Dodaj do ulubionych

Przesyłka DHL - taka sprawa.

04.08.23, 20:13
Zamówiłam sobie pewien ciuch z HM, jako, że jestem we wsi na Warmii w wynajętym domu, jako odbiór podałam imię, nazwisko, nazwę domu ( " Villa XXX) , nazwę i nr wioski+ kod pocztowy poczty. Czyli tak-
Clara Burgund
Villa XXX
YYYY127
00-000 ( nazwa i kod pobliskiego miasteczka)
Tymczasem w otrzymanym na maila potwierdzeniu DHL " zjadl nazwę wioski i jej numer". Pozostało tylko imię i nazwisko, kod i nazwa miasteczka. Zmieniłam to, ponownie dodałam nazwę wioski, wysłałam formularz zmian. Ale nie dostałam żadnego potwierdzenia.
Dzwonić do DHL jeszcze ?
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Przesyłka DHL - taka sprawa. 04.08.23, 20:20
      No pewnie, że dzwonić Na dostarczenie przesyłki kurier ma kilkanaście minut, nie będzie hamletyzowal nad twoją paczka albo dopytywał się, gdzie też jest Willa Łabędzi Śpiew. Niech ci podadzą numer korki kuriera i wyślij mu treściwy opis, jak do ciebie dojechać.
      • clara.burgund Re: Przesyłka DHL - taka sprawa. 04.08.23, 20:37
        bene_gesserit napisała:

> No pewnie, że dzwonić Na dostarczenie przesyłki kurier ma kilkanaście minut, n
        > ie będzie hamletyzowal nad twoją paczka albo dopytywał się, gdzie też jest Will
        > a Łabędzi Śpiew. Niech ci podadzą numer korki kuriera i wyślij mu treściwy opis
        > , jak do ciebie dojechać.

Dzięki tak zrobię. Na razie przesyłka dostała dopiero numer, jeszcze nie została wysłana- dopiero pewnie w poniedziałek wyjdzie. Ale będę dzwonić do DHL.
    • efekt.papageno Re: Przesyłka DHL - taka sprawa. 04.08.23, 20:49
      U mnie często coś ucina (np. kawałek numeru telefonu), a przesyłki dochodzą normalnie i kurier może się dodzwonić.
    • alpepe Re: Przesyłka DHL - taka sprawa. 04.08.23, 21:56
      W DPD to jest kaszana, podejrzewam, że to zjedzenie wynika z obowiązku anonimizacji danych. Jak wysyłamy kurierem towar, to na adresówce są same początkowe litery, że tajne przez poufne. Bzdura jakaś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka