anuuuuu
20.08.23, 18:15
Witam, zastanawiamy się z mężem nad staraniem się o dziecko. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł. Ja pracuję w sklepie gdzie sprzedawana jest głównie chemia do sprzątania (np. Proszki, zapachy itp). Pracuję codzienne przez 8 h, cały sklep jest wypełniony zapachami tych proszków i zapachów do mieszkania bo mamy wszystkie wystawione żeby klient mógł sobie powąchać przed zakupem. Klienci wchodząc mówią że w sklepie bardzo pachnie, niektórzy kichają lub kaszlą bo dla nich zapach jest za mocny. Ja tego nie czuję, pewnie kwestia przyzwyczajenia. Stąd moje pytanie, czy przebywanie całymi dniami w sklepie w ktorym pachnie chemią do sprzątania (glownie te proszki i zapachy)mogą miec negatywny wpływ na dziecko? Niby kazdy w domu uzywa i ma, ale tu jest to caly czas ten zapach. Mam mieszane uczucia bo z jednej strony bym chciała dziecko, ale z drugiej pracuje tu juz kilka lat, praca stabilna i na kolejne lata i nie wiem czy zrezygnowac z niej na potrzeby ciąży czy tez zaryzykowac i zostac lub po prostu zrezygnować z ciąży. Ma ktos jakies doświadczenie w tym temacie?