Dodaj do ulubionych

Czy to waga, czy ja?

11.08.23, 16:48
Mam wage mierzaca rozne parametry (ilosc tluszczu, miesni itp. itd.). Powoli uznaje to za fejk. Schudlam ponad 10 kg. Cwicze. Waga nadal twierdzi, zem zatluszczona. Rly? 51 kg przy 162 wzrostu. Zero tluszczu (oprocz cyckow, ktore o dziwo zostaly). Wydaje mi sie powoli, ze robia tym ludzi w konia. Zastanawiam sie nad wywaleiem ustrojstwa. Ktos mnie przekona do niego?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Czy to waga, czy ja? 11.08.23, 17:18
      Z całym szacunkiem - opisz mi proszę, JAK waga może szacować ilość tłuszczu?
      Ma skaner?
      • novembre Re: Czy to waga, czy ja? 11.08.23, 17:22
        Są takie wagi, owszem. Jedne podają wartość proporcjonalną do wagi ciała, czyli o kant d... potłuc, inne puszczają prąd przez człowieka stopy (i mierzą tylko dolną partię człowieka), jeszcze inne mają uchwyty jak skakanka, i wtedy mierzą człowiekowi wszystkie parametry. Te ostatnie można spotkać na siłowniach.

...i żadna z nas nie pomogła wątkodajce.

Może reset by pomógł? Wyjąć i włożyć baterie? Bo nawet jeśli to ta pierwsza wymieniona przeze mnie wersja wagi, to powinna pokazywać proporcjonalny spadek tłuszczu. Niemożliwe, żebyś schudła 10 kg tylko z mięśni (NB gratuluję! smile).
    • shmu Re: Czy to waga, czy ja? 11.08.23, 17:33
      Ale proporcje tłuszczu się nie zmieniły, czy to ,,zatłuszczona" to twoja interpretacja wyników? Myślę, że mamy podobne proporcje i ja jednak tłuszczu trochę mam (piersi, pupa, uda, ramiona, co jest normalne dla kobiety, nawet szczupłej). Poszukaj może jakichś tabel, co jest normalne dla twojego wieku, wagi etc.
      Swoją drogą ja też uważam, że taka zwykła waga nie będzie zbyt dokładna, ale przy spadku 10 kg jednak jakąś różnicę powinna pokazać - choć zależy też jak się odchudzałas...
    • aniani7 Re: Czy to waga, czy ja? 11.08.23, 17:52
      Myślę, że to chińska waga, a na ich standardy wciąż jesteś spora, tylko nie uwzgedniają, że pewnie też wyższa od przeciętnej Chinki minimum 20 cm.
    • panna.nasturcja Re: Czy to waga, czy ja? 11.08.23, 18:48
      A po ktokolwiek miałby Cię przekonywać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka