Dodaj do ulubionych

Kapusta czerwona - co z niej zrobić na później?

22.08.23, 10:04
Mam dwie kapusty czerwone. I nie mam pomysłu / wiedzy.

Najchętniej użyłabym je do zrobienia jakiegoś dania jednogarnkowego, które potem zamrożę. Generalnie chcę ją przetworzyć na później.
Pooglądałam przepisy i albo mam zasmażać, albo pakować do słoików z jabłkiem i octem. To ostatnie rozważam.
Mogę też robi surówki, ale tego nie rozważam.

Jakieś rady? Pliss
Obserwuj wątek
    • skumbrie Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 10:13
      Możesz ukisić jak białą. Genialnie smakuje i wygląda.
      • mava1 Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 10:47
        raz spróbowałam...no, nie powaliła mnie, na pewno nie genialnie.
        Miałam kilka różnych podejsc do czerwonej i żadne nie było udane. kapucha twarda, włóknista.
        Nie wiem co miałabym zrobić z 2 główkami. Moze w słoikach bo zdazyłaby sie "przemacerowac" i jakos dac się pogryźć, później.
        • kanga_roo Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 11:10
          bo do kiszenia czerwoną trzeba drobno posiekać, a nie szatkować jak białą. jest wtedy pyszna.
          • mava1 Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 11:13
            a to mozliwe, w przepisach tego nie było.
        • skumbrie Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 12:25
          Raz spróbowałaś i OK smile Kiszę regularnie i pozostanę przy swoim zdaniu.
    • daniela34 Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 10:13
      Możesz zrobić i zamrozić gołąbki z czerwonej kapusty. Tylko nie rób ich na gotowo, niech będą trochę twardawe przed zamrożeniem.
      • kanna Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 10:30
        O, to fajne, robię gołąbki jednogarnkowe (bez zawijania) , więc tu mogę też, z mięsem mielonym, marchewka i ryżem.
    • mariola233 Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 10:28
      Może sałatkę na zimę do słoika,bigos, farsz do pierogów, udka pieczone na kapuście
    • turbinkamalinka Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 10:36
      Moja matka gotowała jak białą. Szatkowała, odstawiała z solą i pierzem na kilka godzin. Potem to gotowała z jakimś mięsem które akurat miała.
      • kanna Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 10:49
        Białą też odstawiała?
        ja białą do razu rotuję, bez odstawiania. Puszcza wodę i jest z niej sos.
    • hanusinamama Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 10:43
      Ja uwielbiam kiszoną kapustę czerwoną. Ale robię albo 50/50 z białą albo trochę więcej czerwonej ale z białą. Czerwona nie puszcza tak soku.
    • berber_rock Re: Kapusta czerwona - co z niej zrobić na późnie 22.08.23, 12:36
      Ja robie kimchi.
      Tak, z czerwonej tez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka