Dodaj do ulubionych

Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃

17.08.23, 21:22
Planujemy nasze następne wakacje. Przeglądamy domki na booking i oczywiście czytamy opinie. Jeden z domków szczególnie nam się spodobał, a w opiniach, automatycznie przetłumaczonych przez Google na polski, między innymi czytamy tak:

”Dom jest bardzo funkcjonalny, szczególnie dla grupy przyjaciół latawców.”

„Właścicielka jest bardzo uprzejma, osoba kontaktowa, którą wszyscy chcieliby, a jej ojciec jest miły i pomocny.”

„Fantastyczny dom, super przestronna elewacja, właścicielka bardzo miła i niezwykle pomocna, a jej ojciec pomagał nam w pieczeniu doktora!”

No i tym ostatnim nas kupili 🤣. Jedziemy zobaczyć przestronną elewację i też chcemy upiec doktora! Domek zabukowany. Po powrocie zdam relację, czy warto tego doktora piec i jak smakował 😁

Wątek na pocieszenie dla homohominilupus, żeby się za bardzo nie przejmowała opiniami. Ematki, macie jakieś podobne kwiatki?

A, domek faktycznie zabukowaliśmy 😄
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 21:35
      Ja bym chciała wiedzieć czy faktycznie wszyscy chcieliby właścicielkę big_grin
      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 21:36
        To też mnie w sumie ciekawi 😄
        • taki-sobie-nick Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 21:46
          Man nehme DOKTOR Oetker, a mnie ciekawi przestronna elewacja (co autor miał na myśli)?
          • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 21:51
            No raczej nie o takiego doktora chodzi. W oryginale jest Dok, ale nie mam pojęcia, co to. Mój słownik takiego słowa nie znajduje.

Przestronną elewację też chcę zobaczy. Jak nam się spodoba, to sobie taką zrobimy 🤣🤣🤣
            • swinka-morska Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 09:47
              eliszka25 napisała:

> No raczej nie o takiego doktora chodzi. W oryginale jest Dok, ale nie mam pojęc
              > ia, co to. Mój słownik takiego słowa nie znajduje.

Może "pork"?
              • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 10:20
                Oryginalna opinia jest po angielsku i pork nigdzie nie pada, jest wyraźnie Dok.
      • turbinkamalinka Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 21:56
        Może właścicielka jest pokroju forumki z wątku obok. Ale wtedy chyba opinie pozytywne byłyby tylko od mężczyzn smile
        • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:01
          Chyba nie, bo piszą też, że to dobra miejscówka dla rodzin z dziećmi.
          • heca7 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:08
            Zboczeństwo!
            • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:14
              😁
          • jowita771 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 12:16
            eliszka25 napisała:

> Chyba nie, bo piszą też, że to dobra miejscówka dla rodzin z dziećmi.

Wszystko się zgadza, opinię mógł napisać zadowolony tatuś.
            • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 12:31
              No w sumie 😄
    • turbinkamalinka Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 21:55
      A co tym ludziom doktor zawinił tongue_out
      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:00
        Nie wiem, ale też chcę upiec doktora!
        • iwoniaw Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:55
          eliszka25 napisała:

> Nie wiem, ale też chcę upiec doktora!

Może to to?
          en.wikipedia.org/wiki/Dokchok
          • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 23:01
            To włoski dziadek, więc raczej wątpię, żeby serwował tajskie dania. No i tego się nie piecze.
            • iwoniaw Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 23:18
              eliszka25 napisała:

> To włoski dziadek, więc raczej wątpię, żeby serwował tajskie dania. No i tego s
              > ię nie piecze.

No wiesz, pieczenie moze być równie umowne jak przestronność elewacji 😉 a dziadek włoski może być dziadkiem imigrantem
              • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 23:26
                Co do pieczenia, to wszystko możliwe, ale w innym komentarzu pada typowo włoskie imię dziadka.
                • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 09:49
                  Może dziadek blondyn, a wiadomo, że jak blondyn to żaden Włoch! A jak nie Włoch, to może piec tajskie dania :p
                  Bo wiadomo, że żaden szanujący się Włoch nie ugotuje z własnej woli nic co nie jest włoskie za to chętnie pójdzie do knajpy na sushi :p
                  • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 10:24
                    Jak pojedziemy, to zobaczymy, czy blondyn czy nie. Gorzej, jak będzie siwy 😄
                    • iwoniaw Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:05
                      eliszka25 napisała:

> Jak pojedziemy, to zobaczymy, czy blondyn czy nie. Gorzej, jak będzie siwy 😄

"Panie Polo, czy Pańscy przodkowie pochodzą może z Azji poludniowo-wschodniej? - Nie, aczkolwiek dziadek Marco przywiózl z tamtych rejonów troche notatek z przepisami kulinarnymi" 😀
                      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:13
                        😄
    • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:00
      Wciągnęło mnie. Znalazłam jeszcze taką opinię, pisownia oryginalna

„Struktura jest umieszczona w strategicznym punkcie parking zawsze uprzejmy i przyjazny personel w skrócie”

I teraz nie wiem, czy nie lepiej odwołać tamtą rezerwację i wziąć domek z uprzejmym parkingiem i personelem w skrócie, cokolwiek to znaczy 🤣🤣🤣
      • beneficia Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:07
        Teraz ludzie w necie piszą bez przecinków, dziwna maniera i czasem trzeba się domyślić o co chodzi.
        Tu powinien być przecinek po "punkcie" i "parking", a "w skrócie" powinno być w nawiasie, wtedy miałoby to sens.
        • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:11
          Ja wiem, że to po prostu brak przecinków, ale o ile lepiej brzmi uprzejmy parking niż uprzejmy personel 😄
          • turbinkamalinka Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:26
            Bo uprzejmy personel to powinien być taki standard. kto by teraz na to zwracał uwagętongue_out Ale mieć uprzejmy parking? To już wyższa szkoła hotelarstwasmile
            • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:47
              Uprzejmy parking wymiata!
      • turbinkamalinka Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:07
        Może lepiej nie czytaj. Z drugiej strony fajny pomysł szukania miejsca po śmiesznych komentarzachtongue_out
        • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:13
          Ja te komentarze czytam zwykle po niemiecku lub angielsku. Żeby dobrze zobaczyć zdjęcia domku, otworzyłam sobie booking na laptopie, a tam mam polskie ustawienia i automatycznie mi przetłumaczyło. Przeczytałam o pieczeniu doktora i mnie wciągnęło 😄
      • kocynder Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:25
        Dla mnie jednak pieczony doktor przebija uprzejmy parking. big_grin
        Szukaj dalej... wink
        • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:29
          Dla mnie też, dlatego zabukowaliśmy domek, w którym pieką doktora.
    • homohominilupus Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:07
      Piekne automatyczne tłumaczenia 😅😅😅
      A myslalam ze poprawiło się wraz z rozwojem AI

Nie przejmuję się, to do tej pory jedna stuknięta baba, raczej nas to śmieszy. A jeden negatyw, no cóż trudno się mówi.

Miłego wypoczynku!
      • turbinkamalinka Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:11
        Ale tobie ten jeden negatyw nie musi wcale zaszkodzić. Jedni zrozumieją że tam są jakieś koty inni zrezygnują. To może nawet lepiej. Ludzie potrafią wystawić negatywną opinię za wszystko. Gdzieś widziałam negatywną opinię za "brzydki kolor" pościeli. Myslisz że obiektowi to zaszkodziło? Raczej wątpię smile
        • anilorak174 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 08:17
          Ja widziałam kiedyś negatywa za lokal w centrum Warszawy, gdzie na zdjeciach dokladnie pokazali otoczenie i widok z okna (3 pasy samochodów w każdą stronę plus tramwaje), że jest bardzo głośno.
          No a czego się spodziewałeś człowieku?
          • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 09:25
            Ludzie dają czasem negatywy z doopy. Domek, który zabukowaliśmy jest w pięknej okolicy, nie nad samym morzem, tylko już lekko w górach. To jakiś koleś napisał, że droga dojazdowa jest stroma i kręta. No zwykle tak wyglądają drogi w górach. Dla nas to akurat plus, bo chcemy mieć ciszę i spokój.
            • kurt.wallander Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:26
              Ja mam mieszkanie na krótki termin w Warszawie, nie w centrum. Lokalizacja jest w adresie, na mapce, nikt jej nie ukrywa. Ale trafiają się obniżone oceny za lokalizację, bo nie jest to Śródmieście wink
              • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:43
                Na urlopy nad morzem szukamy zwykle domków gdzieś dalej, nie przy plaży, żeby mieć spokój. Zawsze w opisie jest podana odległość do plaży w metrach czy tam kilometrach. Dla nas idealna lokalizacja, to tak 2-3 km, bo już na tyle daleko, że spokój, a na tyle blisko, że w parę minut się dojedzie. Często czytam przy takich domkach opinie, że daleko do plaży 😄
                • kurt.wallander Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 12:05
                  Niestety, niektórzy patrzą chyba tylko z grubsza na lokalizację, a z tym, co jest na wyposażeniu też się nie zapoznają. I później pretensje, ze za daleko, że nie ma pralki (nie ma w opisie) czy klimy (również nie ma w opisie). Owszem, czasem opisy bywają mylące, ale przeważnie wystarczy po prostu spojrzeć na mapkę i zapoznać się z listą udogodnień. W razie wątpliwości - zapytać przed przyjazdem.
                  • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 12:17
                    Szczerze mówiąc nie wiem, na co ci ludzie patrzą i czasem szczęka opada, jak się czyta niektóre komentarze.
      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:16
        Dzięki!

Wiesz, choć byś pękła, to wszystkich nie zadowolisz. Zawsze się znajdzie jakaś maruda czy inny wariat. Nasi sąsiedzi dopiero co otworzyli pensjonat i też uczą się zlewać takie akcje.
      • ichi51e Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:31
        Toz taki negatyw to lepszy niż 5*! Ja zawsze tylko negatywy czytam!
    • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:09
      A czy ktoś wie, co to jest perkolator?

„Mieszkanie było piękne i bardzo czyste. Z w pełni wyposażoną kuchnią: zmywarką, piekarnikiem, kuchenką mikrofalową, czajnikiem i perkolatorem.”
      • turbinkamalinka Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:12
        www.google.com/search?q=perkolatory&oq=perkolatorem&aqs=chrome.1.69i57j69i59i546j0i546l2.2630j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

To chyba jakaś kawiarka smile
        • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:18
          Pewnie o to chodzi. We Włoszech wszędzie w domkach mają te kawiarki.
          • homohominilupus Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:54
            A ja obstawiałam urządzenie do gazowania wody, coś jak poczciwy syfon.
          • iwoniaw Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:57
            eliszka25 napisała:

> Pewnie o to chodzi. We Włoszech wszędzie w domkach mają te kawiarki.

Moja kawiarka, nawet kolor i logo sie zgadza! 🤣
            • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 23:09
              Bo bialetti to włoska marka, bardzo popularna. Praktycznie w każdym domku jest ich kilka, w kilku rozmiarach.
          • mama-ola Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 22:59
            To się raczej mokka nazywa.
            • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 17.08.23, 23:11
              Oryginalny komentarz jest po angielsku (napisany przez Holendra) i percolator, to ekspres do kawy 🙃
            • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 08:17
              Moka* wink
              Mokka to albo typ kawy albo Opel :p
              • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 09:10
                Tak, u nas też często nazywają to Moka-Express.
    • bbkk Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 09:55
      Najlepsze do posmiania sie sa tlumaczenia z wegierskiego. Polecam - szczegolnie opinie o knajpach 😂
      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 10:25
        O, to też może być dobre!
      • dariamax Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 17:40
        jeszcze lepsze są karty menu przetłumaczone na polski
    • volta2 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 10:01
      Zawsze uważnie studiuje opinie na bookingu, 2 szczególnie zapadły mi w pamięć. Dużo wron na plaży i kracząc, nie dały człowiekowi odpocząć. (Rosjanka się żaliła). I druga, plaża zatłoczona, brak leżaków, zróbcie coś z tym. I powyżej od tej samej osoby z terminu miesiąc późniejszego: hotel pusty, nikogo nie ma, plaża pusta, zróbcie coś z tym! To od Polaka
      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 10:30
        Też zawsze czytam opinie, ale właśnie trzeba odsiać różne pretensje z doopy. Ludzie potrafią przyczepić się czasem o takie rzeczy, których ja bym normalnie nawet nie zauważyła. Dodatkowo te negatywy bywają dla nas właśnie zachętą. Tak jak w tym przypadku, bo oddalenie od plaży i wąski stromy dojazd oznacza, że domek jest daleko od głównej drogi, co dla nas jest właśnie dużym jego plusem.
        • volta2 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:46
          O tak, negatyw za dalekie dojście do plaży to dla mnie wiedza, że będzie pusta plaża
          • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:54
            Długie dojście, strome zejście i inne tego typu negatywy, to dla nas też zachęta.
            • black.emma Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 14:00
              Ja czytam przede wszystkim negatywne komentarze i wyciągam własne wnioski, mniej więcej jak wy smile Mój mąż zanim coś zarezerwuje zawsze mówi, żebym przeczytała po swojemu, między wierszami.
              Kiedyś zrezygnowałam z hotelu po pozytywnych komentarzach opisujących animacje. Stwierdziłam, że to nie klimat dla nas.
              • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 14:15
                O matko, tylko nie animacje 😱. Kiedyś wynajęliśmy domek stosunkowo blisko plaży, jak na nas, bo ciut mniej niż kilometr. Tym razem ferie jesienne zaczynały się już we wrześniu i byliśmy na miejscu chyba 30.09, czyli ostatniego dnia sezonu. Przez cały pierwszy dzień nie poszliśmy w ogóle na plażę, bo jej część należała do jakiegoś resortu z animacjami, które odbywały się też na plaży. Muzykę i piskliwy głos prowadzącej te „atrakcje” słychać było chyba w całej miejscowości. Na szczęście następnego dnia było już po sezonie, cicho i spokojnie. Nie wiem, jak ludzie mogą spędzać w ten sposób tydzień czy dwa, ale dla mnie to wakacje z horroru.
                • black.emma Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 14:35
                  Dla mnie też. Zwłaszcza, że w tamtym hotelu gość entuzjastycznie opisywał zawody: rzut klapkiem do basenu big_grin Do dziś mamy z mężem ubaw, stwierdziliśmy, ze nawet na all inclusive nie podają takiej ilości alkoholu, żebyśmy to znieśli smile Także nie każda pozytywna opinia jest zachęcająca, heh.
                  • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 15:00
                    Rzut klapkiem do basenu 😄. Tak, to musiałyby być naprawdę duże ilości alkoholu 🤪
    • mmoni Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 10:38
      Mnie bawiły reklamy Bookingu wyświetlane na FB, ilustrowane losowym zdjęciem z bazy. Akurat nie mam przykładu pod ręką, ale czasem są to zdjęcia takich nieruchomości, że Bates Motel przy nich wyglądał przytulnie.

Pieczenie doktora /baking dok mnie intryguje. Może to jakieś regionalne danie?
      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 10:42
        Mnie też! Normalnie jak tam pojedziemy, to chyba pokażę im tę opinię i zapytam, co piekli 😄
        • mmoni Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 16:28
          Może to miało być ” baking duck”? Co prawda jeśli chodziło o kaczkę, to powinno być "roasting", ale może tę opinię pisał ktoś ze słabym angielskim. Proszę, dopytaj się, co oni tam piekli, bo nie mogę zasnąć, martwiąc się o los nieszczęsnego doktora.
          • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 16:31
            Napisane jest dosłownie „Dok”, więc raczej nie o kaczkę chodzi. Podejrzewam, że coś regionalnego.
            • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 16:43
              W jakim kraju to? Może jakoś dojdziemy co lub kogo oni tam piekli:p
              • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:03
                To we Włoszech jest. Spytaj męża, czy wie, co to pieczenie doktora 🤣
                • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:09
                  Jeżeli Sardynia, to zapytam kogo innego, mąż się na ichniejszych tradycjach nie zna :p
                  • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:15
                    Tak, Sardynia 😄
                    • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:17
                      Ok, napisze do kumpla, może rozszyfruje doktora :p
                      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:26
                        A poczekaj, pokręciłam, oryginał jest po włosku! Jest napisane dokładnie, że „papà Domenico ci ha aiutato in arrostite doc!”. No i to „doc” stało się doktorem po polsku 😁
                        • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:35
                          Aaaa, to nie żadnego doktora piekli 🤣 doc to takie oznaczenie, że coś jest oryginalne, najlepsiejsze, niepodrabiane:p czyli po prostu im upiekli prosiaka, bo to tradycja Sardawink
                          • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:36
                            O takiego :p
                            www.google.com/search?q=porcetto+sardo&oq=porcetto+sardo&aqs=chrome..69i57.4662j0j7&client=ms-android-xiaomi-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1
                            • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:46
                              Nie psuj zabawy! Ja tam jadę piec doktora! 🤣
                              • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:52
                                Wydaje mi się, że w tej sytuacji musisz sobie przywieźć własnego:p
                                • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 19:09
                                  I gdzie ja teraz doktora upoluję 🤪
                                  • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 19:12
                                    Obiecałaś dużego 🤣🤣🤣
                                    • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 19:14
                                      No obiecałam, to teraz muszę upolować 💪🏻
                                      • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 19:19
                                        Byle nie stary, bo łykowaty będzie:p
                                        • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 19:23
                                          Upoluję jakiegoś młodego i dobrze odżywionego 😄
                                          • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 19:25
                                            I potem będzie szkoda piec!
                            • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:47
                              Ale taki prosiak też wygląda apetycznie
                              • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:56
                                Wyobrażam sobie, że jest tak samo pyszny, jak ten, którego jadłam na apulijskiej wsi :p
                                • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 19:10
                                  Ja też sobie wyobrażam, że musi być pyszny i jeśli to specjalność tego dziadka, to napewno sobie zamówimy.
                                  • szarmszejk123 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 19:13
                                    Cokolwiek on tam nie piecze, to i tak zamowcie, na pewno będzie dobre:p
                                    • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 19:16
                                      Zamówimy napewno. Uwielbiamy próbować miejscowe specjały.
      • never.surrender7 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 22:27
        Mi przez pewien czas wyświetlała reklama z taka nieotynkowaną kostką z pustaków...
    • swinka-morska Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:21
      Mnie nieodmiennie zadziwiają recenzje typu "źle, źle, wszystko brudno, głośno i źle" z oceną końcową 10/10.
      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:25
        Tak, to jest bardzo zastanawiające, że ludziom się wszystko nie podoba, ale jednocześnie podoba 😄
        • mama-ola Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:26
          Może nie chcą, by ktoś tam jeździł wink
          • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:28
            A kto ich tam wie 🙃
    • 18lipcowa3 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:49
      Ja pamiętam takie foto dodane do opinii na bookingu , państwo narzekali że łóżka za krótkie. Na dowod tego razem się położyli,cykneli fotkę i zamieścili. Mam to gdzieś w galerii ale tych screenów mam tyle że nie wiem czy znajdę...
      • 18lipcowa3 Mam!!!! 18.08.23, 11:56
        Fotka z booking hahhahaha
        • eliszka25 Re: Mam!!!! 18.08.23, 12:02
          No tutaj, to nawet nie jest łóżko, tylko rozkładana kanapa. Wszelkie lokalizacje, które nie mają porządnie obfotografowanych sypialni z normalnym łóżkiem i łazienki z automatu wylatują u mnie z rozważanych opcji noclegowych. Na czymś takim w życiu byśmy się nie wyspali.
      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:57
        Opinie o za krótkich łóżkach, to my moglibyśmy dawać wszędzie. Mój mąż i chłopaki są wysocy, więc standardowe łóżka są zawsze lekko przykrótkie, ale jednak w wynajmowanym domku czy hotelu nie oczekuję łóżka na wymiar 🤦🏼‍♀️
        • 18lipcowa3 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 11:58
          Opinie to spoko ale dałabyś taką fotę.?
          • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 12:03
            Nie, nigdy nie zdarzyło mi się umieścić własnego zdjęcia, na którym jestem ja czy jakikolwiek członek rodziny, w opinii na booking ani gdziekolwiek indziej.
        • kurt.wallander Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 12:07
          eliszka25 napisała:

> Opinie o za krótkich łóżkach, to my moglibyśmy dawać wszędzie. Mój mąż i chłopa
          > ki są wysocy, więc standardowe łóżka są zawsze lekko przykrótkie, ale jednak w
          > wynajmowanym domku czy hotelu nie oczekuję łóżka na wymiar 🤦🏼‍♀️

A wiesz, szukając domów czy apartamentów dla naszej rodziny, czasem spotykałam się z "extra long bed" czy jakoś tak - chyba 220 cm długości. Więc zdarzają się takie smile
          • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 12:16
            Tak, bywają takie. Nam też się zdarzyło, ale jak łóżko jest standardowo 2-metrowe, to nie piszę, że za krótkie. Za to oglądam dokładnie zdjęcia i jeśli tylko jest taka możliwość, to wybieram miejsce z łóżkiem, które ma tylko zagłówek, bez żadnej wystającej nad materac ramy w nogach. Wtedy już jest Ok.
            • kurt.wallander Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 12:56
              eliszka25 napisała:

> Tak, bywają takie. Nam też się zdarzyło, ale jak łóżko jest standardowo 2-metro
              > we, to nie piszę, że za krótkie.

No pewnie.

Za to oglądam dokładnie zdjęcia i jeśli tylko
              > jest taka możliwość, to wybieram miejsce z łóżkiem, które ma tylko zagłówek, be
              > z żadnej wystającej nad materac ramy w nogach. Wtedy już jest Ok.

My tak samo. Mąż wysoki.
    • kocynder Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:20
      Nie bądź świnia, podziel się pieczonym doktorem! big_grin
      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:27
        Ja go jeszcze nie piekłam, ale jak pojedziemy, to upiekę jakiegoś dużego, żeby dla wszystkich ematek starczyło 😄
        • evro44 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 20:04
          Przypomniała mi się historia z Czech. W przydrożnej knajpce gdzie zatrzymaliśmy się na obiad wisiało menu wypisane kredą na tablicy. Były tam różne śmieszne nazwy potraw np. kolano które rozszyfrowałam jako golonkę. Jednak poległam przy zebrze (zapomniałam o cieście pod tą nazwą) i głośno do męża z zapytaniem "a cóż to jest ta zebra" przechodzący kelner odpowiedział " to taki kóóńń w paski "
          • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 21:58
            Mamy znajomych Czechów i często się śmiejemy z różnic w naszych językach. Jak coś jest czerstwe, to znaczy, że świeże, a jak znajomy mówi, że idzie do sklepu po piwo, to znaczy, że idzie do piwnicy 😄
    • bywalec.hoteli Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 18:34
      smile
    • never.surrender7 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 22:30
      Mój hit (szukałam hotelu na Sycylii): pan napisał, że zasadniczym plusem hotelu była jego żona wink tylko, kurczę, większość potencjalnych gości przyjeżdża raczej bez niej...
      • bbkk Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 22:39
        Przy czym w opisie ma ze jest samotny 😂
        • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 22:46
          Może największym plusem tej żony było, że jej nie było 😄
    • never.surrender7 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 22:40
      A jeżeli chodzi o tłumacza google, to nie pamiętam dokładnie, jak na to trafiłam (zaczęło się od sporu, co rozumieć przez "wielkie Węgry", potem jakoś poszło...), ale zaniosło mnie na stronę
      hu.m.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%ADkszereda
      a potem włączyłam automatycznie tłumaczenie...
      • eliszka25 Re: Też wakacyjnie - booking na wesoło 🙃 18.08.23, 22:47
        To sobie przetłumaczyłaś 🤣

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka