szorstkawelna 14.08.23, 10:32 Próbował ktoś? Sprawdza się przy spokojnej praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szorstkawelna Re: Korkowa mata do jogi 14.08.23, 10:38 Może doprecyzuję - czy jest dobra przyczepność, jeśli dłonie się nie pocą? Czytałam, że przy kontakcie z wilgocią zwiększa się przyczepność i zastanawiam się czy nie będę się ślizgała przy psie z głową w dół, jeśli ćwiczę tylko bardzo statycznie i bez wielkiego wysiłku => nie pocę się. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Korkowa mata do jogi 14.08.23, 10:39 Raz ćwiczyłam na takiej i było super. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Korkowa mata do jogi 14.08.23, 10:45 Przepraszam, że dopytam - przy niespoconych dłoniach i stopach? Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Korkowa mata do jogi 14.08.23, 12:01 Tak. Ja w ogóle nie kojarzę, może incydentalnie, spocone dłonie i stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Korkowa mata do jogi 14.08.23, 13:15 Ja mam traumę po tym jak poszłam na hot jogę bez ręcznika 😉 Od tamtej pory mam wrażenie, że się ślizgam na mojej macie, chociaż to było dawno temu i wcześniej chyba sie za bardzo nie pociłam. Wracam do praktyki po długiej przerwie i nie chcę się zniechęcić... Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Korkowa mata do jogi 14.08.23, 10:48 Tak, korkowa ma bardzo dobrą przyczepność. Nawet mi to na początku przeszkadzało, bo na poprzedniej macie mogłam poprawić ułożenie ślizgiem, a na korkowej tak się nie da. Niestety moja mata ma tylko wierzchnią warstwę z korka i się rozdwaja, ale może dlatego, że mam najtańszy model. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Korkowa mata do jogi 14.08.23, 10:53 Chyba wszystkie mają tylko jedną warstwę z korka. Zdradzisz jaką masz i po jakim czasie zaczęła się rozdwajać? Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Korkowa mata do jogi 14.08.23, 12:57 Kupiłam w flying tiger kopenhagen i zaczęła się rozdwajać po 2 tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Korkowa mata do jogi 14.08.23, 13:08 To faktycznie kiepsko... Zamówiłam przez internet, mam nadzieję, że się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Korkowa mata do jogi 14.08.23, 13:06 Mam. Tak jest faktycznie, że w pierwszych minutach ta przyczepność jest "gorsza", ale nie tak że się ślizgają dłonie, czy rozjeżdżają się, absolutnie nie. A wystarczy dobrze rozgrzać dłonie, i nie ma problemu. A najlepiej jak praktykuję na macie z welurem/ mikrofibrą. Odpowiedz Link Zgłoś