Dodaj do ulubionych

Pogrzeb - czy to jest normalne.

23.08.23, 19:48
Czy to jest normalne, ze jedno z dzieci mieszkajace zagranica nie jest poinformowane o smierci i pogrzebie cioci - siostry ojca.

Dziecko jest w normalnym kontakcie telefonicznym z rodzicami tzn dziecko dzwoni do rodzicow, rodzice do dziecka nie dzwonia nigdy. Nie skladaja zyczen urodzinowych, nie zapraszaja na swieta.

Wiadomosc o smierci cioci wyszla przy okazji rozmowy telefonicznej nie zwiazanej z tym tematem.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Pogrzeb - czy to jest normalne. 23.08.23, 19:54
      A w jakim wieku to dziecko? Jak przypomnę sobie okres strachu przed smiercia u mojego dziecka i wałkowania tematu życia pozagrobowego to przyznam się ze tez nie wiem czy był wtedy powiedziała.. widzę jak w chwili słabości przemilczam jeśli nie była to jakaś dziecku bliska osoba..
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Pogrzeb - czy to jest normalne. 23.08.23, 19:58
        To dziecko musi być dorosłe skoro już nie mieszka z rodzicami.
    • madame_edith Re: Pogrzeb - czy to jest normalne. 23.08.23, 20:04
      Dla mnie by było normalne, ale nie utrzymuję kontaktu ze swoimi ciotkami. Byłoby to więc teoretycznie możliwe, chociaż ojciec by mi jednak pewnie powiedział. Ale czy bym się wybrała na pogrzeb to już niekoniecznie.
    • kk345 Re: Pogrzeb - czy to jest normalne. 23.08.23, 20:11
      wiatrwewlosach89 napisał(a):

>
      > Dziecko jest w normalnym kontakcie telefonicznym z rodzicami tzn dziecko dzwoni
      > do rodzicow, rodzice do dziecka nie dzwonia nigdy. Nie skladaja zyczen urodzin
      > owych, nie zapraszaja na swieta.
      >
      To nie jest normalny kontakt z rodzicami.
    • helka.na.zakrecie Re: Pogrzeb - czy to jest normalne. 23.08.23, 20:12
      Ani normalne nie jest niepoinformowanie o smierci ciotki, ani to, ze rodzice nie dzwonia do dziecka, nie pamietaja o jego urodzinach
    • galaxyhitchhiker Re: Pogrzeb - czy to jest normalne. 23.08.23, 20:34
      > Dziecko jest w normalnym kontakcie telefonicznym z rodzicami tzn dziecko dzwoni do rodzicow, rodzice do dziecka nie dzwonia nigdy.

To nie jest normalny kontakt telefoniczny. Przy normalnym telefony wychodzą od obu stron. No i w normalnej rodzinie z normalnymi relacjami to się takie informacje przekazuje jak najszybciej, a nie kiedyś tam przy okazji.
    • m_incubo Re: Pogrzeb - czy to jest normalne. 23.08.23, 20:42
      W tej konkretnej rodzinie jest to zapewne całkowicie normalne.
      Sama rodzina normalna nie jest, ale chyba już to sama miałaś okazję zaobserwować.
    • daltonka Re: Pogrzeb - czy to jest normalne. 23.08.23, 21:00
      Nie jest normalne, że rodzice nie dzwonią do dorosłego dziecka
    • angazetka Re: Pogrzeb - czy to jest normalne. 23.08.23, 21:33
      Przede wszystkim kontakt z rodzicami nie jest normalny.
      Nie wyobrażam sobie nie wiedzieć, że któraś z sióstr mamy umarła.
      (O siostrze ojca dowiedziałam się z nagrobka na cmentarzu, no ale z nimi nie miałam kontaktu).
    • majenkirr Re: Pogrzeb - czy to jest normalne. 23.08.23, 21:38
      Moja mama nie została poinformowana o śmierci i pogrzebie własnej matki! MIeszka w tym samym miescie.

odpowiadając na pytanie - nie, nie jest to normalne, może dziecko by chciało kwiatki wysłać czy. coś..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka