Dodaj do ulubionych

Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzanie

22.08.23, 22:55
Czytam, szukam, coś już tam ze znanego portalu mam w koszyku. Szukam mgiełki/ tonik, czegoś czym można spryskać twarz podczas kilkunastogodzinnej podróży a i później się przyda. Wcześniej używałam wody termalnej ale to za mało.
Pojemność 100ml i niech upiększy i nawilży mnie wymęczoną big_grin.
Obserwuj wątek
    • dwa_kubki_herbaty Re: Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzani 22.08.23, 23:01
      Weź zwykłą wodę źródlaną, bo nie każdy lubi jak mu w samolocie ktoś psika nawet najdelikatniejszym zapachem, no chyba że do toalety będziesz wychodzić.
      • minerallna Re: Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzani 23.08.23, 00:49
        To oczywiste że w toalecie. Jestem w 99% bezkonfliktowym pasażerem smile
    • imponderabilia22 Re: Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzani 23.08.23, 05:13
      Bawi mnie ta wiara w te wszystkie mgiełki. Przecież one nie robią żadnej różnicy. Umyj normalnie twarz i posmaruj kremem.
    • kotejka Re: Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzani 23.08.23, 05:21
      Ja uwielbiam tę
      tolpa.pl/t-authentic-mgielka-booster-nawilzona-skora-75-ml-tau007?gad=1
      Ma malutkie poręczne opakowanie
    • mysiulek08 Re: Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzani 23.08.23, 05:25
      kup zestaw podrozny z czerwonej serii astalifta
      www.ebay.com/itm/175769403234

albo saszetki z galaretka

www.ebay.com/itm/283466280127

nic tak nie stawia mojej cery w czasie lotu i po jak wlasnie to

spryskujesz woda termalna, wode lekko wklepujesz i nakladasz galaretke, albo lotion-serum-galaretka
    • clk Re: Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzani 23.08.23, 07:57
      Ja mam taka akurat - najprostsza jaka jest (ewentualnie Avene) pojemność 75ml
    • shellyanna Re: Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzani 23.08.23, 08:24
      Woda termalna uriage. Jako jedyna chyba nie wymaga osuszania. Wszystko inne powoduje wysuszenie jak spryskasz i zostawisz do odparowania.
    • snakelilith Re: Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzani 23.08.23, 11:25
      Powietrze w samolocie jest bardzo suche (i zwykle bardzo chłodne), dlaczego woda na twarz nic nie da, oprócz chwilowego efektu odświeżenia. Po chwili wyparuje i twarz będzie jeszcze bardziej wysuszona.
      Zapobiec możesz temu stosując przed lotem bardziej tłusty, ochronny krem. Ceramidy w składzie mogą się też sprawdzić.
      A reszta jest kompletnie bez znaczenia, chyba, że wezmiesz jakiś hydrolat roślinny z działaniem przeciwzapalnym, albo tu trudno coś doradzić i ja nic nowego nie brałabym na podróż, bo można zareagować alergicznie.
    • bazia_morska Re: Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzani 23.08.23, 11:54
      Vianek, tonik w sprayu, a jeszcze Yope jest spoko:
    • szafireczek Re: Mgiełka do twarzy, do samolotu i na zwiedzani 23.08.23, 11:58
      Mgiełka z aloesem lub bambusem - produkcji koreańskiej - dowolna firma - są nawet takie z efektem chłodzenia (podobnie żele pod prysznic i balsamy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka