e.rycz.ka53
23.08.23, 19:04
Swego czasu czytałam dużo rzeczy na emamie. Potem przerwa. I wydawało mi się, że już nigdy tu nie wejdę, no może jako babcia, nie jako mama, bo syn już duży, od dawna bezproblemowy. Nic nie zapowiadało, żeby to się zmieniło a tymczasem... Nie dość, że znowu się pojawiłam, to w sumie nie znalazłam dla siebie porady i po wielu latach się zarejestrowałam. Wstyd mi, ale chyba potrzebuję wsparcia, bo nie mam pojęcia co robić. Kilka dni temu dowiedziałam się, że mój syn sypia ze swoją przyrodnią siostrą. I co gorsza, wydaje się, że nie widzi w tym nic strasznego. Tłumaczy mi, że nie są rodzeństwem, bo poznali się, mając po piętnaście lat. Tak, są rówieśnikami. Z jednej strony trudno zaprzeczyć temu argumentowi o tym, że sie nie wychowywali, z drugiej... Boże, mają wyniki badań genetycznych i czarno na białym dowód swojego bądź co bądź bliskiego pokrewieństwa. Syn zdaje się być zakochany, a ja się boję. Boję się, że to mu zniszczy życie. Jak mu to wyperswadować? Argumenty o tym, że to nielegalne do niego nie trafiają.