Dodaj do ulubionych

Szymborska w Medicine - kolekcja

22.08.23, 22:37
Całkiem fajne te rzeczy, można sobie na koszulce, torbie, parasolu czy butelce na wodę słowa poetki ponosić.

Akurat wiersz o kocie w pustym mieszkaniu u mnie na czasie...

Medicine
Kolekcja jubileuszowa. 2023 Rok Wisławy Szymborskiej
Obserwuj wątek
    • aadrianka Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 22.08.23, 22:50
      Oszaleję z tym Medicine, na kilka ciuchów z kolekcji Włocławek jeszcze się skusiłam, kolekcji z mrocznymi zamczyskami udałam, że nie widzę, a teraz to. Nie potrzebuję więcej t-shirtów z przesłaniem!
      • lodomeria Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 22.08.23, 22:55
        To weź parasol smile
        • viridiana73 Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 22.08.23, 23:17
          Ja! Ja wzięłam parasol!!😊
          • homohominilupus Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 05:55
            A ja Tshirt z duchem z Zamku Książ 🙋‍♀️
        • aadrianka Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 07:51
          Ech, nie pomagasz...
          • lodomeria Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 08:08
            A kto o kolekcji Włocławek, o której istnieniu nie miałam pojęcia, wspomniał tongue_out

Ale wiem o co chodzi - nie można mieć wszystkiego w szafie 'z przesłaniem'.
            • lauren6 Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 09:13
              Kolejnych bluzek nie potrzebuję. Ale pościel z kolekcji Włocławek chodzi mi po głowie.
              • aadrianka Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 09:52
                Pościel z Medicine to w ogóle coś wspaniałego, gęsty splot, latem chłodzi, zima grzeje, intensywne pranie i suszarka jej niestraszne.
    • jeste_m_sobie Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 07:13
      Medicine to moje nowe odkrycie ubraniowe. Jak nie jestem uzależniona od kupowania ciuchów i podchodzę do tematu, wydaje mi się, rozsądnie, tak tam wsiąkam. Jak z jakością w dłuższym okresie czasu?
      • aadrianka Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 07:53
        Na jakość nie narzekam, trzymają fason.
      • lodomeria Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 08:18
        Też się o tym zastanawiałam...

Mam jedną koszulkę sprzed wielu lat, kiedy dopiero wchodzili na rynek - nie używam bardzo często, ale nadal wygląda tak, jak w dniu zakupu.

Tyle że te ich ubrania ogólnie mogłyby być nieco lepszej jakości już na starcie - lepsze składy, cieńsza bawełna na koszule, mieć kolekcje produkowane w Polsce... Tragedii nie ma, ale tego typu ubrania mogłyby spokojnie ciut więcej kosztować a dużo by zyskały na lepszej jakości.
        • lodomeria Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 08:28
          Tutaj dla przykładu kardigan Pan Tu nie Stał - tylko 40zł droższy niż tego typu kardigan w Medicine, a zrobiony w Łodzi z materiału zrobionego w Łodzi. No i wykończenia są takie, że od środka też wygląda dobrze - a przecież przy długim niezapinanym kardiganie nie ma opcji, żeby wnętrza swetra nie było widać podczas noszenia...
      • leosia-wspaniala Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 10:48
        To zależy. Spodnie super, spódnice też, ale ich koszule, chociaż piękne, zbiegają mi się w praniu. T-shirty różnie, ale za to skarpetki są mega wytrzymałe.
    • sueellen Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 08:28
      O co chodzi z tym boomem na Szymborska? Nic dwa razy słyszałam w radiu, teraz mam czytać na koszulkach? Dlaczego nagle stała się taka modna? Nie chodzi o to że jej nie lubię, po prostu się zastanawiam skąd ta nagła moda na Szymborska?
      • aadrianka Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 08:31
        Po prostu rok jubileuszowy, urodziła się sto lat temu.
        • grey_delphinum Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 08:39
          Na starość całkiem zmienił mi się gust i teraz wzornictwo medicine bardzo mi pasuje - mam od nich sporo koszulek, spódnic i sukienek, więc nie pomogę 😉

Poza tym mój m. lubi t-shirty tej firmy, a jakość jest naprawdę ok jak za taką cenę.
        • sueellen Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 08:40
          Dzięki.
      • lodomeria Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 08:48
        Szymborska jest też bardzo znana i czytana za granicą - wychodzą kolejne tłumaczenia jej tomików, jest powieść graficzna... Zwłaszcza we Włoszech jest na nią szał.
        Fundacja jej imienia prężnie działa...

A dlaczego to tak rezonuje - no może właśnie dlatego, że ta jej poezja taka 'zwykła', 'codzienna', 'spokojna' a piękna? Może kwestie feministyczne dochodzą, może to, że nam jej tak siłą do gardeł nie wpychano, bo męski geniusz, jak np. Herberta czy Miłosza (do których na dodatek kościółkowcy się podpięli)?
      • leosia-wspaniala Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 10:50
        > teraz mam czytać na koszulkach?

Ale tobie to chyba nie grozi, co?
      • pursuedbyabear Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 10:53
        Ajezu...
    • szorstkawelna Re: Szymborska w Medicine - kolekcja 23.08.23, 08:35
      I jeszcze zestaw filiżanek z "Pocałunkiem" Klimta.
      I frytki do tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka