Dodaj do ulubionych

Czy ktoś to zatrzyma?

23.08.23, 09:36
Czy ludzie oszaleli? Bo retuszowane zdjęcia pań nawet w wieku prawie emerytalnym które udają gładkie jak dziś Aneta Kręglicka na Pudlu to nic przy tym z czym miałam ostatnio do czynienia.
Skracając historię bo zasadzie niewiele mnie obchodzi mnie że jakaś celebrytka a tym bardziej zwykła Katarzyna wyrównuje sobie braki przy pomocy obróbki graficznej kombinuje żeby być ładniejsza na zdjęciach ale jak jadę na wakacje w polskie góry i ludzie którzy sprzedają pokoje na platformie retuszują krajobraz wokól hotelu to mną trzącha. Ci ostatnio np wymazali na zdjęciach słup wysokiego napięcia, serio to już idzie w taką stronę? czy ktoś to zatrzyma chyba są jakieś granice?
Obserwuj wątek
    • ewa_2009 Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 10:23
      Wygładzone to jedno, wyszczuplone to drugi (rzuciło mi się dziś już w oczy zdjęcie twarzy Skrzyneckiej).
    • trampki-w-kwiatki Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 10:27
      Pokoje hotelowe, zdjęcia plaży czy miasteczka, zdjęcia obiektu, zdjęcia krajobrazu, dosłownie wszystko jest dziś przekłamane, dlatego każdy obiekt oglądam na Google, gdzie ludzie wrzucają swoje zdjęcia przedstawiające stan faktyczny.
    • alicia033 Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 10:54
      Ale wiesz, że retusz jest stary jak świat I tak, wcześniej też nie dotyczył wyłącznie ludzi.
      • taniax Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 11:04
        To co się dzieje teraz to jest jakiś obłęd.
        • homohominilupus Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 11:08
          I powoduje u ciebie aż takie wzmożenie?
          • taniax Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 11:15
            Jak ktoś zmienia krajobraz za oknem apartamentu który sprzedaje to tak.
            • 35wcieniu Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 15:41
              Internetowa beka ze zmian krajobrazu przez pensjonaty i hotele jest chyba równie stara jak internet. Jesteś w nim nowa?
              • taniax Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 15:55
                Aha. Przez kilkanście lat i odkąd internet jest w takiej formie jeździłam po dobrych hotelach i każdy prostu umieszczał ładne zdjęcia np na booking.com nie zauważyłam znikających słupów czy pojawiających się lasów hymm
    • bywalec.hoteli Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 11:08
      Chyba nikt chyba ze jakieś duze kary
      • kariwitch00 Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 11:41
        Ta A.Kreglicka lat 60 na zdjęciach to jak wklejenie Malediwów za oknem pensjonatu w Nowym Sączu.
        • simply_z Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 23:04
          Kreglicka wyglada naprawde dobrze
    • ze_tak_sie_zaloguje Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 23:09
      Pierwszy raz działanie programu do obróbki graficznej zobaczyłam w programie „Bliżej świata”, czyli gdzieś w prekambrze. Zgadnij co pokazywali: wymazywanie jakiegoś parasola który właził w kadr na zdjęciu plaży.
    • taki-sobie-nick Re: Czy ktoś to zatrzyma? 23.08.23, 23:16
      Pokaż przykłady, ciekawa jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka