Dodaj do ulubionych

Fitnessiary in the summer - bikini body edition

20.08.23, 21:29
W związku ze zgłoszonym zapotrzebowaniem społecznym zakładam wątek na tradycyjne meldunki. Jelita obecne? 🍑 rosną lub maleją, co tam kto chce osiągnąć? Jakieś fajne treningi letnie? Tradycyjnie uprasza się o brak jatki. Ciałonegatywnych ostrzegam, że tu się pokazuje tyłki, brzuchy i bicepsy, więc wrażliwi mogą założyć jakiś niecielesny wątek intelektualny.

Ja odmeldowuję, że większego progresu nie ma, pracuję nad utrzymaniem efektów, bo letni tryb życia nie sprzyja regularnej siłowni, ale dokładam treningi domowe w miarę możliwości. Korzystając z pogody używam ile się da strefy workout. A poza tym kupiłam nowy rower i dzisiaj był test - moje życie kolarskie zyskało nową jakość.

Czy ktoś zna fajny i sprawdzony plan treningowy prowadzący do zrobienia szpagatu? Shell, Ty chyba coś wspomniałaś?

Obserwuj wątek
    • frntta666 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 21:31
      WOW! Tylko tyle powiem wink
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 21:36
        Wow będzie jak od zwisu dojdę do podciągania big_grin Ale kazali mi dużo wisieć na początek, to sobie przy okazji mięśnie brzucha ćwiczę i nogi podciągam
        • shellyanna Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 22:51
          Jezusiczku, z takimi mięśniami nie dajesz rady się podciągnąć? To ja nigdy nie dam.
          • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 22:52
            To nie takie proste, Wapaha mi kiedyś tłumaczyła. Ale się zawzięłam i zrobię to.
            • shellyanna Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 23:01
              Dżiii… to ja tez się postaram… 🙄
              Ale tylko dlatego, żeby nie wyjść na gołosłowną 🤪
            • sylwiastka Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:55
              Serio mnie tym zdziwilas, ze podciaganie jest trudne, szczegolnie gdy ma sie tak wytrenowane rece. Ja nie jestem fitnesiara, a podciagne sie. Mozesz wytlumaczyc, czemu to nie jest proste? Jako dziecko trenowalam gimnastyke sportowa i tam bylo bardzo duzo podciagania, ale to bylo 30 lat temu. Teraz chodze na wspinaczke, ale podciagnac umialam sie zawsze, a widze, ze wiele kobiet ma z tym trudnosci.
              • suki-z-godzin Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:20
                sylwiastka napisała:

> Serio mnie tym zdziwilas, ze podciaganie jest trudne, szczegolnie gdy ma sie ta
                > k wytrenowane rece. Ja nie jestem fitnesiara, a podciagne sie. Mozesz wytlumacz
                > yc, czemu to nie jest proste? Jako dziecko trenowalam gimnastyke sportowa i tam
                > bylo bardzo duzo podciagania, ale to bylo 30 lat temu. Teraz chodze na wspinac
                > zke, ale podciagnac umialam sie zawsze, a widze, ze wiele kobiet ma z tym trudn
                > osci.

Tez jestem ciekawa. No wiadomo, ze zalezy czy podchwyt czy nachwyt, ale myslalam ze podchwytem to sie kazdy o rozsadnej wadze podciagnie chociaz raz 🤔
                • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:23
                  A skąd, ja się nie podciagnę a wage mam raczej rozsądną:p
                  Być może to kwestia techniki, nie wiem 🤷
                  • extereso Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:24
                    Dzisiaj idę spróbować.
                • shmu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 22.08.23, 15:21
                  Z pewnym podskokiem owszem, ale że zwisu sądzę, że rzadko kto się podciągnie.
                  • shmu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 22.08.23, 15:22
                    Ale ok. Challenge accepted.
                  • suki-z-godzin Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 22.08.23, 15:39
                    shmu napisała:

> Z pewnym podskokiem owszem, ale że zwisu sądzę, że rzadko kto się podciągnie.

Znów się okazuje, że żylam w jakiejś bańce...
                  • wapaha Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 22.08.23, 15:43
                    shmu napisała:

> Z pewnym podskokiem owszem, ale że zwisu sądzę, że rzadko kto się podciągnie.

Ja doszłam jak ćwiczyłam.stricte pod to do trzech podciagniec
                    Z całkowitego zwisu -ale nie w całkowitej izolacji(,pomagam.sobie brzuchem )
                    • wapaha Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 22.08.23, 15:45
                      wapaha napisała:

> shmu napisała:
                      >
                      > > Z pewnym podskokiem owszem, ale że zwisu sądzę, że rzadko kto się podciąg
                      > nie.
                      >
                      > Ja doszłam jak ćwiczyłam.stricte pod to do trzech podciagniec
                      > Z całkowitego zwisu -ale nie w całkowitej izolacji(,pomagam.sobie brzuchem )

Nachwytem

Podchwyt to bez trenowania z miejsca w każdej chwili kilka razy, zero problemu
              • sylwiastka Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:50
                Ulubiony sport poza plywaniem.
                • snakelilith Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:00
                  sylwiastka napisała:

> Ulubiony sport poza plywaniem.

To jest sport uwzględniający interakcję mięśniową całego ciała. Wszystko, co ma "praktyczne" zastosowanie dla ciała trenuje siłę, koordynację, wytrzymałość i sprawność lepiej od pompowania izolowanych mięśni ciężarami.
                  Jak ktoś przypomina sobie film Rocky w którym Balboa walczy przeciwko sowieckiemu Iwanowi Drago, to pamięta może, że trening Rocky przypomina raczej survival training niż pakowanie mięśni na siłowni.
                  • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:17
                    Film który ukształtował moją wizję męskości xd
                    • snakelilith Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:23
                      Jesteś team Stallone czy Lundgren? wink Na mnie żaden z panów nie robi wrażenia. Oba mieli IQ młota. Moją wizję męskości ukształował w dużej mierze Bruce Lee.
                      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:44
                        Lundgren wizualnie, ale jak Rocky robił trening to były najlepsze sceny smile
                      • is-laura Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 16:51
                        Lundgren ma w realu IQ 160
                        www.fakt.pl/plotki/szok-ten-miesniak-ma-wysokie-iq/yf8e5nr
                        • snakelilith Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 19:00
                          is-laura napisała:

> Lundgren ma w realu IQ 160

Ja go nie znam w realu, a jedynie jego filmowe, niezbyt lotne kreacje.
              • snakelilith Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:50
                sylwiastka napisała:

> Serio mnie tym zdziwilas, ze podciaganie jest trudne, szczegolnie gdy ma sie ta
                > k wytrenowane rece. Ja nie jestem fitnesiara, a podciagne sie. Mozesz wytlumacz
                > yc, czemu to nie jest proste?

Tak bywa, jak mięśnie ćwiczy się "osobno", bez uwzględnienia ich interakcji. Typowe, gdy powtarza się ciągle te same izolowane ruchy na maszynach, dające więcej objętości w wybranym wizualnie atrakcyjnym mięśniu, ale głębokie mięśnie nie są za bardzo przy tym za bardzo ruszane.
                Dlatego tancerze np. nie pracują z ciężarami, a robią pilates.
                • sylwiastka Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:50
                  Dzieki za wytlumaczenie! Osobiscie nudzi nie silownia czy bieganie. Ale wlasnie aktywnosci, ktore daja roznorodnosc ruchow bardzo lubie. Tlko ja cwicze dla samopoczucia i radosci z wykonywanej czynnosci lub spotkan ze znajomymi. Nie dla wygladu.
                  • bombelek1 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 22.08.23, 12:25
                    No i bardzo dobrze smile
            • backup_lady Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:51
              Gdzieś widziałam filmik, w którym umięśniony pan tłumaczył, że na początek można spróbowac odwrotnego podciągania, czyli powoli się opuszczasz smile
              • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:44
                Mnie kazali najpierw wisieć, opuszczać mam się w następnej kolejności
                • primula.alpicola Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:09
                  Ja się nauczyłam jakiś czas temu. Negatywny, opuszcznie, coraz cieńsze gumy. Da się!
            • bombelek1 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:25
              Świetnie wyglądasz 😘
              Ja do podciągania nawet nie podchodzę 😄
              Mam przerwę wakacyjną na regenerację.. Miałam mieć, bo dopadły mnie skurcze nocne stopy, łydki i uda 🤬🤔
              Więc mam przerwę wymuszoną..
              Mięśnie pospinane tragicznie, fizjo rozmasowala i jest lepiej, czekam na wyniki badań potas, magnez.
              Roluję codziennie i rozciągam.
              Może ktoś miał i coś podpowie?
              • snakelilith Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:35
                bombelek1 napisała:

> Miałam mieć, bo dopadły mnie skurcze noc
                > ne stopy, łydki i uda 🤬🤔

A co pijesz i w jakich ilościach? Najczęstszym powodem skurczów, to wcale nie brak magnezu, a zwykłej soli. Szeczególnie latem, gdy się trenuje, poci się, pije dużo wody i stosuje małosolną dietę.
                • bombelek1 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:18
                  Zaczęło się po wyjeździe do Włoch, więc wygląda na to, że zbyt mało piłam wody.. Plus długa podróż powrotna, zwiedzanie, plus upały w pierwszej części lipca.
                  Było dużo kawy, wina i piwa, jak to na wakacjach...
                  Diety nie stosuję żadnej.
                  Lekarz obstawia wypłukanie potasu i magnezu.

• okruchlodu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 21:36
              ggrr.ruu napisała:

> To nie takie proste, Wapaha mi kiedyś tłumaczyła. Ale się zawzięłam i zrobię to
              > .

A możesz mi zdradzić ile jesteś w stanie tak zwisać?
              Ja mam bardzo słabe mięśnie rąk i od niedawna postanowiłam zacząć swoją przygodę z podciąganiem. Efekt jest taki, że maks 10 sekund powisze. I zastanawiam się czy to straszny przypał?
              • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 22:14
                Wisieć to mogę długo... Ostatnio w zwisie robiłam 15 podciągnięć kolan do klatki piersiowej, to nie wiem ile to trwa, ale trochę zajmuje. Potem minuta przerwy i znowu, zrobiłam cztery serie.
                • okruchlodu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 22:22
                  To ja widzę, że z wysokiego pułapu startuję🤣.
    • trampki-w-kwiatki Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 21:34
      No sztos, gratuluję efektów smile
      • jahelena Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 21:38
        Dzieci dumne?
        • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 21:43
          Dumne to nie wiem, to jakaś dziwna kategoria dla mnie. Ale lubią się bawić na macie moimi taśmami i hantelkami i na workoucie ćwiczą ze mną. A przy okazji mogą zobaczyć, że dorosłym też coś nie wychodzi i nauczenie się nowych rzeczy wymaga wysiłku
          • jahelena Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 21:46
            a po co?
            • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 21:48
              Ale co po co? Zadajesz jakieś enigmatyczne pytania
              • suki-z-godzin Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:00
                Bo to stavros, nie oczekuj od niego normalności.
                • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:07
                  Powinna być na górze przypięta lista trolli z nowymi nickami, Józka rozpoznam po jednej nutce, ale z innymi gorzej
                  • suki-z-godzin Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:33
                    Napisz jakieś angielskie słowo. Kto pierwszy przybiegnie i się zesła na jego widok - stavros.
                    • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:35
                      Ale zmyłka, nie dowalił się do summer edition tylko do dzieci, WTF?
                      • suki-z-godzin Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:43
                        Bo ten krok ma już za sobą dawno temu, teraz próbuje się kamuflować big_grin
    • shellyanna Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 22:49
      Haha 😁 ja planowałam, ze do końca roku zrobię szpagat 😁 ale zapomniałam o tym postanowieniu. Dzięki, że mi przypomniałaś. Tak czułam, ze o czymś zapomniałam. A to było to! No nic… 4 mce… trzeba się zbierać. a mogłam nie wchodzić w wątek 🙄😁
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 22:51
        To się podziel planem treningowym smile
        • shellyanna Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 22:52
          Dobra. Jutro wygugluje 😁
          • quilte Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 23:25
            Ja też chcę plan na szpagat smile Trenowałam kiedyś gimnastykę artystyczną i wtedy sposób był jeden: siad płaski, oprzeć się na przedramionach i wymachy nogami, noga prosta, palce obciągnięte. Dwadzieścia wymachów, druga noga, dwadzieścia wymachów... Potem klęk podparty i wymachy do tyłu, noga prosta, palce obciągnięte. I tak dłuuugo. Trochę potrwało zanim zrobiłam pierwszy szpagat, a miałam wtedy sześć lat. Ciekawe, jak będzie teraz.
            • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:02
              Tak się ćwiczy do skoków szpagatowych, a nie do szpagatu.
              Do szpagatu wystarczy się rozciągać statycznie.
              • quilte Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:06
                Wtedy tak się ćwiczyło do szpagatu - i do skoków szpagatowych, które były później.
                • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:13
                  Co to są skoki szpagatowe? Taki szpagat w powietrzu czy coś w stylu " clam slam" Katelyn Ohashi?:p
                  • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:41
                    Nie jest to najlepsze zdjęcie, ale to coś takiego:
                    • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:46
                      Ah, ok, to robiłam za dzieciaka 🤣
                      Z clam slam'em miałabym problem natury psychologicznej, nawet jeśli fizycznie bym dała radę :p
    • figa_z_makiem99 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 23:44
      Pijesz odżywki?
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 20.08.23, 23:48
        Korzystam z odżywki białkowej, ale nie codziennie. Po prostu mam różne przepisy i w niektorych jako źródło białka jest właśnie odżywka. Teraz w te upały pij więcej, bo rano nie mam siły na nic innego niż lodowaty koktajl białkowy.
        • figa_z_makiem99 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 00:05
          Nie mogę odżywek, po odżywkach lepiej mięśnie rosną. Może pójdę do dietetyka, cholerne alergie.
          • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 00:09
            Są różne odżywki, chyba nie masz alergii na każdą
            • figa_z_makiem99 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 00:13
              Próbowałam nawet odżywek bialkowych medycznych, dla chorych na Crohna I dla alergików z białkiem rozbitym na aminokwasy, wszystko mi szkodzi, mam nadzieję, że kiedyś minie.
              • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 00:29
                A wegańskie?
                • figa_z_makiem99 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 00:55
                  Wszystko jest przetwarzane chemicznie, soi też nie mogę, próbowałam z grochu chyba jakieś wynalazki.
    • aandzia43 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 00:13
      Oooo! Jakie masz fajne różne części ciała smile
    • bye-bye Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 00:19
      Zazdroszczę jak cholera.
      Piękna pupa😉 osmiele się napisać.
      Muszę też ruszyć ciało, takie wątki mnie motywują💪
      • okruchlodu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 21:56
        Pupa sztos!
    • majenkirr Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 00:30
      Och, jak mnie by się chciało chcieć!
    • hippolina Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 05:13
      Ciało moich marzeń. Co zrobić, żeby chociaż zbliżyć się do takiego wyglądu? I czy osoba z cukrzycą w ogóle da radę? Serdecznie podziwiam
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 08:56
        Nie mam pojęcia, jak przy cukrzycy. U mnie to po prostu treningi na siłowni plus dieta, chociaż teraz to już tak bardzo tej wyliczonej diety nie pilnuję. Ale na pewno głównej trening - można nawet w domu, z hantlami o taśmami ćwiczyć. Byle systematycznie. Możesz zacząć od takich domowych właśnie
      • thea19 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:02
        Na siłkę chodzi dziewczyna z cukrzyca typu 1. Figura marzenie. Cukrzyca typu 2 to wręcz wskazanie do porządnych ćwiczeń
    • bazia_morska Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:23
      Ja wrzucę zdjecia kobitki, która jest moją inspiracją. Moja sylwetka jest inna, gruszka, a nie jabłko, ale poziom zaniedbania zbliżony :p
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:33
        Super przykład!
      • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:50
        No, i to jest motywacja!
        • bazia_morska Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:37
          Wiek się zgadza wink
      • hosta_73 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 12:39
        O, czyli mam dwa lata 😋
        • bazia_morska Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:22
          Pomyśl, gdzie będziesz mając 2 lata dodatkowo!
      • livia.kalina Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 24.08.23, 14:20
        o kurcze, inspirującesmile
      • seaview Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 27.08.23, 20:00
        Wow, super przemiana.
    • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:26
      No no, czarna mamba 😁😘
      U mnie nie ma czego pokazywać, takich fajnych zdjęć też nie mam :p może jak już pójdę na tą siłownie to tam będą duże lustra 🤣
      Za to z innej bajki, kupiłam sobie w pewnej promocyjnej aplikacji wizytę u kosmetyczki, gdzie w pakiecie są jakieś zwykle czynności kosmetyczne, typu masaż, maseczka, oczyszczanie itp oraz mikrodermabrazja. Mogę to sobie wykorzystać do 8 grudnia i teraz nie wiem kiedy iść? W listopadzie?:p
      Ostatni raz byłam u kosmetyczki za dzieciaka uszy przebić, nie znam się :p
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:34
        Na mikrodermabrazję to w każdej chwili możesz iść. Ja byłam w maju. To taki lepszy peeling, fajny zabieg.
        • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:43
          Czytałam, że lepiej nie latem jak skóra opalona, ale ja na co dzień filtry i opalonej twarzy nie mam, czyli mogę iść już?

Brzuch dla porządku wrzucam, choć zmian żadnych nie ma :p
    • barbibarbi Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:30
      O żesz ty!
      • bovirag Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 09:54
        WOW! Bardzo mbie takie posty ciesza- gratuluję mocno!

Na początku roku zaczęłam biegac z postanowieniem, że zacznę biegac parkruns. Na początku mialam problem przebiec 90 sekund!
        Potem zrobilam te 5K, robie parkruns. Przeniosłam się na 10K a teraz mam ochotę na półmaraton. To wszystko w 8 kiesiecy! Jestem z siebie bardzo dumna!
        • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:07
          Gratulacje! Dawaj ten półmaraton smile
    • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:16
      Tak w ogóle, to ja ostatnio bardzo lubię tą babkę oglądać. Pacz Ziuta jakie ona ma bary :p

www.instagram.com/malinmallejansson/
      • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:36
        Paczam!
        Nie tylko bary - przede wszystkim ma mega bice! I super beztłuszczowy mocny brzuch!
        Moc!
        • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:40
          No! Świetna jest. Miota tym swoim chłopem jak lalką:p
    • drilka Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:25
      Pięknie. Dobra robota i gratulacje
    • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:34
      Widziałam wczoraj koło 8.30 biegającą laskę z odkrytym, beztłuszczowym brzuchem i długimi ciemnymi włosami i się zastanawiałam czy to nie Ty. Biegałaś wczoraj może? wink

Ja odbudowuję powoli tyłek po utracie mięśni i niestety odbudowałam przy tym już uda. Szkoda, bo dobrze mi było z drobniejszymi.
      Myślałam, czy by się jeszcze ciut bardziej nie odtłuścić, ale po tym jak zjadłam na śniadanie dwie kanapki z serem i kiełbasą, skyr z owocami i odżywką, i zaczęłam zagryzać czipsami bo się nie najadłam, stwierdziłam, że to się chyba jednak nie ma prawa udać. 🤣
      • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:41
        Doooopa
        • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:44
          Woow to jeszcze coś masz do odbudowania?
          • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:17
            Przecież ta poza, którą przyjęłam i którą Ty przyjmujesz pokazując duupcię, to karykatura realnego stanu big_grin.
            Każdy, nawet najbardziej mały tyłek.- wygląda w tej pozie na duży, a średni na monstrualny.
            W realu moja dupka niespecjalnie imponująca, aczkolwiek jest dużo lepiej w porównaniu do płaskodupia, które miałam w czerwcu.
        • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:46
          E? Co ty chcesz odbudowywać? Dupa jak ta lala!
          • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:46
            Ja to mam nadzieję że z mojej płastugi coś się uda wykrzesać na siłce, zobaczymy :p
            • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:48
              I w ogóle to dojrzewania pokazania dupy na forum, dla większej motywacji ale się wstydzę:p bo gdzie mi do waszych zadkow...
              • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:48
                Dojrzewam do*
              • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:53
                Dawaj tyłek. Ja mój brak talii pokazuję :p
                • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:18
                  W sumie racja, tak będzie sprawiedliwie :p
                  Oto mój brak dupy :p
                  • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:21
                    A teraz przyjmij naszą pozycję zdjęciową i zobaczysz, że doopka będzie większa. big_grin
                    • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:22
                      Nie umiem 🤷
                      • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 12:01
                        Ej no, ale ja tu dupę z wielkim bólem wrzucam chcąc w zamian ocen i tip'ow co robić żeby podnieść ta płastuge:p
                        • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 12:26
                          Hipertrofię osiągniesz bardzo szybko jeśli będziesz ćwiczyć 3-4 serie po 8-12 powtórzeń z maksymalnym możliwym obciążeniem.
                          Czyli: przysiady ze sztangą/ćwiczenia na suwnicy/hip thrusty.
                          Dobrze, żeby jakiś trener to skontrolował, żebyś się nie uszkodziła.

A oprócz tego spacer farmera z mocną gumą, wznosy bioder w leżeniu na plecach i cała masa ćwiczeń z netu.:p.
                          • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 12:29
                            A poza tym to jesteś strasznie drobna! Jak zupełnie inna osoba w porównaniu do zdjęć sprzed półtora roku.
                            • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 12:33
                              No wiem! Ja jestem drobną z natury tylko wtedy tłuszczem bardzo obroslam 🤣
                              • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 12:54
                                W ogóle to na własnym przykładzie mogę powiedzieć że nic tak nie odmładza jak szczupła sylwetka i długie włosy 😁
                                • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:12
                                  Potwierdzam smile Dlatego nie zamierzam rezygnować z mojej niestosownej długości włosów utrudniającej czołganie się do grobu
                                  • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:17
                                    Ja dopiero zapusciłam po tych wszystkich kotach w arbuzie wyprostowanych na blachę i teraz dopiero z buszem czuję się sobą :p
                                • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:15
                                  Prawda!
                                  Kilogramy strasznie dodają lat!
                                  Włosy też, choć sama ścięłam do ramion. wink
                                  I chyba już wreszcie wycięłam te powyrzynane siepy - pamiętasz je? big_grin
                                  • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:17
                                    No pewnie, że pamiętam 😁
                                    • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:20
                                      Ciekawe czy odrosną mi długie jak u Gruu, czy będą się łamać.

Gru, suplementujesz coś na włosy?
                                      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:25
                                        Ostatnio nie, wypadłam z rutyny przez wakacje. Ale standardowo to drożdże piwowarskie, kwasy dha, beta karoten, cynk i selen. Przy czym to jest zalecane przez endokrynologa, nie że konkretnie na włosy
                                      • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:33
                                        Moje aktualnie strasznie wypłowiałe, bo mi farba nie dotarła na czas, ale coś tam rosną:p
                                        • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 19:12
                                          ale masz długi busz!
                                          nie ciężko Ci nosić to? big_grin
                                          • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 22.08.23, 08:00
                                            Czasem bywa gorąco :p
                                • seaview Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 27.08.23, 20:02
                                  > W ogóle to na własnym przykładzie mogę powiedzieć że nic tak nie odmładza jak
                                  > szczupła sylwetka i długie włosy 😁

Bardzo tak. Chociaż moim zdaniem już włosy do ramion dają radę, szczególnie jeśli nie są na tyle imponujące, żeby zapuszczać dłuższe. Ale żadnych "krótkich, odmładzających fryzurek", żadnych sztywnych kasków.
                          • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 12:30
                            No ja dlatego na siłkę się zapisałam, żeby ktoś to kontrolował, bo jestem świetna w uszkadzaniu siebie samej w najgłupszych sytuacjach :p
                            Mój najnowszy siniaczek 🤣
        • wapaha Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 22:19
          Nie wychodzą mi jeszcze te ustawienia za bardzo
          • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 22.08.23, 06:36
            Stopy bokiem do lusterka i szerzej rozstawione. Doooopa na luzie, bo jak zepniesz wyjdzie płaska.

...
            🤣
            🤦‍♀️
            • wapaha Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 22.08.23, 09:24
              piataziuta napisała:

> Stopy bokiem do lusterka i szerzej rozstawione. Doooopa na luzie, bo jak zepnie
              > sz wyjdzie płaska.
              >
              >
              > bede trenować! 😅
              > ...
              > 🤣
              > 🤦‍♀️
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:43
        Nie, ja w ogóle odpuściłam bieganie, na rowerze wczoraj jeździłam smile Z cardio to mi został rower, rolki i pływanie, czasem na bieżni pobiegam trochę po treningu
        • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:20
          A czemu odpuściłaś bieganie?
          I jaki rower kupiłaś?

Ja też z kardio ostatnio tylko rower i pływanie - innych kardio, póki co, nie mogę.

Ostatnio zmieniłam opony w moim górskim na ciut bardziej gładkie i mi się lżej zaczęło jeździć. smile
          • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:30
            Bo najmniej lubię i najtrudniej trenować przez cały rok, a nie mam czasu na wszystko i coś muszę odpuścić.

Kupiłam gravela Liv bardzo fajny jest
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 10:47
      W lecie nie ma siłowni, jest rower, bieganie i pływanie w kwitnącej wodzie
      • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 11:34
        No i super! Tak powinno być 😊
      • piataziuta Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:21
        Nie za ciepło na piankę?
        Chcemy zdjęcia w bikini!
        • hermenegilda_zenia_is_back Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:32
          Nie ma zdjęć w bikini, pianka najbliżej bikini a poza tym ja się nie fotografuje
    • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:44
      Dopisuję się, chociaż jestem na początku drogi smile
      Na razie zrobiłam sobie dietę mniej żreć z licznikiem kalorii, jadę w okolicach 1500-1600 przy (na razie!) niskiej aktywności. Wydluzylam dość znacznie spacery z psem, w planach dojście do 10 km codziennie, robię połowę. Mało imponujące, wiem, ale mam po tygodniu -2 kg i czuję się rześko, lepiej mi się śpi.
      Chodzę na basen 2x w tygodniu, ale na naukę pływania, może wreszcie to ogarnę, bardzo mi się spodobało!
      36 lat, 163 cm i 75 kg sad
      Od września wjeżdżam w siłownię, o ile utrzymam się na diecie.
      Dzięki dziewczyny za motywację ❤️
      • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 13:50
        Powodzenia!
        W ramach pocieszenia powiem, że ja kiedyś, przy 168cm dojechałam do 86kg. Wszystko się da!
        • majenkirr Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:01
          Chyba w ciąży wink.
          • szarmszejk123 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:03
            Nieee, w żadnej z ciąż nie utylam tak bardzo, jak w czasie mojego życia w Londynie:p
            Życie w biegu, mało kasy i te pyszne mozarella sticks z Aldi mnie upasły mnonstrualnie. Miałam ramię wielkosci mojego aktualnego uda.
        • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:19
          szarmszejk123 napisał(a):

> Powodzenia!
          > W ramach pocieszenia powiem, że ja kiedyś, przy 168cm dojechałam do 86kg. Wszys
          > tko się da!

Mnie się zdarzyło dobić do 80, rozumiem.
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 14:56
        Tylko nie schodź już niżej z tymi kaloriami! Powodzenia, najważniejsze to zacząć, zobaczysz jak szybko będą pierwsze efekty
        • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:22
          ggrr.ruu napisała:

> Tylko nie schodź już niżej z tymi kaloriami! Powodzenia, najważniejsze to zaczą
          > ć, zobaczysz jak szybko będą pierwsze efekty

Dzięki! Dam radę, bo wydaje mi się, że tym razem podeszłam do tego kompleksowo: mądry plan posiłków i ogarnięte zakupy. Moja zgubą jest to, że potrafię nie jeść przez cały dzień, bo zapominam, a potem na szybko opierdzielam cokolwiek, co ma dużo tłuszczu i cukru 😂 teraz mam zrobione na tydzień niskokaloryczne rzeczy i jest elegancko.
          Efekty już są i mega się cieszę!
          • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:36
            Mała podpowiedź: zadbaj o to, żeby mieć coś na szybko co ma dużo białka a mało cukru i tłuszczu. U mnie to jest skyr, pudding proteinowy i odżywka białkowa.
            • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 22.08.23, 01:20
              ggrr.ruu napisała:

> Mała podpowiedź: zadbaj o to, żeby mieć coś na szybko co ma dużo białka a mało
              > cukru i tłuszczu. U mnie to jest skyr, pudding proteinowy i odżywka białkowa.

Dzięki!
    • thea19 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:07
      Bicki rosnooo
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 15:19
        Co robisz na bicki? Piękne pazy poza tym
        • thea19 Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 17:29
          Dużo żelaza przerzucam, ćwiczę też chwyt trzymając sam gryf przed sobą. Wytrzymuje narazie 3 minuty.
    • shmu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 18:52
      Przebiegłam wczoraj 10km wyścig, po raz pierwszy od pierwszej ciąży, czyli jakichś 5 lat. W mojej kategorii wiekowej zajęłam drugie miejsce (ale przyznam się, ze to kwestia raczej małej konkurencji). Dostałabym pierwszy w życiu medal i stanęła na podium, ale nawet mi do głowy nie przyszło, że to możliwe. Było 28 stopni, godzina 12 w południe, więc celem było dobiegnięcie smile strasznie dumna jestem!
      • karmelowa_nowa Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 18:55
        Utrzymuję swoją wagę ponad 2 lata, mocno wkręciłam się w ćwiczenia. Niestety po wypadku musiałam ograniczyć nieco wysiłek.
        • shmu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 19:51
          Szybkiego powrotu do zdrowia!
      • ggrr.ruu Re: Fitnessiary in the summer - bikini body editi 21.08.23, 18:58
        Gratulacje!!!