Dodaj do ulubionych

Referendum - pytania i odpowiedzi.

16.08.23, 15:56
Na wstępnie nie zamierzam wziąc udziału w referendum, tak jak każdy myslący, gdybym jednak musiała ( na szczęście to nie nastąpi), to na wszystkie 4 pytania odpowiedziałabym, wbrew intencjom naczelnika państwa pis TAK.
1. Wyprzedaż polskiego majątku - TAK, bo prywatny właściciel lepiej gospodaruje, mniej traci
2. Wiek emerytalny - TAK , bo ludzie dłużej zyja i są generalnie zdrowsi. A dla wybranych zawodów i ludzi, którzy zaczęli pracę bardzo wcześnie emerytury stazowe
3. Imigranci - TAK. Do pewnych grup uchodźczych mam zastrzeżenia, ale sektor sprzątająco-opiekuńczy imigrantami stoi. Tylko z bardzo krótkim prawem do bardzo ograniczonych zasiłków.
4.Mur na granicy z Białorusią.- TAK, bo jest fikcją a z zasady z fikcją trzeba walczyć.
W Polityce Baczyński zasugerował pytanie 5 - czy chcemy, żeby o każdej dziedzinie życia Polaków decydował PiS i jego sojusznicy. ? Ja NIE
Ciekawa jestem jak odpowiedziałybyście. Taka wakacyjna zabawa
Obserwuj wątek
    • sabek81 Re: Referendum - pytania i odpowiedzi. 16.08.23, 16:10
      Tak jak Ty.
    • galaxyhitchhiker Re: Referendum - pytania i odpowiedzi. 16.08.23, 16:21
      Przecież te pytania są głupie i bez sensu. Weź to o emigrantach: przegłosujcie sobie z domownikami niepłacenie czynszu zgodnie z przymusowym obowiązkiem narzuconym przez biurokrację spółdzielni/wspólnoty i czekajcie na skutki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka