Dodaj do ulubionych

Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM?

08.08.23, 19:55
Pamiętam, jaki to był szał te 15 -20 lat temu. Człowiekowi wydawało się, że złapał pana Boga za nogi, bo leciał ten pierwszy raz na Majorkę czy na Teneryfe ( I jeszcze zachwycał się Loro Parque 🤦‍♀️) a teraz jestem w Egipcie na allinc i wszystko mnie denerwuje. Począwszy od czarteru, gdzie nie ma najnowszych, ani nawet jakichkolwiek filmów, gdzie stewardesa nie przynosi prosecco, wina i jeszcze pyta, czy może po koniaczku na sen😉, jak to zwykle w emiratach czy airfrance bywa, wreszcie po masówkę oferty w hotelu, gdzie przy każdym posiłku czuję się jak na Marszałkowskiej w godzinach szczytu. Ah, gdzież te hotele do max 20 gości, w których obsługa rozpoznaje cię od dnia 1, i sama upgraduje w miarę dostępnych miejsc. Już nie wspominając o poslednich alkoholach na allinc. Na szczęście mam wyrozumiałego partnera, który nie komentuje sytuacji, w którą nas wpakowałam, więc w ramach wdzięczności latam do baru po piwo średnio 5 razy na dzień. Piwo chociaż butelkowe, otwierane przy mnie. O tyle dobrze, że z biurem jedziemy do Luksoru, co pewnie jednak łatwiej zorganizować w małej grupie z przewodnikiem niż samodzielnie, ale poza tym koniec z lataniem z biurem. Nawet jakby znów pandemia miała mnie zatrzymać na drugim końcu świata, to ja wolę sama. Sama wybierać loty rejsowe, sama starannie selekcjonowac hotele. Sama płacić za alko.
Ktoś też tak ma, że masówka już mu nie pasuje? A może odwrotnie, po latach samodzielnych wyjazdów wolicie, aby teraz Ktoś wam dograł wakacje od a do z?
Obserwuj wątek
    • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 20:10
      Mnie zaczynna denerwować wchodzenie do restauracji bo ciągle coś jest nie tak ciągle mi coś nie smakuje , ciągle nie po mojemu

Tak samo kawa na mieście nawet kawa Starbucks mnie denerwuje bo nie smakuje tak jak mojego ekspresu

A kiedyś człowiek się zadowalał byle czym i był szczęśliwy
      • ichi51e Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 21:09
        Tez tak mam!
        • mysiulek08 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 23:29
          swiat sie konczy, zgadzam sie z asma i ichi 😝
          • panna.nasturcja Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 00:56
            Prawda? Piekło zamarzło
            • mysiulek08 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 01:00
              SKS jak nic 😎
      • beata985 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 07:50
        W związku ze nie jeżdżę na allinklusivy zabieram na wyjazd swoją kawiarkę i kawę i mam problem rozwiązany 😁
        • nimaletko Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 12:26
          Ja też nie jeżdżę na all inclusive, ale problem z kawą mam, bo najbardziej smakuje mi z mojego ekspresu ciśnieniowego, a tego ze sobą nie za biorę, bo jest jednak "ciut" większy niż kawiarka.
          Gdyby mi smakowała kawa z kawiarki (a nie smakuje, próbowałam wielokrotnie, różne kawy i różne kawiarki), to zapewne nie miałabym problemu.
          • kk345 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 13:39
            Czyli co, wcale nie wyjeżdżasz, bo nie da się zabrać ekspresu?
            • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 14:24
              No wyjeżdżamy, ale cierpimy każdego dnia smile
              • jahelena Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 15:13
                Nie przelogowales się.
        • alpepe Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 13:59
          Ja nie jeżdżę na alincl. ale też zabieram swoją maszynkę do kawy, kawę, kubek i czajnik, jakby nie było, oraz moją herbatę.
          • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 14:24
            O jaką maszynkę do kawy chodzi?
            • alpepe Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 15:26
              U mnie na kapsułki.
    • shellyanna Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 20:12
      To zależy lean. Dwa razy trafił nam się AI taki jak z Twojego wątku. Oba w hotelach 4*.
      Chyba tylko raz zaliczyliśmy transfery autokarem. Totalna masakra, co odczułam szczególnie w zeszłym roku, kiedy kupiliśmy - w jakimś oczadzeniu temperaturą chyba - zorganizowaną wycieczkę autokarem w Turcji. Wracaliśmy taksówką, bo bym więcej świergotu rodaczek nad okazjami kupna skórzanych kurteczek nie zdzierżyła.
      Z doświadczenia - nawet w molochach masz bungalowy z prywatnym dostępem do basenu. Zdarza się, że dla pewnej strefy masz osobną restaurację.
      W kwestii lotów, to jako matka wielodzietna i tak latam budżetowymi liniami, gdzie niestety prosecco dają ciepłe w mini butelkach.
    • shellyanna Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 20:26
      Jeszcze w kwestii "niebudżetowych" linii lotniczych. Miałam "przyjemność" lecieć w tym roku Lufthansą i AirFrance i powiem szczerze, że to już nie jest to co kiedyś. Drożdżówki w LOT są lepsze.
      • mysiulek08 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 23:30
        wez nie strasz, wybieram sie do PL i mam sentyment do AF i ich koniaczkow, lodow i czekoladek
        • shellyanna Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 08:21
          Zapomnij. Chyba, ze na długich dystansach jest lepiej. Dostaliśmy magdalenke. Taka babeczkę.
        • magdallenac Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 13:36
          Ale Ty biznesem chyba lecisz Mysiulek? Przez ocean w biznesie w KLM i w AF, nawet koniaczku Ci poleją. W ekonomii tylko podstawowe alko, ale lody i ciasteczka powinny być!
          • mysiulek08 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:01
            doszlam do etapu, w ktorym komfort jest najwazniejszy wink

znaczy jestes na biezaco, ulzylo mi 😘
      • mamamisi2005 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 15:45
        shellyanna napisała:

> Drożdżówki w LOT są lepsze.

Ale tylko te na słodko. Radzę nie pokusić się o słoną przekąskę, czyli coś o podobnym cieście, z pomidorowym smarem i chyba jakimś kwasem 😬
    • kamin Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 20:50
      Szczerze to nigdy all nie było mi potrzebne do szczęścia, ceniłam sobie natomiast fakt, że od biura otrzymywałam w rozsądnej cenie transport, nocleg, śniadanie i że ktoś mi to spinał w całość
    • memphis90 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 21:03
      Nigdy nie byłam na Majorce ani na Teneryfie i nie wiem co to Loro Parque, alko w samolocie ostatni raz częstowali w 2002, za to mam duze doświadczenie w przybytkach na 20 gości i dotychczas niespecjalnie mnie upgrejdowano. Nadmiernej sympatii gospodarzy i spoufalania się nie lubię. Jęków, ze na 2h locie nie ma jakichstam filmów nie rozumiem zupełnie. Wiec trudno mi się odnieść. Na wyjazdach z reguły podoba mi się wszystko (poza animacjami na basenie, które są ósmym kręgiem piekła)- nieważne allincl czy wyjazd samodzielny, ważne, ze jestem poza domem i nie w pracy.

Zysk jest wypadkową okoliczności i oczekiwań - mały pensjonacik w urokliwej dzielnicy czegostam brzmi oczywiście ok, ale wizja wsadzenia potomstwa do basenu o 10 rano, wyciagnięcia potomstwa z basenu o 18 nafutrowanego lodami i jakimś hotdogiem, które same upolowaly a , w międzyczasie spędzenie 8h na leżaku z książką w spokoju brzmi niebiańsko.
      • raczek47 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 21:26
        Nigdy mi nie pasował All In i zawsze się dziwię ludziom ( a owszem,, mnóstwo ich znam), którym pasuje ta formuła i mówią, że "byli w raju ",czyli w tureckim kompleksie hotelowym i na fb prezentują fotki z podpisem "pozdrowienia z raju" czyli z leżaka nad zatłoczonym basenem.
        Wszystkie swoje wyjazdy ogarniałam sama: Malta,Grecja, Macedonia,Bułgaria ,Rumunia,Stambuł,Albania.
        Taniej i ciekawiej .Dla przykładu: ubiegłe lato,hotel na Starym Mieście w Stambule-670 zł polskich za 3 noce -pokój trzyosobowy ( bez śniadań oczywiście, za to z kotami które właziły i wyłaziły po parapecie, jak im się podobało.🙂
        • memphis90 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 21:38
          Czy taniej to bym polemizowała, jako ze robię również zagraniczne wyjazdy całkowicie DIY wink Natomiast owszem - ciepłość, młodzież w basenie, ja na leżaku - to zdecydowanie raj… Mam porównanie z wypadami bez basenu i bez wody tuz pod nosem, kiedy to zasuwalam objuczona niczym tabor cygański, a dzień spędzałam próbując powstrzymać dzieciarnie przed utopieniem się w lodowatym Bałtyku.
        • nutella_fan Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 08:15
          Nie dla każdego taniej to kryterium optymalizacji.
      • disco-ball Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 23:03
        Jak ja to rozumiem! Póki moje są małe to wyznacznikiem jakości moich wakacji jest ilość przeczytanych książek.
        Jak jesteśmy w miejscu, w którym na wyciągnięcie teki dostępna jest szama i (przede wszystkim) lody i napoje, baseny ze zjeżdżalniami i sensowne animacje to dzieciaki nie potrzebuja dużej ilości wspomagania z mojej strony.
        Mam znajomych, którzy jeżdżą w różne dzicze z dzieciakami: cześć ma dzieci, które się super odnajdują w takim trybie, chodzą na wycieczki, zwiedzają i nie jęczą.
        Ale sporo rodzin wraca z wysokim poziomem uleczenia.
        Ja wracam do trybu ostrego zwiedzania, jak dzieci podrosną i będzie to przyjemność dla wszystkich.
        • disco-ball Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 23:04
          *umęczenia
        • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 08:13
          Hahahaha

Dobre
          Napisz jak dzieci podrasna jak wam wychodzi zwiedzanie i przyjemność i czy rozkoszują się muzeami ze sztuka nowoczesna czy raczej bazyliksmi wink))))
    • kandyzowana3x Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 21:15
      Opcje all inclusive oferują też hotele z kolekcji Waldorf Astoria. Wszystko jest kwestią ceny.
      • jahelena Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 21:32
        Po jej wcześniejszych wątkach, można się teraz tylko zdrowo pośmiać.
        • shellyanna Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 22:21
          🤭
    • kk345 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 21:46
      Na wrzucanych przez ciebie fotkach zdecydowanie nie widać tego luksusu, za którym tak tęsknisz. Pewnie nie chciałaś szczuć forum i wklejać tych bogactw?

> gdzież te hotele do max 20 gości, w których obsługa rozpoznaje cię od dnia 1, i sama upgraduje w miarę dostępnych miejsc

To chyba te same afrykańskie hoteliki, o których ostatnio pisałaś, że zarówno one, jak i okoliczne usługi podupadają bez dopływu gości i gotówki? Rzeczywiście na zdjęciach było to widać big_grin
      • quilte Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:56
        Bo leann to spryciula wink Pisze post, w którym pełno bzdur, kontrowersji i niespójności - i wiuuu! Wątek się rozpędza jak złoto!
        • bywalec.hoteli Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 13:13
          quilte napisała:

> Bo leann to spryciula wink Pisze post, w którym pełno bzdur, kontrowersji i niesp
          > ójności - i wiuuu! Wątek się rozpędza jak złoto!

A tam spryciula. Jej większość postów to takie niby narzekanie a ukryte przechwalanie się (patrzcie jak ja podróżuję, jak ja z jakiegoś hotelowego stołka w Afryce zdalnie pracuję!) czy ogólnie zwracanie na siebie uwagi.
          • quilte Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:11
            Spryciula, spryciula smile
      • mizantropka_20 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 12:05
        Była kiedyś taka reklama, gdzie padały słowa - "trzeba mieć fantazję i pieniądze", niestety nasza forumowa nimfomanka ma tylko fantazję.
        • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:30
          Chyba mialas na mysli mitomanke a nie nimfomanke albo ja cos jak zwykle przegapilam. W romanse tez sie ciagle wdaje?
          • szarmszejk123 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:32
            A tu, to akurat bardzo możliwe są obie wersje:p
            • leanne_paul_piper Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 15:25
              Tak a propos mitomanii i nimfomanii, to ematka nie uwierzy co mi się przytrafiło wczoraj z przewodnikiem wycieczki do Luxoru, więc nawet nie będę pisać 😉. Powiem tylko, że dziś mam ochotę znów sprawdzić how far does the rabbit hole goes😎
              • leanne_paul_piper Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 15:27
                I jestem po zbyt wielu białych winach w tym fu#king upale, aby pisać gramatycznie😉
              • szarmszejk123 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 15:28
                Dżizas Leanne 🤣
              • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 16:42
                Ja uwierzę
                Romantycznie tak w prehistorycznych murach luxoru
                • leanne_paul_piper Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 17:34
                  Uhhhm, w czterdziestu paru stopniach. Ja tylko sobie myślałam, niech się qu.rwa skończą te ruiny i niech on wreszcie przestanie pier.dolic, bo nie ma nic gorszego niż stanie w takim upale, nawet w cieniu. O, sklep z souvenirami tu mają, i to z klimą, no to dosyć ruin się naogladalam na dzisiaj 😁
                  • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 18:07
                    Ale ty już tam byłaś przecież chyba ????

to dlatego ci się nudziło
                  • kk345 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 18:17
                    Z tego opisu wynika, ze przewodnik bynajmniej nie przestał pierdolić... choć mówić może rzeczywiscie przestał.
                  • imponderabilia22 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 19:31
                    A coś jeszcze zapamiętalas z tej wycieczki, oprócz stania w upale?
                • kk345 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 18:18
                  samaasma napisał(a):

> Ja uwierzę
                  > Romantycznie tak w prehistorycznych murach luxoru

Romantycznie? No może, dopóki nie zwizualizujesz sobie tego spoconego arabskiego przewodnika...
                  • leanne_paul_piper Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 18:44
                    Hehe. A ja właśnie z niekłamanym zachwytem patrzyłam na te ich białe i jasnoniebieskie koszule i zachodzilam w głowę, jak to możliwe, że nie mają żadnych plam od potu. A było się qur.wa ubrać na biało A nie zakładać czarną koszulkę z kotkiem🤦‍♀️. Inna sprawa, że tu powietrze jest bardzo suche i człowiek wcale nie jest zlany potem od stóp do głów.
                    • kk345 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 23:51
                      Ty z niekłamanym zachwytem patrzysz zdaje się na każdego pana, nie będącego twoim mężem.
          • angazetka Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 17:45
            A nie ma jakichś czterech facetów?
      • leanne_paul_piper Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 15:21
        Te hoteliki? Faktycznie bida z nędzą, ematka by nawet nie splunęła w tę stronę 😉
        • kk345 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 18:11
          leanne_paul_piper napisała:

> Te hoteliki? Faktycznie bida z nędzą, ematka by nawet nie splunęła w tę stronę
          > 😉
          >
          No rzeczywiście, na pierwszy rzut oka widać, że to zdecydowanie pięciogwiazdkowe luksusy big_grin
          P.S to dżakuzi jest pomalowane niebieską olejną, czy to zdjęcie tak zagina czasoprzestrzeń?
          • szarmszejk123 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 18:35
            Jest pomalowane 🤦
            • kk345 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 23:53
              Bo to jest pięciogwiazdkowa wersja dżakuzi, odlana z cementu na podobieństwo tych tanich, prawdziwych big_grin
              I tak wygląda rzeczywistość tych luksusów, jak się przyjrzeć uważniej: pozostaje tradycyjne pocieszanie się "grunt, że łazienka czysta". Choć, jak pamiętam, wpisy o regularnym braku wody w hotelu też były grane.
    • kafana Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 21:55
      Po wynajęciu domu w Toskanii z basenem infinity z widokiem na winnice i dwulatkiem na stanie odechciało mi się „ sielanek”.
      Sama organziuje wypady kilkudniowe w mężem czy ze znajomymi. Na wakacje z dzieckiem wybieram Bp. Natomiast szukam małych kameralnych hoteli ( często 3 gwiazdki ale z super opiniami) liczy się dla mnie lot blisko domu, transfer. Raz było to hb a raz all. Liczy się dla mnie atrakcyjna lokalizacja - bliskość plazy i innych atrakcji. Jakiś basen najlepiej bez zjeżdżalni i dobre jedzenie. Dobre mam na myśli smaczne, lokalne - nie musi być wykwintne bo na kolacje sobie wyjdę ( wszak nie place krocie za 5 gwiazdek). A i zabieram mamę. Więc coś pomiędzy. Na razie dwa lata pod rząd udało nam się świetnie.
      • kafana Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 21:58
        A No i jeszcze wielkość pokoju. Nie pojade z dzieckiem do molochu spać z nim w jednym lozku czy na dostawce z mikro balkonem. Albo duży pokój i koniecznie tarasem albo dwa osobne.
        • alfa36 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 08:29
          W jakim kraju taki mały z dobrymi opiniami hotel znalazłaś, z którego byłaś zadowolona?
          • sandy_cheeks Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:34
            Choćby apartamenty jota na Samos, wpisz dobę w googla. Jestem tu aktualnie i podzielam pozytywne opinie…
            • kafana Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 21:07
              O właśnie na samos byłam w innym hotelu ale było czadowo
          • kafana Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 21:07
            Jeden w Turcji drugi w Grecji
      • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:30
        Dwulatek i domek z basenem ???

Żebyś nie trafiła na czołówki gazet jak będzie jakieś nieszczęście sad
        • kafana Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 21:08
          To już za nami. Umeczylam się tam potwornie smile i
      • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:31
        >Po wynajęciu domu w Toskanii z basenem infinity z widokiem na winnice i dwulatkiem na stanie odechciało mi się „ sielanek”.

Bo?
        • kafana Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 21:10
          Bo były w nim antyki, miliard schodów, basen był niebezpieczny, całe zarcie trzeba było organizować. I zamiast siedzieć z winkiem na tarsie co chwile wyciągałam dziecko z kominka.
    • bakis1 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 23:16
      Przy młodszym dziecku all było wygodne. Najedzone, wybawione, szczęśliwe. Ja miałam, co prawda w tłumie innych dzieci i rodziców, ale jednak spokój na leżaczku. Trochę wycieczek, trochę spacerów, trochę zwiedzania. Od czasu jak córka wyrosła z wieku przedszkolnego ogarniamy sami wakacje i na all już nie mam ochoty. Ale jakby mi ktoś takie all zaproponował w środku zimy na cieplej plaży.. nie opierałabym się.
    • beataj1 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 08.08.23, 23:38
      Dla mnie to jak porównanie pomarańczy do jabłek. Od obu rodzajów wypoczynku oczekuje czego innego.
      Samodzielna organizacja daje wolność, ale trzeba sobie to zorganizować i zadbać o wszystko samemu.
      All in oznacza że biuro poprowadzi jak owieczkę i zrobi wszystko za nas.

Problemy z filmami, alkoholami czy innymi to problemy pierwszego świata. Rozumiem że niebywale powazne, ale nie w mojej kategorii problemów.

Za mój najlepszy urlop all in uważam wakacje w Tunezji. Zakwaterowali nas w ponoć gorszej, mniej luksusowej i starszej części kompleksu hotelowego.
      Przez 10 dni leżeliśmy sobie nad pustym basenem czytając książki, grając w gry o pluszczac się sami w mniej luksusowym basenie.
      A reszta towarzystwa siedziała w tej bardziej luksusowej części bliżej baru. Było jak w raju.
      • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:36
        >Przez 10 dni leżeliśmy sobie nad pustym basenem czytając książki, grając w gry

Jak to sie ludzie roznia w potrzebach. Dla mnie ten bylaby kolonia karna.
        • beataj1 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 21:45
          I to jest piękne.
    • trut_u Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 00:28
      Odwrotnie big_grin właśnie założyłam wątek, żeby się zorientować w AI, bo nigdy nie byłam. W ogóle nigdy z biurem. Wszystko samodzielnie, jedzenie poza domem lub samodzielnie przygotowane, zwiedzanie, wędrówki, kajaki... No różne rzeczy były grane i w różnych zestawieniach. A teraz, z dziećmi, marzę tylko, żeby ktoś za mnie wszystko zrobił, żeby zjechać windą na basen, zamiast wychodzić godzinę i na końcu orientiwac się, że jednak nie mam klapek albo pieluch, nie dostawać znów piany, bo dziecko nie zamierza wziąć do ust obiadu, który samo zamówiło itd., itp. Ale biorę pod uwagę, że taki wyjazd może się okazać piekłem, tylko takim, w którym jeszcze nie byłam tongue_out
    • tokyocat Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 00:31
      Mnie nie pasuje. Poza tym wycieczki latwo sie organizuje. Poza tym wizja spedzania wakacji w hotelu gdzie wszyscy chleja na basenie od rana do nocy jest naprawde zachecajaca w sposob wprost proporcjonalny. Nie ma to jak tlum skuszony niska cena , ktory bedzie siedzial h24 i pil bo to wliczone w cene 😱😱😱
      • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:31
        No bez przesady z tym chlaniem przecież te drinki są zawsze takie oszukane że choćbyś wypiła 100 to nie poczujesz kropli alkoholu

To jest właśnie bez sensu z tymi „gratisowymi” alkoholami
      • alfa36 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 19:41
        Naprawdę all tylko z tym Ci się kojarzy? To, gdzie Ty jeździsz? Jestem w dużym hotelu. Pijanych brak.
    • bywalec.hoteli Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 00:38
      All Incl jest dobre dla rodziców z małymi dziećmi, wiec nie rozumiem czego oczemiwalas i na co narzekasz
    • bi_scotti Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 00:49
      Dopiero co byl watek o all inclusive - to jakis hot topic w sierpniu 2023? Cheers.
      • kandyzowana3x Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 08:29
        Nie, to stały wakacyjny motyw. "Jestem lepsza niż tłuszcza na AI". Kiedyś było popularne dzielenie się refleksjami o turystach wynoszących kanapki ze śniadania.
        • sandy_cheeks Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:47
          Ja jestem takà tuszą. Pasuje mi all inclusive i cierpię w tym roku, bo choć mamy bardzo fajny obiekt i basen praktycznie na wyłączność, to codzienna logistyka mnie wkurza. Robienie śniadań i kolacji, praktycznie codzienne zakupy, wymyślanie co by tu zjeść, żeby bOMbelki nie kręciły nosem, zmywanie, itp. Obiady ogarniamy na mieście, wiec choć to odpada.
          Ja lubię mieć zrobione i posprzątane po i nie zawracać sobie dudy, czy w tej restauracji będzie ok, czy nie, tylko wybrać sobie co mi pasuje ze szwedzkiego stołu. Za rok będzie all na bank, nie przeszkadzają mi brytyjskie czy hiszpańskie dzieciaki, bo sama przywożę polskie…
          • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:38
            >Robienie śniadań i kolacji, praktycznie codzienne zakupy, wymyślanie co by tu zjeść,

A kto ci broni chodzic do restauracji ? Ja nigdy nigdy nie jezdze na AI bo to spęd a ja cenie sobie wolnosc. Na sniadanie idziemy tu, na lunch tu a na kolacje tam. Nikt nigdy nie biega z powrotem do hotelu bo....kolacje serwuja
            • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:49
              Duży plus all inclusive jest taki ze sobie wybierasz co chcesz i nakładasz co i jak sobie umyslisz
              W restauracji nie zawsze trafisz , zawsze coś odbiega od twoich wyobrażeń, albo nie ma stolika , trzeba czekać długo na jedzenie itp
              • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 17:29
                No widzisz asma ale ja jestem low carb wegetarianka i te bufety to dla mnie nieciekawa opcja. Np zawsze wesze ze zupa to przeglad tygodnia, a wiekszosc na starym tluszczu smazona, albo az ocieka tluszczem cos itd. wybredny czlowiek jestem
                • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 17:38
                  A w restauracji to inaczej?
                  Ciężko coś znaleźć na wegetarian podobno
                  Znajome zawsze jęczą

Najlepiej człowiek wychodzi jak sobie sam zrobi jedzonko wink
                  • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 17:40
                    >Ciężko coś znaleźć na wegetarian podobno
                    Znajome zawsze jęczą

Zalezy gdzie sie jedzie i do jakiego kraju. W Hiszpanii na pewno ciezko. Ja tam bylam 3 x i nie dziekuje
                    • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 17:43
                      W Hiszpanii to w ogóle ciężko coś znaleźć w dzień przed dwudziestą drugą wink
                      Masakra
                      • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 18:21
                        No i Hiszpania moim zdaniem jest dobra dla ludzi lubiacych mieso. Tam prawdziwy raj miesny
            • sandy_cheeks Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:56
              U mnie córka i konkubin śpią do 10, śniadanie jedzą tak przed 11. Ja wstaję przed 7 i jestem głodna o 8, wiec sobie robię, druga córka je koło 9. Jak mamy all, to ściągam wszystkich koło 9 i idziemy bez zbędnych przygotowań. Niestety do miasta z restauracjami, to od nas trzeba trochę podejść, więc dochodzi cała poranna logistyka…
            • snakelilith Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:59
              Jaki spęd? Co ty znowu wymyślasz? Przecież all inn to tylko propozycja. Masz posiłki kilka razy dziennie w postaci bufetu, co oznacza o wiele większy wybór niż w restauracji i możesz wybrać co chcesz, kiedy chcesz i jak chcesz. A jak nie chcesz, to możesz pójść do dowolnej resturacji poza hotelem. All in daje cię więc o wiele większą wolność. Nikt cię ani nie przykuwa do stołu, ani nie zmusza wracać do hotelu na kolację.
              I istnieją też all in w wysokim standarcie. Tam zwykle nie ma żadnych spędów, bo ekonomicznych gości na to nie stać. Ale ekonomiczni turyści też istnieją i dla nich są rodzinne propozycje dużego hotelu all in z różnymi atrakcjami. To dla tych ludzi zaleta, nie wada.
              Poza tym istnieją hotele, gdzie masz do wyboru różne opcje - all in, tylko śniadania/kolacji, albo tylko śniadania. Ten sam hotel, ten sam spęd, różne możliwości posiłków.
              I niektórzy chcą właśnie wrócić na kolację do hotelu, a nie szukać niczego na zewnątrz, tym bardziej, gdy do najbliższej restauracji jest daleko, albo jest się gdzieś po sezonie i większość knajp jest już zamnkięta.
              • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 17:27
                >Jaki spęd? Co ty znowu wymyślasz? Przecież all inn to tylko propozycja

Propozycja ktora ja nazywam spedem i mowie nie dziekuje. Ludzie aa rozni, zdajesz sobie sprawe? Chyba nie.

>Ten sam hotel, ten sam spęd, różne możliwości posiłków.

No shit sherlock.

>a nie szukać niczego na zewnątrz, tym bardziej, gdy do najbliższej restauracji jest daleko,

No nie dziwota ze tanie AI bierzesz skoro miejsce nieturystyczne ze nawet restauracji nie ma 😆

> istnieją też all in w wysokim standarcie.

Wysoki standard z Rosjanami i Amerykanami przy bufecie 🤣 co nakladaja na talerz wiecej niz moga zjesc. Nie dziekuje
                • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 17:41
                  No właśnie
                  Rosjanie to jakiś dramat

Amerykanie to za bardzo nie jeżdżą do Afryki i Turcji z tego co widzę na all
                  Maja o wiele fajniejsze kierunku pod nosem typu mexyk i karsiby
                  • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 18:20
                    Tak, Amerykanie jada do Meksyku wlasnie albo na Karaiby, Hawaje czy na Bahamy. Ale spotykam ich duzo na Lazurowym Wybrzezu we Francji albo w Paryzu, do Wloch tez lubia jezdzic albo po Londynie laza.
                • snakelilith Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 18:36
                  princesswhitewolf napisała:

> No nie dziwota ze tanie AI bierzesz skoro miejsce nieturystyczne ze nawet resta
                  > uracji nie ma 😆

Nie, to nie ja biorę tanie all in, tylko tobie księżniczko od siedmu boleści, szkoda pieniędzy na all in i wybierasz z góry tanie knajpy za hotelem. Prawdopodobnie oszczędzasz też jeszcze na hotelach, bo bieda budy, rzadko proponują jakiekolwiek wyżywienie, nie mówiąc już o all in. Co u wegetarianki jest śmieszne, bo bufety all in mają o wiele większą propozycję warzyw, owoców, sałatek i innych bezmięsnych dań, od frekwentowanych przez przejezdnych turystów przypadkowych knajp w zapchanych po kokardkę popularnych destynacjach. Śmieszne też, że tego nagromadzenia taniej gastronomii nie nazywasz spędem. A że trafiłaś na Rosjan, to też dużo mówi o miejscach urlopowych, które wybierasz.
                  Swoją drogą, all in nie jest preferowaną przeze mnie formą urlopu. Najczęściej wybieram dom/willę na odludziu, by nie spotykać nikogo, ani podpitych Rosjan, ani zblazowanych wannabe angielskich arystokratek. Zakładam wtedy, że będę musiała może sama sobie zgrillować rybę kupioną prosta z kutra, albo ugotować kartofla od rolnika, ale ja nie potrzebuję na urlopie obsługi. Istnieją jednak ludzie, czy są sytuacje, gdy akurat takiego urlopu się szuka, wszystko na wyciągnięcie ręki i pod nosem.
                  • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 21:08
                    Snake nie chce mi sie czytac tego verbal diahorrea. Doczytalam do jakich bzdur na temat mojego nicku a takze ze ja biedna i nie stac mnie na AI i wybuchnelam smiechem i na tym skoncze... AI to wakacje dla biednych nawet w lepszym wydaniu bo z zalozenia calosc wychodzi taniej z przelotem i wyzywieniem i dlatego ludzie na to sie decydują. Zamozniejsi ludzie nie leca na spedy by sie paplac w basenie z tlumem innych ludzi i jadac przeglad tygodnia w bufecie
                    • snakelilith Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 16:10
                      princesswhitewolf napisała:

> Snake nie chce mi sie czytac tego verbal diahorrea.

Tobie się nic nie chce, nie chce czytać i co gorsza nie chce myśleć. Ale forum już się przyzwyczaiło, że wypuszasz z siebie tylko wysrywy zmywakowej patologii.
                      • homohominilupus Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 19:39
                        snakelilith napisała:

> princesswhitewolf napisała:
                        >
                        > > Snake nie chce mi sie czytac tego verbal diahorrea.
                        >
                        > Tobie się nic nie chce, nie chce czytać i co gorsza nie chce myśleć. Ale forum
                        > już się przyzwyczaiło, że wypuszasz z siebie tylko wysrywy zmywakowej patologi
                        > i.

Dzizas snake
                    • magdallenac Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 19:21
                      Princess są takie allinclusivy, o których nie śniło się nawet filozofom. Nie trzeba AI organizować przez biuro podróży i są też takie dla adults only, więc tam nie uświadczysz chmary bombelków taplających się w brudnych basenach. Bufetów też nie ma za wiele w takich miejscach, a raczej kilka bardzo dobrych restauracji a’ la carte. Weź sobie spróbuj przez Expedia zarezerwować bundle - lot plus hotel z AI na jakiejś fajnej wyspie w Europie, to zobaczysz jak to może super wyglądać. Na pewno nie są to opcje z biur podróży.
                      • leanne_paul_piper Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 19:29
                        O właśnie, adults only. Bo muszę powiedzieć, że dzisiejsze dzieciątka, a już zwłaszcza arabskie nie mają żadnych manier. No ale co zrobisz, utluc nie wolno🤷‍♀️. U mnie niestety jest taki problem, że Afryka i Azja są dość dzieciolubne i mało jest hoteli, które w ogóle nie przyjmują dzieci. W Afryce Wschodniej chyba żadnego takiego nie spotkalam.
                      • bi_scotti Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 11.08.23, 00:42
                        Zgadzajac sie z Magdallena w 100%, dodalabym tylko, ze success swiatowego business w oferowaniu all inclusive bierze sie wlasnie stad, ze "kazdemu wedlug mozliwosci & potrzeb" - kazdy znajdzie cos dla siebie, najczesciej nawet sie za bardzo ne meczac przy poszukiwaniach. Chcesz maly resort, far away from the rest of the world, bez dzieci i halasu - no problem. Chcesz sredni resort kolo jakiejs interesting miejscowosci/zabytku/nature reserve z opcjami dla dzieci/teens/staruszkow/lubiacych tance/whatever - no problem. Chcesz wielka wioske resortowa z kilkoma restauracjami, klubami, spas, programami odpwiednimi dla kazdego - no problem. And everythning in between. Koszty? Tez roznie - lokalizacja, daty, ilosc gwiazdek - wszystko mozna sobie dobrac wedlug wlasnych standards. I again - to naprawde nie wymaga jakichs wielkich poszukiwan. No idea skad przekonanie, ze all inclusive to koniecznosc jedzenia niesmacznego i nieswiezego jedzenia, popijania bad alcohol i towarzystwa niegrzecznych/glosnych/brudnych ludzi z takiego czy innego kraju surprised
                        Sure, sa destinations takie jak np. Cuba gdzie nawet w najbardziej fancy resorts nie jest tak naprawde truly fancy, bo kraj ma swoje issues, szczegolnie ostatnio. Ale tez ci z nas, ktorzy na Kube latali/lataja wybieraja wakacje tam nie po to zeby sie plawic w luksusie ale z paru innych wzgledow i wiekszosc dokladnie wie czego sie spodziwac smile Ale to jest bardzo specyficzny kraj. Wszystkie inne destinations oferuja tak szeroka oferte all inclusive resorts, ze doprawdy trudno jakies sensible summary w jednym, pisanym na szybko poscie na forum emama wink Nikogo nie namawiam na all inclusive (nawet Princess tongue_out) - tak tylko pisze dla porzadku. BTW, the same dotyczy cruises big_grin Cheers.
    • bergamotka77 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 01:18
      Kto lata w sierpniu do Egiptu? Dzieci szkolnych ani żadnych innych nie masz.
      • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 08:01
        Ale ona przyzwyczajona do afrykanskich upalow wiec moze dla niej to norma
        • leanne_paul_piper Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 21:20
          Dziś były 44° Celsjusza w Luxorze. Chwilami było trudno, jak trzeba było lecieć po schodach do świątyni, ale dało radę.
          • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 21:30
            Bez przesady
            W tych murach przyjemny chłodek
            • leanne_paul_piper Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 21:43
              Taa, najpierw trzeba tam dojść
              • samaasma Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 10.08.23, 08:18
                Ej no ty młoda i wysportowana

co mają powiedzieć jakieś staruchy

Ja w ogole dalam radę komunikacja publiczna i nie wspominam negatywnie
    • jkl13 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 07:45
      Ja dopiero dojrzewam do all inclusive, bo do tej pory byłam przekonana,że to nie dla mnie. Dlatego uważnie czytam wszystkie tegoroczne ematkowe wątki na ten temat i utwierdzam się w przekonaniu,że ... to nie dla mnie smile
      No cóż, widocznie nadal muszę sama organizować swoje wyjazdy, taki los wink
    • beata985 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 07:51
      Może trudno w to uwierzyć ale nigdy nie byłam na all inclusive.
      • szarmszejk123 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 15:17
        Ja też nie. Dopiero do tego dojrzewam :p
    • atenette Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 07:58
      Ja stwierdziłam, że się starzeje, bo zamiast all inc wolę swój ogródek, albo agroturystykę. Jeździmy nadal na all, ze wglądu na dzieci, którą bardzo chcą i bardzo lubią, ale staram się już wybierać takie kierunki, żeby jak najwięcej z tego hotelu wychodzić i zwiedzać typu Hiszpania, Włochy. Marzę o wypoczynku w jakimś ustronnym miejscu, gdzieś w lesie na hamaku z daleka od głośnych basenów i głośnych plaż, ale to opcja chyba jak dzieci nie będą już chciały z nami jeździć wink. Na razie z mężem zadowalamy się krótszymi wyjazdami w takie miejsca.
      • little_fish Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 08:25
        "ale to opcja chyba jak dzieci nie będą już chciały z nami jeździć" - im szybciej i częściej zaczniesz jeździć w takie miejsca z hamakiem w ciszy, tym szybciej dzieci nie będą chciały z wami jeździć 😁😉
        • boogiecat Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:13
          Tak! Dzieci nawet lubia roznorodnosc. Ja wlasnie przebywam w domku w lesie, z hamakiem i wlasnym gotowaniem, wszystkim nam tu dobrze- takie typowe wakacje na wsi.
          • triss_merigold6 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 12:39
            Domek w lesie z własnym gotowaniem jest w moim top trzy nieatrakcyjnosci, zaraz po wakacjach pod namiotem i schronisku.
            • boogiecat Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 15:50
              A to naprawde komfortowy sposob spedzania wakacji- cisza, spokoj, zielen, czyste powietrze, a zwiedzanie/lazenie/atrakcje mozna sobie dozowac odpowiednio do potrzeb.
              • triss_merigold6 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 15:57
                Cisza, spokój, zieleń i czyste powietrze są bardzo piękne, ale ja się szybko nudzę więc te okoliczności przyrody lubię tylko w pakiecie z jazdą konną w Bieszczadach albo Beskidzie. Żadnych domków, przynajmniej śniadanie chcę pod nos.
        • atenette Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:14
          LOL to jest myśl smile
        • hanusinamama Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:49
          No nie wiem...ja tak zabrałam dzieci w góry. Tyle się nasłuchałam jak to dzieci nie lubią chodzić. Efekt taki ze bardzo lubią. Na tekst, ze jade sama z mężem w Bieszczady- one chcą w Bieszczady. I chodziły dzielnie. Na wiosnę ze starszą byłam w Świetokrzyskich.
    • princesswhitewolf Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 08:03
      Sorry ale masowe spedy nigdy nie byly czyms co by mi odpowiadalo. Cenie sobie niezaleznosc i wolnosc wyboru na kazdym kroku.
    • imponderabilia22 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 08:08
      Przecież nawet będąc na All możesz sama organizować sobie czas - wykupić wycieczkę z lokalnego biura podróży lub sama coś zaplanowac, poruszać się komunikacją miejską, zwiedzić miejscowość i okolice, popróbowac lokalnej kuchni, wyjść na imprezę.

No i największy dramat - filmy w samolocie nie takie...🤦🤣
      • homohominilupus Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 09:31
        imponderabilia22 napisała:

>
        >
        > No i największy dramat - filmy w samolocie nie takie...🤦🤣

No nie?
        Kosmos.
      • astomi25 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:11
        Tylko w takim razie po co w ogole allinc?
        🤷🏻‍♀️
        Wroci sie z calodzienniej wycieczki,najedzonym w jakiejs fajnej knajpce i pojdzie spac w towarzystwie rykow pijanych osob i glosnej muzyki z animacji?
        To juz lepiej jakis fajny, cichy pensjonat.
        • wuchtaludzi Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:23
          Po pierwsze all inc może wyjść taniej niż cichy pensjonat. Po drugie, nie wszędzie są dostępne ciche pensjonaty w odpowiadającej lokalizacji. Po trzecie, z moich ostatnich doświadczeń - na all inc impreza kończyła się o 22 i w hotelu zapadała cisza, w cichym pensjonacie na Korfu ryki trwały od 2 w nocy do rana, bo cichy pensjonat stał na trasie powrotu imprezowiczów do ich cichych pensjonatów. Oczywiście można wziąć cichy pensjonat na zupełnym uboczu, ale wtedy bez samochodu się nie obejdzie, a na spędzanie polowy wycieczki za kółkiem nie każdy ma ochotę.
          • astomi25 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:39
            Oj tam, zawsze cos sie znajdzie.
            I czy opcja allin czy nie, mnie np odrzucaja wielkie hotele z wielkim kompleksem basenow, animacjami i milionem dzieci.
            • kubek0802 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 11:56
              astomi25 napisała:

> Oj tam, zawsze cos sie znajdzie.
              > I czy opcja allin czy nie, mnie np odrzucaja wielkie hotele z wielkim komplekse
              > m basenow, animacjami i milionem dzieci.
              >
              Ale wiesz, że hoteli do wyboru do koloru zależnie od preferencji. Są nawet takie 16 lub 18+.
              • astomi25 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 12:28
                Wiem i korzystam z tej opcji jak jade tylko z mezem.
                Jak dzieci byly male, trudno rezerwowac hotel adults only.
        • memphis90 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:07
          Nie wiem skąd założenie, ze allincl polega na słuchaniu „ryków pijanych osób i głośnej muzyki animacji”?
          Na wszystkie moje wyjazdy na allincl - ani razu nie zdarzyło mi sie słuchać żadnych pijanych ryków, a animacje odbywaly sie zawsze z dała od pokoi hotelowych. Nie mogę tego samego powiedzieć o „fajnych, cichych pensjonatach”, gdzie ryki przy grillu albo ognisku i głośne zabawy za ścianą/tuż pod oknem są niestety codziennością… Nie dalej niż tydzień temu cieszylam sie z wieczornej ulewy i załamania pogody, bo to oznaczało, ze wesołe towarzystwo nie będzie grillować i „bawić sie”… Najgorzej trafiłam, jak sie okazało, ze obok małego klimatycznego hosteliku jest głośny klub dudniący do 7 rano😤
    • conena Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 08:47
      pierwszy raz na allinclu byłam z rodzicami, na Krecie, w roku wydania 12 groszy Kazika. było wspaniale, to był niewielki hotel, pyszne żarcie, nie było rodzin z dziećmi, dwa baseny, zajebiste fakultety, no ale wiadomo Kreta.

ostatnia moja przygoda z all dwa lata temu, również Grecja, ale Rodos, większy hotel, atrakcje dla dzieci, fakultety fajne, żarcie spoko. nikt nie chlał aż do zgonu, nikt sie nie darł, nikt nie wrzeszczał, tłumów nie było, normalne wakacje.

dla mnie to jest spoko opcja, można dobrze trafić, tylko trzeba wybrać odpowiednio do swoich potrzeb. na szczęście all inclu to nie tylko masówka i chlanie od rana do wieczora.
      • memphis90 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:11
        Trzeba czytać negatywne opinie… Jak widzę, ze „okropny hotel, nie pozwolili nam zabrać dziecka na dyskotekę, a ono przecież spokojnie spało w wózeczku, i przecież ja tez chce sie zabawić” - to znaczy, ze odpada, bo
        1. Maja dyskotekę
        2. Przyjeżdzają Desiki z Brajankami
        • gulcia77 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 16:37
          O to to! Bardzo często te "negatywne" opinie przeważają na korzyść oferty.
    • nenia1 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 09:20
      Nigdy nie dorosłam, zawsze organizujemy wyjazdy sami, często dlatego, że wyjeżdżamy na długo i w mniej popularne miejsca. Mamy już takie doświadczenie i naprawdę fajne trasy/miejsca, że czasem się zastanawiam czy nie otworzyć małego biura podróży dla bardziej niszowych wyjazdów. Ale tylko czasem, bo jak mi znajoma, która ma biuro, opowiada co potrafią klienci wyprawiać i jak się zachowywać, to od razu mi przechodzi smile
    • wuchtaludzi Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 09:42
      Nigdy nie dorosłam, ale bywałam, jeśli to była najtańsza opcja (vs wyjazd samodzielny). Zupełnie nie rozumiem tych kontrowersji wokół all inc, przecież to tylko forma wyżywienia, nie wymusza to na człowieku niczego. W szczególności nie wymusza siedzenia w hotelu nad basenem i oglądania animacji. Można być na all inc wyjść z hotelu rano, wrócić wieczorem i pójść spać.
      • imponderabilia22 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 10:14
        To jest takie samo gadanie jak na grupach górskich, że ''prawdziwi ludzie gór'' to wchodzą, a nie wjezdzają wyciągiem i każdemu mówią ''czesc'', nawet na najbardziej uczęszczanym szlaku, gdzie mijasz człowieka co 5 min....
    • danaide2.0 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 10:09
      Zdecyduj się, z czym masz problem - z AI czy z alko?
      • triss_merigold6 Re: Wyroslam z formuły all inklusive, ktoś TTM? 09.08.23, 10:15
        Chyba partner ma, zważywszy na to piwo 5x dziennie w temperaturze 35+.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka