Dodaj do ulubionych

Znowu nie śpię, problemy w pracy

23.08.23, 01:59
Chyba czas sie ewakuować. Od początku roku pracuje w typowym januszexie, godziny pracy są nierespektowane, norma są telefony z żądaniem pracy zdalnej w weekendy, wielkanoc, fochy gdy nie odbieram po pracy. To mój telefon prywatny, służbowego nie dostałam bo jak twierdzi szef szkoda mu pieniędzy, a dzwońcie w pracy mam przez internet. Tak, szkoda mu pieniędzy, a 80%mojej pracy to dzwonuenie. Whatsapp
Grupa pracowa na whatsappie, na telefonie pracowym, mielenie problemów służbowych w zasadzie od świtu do nocy, także w wolnym czasie.
Fochy gdy chce wziąć na żądanie, urlop.
Coraz bardziej absurdalne zadania ze strony szefostwa,nie do spełnienia, wrzaski, gnojace elaboraty na whatsappie, wczoraj była ostatnia awantura i taki wpis na priv. To takie gnojenie, ale w blialych rekawiczkch, żeby krew wyssać z pracownika, ale żeby nie można było nic zarzucić.
Koleżanki, 3 fajne odeszły, zostały mniej fajne w tym jedna kopiaca pode mną dołki. Gdy szefowi zgłaszam problemy z tą kokezanka, słyszę, że to nieprawda, że stałe mi cos nie pasuj.
Co mnie skusiło do pracy w tym gnoju? Pensja. Mam 51 lat,, pod koniec roku zlikwidowano nam fajna firmę, nie jestem wąską specjalistka, wzięłam coś z dobrymi pieniędzmi, blisko i bez kontaktu z żywym petentem. Nie mam męża, sama muszę się utrzymać i mam dość.
Efekt postępującą nerwica, bioxetin brany od kilkunastu dni nie pomaga, trittico też nie, bezsenność i wrażenie że jestem w czarnej dudzie.
Złożę wymowienie, nie dostanę zasiłku. Z czego będę żyć? Na karku schorowana na serce matką i kota. W moim mieście, w moim wieku ciężko jest znaleźć pracę. Zwariuje.
Tak się chciałam wygadac. Liczę, że sami mnie zwolnią, ale obawiam się, że prędzej mnie zniszczą psychicznie.
Obserwuj wątek
    • jackowo.deluxe Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 02:45
      Olej szefa i przyjedz do Ameryki
      Nigdy nie jest za pozno zeby zmienic swoje zycie na lepsze
      • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 07:59
        Tam to sie dopiero nauczy pracy w nienormowanym czasie pracy i minimalnym urlopie lol...
      • hanusinamama Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 10:20
        Zeby robić 6 dni w tygodniu z 4 dniami urlopu w roku???
        • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 11:40
          Ty to naprawde popracuj nad poczuciem humoru. Przeciez ja to sarkastycznie napisalam
          • snakelilith Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:26
            Ty to popracuj nad koncentracją i pilnowaniem drzewka. Hanusina nie odpowiadała tobie.
            • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:01
              Naprawde przemysl zatrudnienie jako strasznik w pierdlu
        • niebieskie_korale Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:14
          Skad wy czerpiecie taka fantastyczna (czytaj s-f) wizje pracy i urlopu w Stanach?????
          • jackowo.deluxe Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 16:14
            Tez mnie to zastanawia
        • jackowo.deluxe Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 18:10
          Princesso I Hanusiu
          Obejrzycie sobie ten serial i zastanowcie sie, czy w Ameryce radzilybyscie sobie rownie dobrze co na forum😉

• boogiecat Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 20:02
            O czesc Jackowo- uwielbiam ten serial!
            • jackowo.deluxe Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 21:08
              Czesc🙂
              Serial👍
              • boogiecat Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 24.08.23, 19:32
                Czy u ciebie wszystko w porzadku?
                • jackowo.deluxe Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 24.08.23, 21:54
                  Tak
                  Pochwale sie, ze wkrotce lece na Alaska🙂
                  A co u Ciebie?
      • myelegans1 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 18:06
        zatrudnisz ja, postarasz sie o wize H1B, dasz ubezpieczenie, wynagrodzenie wystarczajace na dobre utrzymanie?
        • jackowo.deluxe Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 18:14
          Nie przesadzaj
          Milliony nowych emigrantow kazdego roku przybywa do Ameryki I sobie radza
    • noname2021 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 04:19
      51 lat, to jeszcze dluga droga kariery przed toba!
      Rzuc w diably chama - i emigruj - jakbym robila to jeszcze raz, to tylko Norwegia.
      Zreszta jedz wszedzie - nikt tak nie gnoi pracownikow jak Polacy, wiec gdziebys nie pojechala bedzie lepiej.

Ale na pewno wyjedz z tego twojego miasta - pamietaj, ze zdrowie najwazniejsze.
      Nie ma sensu tracic jednego dnia zycia na przebywanie w zatrutym srodowisku.

Pamietaj - masz tylko jedno zycie.
      • zalamana_50 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 04:32
        Jasne, i mieszkać jak wyjadę będę gdzie i za co? To się w teorii tak łatwo pisze. Mam kota że schronu, schorowana matkę, która się nimi zajmie?
        • noname2021 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 05:48
          niedasie.

lepiej Ci u januszexa.
          good luck
          • pani_tau Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 06:22
            noname2021 napisała:

> niedasie.
            >
            > lepiej Ci u januszexa.
            > good luck

Przestań.
          • demono2004 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:53
            noname2021 napisała:

> niedasie.
            >
            > lepiej Ci u januszexa.
            > good luck

I po co ją dołujesz? Łatwo sie mądrzyć, gdy sie nie jest w skórze tej osoby.
          • leosia-wspaniala Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:51
            No, bo to tak łatwo po prostu się spakować i wyjechać do innego miasta czy nawet kraju. Zwłaszcza przy ówczesnych problemach z mieszkaniami i horrendalnych cenach najmu w dużych miastach (w wątku o studiach w Holandii tamtejsze ematki pisały nawet o wynajmie ogródków do rozstawienia namiotu...), bez konkretnego zawodu i oszczędności na start (sama przeprowadzka + kaucja za mieszkanie + opłata za pierwszy miesiąc z góry - w Krakowie byle kawalerka to nawet 2,5 tys + media).
          • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 10:02
            Noname ona nie jest materialem na emigranta
          • szare_kolory Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:13
            noname2021 napisała:

> niedasie.
            >
            > lepiej Ci u januszexa.
            > good luck

Dobrze, a teraz idź i kopnij sie w czółko. To rada taka sama, jakiej udzielał Komorowski: wyjedź i weź kredyt. Albo Maria Antonia: nie mają chleba? Niech jedzą ciastka.
            JAK samotna osoba mająca pod opieką matkę ma wyjechać? Kto przejmie opiekę? Albo jak poradzi sobie z podopiecznym na emigracji? MOPS nie działa tak sprawnie jak w tych wszystkich radach.

Ja widzę opcję pracy zdalnej, dodatkowej. I OLEWANIE chamów z pracy. Stawianie granic. Co Ci zrobią, autorko? Wywalą Cię? Dostaniesz zasiłek, znajdziesz COKOLWIEK innego. Co masz wpisane w umowie? Pracę w jakich godzinach? Tych respektuj, skoro oni nie respektują sami. Nie respektują? Ach przykro mi, PIP lubi to. Tylko wzywaj tak, żeby nie było wiadomo, ze to Ty. I żeby nie było, że radzę nie znając sytuacji. Znam, byłam w czymś takim, przerabiałam, przechorowałam. Nie polecam.
            • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:41
              Szare kolory te teksty do no name.o kopnij sie.w czolo przypominaja mi wypowiedzi pewnej prymitywnej forumki tu...

Nie umiesz rozmawiac jak czlowiek?
        • abidja Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:18
          zalamana_50 napisała:

> Jasne, i mieszkać jak wyjadę będę gdzie i za co? To się w teorii tak łatwo pisz
          > e. Mam kota że schronu, schorowana matkę, która się nimi zajmie?

Zglaszasz sie do firmy bemaningowej, ktora zatrudnia cie jako vikara, dostajesz lokum ( najczesciej pokoj w wspolnym domu lub mieszkaniu ) I pomaga zalatwic formalnosci urzedowe. Po kilku mc pracy mozesz juz szukac wlasnego mieszkania na wynajem lub zostac w kokektywie.
          Zarobki o wiele lepsze, szefostwo mniej upierdliwe i wiekszy szacunek do pracownika - pisze o skandynawi. Kota mozesz sciagnac do siebie np Norwegian.
          • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:44
            Nie rozumiem tego " Norwegian". Ona ma juz kota okreslonej rasy/nierasy
            • abidja Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:04
              princesswhitewolf napisała:

> Nie rozumiem tego " Norwegian". Ona ma juz kota okreslonej rasy/nierasy

😄😄😄🤩
              To linia lotnicza 😀
              • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:42
                Nie. Nazwa lin lotniczych to Norwegian Air.
          • leosia-wspaniala Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:54
            Tak, Skandynawia wręcz słynie z tego, jak łatwo tam wynająć mieszkanie big_grin Żadnych castingów, dużych kaucji, referencji od poprzedniego właściciela. A jaką pracę może tam dostać bez znajomości języka, to hoho! Cała Norwegia na nią czeka z otwartymi ramionami.
            • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 10:00
              pomijajac to co piszesz i co oczywiscie ma znaczenie to autorka tego watku sie absolutnie nie nadaje na emigracje gdziekolwiek. To nie jest dla znerwicowanychy tylko twardodupnych
          • ichi51e Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:21
            Kota jak nie ma szczepienia to najwcześniej za miesiac
      • pani_tau Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 06:18
        Dlaczego od razu Norwegia? Niech rzuci wszystko i wyjedzie w Bieszczady. Przecież razem z matką i kotem może tam hodować kozy.
        • better.call.kim Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 07:09
          I uprawiać lawendę.
          • zalamana_50 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 07:20
            better.call.kim napisała:

> I uprawiać lawendę.

🤣😘
        • hosta_73 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 07:22
          Ja już będzie kupować domek w Bieszczadach niech kupi większy i otworzyć agroturystykę. I mini zoo, kozy już będą, potem kilka alpak dokupi i wełnę może sprzedawać.
          • pani_tau Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:01
            Proste, szybkie, bardzo tanie rozwiązanie.
            I rym jak znalazł.
          • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:07
            To dla pracowitych rozwiazanie i twardych z jajami a nie osoby z nerwica
            • hosta_73 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:11
              😋 to żart taki...
        • lauren6 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:01
          Może też zostać programistką. Co to za problem nauczyć się programować?
          • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:42
            Poradzilam to znajomej. Zrobila kurs Cisco. Nie bylo lekko. Pierwsza pracs nienadzwyczajnie platna ale druga juz bardzo bardzo dobrze i z domu. Ale to nie jest robota dla leniwych
            • laura.palmer Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:57
              Zejdź na ziemię. 🤦‍♀️
              • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:59
                Bo moja kolezanka nie skonczyla wg Ciebie kursow? Skonczyla. Sama zejdz na ziemie🤦🏼‍♀️. nie znasz mojej znajomej.

Czy ja gdzies napisalam ze to rozwiazanie dla leniwych?
                • laura.palmer Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 10:28
                  Zejdź na ziemię, bo autorka choćby była najbardziej pracowitą osobą jaką znasz i siedziała nad tym kursem oraz nauką programowania po 20 godzin na dobę przez cały rok, to i tak nie znajdzie pracy w IT. Ludzi po podobnych kursach jest teraz mnóstwo.
                  • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 11:41
                    Sama zejdz na ziemie i zacznij odrozniac co jest porada dla autorki watku a co pisaniem odnosnie czyjejs wypowiedzi. Czy ja gdzies napisalam ze to jej radze?

I nie, nie ma tlumow conkoncza kursy Cisco. To sa trudne kursy
                  • leosia-wspaniala Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 17:55
                    Dokładnie. Nawet ludzie po studiach miewają problem, jeśli się przekwalifikowywali i nie mieli czasu podczas studiów trzaskać tylu projektów co 20-latkowie na dziennych. Mam sporo znajomych w IT - nigdzie nie szukają juniorów, a jeśli już, to wymagania są bardzo duże i na pewno nie wezmą nikogo po kursie, skoro na jego miejsce jest człowiek po politechnice czy AGH.
              • leosia-wspaniala Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 10:11
                Princeska chyba nie wie, ile w Polsce jest ludzi po kursach programistycznych - jak mrówków. A pracodawcy chcą doświadczonych, minimum regularów, jeśli zatrudniają świeżaków to i tak wymagają posiadania komercyjnych projektów na koncie. To już nie to eldorado co chociażby 10 lat temu.
                • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 11:42
                  Liczba osob Cisco certyfikatami nie jest wielka. Kursy na uniwersytecie na rogu ulicy w Polsce to nie to samo
            • ze_tak_sie_zaloguje Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:41

> Poradzilam to znajomej. Zrobila kurs Cisco. Nie bylo lekko. Pierwsza pracs nien
              > adzwyczajnie platna ale druga juz bardzo bardzo dobrze i z domu. Ale to nie jes
              > t robota dla leniwych

Mam lepszy pomysł! Niech autorka znajdzie internship w jakiejś firmie z listy Fortune 100!
              • azalee Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:44
                Za duzo zachodu. Moim zdaniem powinna trafic 6 w lotto.
              • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 17:21
                Intership jest dla ludzi mlodych na czas wakacji. I wyobraz sobie ze znalazlam tak kiedys. Wiele mi to dalo
          • ichi51e Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 10:11
            Lekarzom tez dobrze płaca!
            • bazia_morska Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 10:26
              I politykom! Wątkodajka może startować już 15 października. Princess ty potrafisz swoim odklejeniem poprawić humor uncertain
              • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 11:43
                No raczej wy totalnie odklejone ze cokolwiek ktos napisze to opacznie rozumieciem wskaz gdzie napisalam ze to sciezka dla zalozycielki watku? Nie znajdziesz. Dlaczego nie znajdziesz? Bo jestes odkleja nanod czytania uważnie
                • laura.palmer Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 11:49
                  To w jakim celu informujesz w tym wątku, że jakaś twoja koleżanka skończyła kurs Cisco? Nikogo to nie obchodzi i jeśli nie jest to porada dla autorki, nic nie wnosi do tematu.
                  • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:30
                    Popatrz na drzewko nastepnym razem i zobacz pod kim sie wpisuje i w zwiazku z czyja wypowiedzią

Watki na forum maja to do siebie ze zaczynaja sie potem podwatki i nie jest tak ze luszie trzymaja sie tylko glownego tematu
                    • lauren6 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:10
                      T o, że Twoja znajoma ukończyła jakiś kurs 5 lat temu i znalazła po nim pracę ma się nijak do czasów obecnych, gdy ludzi po takich kursach jest mnóstwo.

Ale zacznijmy od tego, że mówimy o przekwalifikowaniu się na trudny zawód wymagający czasu, predyspozycji i samozaparcia. Tymczasem niektóre osoby na tym forum traktują to jako uniwersalną radę dla każdego z problemami ze znalezieniem pracy.
                      • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:03
                        A to nie byla twoja rada? Ja nigdzie nie napisalam ze to rada dla zalamanej
      • ichi51e Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:12
        😂
      • dyzurny_troll_forum Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 10:07
        noname2021 napisała:

> 51 lat, to jeszcze dluga droga kariery przed toba!
        > Rzuc w diably chama - i emigruj - jakbym robila to jeszcze raz, to tylko Norweg
        > ia.

Matkę ma pod opieką. Matki raczej nie przesadzi...
        Kota można...
    • jakijaki16 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 06:30
      W takim razie albo L4 od psychologa /psychiatry maks 6 miesięcy albo urlop a potem zwolnienie. A w takcie tego szukanie pracy, bo pewnie po powrocie Ciebie zwolnią. A praca zdalna czyli praca na odległość rozważałaś?
      • zalamana_50 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 06:33
        Rozważałam zdalna pracę, właśnie szukam, przeczesuje ogłoszenia. Tylko ciężko coś sensownego znaleźć.
        Czy lekarz poz może wypisać zwolnienie przy objawach nerwicy, depresji? Czy musi być od psychiatry?
        • iberka Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 06:42
          Może, ale ostatecznie i tak psychiatra. Chyba się nie boisz?
          • zalamana_50 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 06:50
            Czego mam sie bać? Po prostu prostsza droga do po i tańsza. Psychiatra prywatnie na nfz kilka miesięcy czekania
            • hosta_73 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 07:18
              Na twoim miejscu poszłabym prywatnie na cito a kolejka na NFZ niech sobie lec.i
        • czere-mcha Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 18:38
          zalamana_50 napisała:

> Rozważałam zdalna pracę, właśnie szukam, przeczesuje ogłoszenia. Tylko ciężko c
          > oś sensownego znaleźć.
          > Czy lekarz poz może wypisać zwolnienie przy objawach nerwicy, depresji? Czy mus
          > i być od psychiatry?
          Lekarz poz wystawi, ale pewnie nie na długo, za to na miesiąc spokojnie wystawi psychiatra.
      • hosta_73 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 07:16
        Chyba też bym tak zrobiła.
      • czere-mcha Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 18:37
        Psycholog nie wystawi zwolnienia! Jedynie lekarz - psychiatra. L4 od psychiatry i poszukać oddziału dziennego psychiatrycznego (terapia w godzinach porannych, w tym terapia grupowa) Pobyt na oddziale to średnio od 12 do 16 tygodni, zależy od oddziału, w tym czasie, można się zastanowić co dalej.
    • pani_tau Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 06:31
      A gdzie znalazły pracę te fajne koleżanki?

• zalamana_50 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 06:35
        pani_tau napisał(a):

> A gdzie znalazły pracę te fajne koleżanki?
        >
        >
        1 poszła na własną działalność, 1 wróciła do starej firmy, 1 znalazła w sprzedaży gdzie cały czas kontakt z klientem i cele do realizacji
        • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:45
          No ale w kazdj pracy sa cele do realizacji. Chyba ze odbierasz telefony.
          • szarmszejk123 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:06
            Zdaje się, że ona to właśnie robi.
    • kocynder Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 07:08
      Taaa... Te wszystkie rady typu "olej Janusza!" dają te, co nigdy nie miały problemu co do gara włożyć. Nic ci nie da spokój od pracy, jak nie będziesz mogła spać z nerwów, czy będzie jak popłacić rachunki.
      PIERW poszukaj czegoś innego, rozpuść wici wśród przyjaciół. Na spokojnie. Zagryź zęby, wiele można wytrzymać, że świadomością, że koniec blisko. Może warto znaleźć coś z trochę niższą pensją, ale lepszymi warunkami?
      • lauren6 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:15
        > Te wszystkie rady typu "olej Janusza!" dają te, co nigdy nie miały problemu co do gara włożyć.

Takich rad to akurat w tym wątku udzielają debigrantki.

> PIERW poszukaj czegoś innego, rozpuść wici wśród przyjaciół. Na spokojnie.

Pierw to niech się uda do lekarza, bo rozdygotana, niewyspana z całą pewnością nie zrobi niczego na spokojnie.
        • kocynder Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 20:26
          "Pierw to niech się uda do lekarza, bo rozdygotana, niewyspana z całą pewnością nie zrobi niczego na spokojnie."
          A to też fakt. smile
    • 1matka-polka Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 07:37
      Idz na terapię.
    • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:05
      Z tego co opisujesz to tylko "gnojace elaboraty" i "wrzaski" sa faktycznie problemem.

Moim zdaniem powinnas szukac pracy z domu, a takze isc na terapie. Ludzie naprawde maja powazniejsze problemy niz to co opisalas.
      • hosta_73 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:14
        Wow! Gnojące elaboraty i wrzaski w pracy to nie jest poważny problem?
        To potrafi zniszczyć psychikę i zdrowie.
        • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:34
          >Wow! Gnojące elaboraty i wrzaski w pracy to nie jest poważny problem?
          To potrafi zniszczyć psychikę i zdrowie.

Moze jeszcze raz przeczytaj co napisalam i przemysl bo cos mi sie wydaje se nie tylko ja tu czytam po lebkach
        • alewcale Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 20:59
          Problem to jest taki, że oni się czują bezkarni, bo nawet udokumentowanie i wytoczenie sprawy o mobbing jest pewnie bardziej bolesne dla osoby, która sprawę zakłada niż dla takich kanalii. Czasami trafi się na sadystyczne świnie, które mają radość w gnojeniu. Co im to daje nie wiadomo, ale coś pewnie daje sad
      • yannefer Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:18
        Każdy mierzy swoją miarą. Dla jednego brak komfortu to problem a dla innego przemocowiec pod dachem
        • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:35
          Nie rozumiem twojej wypowiedzi yannefer. Wyjasnij mi co zrozumialas z tego co napisalam. forumki kawy nie wypily rano
      • marusia_ogoniok_102 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:19
        Princess, mam podejrzenia, że w twojej mące, co ją masz za listwami, mógł się zalęgnąć sporysz.
        • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:35
          Jakie leki konkrenie bierzesz? Zawsze pozujesz na stuknieta?
          • marusia_ogoniok_102 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:14
            kiss
        • hanusinamama Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 10:22
          Też tak uważam.
      • zalamana_50 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 11:43

>Ludzie napra
        > wde maja powazniejsze problemy niz to co opisalas.

Tak Wim, dzieci głodują i a wojny. Poczekam aż zaczniesz pisać swoje posty i przypomnę ci twoje słowa
        • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 11:48
          Nigdy nie znajdziesz ani w przyszlosci ani w przeszlosci mojego posta o moim zyciu prywatnym gdzie narzekam jak mi zle. To niemozliwe. Ja po prostu nie uwazam aby tu byl rodzaj publicznosci do narzekan.

Poza tym czytaj uwaznie:

Napisalam ze gnojenie na Whatsapp i darcie sie to jest problem. Jest i lepiej zachowuj slady. Reszta nie, dlatego ze nadgodziny itd musisz miec w kontrakcie. Podpisalas kontrakt z nienormowanym czasem pracy i nic a nic z tym nie zrobisz w sadzie. Nic.
          A problem telefonu to nie jest powazny problem
          ...no prosze cie, teraz gdy sa kontrakty bez limitow? Popros go o 100 zl miesiecznie na telefon- nie zapytalas? A masz pretensje.
          • banicazarbuzem Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:19
            Serio telefony po godzinach pracy i w dni wolne nie są problemem? To kiedy ona ma odpocząć?
            Ja mam bardzo nienormowany czas pracy ale nawet u mnie starają się szanować mój prywatny czas i jak mam wolne to dzwonią tylko w bardzo nagłych przypadkach.
            A ty dziewczyna pisze, że nawet w weekend musi pracować.
            No bez haj, że to nie jest poważny problem.
            • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:33
              >Serio telefony po godzinach pracy i w dni wolne nie są problemem? To kiedy ona ma odpocząć?

No nie sa i nie powinny być jesli kontrakt o nienormowanym czasie pracy podpisala. Ja naprawde polecam uważne czytanie. Caly czas pisze wyraznie se Janusz Biznesu by nie wydzwanial i nie kazal zostawac po godzinach gdyby tego nie bylo w kontrakcie. Musialby wtedy miec zgode na kazda nadgodzine i za nia placic. A ze nie podpisala kontrakt zrzekajac sie norm godzinowych to wiesz.... Ludzie podpisuja bo jest to wymagane a potem sie dziwia ze sa wykorzystywani.
              • galaxyhitchhiker Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:00
                >Ja naprawde polecam uważne czytanie.

A może sama zastosujesz się do własnej rady? Autorka pisze wyraźnie: "To UOP i co dziwniejsze 40-godzinny tydzień w pracy jest w umowie. I co z tego skoro realia i zadania są inne"

Jak nie rozumiesz o co chodzi w UoP (a przecież skoro ani nie mieszkasz, ani nie pracujesz w PL, to nie musisz, i nikt nie będzie miał Ci tego za złe), to sobie doczytaj. Bo na razie to wymyśliłaś sobie, że autorka podpisała jakiś kontrakt, którego treść sama sobie wymyśliłaś (np. te nienormowane godziny pracy), a teraz jeszcze jej wytykasz, że się do niego nie chce stosować.
                • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:06
                  Bo w umowach jest czesto tak:

40 godzinny tydzien pracy, a w innym miejscu ze jest praca zadaniowa. Wiec trzeba doklsdnie przeczytac czy to nie jest tak ze facet zrobil myk przez co nikt go nie ciagnie do sadu pracy.

> a teraz jeszcze jej wytykasz, że się do niego nie chce stosować.

Gdzie? Wskaz? Napisalam wyraznie ze gnojenie werbalne i na What's app jest niedopuszczalne i powinna żrobic screens.

Ja po prostu przypuszczam ze te nadgodziny to on sie zabezpieczyl w kontrakcie jakims haslem np o pracy zadaniowej. Inaczej cuda ze nikt go do sadu nie ciagnie .
                  • zalamana_50 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:25
                    I ty wiesz co jest w mojej umowie, lepiej wiesz niż ja 🤣🤣🤣🤣🤣 ojp
                    • banicazarbuzem Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 14:09
                      Właśnie to samo miałam napisać, ona wie co masz w umowie lepiej niż ty.
                      Wydaje się być takim właśnie januszoszefem niestety...
                    • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:06
                      Przeciez caly czas pisze bys sie do prawnika udala.
                  • galaxyhitchhiker Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:47
                    Ale my nie dyskutujemy o abstrakcyjnych umowach, tylko o jednej konkretnej. I gdybyś czytała uważnie, to nie wymyślałabyś sobie własnej wersji tej umowy.

>Gdzie? Wskaz?

O, tutaj:

Caly czas pisze wyraznie se Janusz Biznesu by nie wydzwanial i nie kazal zostawac po godzinach gdyby tego nie bylo w kontrakcie. Musialby wtedy miec zgode na kazda nadgodzine i za nia placic. A ze nie podpisala kontrakt zrzekajac sie norm godzinowych to wiesz.... Ludzie podpisuja bo jest to wymagane a potem sie dziwia ze sa wykorzystywani.

Jejku, właśnie zauważyłam, że Ty kompletnie nie wiesz o co chodzi z tymi januszami biznesu!
                    "Caly czas pisze wyraznie se Janusz Biznesu by nie wydzwanial i nie kazal zostawac po godzinach gdyby tego nie bylo w kontrakcie."
                    No właśnie, że by wydzwaniał, właśnie na tym polega januszostwo. Janusz biznesu to cwaniak, który ma w nosie prawo, i który jest przekonany, że pracownik=niewolnik.
                    • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:05
                      Powiedz mi gdzie ja wytykam i pisze ze powinna sie stosowac?

Wskazujesz mi gdzie ja pisze hipotetycznie co moze byc przyczyna ze jest a tak a nie inaczej. Nigdzie ale to nigdzie nie napisalam ze ma sie stosowac. Pisze w kolko by sprawdzila co ma w kontrakcie i czy on ma podstawy.

Jejku uswiadomilam sobie jak to ludzie lubia przeinaczac tak by drame wymyslac
                      • galaxyhitchhiker Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:13
                        Nie kręć. Piszesz jak piszesz, nie pierwszy raz próbujesz potem odwrócić kota ogonem.
                        • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 17:20
                          To ty nie krec.Nigdzie ale to nigdzie nie pisalam ze sie ma stosowac. Napisalam ze zapewne to ma w kontrakcie i nic sie nie da z tym zrobic.

A jesli jednak nie ma czyli Janusz to Duren Biznesu, i jego pracownicy tez ( bo daja sie doic bez zadaniowego trybu pracy) to juz ja na taki cyrk nic nie poradse bo to dziwo.
        • leosia-wspaniala Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 17:57
          Nie przejmuj się. Dla niej "mobbing" to jest na forum i jak ktoś sobie z niej jaja robi wtedy podnosi larum big_grin Ale prawdziwy mobbibg jak widać to drobiazg.
      • gama2003 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:00
        Tak. Powinna wziąć się w garść, bo dzieci w Afryce głodują.

Masz rację Princess, powinna zacząć cieszyć się z tego co ma, w międzyczasie zmienic pracę ( a nie wpadła na to sama w wątku startowym ? ). Leki bierze, więc i fachowej pomocy, popatrz, sama poszukała.

Do autorki, dziewczyny dobrze radzą z tym L4. Warunki pracy brzmią niewolniczo, ratuj skórę egocentrycznie - zdrowie, ochłoniecie i rozglądanie się za czymś innym.

• princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:33
          Gama ty tez nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Wez sie w garsc i ogarnij sie
      • szare_kolory Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:16

> Ludzie naprawde maja powazniejsze problemy niz to co opisalas.

Jacy ludzie, jakie problemy, jaką skalą to mierzysz? Chamskie, umniejszające odzywki typowej ematki taplającej sie w samoza.j.e.b.i.stości.
        • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:35
          Ok. To powiedz mi co jest w jej pracy problemem poza tym co napisalam ze jest to problem. Telefon? Serio? Nadgodziny na ktore sie zgodzila w kontrakcie? Prosze o liste.
          To taplanie w samozaj to sprawa twych urojen.
          • zalamana_50 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:47

> Ok. To powiedz mi co jest w jej pracy problemem poza tym co napisalam ze jest t
            > o problem. Telefon? Serio? Nadgodziny na ktore sie zgodzila w kontrakcie? Prosz
            > e o liste.
            > To taplanie w samozaj to sprawa twych urojen.

A w który miejscu napisałam, że w kontrakcie zgodziłam się na nadgodziny? Konkrety proszę...
            • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:58
              Jezeli w Twojej umowie nie ma zadaniowego trybu pracy ( read the contract please) to idz na zwolnienie i pociagnij go do sadu pracy o wykorzystywanie.

Ale ja az nie moge uwierzyc ze tak by sie nie zabezpieczal i wszyscy to akceptowali
          • szare_kolory Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:53

> Ok. To powiedz mi co jest w jej pracy problemem poza tym co napisalam ze jest t
            > o problem. Telefon? Serio? Nadgodziny na ktore sie zgodzila w kontrakcie? Prosz
            > e o liste.
            > To taplanie w samozaj to sprawa twych urojen.

To co jest problemem opisała autorka dość precyzyjnie. Szuka porady a nie informacji, że jej problem to nie problem. Jesteś strzykającą jadem internetową skarbnicą miałkiej mądrości. Ja urojeń nie mam, czytam tylko to, co piszesz. A piszesz bardzo agresywnie i mega toksycznie.
            • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:59
              >Ja urojeń nie mam, czytam tylko to, co piszesz. A piszesz bardzo agresywnie i mega toksycznie.

Nie to ty jestes.megatoksyczna i agresywna baba ktora czeka na kazda okazje by komus dolozyc. Wstrentne babsko przypier przy kazdej okazji o zajebistosci. Rzyg.
    • misiamama Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:20
      Idź na zwolnienie od psychiatry. Oraz oczywiście podejmij leczenie, od lat postępująca nerwica (cokolwiek by to nie znaczyło) na pewno wymaga konsultacji i leczenia. Zwłaszcza, że nie odpowiadasz tylko za siebie, ale też za matkę (i kota).
      W pracy - bez względu na to czy i kiedy otrzymasz L4 - skrupulatnie ewidencjonuj wszystkie nadgodziny. Rozumiem, że Ci nie płacą, ale w razie zwolnienia będzie jak znalazł. Czyli zapisuj sobie dokładnie rozmowy pracowe, czego dotyczyły, kto uczestniczył, jak długo trwały. Co robiłaś po godzinach, kto Ci to zlecał, kiedy. Być może nie dostaniesz za to pieniędzy w całości, ale znam wiele osób, które - zwolnione z pracy albo same rzuciły papierami - zażądały od pracodawcy wynagrodzenia i je dostały, albo w ramach porozumienia stron, albo w sądzie pracy. Te pieniądze Ci się przydadzą i nie ma powodu, żebyś o nie nie zadbała.
      Nie składaj wypowiedzenia, dopóki nie masz nowej pracy i nie masz zakończonej terapii (leczenia nerwicy). Najpierw własne zdrowie; potem nowa praca.
      • bazia_morska Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:34
        Podpisuję się. A i szukaj pracy w korpo, najlepiej skandynawskim, unikniesz powtórki z rozrywki.
      • jdylag75 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:19
        i rób kopie tych elabortów w których Cię gnoją, dokumentację, to się przydaje, w przypadku sporu będziesz miała wszystko czarno na białym, a nie słowo przeciwko słowu.
    • shellyanna Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 08:25
      Weź l4 i szukaj innej pracy.
    • lauren6 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:01
      Psychiatra, leki, L4 i szukaj innej pracy.
    • asia_i_p Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:08
      Nie wiem, jak bardzo w białych rękawiczkach działa szefostwo, ale i tak dokumentuj. Rób screeny, zachowuj maile. Także dokumentację swojego leczenia. Sprawdź jakie są możliwości darmowej porady prawnej w twojej okolicy (dyżury przy biurze poselskim? jakiś projekt unijny?) i przegadaj to z prawnikiem.

Co to dla ciebie znaczy dobre pieniądze? Określ swoje minimum płacowe, przeglądaj oferty, jest ich mało, ale mało nie znaczy w ogóle.

Sprawdź czy u ciebie w mieście jest Klub Integracji Społecznej. Zasadniczo są skierowani do bezrobotnych a nie do potencjalnych bezrobotnych, ale może kiedy opiszesz swoją sytuację, będą mieli dla ciebie jakąś ofertę, może jakiś wolontariusz doradca zawodowy będzie skłonny z tobą przegadać twoje kwalifikacje i doświadczenie i zauważy potencjał, którego ty nie widzisz.
      • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:39
        Asia ale tylko wrzaski i gnoje ie w elaboratach sa do udowodnienia. Zapewne Janusz w kontrakcie poprosil o rezygnację z max 48 godzinnego kontraktu pracy na tydzien i dyspozycyjnosc. A ona to podpisala.
        • barbaram1 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 10:12
          Jeśli to umowa o pracę, to Janusz sobie może prosić o podpisane różnych głupich papierków, ale i tak Kodeks Pracy jest nadrzędny i za nadgodziny należy się zapłata. Notować, robić screeny wszelkich próśb pracy w nadgodzinach itp. To się może przydać przy wymówieniu. NIE ODBIERAĆ telefonów w dni wolne od pracy, ZWŁASZCZA na prywatnym telefonie. Pracodawca raz, czy drugi może pomarudzi, ale za trzecim razem się nauczy, że nie odbierasz i da sobie spokój. Już pomijam fakt, że na wykorzystanie twojego prywatnego numeru telefonu jest potrzebna Twoja zgoda - podpisywałaś coś takiego? Jeśli nie, to tym bardziej śpij spokojnie. Ja nawet od znajomych telefonu w weekendy nie odbieram, bo jestem w ogrodzie, kinie, na basenie, sklepie i w pierdylionach różnych miejsc, gdzie nie mam obowiązku słyszeć i odbierać telefonu. I tak się też tłumacz, jakby coś. Wyłącz tego whats upa. Jest jakiś obowiązek jego posiadania na PRYWATNYM telefonie??? Podpisałaś coś takiego? Jeśli nie to go usuwaj i śpij spokojnie.
          Ja osobiście jeszcze bym poprosiła o służbowy telefon, bo mój akurat utopił się w stawie i przez jakiś czas nie mam na czym pracować. Służbowy telefon na weeknedy i po godzinach zostawiam w biurze, bo nie chcę brać odpowiedzialności i boję się, że utopi mi się w stawie.
          Bardzo współczuje sytuacji. Jedyne co można polecić, to szukać, szukać i jeszcze raz szukać nowej pracy.
          • zalamana_50 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 11:45
            To UOP i co dziwniejsze 40-godzinny tydzień w pracy jest w umowie. I co z tego skoro realia i zadania są inne
            • galaxyhitchhiker Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:13
              Jak realia są inne niż to, co masz w umowie, to albo niech Ci zmienią umowę (np. na taką z dużym dodatkiem finansowym za zawracanie tyłka w wolnym czasie), albo niech się zaczną stosować do tej, którą masz. Nie jesteś niewolnikiem, tylko pracownikiem. Naucz się stawiać granice - jak ktoś się na Ciebie wydziera, to mówisz "tym tonem nie będziemy rozmawiać" i odchodzisz. Jak ktoś Cię gnoi pisemnie - drukuj, rób zdjęcia i do prawnika, bo to jest mobbing.
            • barbaram1 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:46
              Tu nie ma innych realiów - 40 godzin to 40 godzin. Niestety pracodawca ma prawo wymagać pracy w godzinach nadliczbowych, ale wtedy musi za to zapłacić! I tego pilnuj. Spisuj wszystkie godziny nadliczbowe, rób screeny takich poleceń i jak już nabierzesz odwagi lub jak będziesz się zwalniać to się o to upominki. A może więcej osób w firmie tak za darmochę pracuje po godzinach? Zgadajciie się i może wspólnie uda się wyegzekwować wasze prawa? Może ktoś odważniejszy w załodze wystąpi o należne środki. Jeśli dotyczy to tylko ciebie, to już wg mnie podchodzi pod mobbing i tu bym do jakiegoś prawnika uderzyła. Spróbuj może napisać tutaj: przyjaznemiejscepracy.pl/dla-pracownika/
              • galaxyhitchhiker Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 14:26
                > Niestety pracodawca ma prawo wymagać pracy w godzinach nadliczbowych, ale wtedy musi za to zapłacić!

Nie do końca. Pracodawca nie może tak sobie wymagać - nadgodziny stosuje się zgodnie z KP, w określonych sytuacjach i na określonych warunkach. A pracownik może odmówić, jeżeli ma do tego solidne podstawy - tutaj akurat nie ma konkretnych przepisów, oprócz ustawowego wyłączenia pewnych grup, więc warto się zorientować na co ewentualnie się powołać w razie czego. Ciekawe, który pracodawca odważyłby się wywalić pracownika, który odmówił godzin nadliczbowych bo po robocie pędzi do domu sprawować osobistą opiekę nad chorym członkiem rodziny (i obyśmy nigdy nie musieli tego sprawdzać).
          • zalamana_50 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 11:46
            Odnośnie telefonu nic nie podpisywałam, wysłałam do szefow januszexu eaila z prośbą o telefon
            • barbaram1 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:29
              To wyślij jeszcze raz prośbę o telefon. Twój prywatny szwankuje, utopił się w stawie, zepsuła się klawiatura, czy co tam jeszcze i w związku z tym prosisz o narzędzie pracy, aby móc dobrze wykonywać obowiązki.
              • ze_tak_sie_zaloguje Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:48
                Nawet nie prośbę, tylko informację, że od dnia tego i tego korzystanie z prywatnego telefonu do spraw służbowych będzie niemożliwe.
            • alewcale Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 21:07
              ja się człowiek nie stawia to pierwszy dostaje w pysk także ten...
          • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 11:49
            >Kodeks Pracy jest nadrzędny i za nadgodziny należy się zapłata

Chyba nie jesli ktos sie w umowie o pracy deklaruje na prace powyzej 48 godz tygodniowo.
            Kodeks Pracy ok ale nie gdy podpisujesz nienormowany kontrakt..
            Ktory jest do zerwania przeciez
            • galaxyhitchhiker Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:25
              Princess, ona nie ma kontraktu w UK, tylko umowę o pracę w Polsce. Naprawdę nie rozumiesz, że to są inne regulacje prawne niż u Ciebie?
              • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 12:39
                W Polsce sa podobne. W Polsce masz okreslenia w kontrakcie czyli np

rownowazny system pracy ( placa nadgodziny), zadaniowy system pracy ( nie placa za nadgodziny). Trzeba zobaczyc co sie podpisalo konkretnie w umowie.

Umowy w Polsce tez sa rozne
                • galaxyhitchhiker Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:06
                  Jeszcze raz: autorka wyraźnie napisała jaką ma umowę. Nie spekuluj, tylko oprzyj się na faktach.
                  • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:11
                    I Janusz jest na tyle glupi? Inni pracownicy naiwni?

Moja rada- isc z umowa do prawnika
            • ze_tak_sie_zaloguje Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:49
              Kontrakt nie może być niezgodny z prawem. Jak ktoś ma nienormowany czas pracy to to jest w obie strony, czyli może i w poniedziałek muszę posiedzieć dwanaście godzin, ale w czwartek wyjdę w południe.
              • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 16:02
                No ale sprawdza sie czy w kontrakcie na bank nie ma nic o nienormowanej pracy np zadaniowej. Jak nie ma to zbiera sie dowody na regularne wymagania zostawania po godzinach i masz casus do sadu pracy
                • szarmszejk123 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 16:37
                  No to już ci przecież autorka napisała, że wie, co ma w umowie i nic sprawdzać nie musi.
                  • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 17:17
                    Lo boze no wiec nqeyet jesli zalozymy ze wie i sie nie myli to trzeba sie zastanowic dlaczego nikt z tych pracowników jeszcze nie wzial do sadu pracy Januszsla. No co oni wszyscy tacy pasywni?
                    • szarmszejk123 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 17:26
                      Wcale się nie trzeba nad tym zastanawiać, ba, może nas to w ogóle nie obchodzić dlaczego inni to czy tamto.
        • asia_i_p Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:04
          Myślę, że jednak rozsądniejszym trybem jest dokumentowanie czego się da i przejście się do prawnika z tym oraz umową, a nie rezygnowanie z całej ścieżki, bo ktoś w internecie napisał że zapewne.
          • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:07
            Oczywiscie. Zdecydowanie konsultacja z prawnikiem i przyjrzenie sie co jest w umowie z nim.
          • barbaram1 Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 13:25
            Można też życzliwie zawiadomić PIP.
            • princesswhitewolf Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 15:07
              Mniw tylko zastanawja dlaczego nikt tego nie zrobil tam
    • bastetbb Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 09:56
      Pozażywaj kompleks wit. B, kup sobie Magne B6 Forte i dwie rano, dwie po południu, preparat z cynkiem, jakiś tonik z żelazem z apteki. Po tygodniu powinny nerwy się ukoić. Zobacz sobie film Marka Skoczylasa na YT jakie braki w organizmie powodują depresję. Wieczorem kąpiel relaksacyjna, melatonina, zero tv, laptopa czy komórki, pełne wyciszenie, cisza, łózko, kot i zgaszone światło. Wczesne kładzenie się spać. Zachowaj spokój. Modlitwa też pomaga i zawierzenie spraw Bogu. Pozdrawiam Cię i głowa do góry.
      • alpepe Re: Znowu nie śpię, problemy w pracy 23.08.23, 17:50
        czego komu?
    • damartyn