Dodaj do ulubionych

Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć

23.08.23, 15:37
Dołaczył Marek J. będący biskupem, poetycko, do wezwania tow. I sekr. KC PiS aby kobiety robiły i rodziły prezenty dla kraju, nazywając je komnatami dla dziecka.
"Przyjęcie nowego życia w sobie, stanie się komnatą dla dziecka, to błogosławieństwo,"
Ta ich troska ( oboje na utrzymaniu podatników) jest jakby żywcem zdarta z caratu. Tam car nie chciał wypuścić Walewskkej do kochanka gdy była w ciąży traktując to jak kradzież jego żołnierza.
Dziś jakoś podobnie użytkowo te polskie kobiety są traktowane, od Czarnka (cnotliwie niewieścio, bogobojnie) po tron z ołtarzem, dla których są wylęgarnią dojnych podatników.
Czy zaczną zabierać im dowody i paszporty na okres stwierdzonego stanu błogosławionego... coś tak na to się zanosi. Może powinny, między dawaniem w szyje, poczynać poza dojnym folwarkiem?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 15:45
      Moja komnata jest niegościnna i pozostanie pusta. Wiatr po komnacie hula, dach przecieka, okna w komnacie nieszczele, progi wysokie. Niegodna dziecięcia ta komnata, niegodna.
      • pani_tau Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 15:50
        Takoż i moja dziecięciem pobłogosławiona nie była, nie jest i nie będzie.
      • ireneo Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 15:55
        daniela34 napisała:

> Moja komnata jest niegościnna i pozostanie pusta. Wiatr po komnacie hula, dach
        > przecieka, okna w komnacie nieszczele, progi wysokie. Niegodna dziecięcia ta ko
        > mnata, niegodna.
        ++++++
        Z tak poetyckim wejściem, to jeśli dostojna tęgości jest arcybiskupem, powinnaś zostać kardynałem. I tak ci dopomósz buk.
        Gdyby kto tak mało katopatriotyczną postawę chciał donieść, to Martusia poczęta mocno po szyjówce, gdyż tak w dwunastym roku po dwudziestym piątym. 13 lat po
      • larix_decidua77 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:23
        Ja moja zamknęłam na 4 spusty i zgubiłam klucz.
      • joana012 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:24
        daniela34 napisała:

> Moja komnata jest niegościnna i pozostanie pusta. Wiatr po komnacie hula, dach
        > przecieka, okna w komnacie nieszczele, progi wysokie. Niegodna dziecięcia ta ko
        > mnata, niegodna.

😂😂
      • ewka.n Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:38
        daniela34 napisała:

> przecieka

"A Prezes dbał o nas jak ojciec najlepszy i to nieprawda, że dach przeciekał, szczególnie, że prawie nie padało."
    • borsuczyca.klusek Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 15:53
      Czy oni nie zdają sobie sprawy, że od tych ich smutnych pierdów podwoje się same sznurują? 🙄
      • daniela34 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 15:57
        Chyba nie. Dlatego to jest takie komiczne. Podejrzewam że tylko bardzo egzaltowane katoliczki w wielu reprodukcyjnym są w stanie zdzierżyć te wywody bez skrzywienia.
      • ireneo Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 18:28
        borsuczyca.klusek napisała:

> Czy oni nie zdają sobie sprawy, że od tych ich smutnych pierdów podwoje się sam
        > e sznurują? 🙄
        ++++++
        To już starożytni rosjamie mawiali, że w biedzie i niewoli nawet królik się nie...tak właśnie.
    • alpepe Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 15:54
      niech się nie zesra ciotunia
    • malia Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 15:55
      to moja komnata i mogę sobie tam gościć, albo nie gościć nikogo. Niech każdy pilnuje swoich komnat, a po drugie, biskup niech się do poetyckich przenośni nie zabiera, bo słabo mu wychodzą
      • daniela34 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:12
        Mój jest ten kawałek podłogi
        Nie mówcie mi więc, co ze mam rodzić
        • ireneo Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:05
          daniela34 napisała:

> Mój jest ten kawałek podłogi
          > Nie mówcie mi więc, co ze mam rodzić
          ++++++
          i tak trzymać, przecież przodujecie w wykształceniu i sile wytrwałości. Za tę szyje dawno powinnyście dać mu po karku.
          Z przykrością muszę skontatować że gdy walnięte to błogosławieństwo same z nim zostajecie za często.
          • brenya78 [...] 24.08.23, 08:13
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • szare_kolory Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 08:23
              Dokładnie. Takie straszne brednie a i wołacz nie wiedzieć po co i dlaczego użyty. Miało być stylizowane na księżą przemowę (chyba) a wyszły takie straszne głupie i niezrozumiałe pierdy, że trudno przez to przebrnąć. Tłumacza.
        • bene_gesserit Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:10
          No właśnie ci mówią, biskup z plebanem.

Na szczęście zmuszenie kobiety do porodu jest niemal niemożliwe. A jak działają zachęty, widać po "sukcesie demograficznym", ktory nastąpił po 500+. Kulą w płot, a deficyt rośnie.
          • ewka.n Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:53
            bene_gesserit napisała:

> A jak działają zachęty, widać po "sukcesie demograficznym",
            > ktory nastąpił po 500+. Kulą w płot, a deficyt rośnie.

Ty lepiej trzymaj kciuki, żeby nie skumali, że doświadczenia z całego świata pokazują, że to odwrotna zależność: im lepiej, tym "gorsza" (=niższa) dzietność. W tej ich fiksacji w tym temacie, mogliby dojść do szalonych wniosków i co gorsza w tym swoim szaleństwie może nawet próbować je wprowadzać.
    • jdylag75 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:07
      Obecnie znajdujący sie w strefie wielkich wpływów najznamienitsi panowie w naszym kraju, zgodnie sympatyzują z poglądami III Rzeszy (urodziłam dziecko Furerowi) czy komunistycznej Rumunii.
      Moze trzeba mówić o prąciach polskich polityków i duchownych, czy są wystarczająco sprawne i czy ich ejakulat aby nie idzie na marnację, jako przeciwwaga dla tego pierniczenia o macicach,
      • snajper55 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 18:30
        jdylag75 napisała:

> Moze trzeba mówić o prąciach polskich polityków i duchownych, czy są wystarczaj
        > ąco sprawne i czy ich ejakulat aby nie idzie na marnację, jako przeciwwaga dla
        > tego pierniczenia o macicach,

Penisy rządzących nami polityków i duchownych nader czesto mylą kobiece komnaty z meskimi wychodkami.

S.
        • jdylag75 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 18:43
          czyli jednak na marnację, apage!
        • szare_kolory Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 08:29
          🤣🤣🤣
    • leosia-wspaniala Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:11
      A co na to nasze forumowe katoliczki? Bo poza Andabą to chyba niespecjalnie wielodzietne?
      • daniela34 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:13
        #zupełnieinnasytuacja 😁
        • livia.kalina Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:53
          o to, to- właśnie miałam to pisać
      • ewka.n Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:12
        leosia-wspaniala napisał(a):

> A co na to nasze forumowe katoliczki? Bo poza Andabą to chyba niespecjalnie wie
        > lodzietne?

youtu.be/YwZ0ZUy7P3E?t=52
    • malia Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:20
      a swoją drogą dwulicowość kościelna jest tak wielka, bardziej chyba się nie da. Z jednej strony zabijanie zarodków to rzecz straszna i niedopuszczalna, a z drugiej, wtedy kiedy jest to korzystne politycznie to kompromis aborcyjny nie jest zły
      • ireneo Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:13
        malia napisała:

> a swoją drogą dwulicowość kościelna jest tak wielka, bardziej chyba się nie da.
        > Z jednej strony zabijanie zarodków to rzecz straszna i niedopuszczalna, a z dr
        > ugiej, wtedy kiedy jest to korzystne politycznie to kompromis aborcyjny nie jes
        > t zły
        ++++++++
        Świadectwem koniunkturalnej hipokryzji jest marnowanie dziesiątek tysięcy komnat pod habitami, gdy inni po cywilnemu rozsiewają potencje na plażach.
        • bene_gesserit Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:20
          Średnia wieku w salonach gwałtownie się podwyższa, za parę lat nie będzie tematu
        • malia Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:42
          mnie nie obchodzi, co kto robi ze swoją komnatą, pod habitem czy nie.
          Piszę o tym, że kościół, jak mu jest to do czegoś potrzebne, nie uważa aborcji za grzech. Poglądy Morawieckiego opowiadającego się po stronie kompromisu aborcyjnego są cytowane stacjach koscielnych bez żadnego słowa nagany. Bo akurat teraz jest im to potrzebne, a jak przestanie, to zaczną straszyć od nowa
    • maleficent6 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:32
      Ależ to niech przyjmuje, kto mu broni?
      A od mojej proszę się od.pierd.olić.
    • memphis90 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:35
      Komnata jak Komnata, ale co się dzieje w przedsionku…
      • starczy_tego Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:40
        😂😂😂 padlam
      • malia Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:44
        obcych nie można nawet do przedsionka wpuścić
        • ireneo Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 11:43
          malia napisała:

> obcych nie można nawet do przedsionka wpuścić
          ++++++++
          to może od kuchni...
      • daniela34 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:57
        Czasiwnik "antyszambrować" nabiera nowego znaczenia
        • iwoniaw Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:15
          daniela34 napisała:

> Czasiwnik "antyszambrować" nabiera nowego znaczenia

🤣🤣🤣🤣🤣

Ja tu kawę mam!
          • daniela34 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:32
            Przepraszam!
        • aandzia43 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:25
          A w westybulu ruch jak w ulu big_grin
        • ewka.n Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:31
          daniela34 napisała:

> Czasiwnik "antyszambrować" nabiera nowego znaczenia

Synonim przedsionka "wiatrołap" chyba też...
          • nick_z_desperacji Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:42
            U niektórych raczej "syfołap".
    • wzosia Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 16:50
      Poetycko - moje potomstwo opuściło już komnaty i musi zacząć zarabiać ostro aby starczyło na socjale i wielce drogie niewielkie mieszkanko. A mogło zostać w komnacie....
    • konsta-is-me Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:00
      Mnie zawsze zdumiewa, dlaczego ematka ma taką obsesję i tak uważnie i cała sobą słucha ,co jakiś biskup/proboszcz/organista powiedział.
      Serio, dlaczego ?
      To jest jakiś masochizm?
      Taka potrzeba bycia pod kontrolą ?
      Syndrom ofiary ?
      Mam wrażenie że niektóre nie mogłyby żyć bez tego.
      • malia Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:04
        bo to, co wpływa na moje życie jednak mnie obchodzi. Wprawdzie mojej komnaty nikt już nie będzie zasiedlał , ale mam córkę
      • bene_gesserit Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:17
        Przecież KK ma cały czas na politykę w Polsce. Wroga trzeba obserwować.
      • daniela34 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:40
        Przepraszam uprzejmie, ale to co mówią biskupi stawało się i staje w naszym kraju prawem, więc nas dotyczy. I dlatego słuchamy, co mówią. Z tego samego powodu słuchałyśmy, co mówił "szeregowy posel" nawet kiedy był tylko "szeregowym posłem."
        • malia Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 18:46
          A nie zapominajmy również o tym, że dobry kabaret zawsze w cenie
      • chicarica Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 00:25
        Bo to jest lepsze niż jakikolwiek materiał satyryczny. Osobiście śledzę dla czystej beki.
    • chicarica Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:08
      Wy tu pitu pitu a suweren już dziewiątego potomka wypsł, i yo nawet spodni zdjąć nie zdążył.
      • nick_z_desperacji Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:46
        Jak tak dalej pójdzie, to kiedyś porodu nie zauważy i będzie po pępowinie, jak Jaś z Małgosią po okruszkach, tego dziecka szukać.
        • chicarica Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 00:03
          Myślisz że komnata już taka wyrobiona jak hall główny na centralnym i przelatuje przez nią co bądź?
          • thea19 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 07:20
            To już nie komnata a hangar na boeingi
            • ireneo Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 07:27
              thea19 napisała:

> To już nie komnata a hangar na boeingi
              +++++
              sorry, nie dopisałem, że ten mentor adresował się do słuchaczek RM
    • trampki-w-kwiatki Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 17:56
      Niech się arcybiskup czy inny prałat odpindoli od mojej komnaty, żeby czasem czyjś but nie zamieszkał w jego anusie.
      • borsuczyca.klusek Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 18:07
        Lubię to 👍😂
        • ewka.n Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 18:12
          Penie niejeden biskup też to lubi. No, może akurat nie o bucie marzy...
    • al_sahra Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 18:23
      Ten wątek jest bardzo trudny językowo.
      • ewka.n Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 18:37
        al_sahra napisał(a):

> Ten wątek jest bardzo trudny językowo.

No, wiesz... Młodzieży też często trudno komedie Barei zrozumieć. I... można im tego tylko zazdrościć.
        Ciesz się, że cię ten cyrk nie dotyczy.
      • jahelena Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 23.08.23, 18:41
        Bo popełnił go ksiądz.
    • brenya78 Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 08:10
      A po Polsku może ktoś przetłumaczyć? Chatgpt?
    • iwles Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 08:11
      Tak wyglada w praktyce realizacja programu mieszkanie+
      Zanim się urodzisz- już jestes na swoim.
      • ireneo Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 08:16
        iwles napisała:

> Tak wyglada w praktyce realizacja programu mieszkanie+
        > Zanim się urodzisz- już jestes na swoim.

++++
        Eksmitują bez okresu ochronnego i możliwośi powrotu do m-ca ostatniego zameldowania.
        Konceptu gratuję.
        • ireneo Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 08:18
          ireneo napisał(a):

> iwles napisała:
          >
          > > Tak wyglada w praktyce realizacja programu mieszkanie+
          > > Zanim się urodzisz- już jestes na swoim.
          >
          >
          > ++++
          > Eksmitują bez okresu ochronnego i możliwośi powrotu do m-ca ostatniego zameldow
          > ania.
          > Konceptu gratuję.
          ++++
          Eksmitują bez okresu ochronnego i możliwośi powrotu do m-ca ostatniego zameldowania.
          Koncept przedni, gratuluję.
    • black.emma Re: Mogła tym dostojna tęgości kobiety rozzłościć 24.08.23, 11:45
      Niech on się trzyma z dała od moich komnat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka