nigolla 25.08.23, 09:58 Jakie tu są tytuły wymienione? wyborcza.pl/ksiazki/7,154165,29886496,5-ambitnych-czytadel-na-lato.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amarantha Re: Ma któraś płatną Wyborczą? 25.08.23, 10:02 "Prawdziwa powieść" - Minae Mizumura "Dwie i pół duszy" - Justyna Hankus "Katedra" - Ben Hopkins "Czarny tort" - Charmaine Wilkerson "Drzewo tańca" - Kiran Millwood Hargrave Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Ma któraś płatną Wyborczą? 25.08.23, 10:02 „Prawdziwa powieść", Minae Mizumura „Dwie i pół duszy", Justyna Hankus „Katedra", Ben Hopkins „Czarny tort", Charmaine Wilkerson, „Drzewo tańca", Kiran Millwood Hargrave Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Ma któraś płatną Wyborczą? 25.08.23, 10:04 - „Prawdziwa powieść" Minae Mizumury - „Dwie i pół duszy", Justyna Hankus - „Katedra", Ben Hopkins - „Czarny tort", Charmaine Wilkerson - „Drzewo tańca", Kiran Millwood Hargrave Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Ma któraś płatną Wyborczą? 25.08.23, 10:04 Czytałam z tej listy "Katedrę" I jakoś mnie nie urzekła. Odpowiedz Link Zgłoś
nigolla Re: Ma któraś płatną Wyborczą? 25.08.23, 10:23 daniela34 napisała: > Czytałam z tej listy "Katedrę" I jakoś mnie nie urzekła. tak, też czytałam i też tak sobie. O wiele lepsze "Filary ziemi". Ale czekam na "Prawdziwą powieść". Brzmi super z opisu. W ogóle namiętnie szukam opasłych powieści w stylu tych Donny Tartt, Nino Haratischwili, Domu Holendrów, Małego życia, Wierzyliśmy jak nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Ma któraś płatną Wyborczą? 25.08.23, 10:26 A wiesz, że za miesiąc wyjdzie czwarty tom Filarów ziemi (to znaczy nie Filarów, bo Filary to pierwszy tom tylko tej serii o Kimgsbridge). Odpowiedz Link Zgłoś
nigolla Re: Ma któraś płatną Wyborczą? 25.08.23, 12:42 daniela34 napisała: > A wiesz, że za miesiąc wyjdzie czwarty tom Filarów ziemi (to znaczy nie Filarów > , bo Filary to pierwszy tom tylko tej serii o Kimgsbridge). Tak, czekam bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
never.surrender7 Re: Ma któraś płatną Wyborczą? 25.08.23, 10:44 Teraz patrzę na "Katedrę" jak na książkę nie o ludziach, lecz o przemianach społecznych i mieleniu koła historii - takie spojrzenie z szerszej perspektywy, że władza czy majątek nie są dane rodzinom czy społecznościom na zawsze... Ale brak wiodącego bohatera z jednoczesnym brakiem postaci, którą bym polubiła i jej kibicowała przeszkadzała w przyjemnej lekturze Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Ma któraś płatną Wyborczą? 25.08.23, 21:45 tzn. po co ci te tytuły? Kierujesz się prasą dobierając lektury? Odpowiedz Link Zgłoś