Dodaj do ulubionych

Kazimierz Dolny, koncert, parking, dojazd???

07.08.23, 10:59
mam problem kupiłam bilety na koncert w Kazimierzu w kamieniołomach i nie wiem jak to ogarnąć logistycznie smile
będę jechać od strony warszawy koncert na 20, nie wiem jak tam z parkingiem - te kamieniołomy to tak trochę za miasteczkiem
jest ktoś kto mi coś doradzi?
Byłam sto lat temu w Kazimierzu przejazdem ale jako pasażer i jedyne co pamiętam to że był problem z parkowaniem w centrum
A gdzie tanio i dobrze zjeść przed koncertem?
z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • purchawka2020 Re: Kazimierz Dolny, koncert, parking, dojazd??? 07.08.23, 13:18
      W Kazimierzu jest zakaz parkowania poza wyznaczonymi parkingami płatnymi, których jest wiele.
      Nie próbuj parkowac na dziko - bo łapią i mandatują.
      Zostawiasz na parkingu i dalej pieszo do kamieniołomu bulwarem nad Wisłą lub ul. Krakowską - 20 minut uroczego spaceru.
      Pierwsze parkingi są tuz przy wjeździe po lewej stornie na wysokości Muzeum Przyrodniczego. Dalej po prawej przed stacją Orlen. Potem już na prywatnych posesjach , np. Nadrzeczna 9, Nadrzeczna 13 ( centrum miasteczka) itd. Jakby już nic nie było ( zdarza się przy niedzieli lub większej okazji) to na rogu Lubelskiej i Kwaskowej Góry jest wielki parking ale to ju wtedy masz kawałek do przejścia.
      • purchawka2020 Re: Kazimierz Dolny, koncert, parking, dojazd??? 07.08.23, 13:21
        A propos jedzenia - odkąd Kazimierz stał się jarmarkiem - tanio nie ma.
        Zależy co lubisz jeść - jest doskonała kuchnia libańska na Nadrzecznej ( Kaslik) , klasyczne pierogi i pizza ( Stary Dom na Małym Rynku), niezła jest Restauracja Filiks nad Wisłą, niezłe makarony sa w Kwadransie a autorska kuchnia sezonowa w Zielonej Tawernie.
      • 01earlgray Re: Kazimierz Dolny, koncert, parking, dojazd??? 07.08.23, 15:03
        Dzięki już obczaiłam ten parking przy orlenie a dalej na nóżkach, damy radę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka