast matka mogła wyrazić zgodę na oglądanie względem swojego syna
          • ciezka_cholera Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 19:36
            hanusinamama napisała:

> Fakt obcemu dziecku bym nie puściła. Natomiast matka mogła wyrazić zgodę na ogl
            > ądanie względem swojego syna

Nawet jakby to obce dziecko siedziało u Ciebie kilka godzin dziennie codziennie?
            >
            • iwoniaw Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 19:56

> Nawet jakby to obce dziecko siedziało u Ciebie kilka godzin dziennie codziennie
              > ?
              > >

Wiesz co, abstrahujac juz od horrorów, których sama nie oglądam, więc tym bardziej nie puszczalabym dziecku, wyobrażam sobie, że jeśli do mojego przychodzi się bawić jakieś z sąsiedztwa, to uwagi na temat treści dostępnych maloletnim w mym domu opiekunowie tegoż dziecięcia powinni raczej zamienic na refleksję, z czym sie wiąże puszczanie maloletniego samopas bez uzgodnienia z gospodarzami mimo woli, jakich filmów, potraw, gier komputerowych, książek, zabaw itd. stanowczo swemu Kajtusiowi zakazują i proszą o wzięcie pod uwagę i unikanie bądź odeslanie Kajtusia do domu w przypadku, gdy moje dzieci jednak jedzą/ogladają/czytają/grają w XYZ.
              • alex_vause35 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 20:13
                No tak, ale tu to nie matka powinna mieć refleksje, a raczej leniwy tata, który podrzuca swe dziecię sąsiadom niczym kukułcze jako w czasie, kiedy ma zapewne sądownie przyznany czas opieki w wakacje.
                • iwoniaw Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 20:16
                  alex_vause35 napisała:

> No tak, ale tu to nie matka powinna mieć refleksje, a raczej leniwy tata, który
                  > podrzuca swe dziecię sąsiadom niczym kukułcze jako w czasie, kiedy ma zapewne
                  > sądownie przyznany czas opieki w wakacje.
                  >

A owszem, natomiast odnioslam się do kwestii, co ja bym zrobila, gdyby u mnie siedzialo codziennie godzinami cudze dziecko. No więc jeśli zajmowałoby się z moim czymś, co ja akceptuję, to nic bym nie robiła, tylko cieszyla się ewentualnie, że moje ma towarzystwo. Jeśli rodzic mlodego gościa uważa, ze coś z momi standardami nie halo, to nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma...
                • ciezka_cholera Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 14:10
                  alex_vause35 napisała:

> No tak, ale tu to nie matka powinna mieć refleksje, a raczej leniwy tata, który
                  > podrzuca swe dziecię sąsiadom

ale to autorka zakłada wątek z żalami do sąsiadów, a nie do ojca dziecka. Nie napisała, że martwi się, bo ojciec nie opiekuje się należycie dzieckiem - tylko że wujek sąsiada robi to źle. Więc jak najbardziej powinna mieć refleksję, że cokolwiek źle kieruje swoje pretensje. W tej konkretnej sytuacji to ojciec powinien zajmować się dzieckiem - w drugiej kolejności ona - dopiero baaaaardzo daleko na tej liście jest wujek sąsiada ojca dziecka big_grin
      • alex_vause35 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 10:17
        Ja czytałam, nielukrowane bajki braci Grimm i baśnie słowiańskie, nieraz dość drastyczne, uwielbiałam. I wiesz co, do dzisiaj stresuję się przy horrorach, a jak miałam tak ze 12 lat i obejrzałam Elm Street, to dłuuugo bałam się zasypiać wink.
        • danaide2.0 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 19:32
          Trzy razy podchodziłam do "To" i nadal nie obejrzałam do końca. Ale moje dziecko lubi się bać, z tym że zaczynało od Tima Burtona.
          • alex_vause35 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 20:03
            Też nie mogę obejrzeć "To", chociaż przeczytałam książkę wink. Moja córka lubi horrory, ale jak zaczęło ją to interesować, to miała ponad 13 lat. Nie bała się.
            • arwena_111 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 15:26
              "To" tylko stara wersja. Obejrzałam raz - dorosła byłam, bałam się jak cholera. Ale ja lubię horrory, nawet jak potem śpię z zapalonym światłem big_grin
              • disco-ball Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 19:26
                Stara wersja miała świetny klimat, uwielbiałam.
                W dzieciństwie oglądałam elm street, critters, Chucky itp
                Uwielbiałam ale bałam się strasznie smile
    • ciezka_cholera Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 09:59
      Ja bym jeszcze zwróciła uwagę, czy zdrowe posiłki serwują dzieciom. Bo przecież, jak twój syn tam spędza kilka godzin dziennie oglądając te horrory, to nie wiadomo, czym go tam karmią. Radziłabym prześledzić - to nieodpowiedzialni ludzie są.
      • kubek0802 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 10:09
        Syn chyba nie jest zmuszany do oglądania i jeżeli czuje się nie komfortowo to powinien wyjść. Skupiłabym się raczej na asertywności syna niż pouczaniu sąsiadów.
        • alex_vause35 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 10:17
          Takie filmy wciągają, intrygują, nie chce się wychodzić. Z reguły zaczynasz dopiero bać się, kiedy idziesz spać i ci się przypomina wink.
        • hanusinamama Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 14:24
          Moze syn chciał to oglądać....
          • nick_z_desperacji Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 14:42
            Ależ skąd, pewnie siedział przykuty łańcuchami i walczył jak o życie, żeby móc zamknąć oczy wink Ciekawe, czy on się rzeczywiście po tych filmach boi, czy zacznie się bać po powrocie do domu, jak mu mama powie, że powinien?
    • joyce_byers Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 10:18
      No, ale ty jesteś matką więc chyba masz jakieś kwalifikacje żeby twój syn nie spędzał czasu u kolegi skoro wujaszek puszcza takie filmy (a im to odpowiada)? Czy też czekasz aż ktoś za ciebie to zrobi?
      Wujaszek jest dorosły, a matka kolegi może nie ma nic przeciwko.
      Zasada jest prosta - jak ci nie odpowiada to, co się tam wyprawia to twój dzieciak nie spędza tam czasu. Bardzo proste w wykonaniu.
      • ciezka_cholera Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 10:26
        to jest zaskakujące w tym wątku (nieważne czy trollowym, czy nie), że na serio niektórzy uważają, że we własnym domu gospodarze powinni cenzurować filmy swojemu dziecku (nie ma ani słowa o tym, ze dziecko gospodarzy źle je znosi) ze względu na, nie ma co ukrywać, nieco nadużywającego ich gościnności, małoletniego gościa. Skoro bywa tam tak często i długo, że w ciągu kilku dni zobaczył kilka horrorów, to autorka powinna przede wszystkim przemyśleć, czy aby jego codzienna obecność nie jest uciążliwa dla sąsiadów - a nie dyktować, co mają robić w swoim domu.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 10:35
      A skąd wiesz, że będzie się bał? Syn ci tak powiedział?
      Powiedział ci, że się boi to oglądać?
      Po co oglądał skoro się boi?
      Czy nie jesteś aby przewrażliwioną mamuśką, która trzyma dziecko daleko od złego wpływu telewizora i internetu?
      • alex_vause35 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 12:40
        Oglądał, bo nie ma żadnych ciekawych zajęć u eks tatusia na wakacjach i gnije z kolegą przez ekranem?
        • hanusinamama Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 14:26
          A moze też chciał? Ja w tym wieku też oglądałam podobne filmy...tyle ze po kryjomu z koleżanką smile
          • alex_vause35 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 19:09
            To naturalne, że chce. Ale codzienna dawka wysiadywania przed ekranem i horrorów to słaby trochę pomysł na wakajki u tatusia.
            • mamtrzykotyidwato5 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 23:14
              A czemu słaby pomysł?
              Mamusia w domu przecież nie pozwala, to trzeba okazję wykorzystać i nadrobić zaległości w oglądaniu.
            • hanusinamama Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 15:28
              NO z jednej strony tak...ale mam na stanie 11latkę i ona jak ma możliwość spedzenia całego dnia z rówieśnikami to zdecydowanie to woli niż rodzicami.
              Wyjezdzamy sporo i wtedy jest ok ale w domu jak ejstesmy tez potrafi wpadać tylko coś zjeść.
              Dla mnie nornalne w tym wieku
    • ichi51e Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 10:37
      Kulturalnie idz i powiedz ze maks na który się zgadzasz to Sok z żuka i Gremliny. Na Chucky Shawn of the dead Fredry Kruggera i jakkolwiek się nazywa historia o gościu z Piła mechaniczna zamiast reki względnie ten film gdzie matkę z księdza zombie załatwili kosiarka dzieci będą gotowe po osiągnięciu 15 roku życia nie ma co przyspieszac
      • jahelena Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 11:15
        A jak będą miały 14,5 roku?
        • ichi51e Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 11:22
          big_grin wtedy to willow legende i dark crystal
      • nick_z_desperacji Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 13:21
        Rodzice jej kulturalnie (albo i nie) odpowiedzą, że jak jej nie pasuje,. to niech dzieciaka do nich nie wysyła.
      • turbinkamalinka Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 13:53
        Błagam cię. Przychodzi do ciebie sąsiadka i mówi że nie życzy sobie aby jej syn w twoim domu oglądał jakiś film a ty się na to zgadzasz? Bo ja raczej stwierdziłabym że jej syn może do mojego domu nie przychodzić skoro jej się to nie podoba.
    • furiatka_wariatka Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 10:59
      No jeśli nie chcesz żeby syn to oglądał, no to zwyczajnie powiedz to sąsiadce, że nie chcesz żeby włączali takie filmy przy twoim dziecku. Nie ma sensu wrzeszczeć. A jeśli nadal będą to przy nim włączać, no to po prostu nie puszczaj tam syna i tyle.
      • kozaki_za_kolano Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 23:10
        Dokładnie tak bym zrobiła
      • panna.nasturcja Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 18:49
        Sąsiadka ma prawo puszczać takie filmy, jakie chce i uważa za stosowne. Jak się komuś nie podoba to niech się swoim dzieckiem zajmie sam.
    • jkl13 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 11:09
      Ale czekaj, ty naprawdę chcesz iść do sąsiadów i nakazywać im,co mogą oglądać w swoim domu, a czego nie???? Serio???
      Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie pasuje ci, aby syn przebywał u sąsiadów, to mu po prostu tego zabroń, słownie "Jasiu, od dzisiaj nie możesz chodzi do Jacka do domu, bo oglądasz tam filmy, które nie są dla ciebie. Możesz się z nim bawić na podwórku, ale zabraniam ci chodzić do niego do domu. Jeśli tam pójdziesz mimo zakazu, dostaniesz szlaban na wyjścia do końca wakacji".
      Nie dziękuj.
      • kozaki_za_kolano Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 23:13
        A bo co? To już nie można z ludźmi normalnie rozmawiać?
        Skoro zapraszają dzieciaka, to niech wezmą odrobinę odpowiedzialności za przebieg wizyty. Ten wątek pokazuje, że wielu dorosłych jest bardzo niedojrzałych i nieodpowiedzialnych.
        A dziecko, jak to dziecko, dopiero uczy się stawiania granic.
        • wkswks Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 23:44
          Wiesz, że brzmisz teraz jak madka?
        • nick_z_desperacji Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 12:17
          Wątpię, żeby zapraszali. To, że dzieciak przyłazi z kolegą, to nie znaczy, że to była planowana i proszona wizyta, ot kręcą się, jak to wczesne nastolatki.
        • turbinkamalinka Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 13:55
          Pewnie nie zapraszają. Tylko dzieciaki latają między chałupami. U Jasia obejrzą horror a u Stasia zjedzą czekoladę i pograją w gre.
    • eriu Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 11:14
      Nie puszczać syna do kolegi do domu póki wujek nie wyjedzie.
    • yenna_m Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 11:52
      U nas takie akcje ksiądz robił. Wprawdzie to byla 1 klasa gimnazjum, ale mój dzieciak potem się dlugo bał.
      • danaide2.0 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 19:27
        U nas w szkole ósmoklasiści zaczęli oglądać "Przesłuchanie". Widziałam to do tej pory raz, jako piętnastolatka. Ale może to ja jestem opóźniona w rozwoju.
        • yenna_m Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 12:49
          "Przeslychanie" to trochę inna akcja niz gruby horror o egzorcyzmach.
      • nick_z_desperacji Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 13:21
        W szkole takich akcji nie powinno być, bo dziecko jest pod presją (księdza, klasy), nie może swobodnie wyjść, na dodatek pewnie ksiądz podkreśla, że "to najprawdziwsza prawda" i że się od różowych jednorożców tak ludziom robi. Oglądanie z kumplem, zapewne robiąc z tego podśmeijuki i ze świadomością, ze to tylko film, to inna para kaloszy.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 12:36
      Nie rozumiem problemu, ja ogladam horrory od zawsze, więc syn naturalnie przy nich wyrastał.
      Specjalnie dla niego to zaczynalismy od bajkowych typu Koralina, poprzez Anime japońske, kończąc na Strenger things, last of us, terminatorze, walking dead, laleczka czaki itp.
      Tylko przy miłość śmierć i roboty maż mnie opieprzał, ze to nie dla 9-10 latka z uwagi na język.
      Czym mnie rozśmieszyl bo krew, zarzynanie są oki, a curwa i pier.... to najgorsze co moze być ;P.
      Raz chciałam oglądać wysłannika piekieł ale nie był zainteresowany.
      Teraz nawet bajki na dobranoc są w formie horrorów, np. o tej dwojce dzieci i wujaszku ... costam Male - bardzo fajna.
      • dwa_kubki_herbaty Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 12:42
        Plus dla sąsiada, że puszcza im klasyki, mojego i mnie one nudzą, my fani obcego, predatora i prometeusza oraz wszelakiego s-f.
      • danaide2.0 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 19:28
        Ile lat miało wasze dziecko, jak puściliście mu Koralinę?
        Ja kilka filmów przez przypadek puściłam za wcześnie i Koralina była takim filmem.
        • ciezka_cholera Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 19:41
          danaide2.0 napisała:

> Ile lat miało wasze dziecko, jak puściliście mu Koralinę?
          > Ja kilka filmów przez przypadek puściłam za wcześnie i Koralina była takim film
          > em.

bo Koralina naprawdę jest dobrym horrorem. Dużo lepszym i straszniejszym niż niektóre dls dorosłych. Moja 10letnia córka już widziała, między innymi dlatego, że strsze dzieci są fanami.Lubią też burtony, ale to w porównaniu z Koraliną pikuś
    • login.na.raz Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 12:55
      11 latek to nie jest małe dziecko, które musi siedzieć tam, gdzie się je posadzilo.
      Facet puszczający dzieciom takie filmy to idiota, ale skoro już do tego doszło - czemu twój syn po prostu nie powiedział, że nie chce oglądać, albo nie wrócił do domu?
      • ichi51e Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 13:08
        Przecież dzieci jak oglądają to uwielbiają straszne filmy big_grin dopiero potem przychodzi refleksja
        • nick_z_desperacji Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 13:20
          Ale to pretensje do exa, a nie do obcych ludzi. Zresztą, 11-latek to nie kilkulatek, jak wie, że potem po nocach nie śpi, to niech nie ogląda, a jak pomimo tego ogląda, to niech bierze na klatę niespanie.
        • thank_you Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 13:29
          Nie wszystkie. Ja nie oglądałam, bo sie bałam. Moje dziecko tez odmawiało ogladania (starszaki chciały go nastraszyć).
    • wkswks Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 13:37
      1. Problemem jest że dziecko siedzi i objada sąsiadów przez kilka godzin dziennie;
      2. Problemem jest nieasertywne dziecko;
      3. Problemem jest olewających tatuś;
      4. Sąsiedzi nie są problemem. Aja waja jakby mi wpadła do domu mamuśka i nakazywała czy zakazywała robienia czegoś, bo szkodzi jej dziecku. Kurczę- jak ci coś nie pasuje zabieraj dzieciaka i tyle.
    • andaba Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 04.08.23, 13:59
      A horrory to nie są wlaśnie dla 11 latków?
      Nie słyszłam, żeby ktos dorosły oglądał.
      • nick_z_desperacji Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 12:21
        Dawno słuch badałaś?
    • slatynka85 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 13:01
      W tym wieku oglądałam te horrory. I jeszcze Freddiego Krugera. Im więcej tego widziałam, tym mniej mnie to obchodziło. A byłam też dzieckiem wrażliwym. Dziś nie ma horroru, na którym bym się bała
      Chyba, że książki. No ale mowa o filmach.
    • arwena_111 Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 15:22
      Nudzisz się?
      Miałam chyba 12 lat, jak wychowawczyni puściła nam Frediego. Bałam się - ale wspominam wspólne klasowe oglądanie do dziś big_grin
    • panna.nasturcja Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 18:44
      Przestać puszczać dziecko w środowisko, które Ci nie pasuje, niech kolega przychodzi do Was.
      A skoro po synu to nie spływa i nie lubi to czemu Ci nie powiedział? Czemu po pierwszym oglądał kolejne? Mógł przecież tam nie iść.
    • superematka Re: Dorosły facet sąsiad puszcza horrory 11-latko 05.08.23, 19:43
      Sama oglądałam. Krzyk czy laleczka chucky to bajki nie horrory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka