kicikicikici 25.08.23, 14:05 Musiałam założyć nowe konto, bo nie chcę być kojarzona z torebkami. Jednak szukam takiej konkretnie na jesień i to są moje propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helka.na.zakrecie Re: Która torebusia? 25.08.23, 14:15 Kształt jedynki, kolor czwórki Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Która torebusia? 25.08.23, 14:18 > Musiałam założyć nowe konto, bo nie chcę być kojarzona z torebkami. Gdyż wstyd to jest, wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Która torebusia? 25.08.23, 14:37 No mnie by było wstyd być kojarzoną z którąś z tych torebek. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Która torebusia? 25.08.23, 15:20 m_incubo napisała: > No mnie by było wstyd być kojarzoną z którąś z tych torebek. > Ciekawe🧐 mozesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: Która torebusia? 25.08.23, 15:24 Brzydkie, babcine, niepraktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:33 Rozwijam: albowiem są przebrzydkie, ta pierwsza może najmniej. Komu się podobają niech nosi na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Która torebusia? 25.08.23, 14:35 Ja bym szukała dalej. Z tych mogłaby być pierwsza, gdyby nie miała tego ostentacyjnego logo, no i o ile środek byłby sensowny. Reszta wygląda tandetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Która torebusia? 25.08.23, 14:50 ta druga wyglada jak moja Chloe Marcie Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Która torebusia? 25.08.23, 15:01 Jak dla mnie żadna. Kształt pierwszej jest najlepszy, ale logo za wielkie i podejrzewam, że to po prostu wór bez żadnych przegródek w środku, a takich torebek nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Która torebusia? 25.08.23, 15:19 Ysl albo bottega, chloe juz opatrzone. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Która torebusia? 25.08.23, 15:24 Mialas kiedys Chloe Marcie w rekach? Bo jak nie, to polecam sprawdzic przed zakupem, toto jest dosc ciezkie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Która torebusia? 25.08.23, 19:06 Sa rozne modele z roznych skor. Gladkie, mechate, mniejsze, wieksze, gruba skora , cienka - wszystko made by Chloe Na początku zawsze jest jeden model. Potem juz warianty Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:42 Na zdjeciach jest standardowa "srednia" Marcie z jakiejs w miare typowej skory, czyli cos co wazy kilogram. To jest IMO sporo jak na torebke tej wielkosci. Rozumiem, ze komus Marcie moze sie podobac, sama mam mniejsza wlasnie z jakiejs takiej skory, no i to jest naprawde dosc ciezka, srednio pakowna torebka. Fakt, wyglada na niezniszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Która torebusia? 25.08.23, 15:29 The Bridge : obejrzyj, mogę tylko zarekomendować świetną jakość, do wyboru do koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Która torebusia? 25.08.23, 18:58 Gdyby nie słup reklamowy , to brałabym pierwszą, bo lubię duże torby. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Która torebusia? 25.08.23, 19:14 Żadna zwłaszcza 2 i 3, pierwsza nie jest najgorsza, gdyby nie wielkie logo. Jeśli w grę wchodzą torebki do takich cen to znajdziesz tysiące ładniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Która torebusia? 25.08.23, 19:16 Tylko nr 1. Jeśli byłby jeszcze w kolorze 4 byliby super. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Która torebusia? 25.08.23, 19:20 Nie wiem czemu, ale te dwie podobne kojarzą mi się z trumną. Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicikici Re: Która torebusia? 25.08.23, 19:29 Wiecie co? Pomyślałam że jestem pusta i nie chcę już żadnej torebki. Zapiszę się na kurs francuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Która torebusia? 25.08.23, 19:55 A co ma piernik do wiatraka?😁 Przy okazji, wybrałabym ostatnią. Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicikici Re: Która torebusia? 25.08.23, 19:58 Dzięki, to też mój faworyt, gdyby nie ta ilość złota. Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:03 Aaaaaaa, dopiro teraz widzę, że to złoty element a myślałam, ze to zwykły pasek. Świetny mam obraz w telefonie plus doskonały wzrok🥴 Mimo to bym brała. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:12 Tylko pierwsza czwarta też mnie zainteresowała ale nie widać Logo więc odpada Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:58 W czwartej zamiast logo masz splot intrecciato. To jest de facto logo BV. Kto ma wiedzieć ten wie, więc masz szansę zabłysnąć logo wśród wtajemniczonych, non abbiate paura Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Która torebusia? 25.08.23, 21:17 > W czwartej zamiast logo masz splot intrecciato. To jest de facto logo BV. Serio? Dla mnie to jest splot charakterystyczny dla rękodzieła plemion amazońskich. Indianie to z takich podłużnych liści plotą. Przedmioty do transportu rzeczy też, ale przede wszystkim talerze jednorazowe (rozkładają na tym jedzenie i jedzą, a potem wyrzucają krzaki). Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Która torebusia? 25.08.23, 21:33 No to masz przykład cultural appropriation A serio, w środowiskach modowych Bottega przez lata słynęła z intrecciato, to było takie logo no logo. Niby nie ma ale każdy wie, o co chodzi. Dopiero po odejściu Maiera w 2018 zmienili design, żeby "odmłodzić" markę i pojawiły się torebki z gładkiej skóry/z futerka etc. Mnie się dużo bardziej podobały kolekcje sprzed 2018 ale ja jestem wielką fanką BV i ich intrecciato - zdjęcia nie oddają urody tej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Która torebusia? 25.08.23, 21:45 Nie, to tylko miłość do BV. Niestety kolekcje po 2018 r. mają gorszą jakość niż poprzednie, dużo wyższe ceny i wedle informacji z sieci zdecydowanie słabą wartość odsprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Która torebusia? 25.08.23, 21:37 Ale że Indianie ściągnęli od Bottegi? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Która torebusia? 25.08.23, 21:39 No nie, *jeśli już* to raczej na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Która torebusia? 25.08.23, 21:45 Mogliby podać Bottegę o udział w zyskach ze sprzedaży tych toreb. Ciekawe, że nikt nie zauważył że sposób tkania ten sam. Czy Bottega opatentował tę plecionkę? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Która torebusia? 25.08.23, 21:55 >Ciekawe, że nikt nie zauważył że sposób tkania ten sam. Czy Bottega opatentował tę >plecionkę? Patent nie (to inna kategoria niemająca tu zastosowania) ale z tego co wiem zarejestrowali plecionkę jako znak towarowy. www.mondaq.com/unitedstates/trademark/286670/no-logo-required-bottega-veneta-secures-weave-trademark Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:15 Tore-busia usia-husia Hop, hop, rym cym cym Heeeeej..,.. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:16 Jedynie pierwsza, pomijają ostentacyjne logo. Ale ja lubię miękkie worki (dziwnie to brzmi 😅). Druga i trzecia okropnie brzydkie a ostatnia nie wiadomo jaka duża, ale by uszła od biedy. Szukała bym dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:18 *Szukałabym Aaa, teraz czytam, że ta ostatnia to ma złotą rączkę, więc nie, nie,. Odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:23 no jesli torebusia to tylko birkin Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicikici Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:29 Nie chcę przypominać żony piłkarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:37 to wybierz inny model hermesa madisonavenuecouture.com/collections/hermes-handbags/products/hermes-picotin-lock-22-nata-clemence-palladium-hardware madisonavenuecouture.com/collections/hermes-handbags/products/hermes-halzan-25-lime-clemence-palladium-hardware madisonavenuecouture.com/collections/hermes-handbags/products/hermes-1923-bolide-25-tricolor-lime-mauve-sylvestre-and-nata-epsom-palladium-hardware madisonavenuecouture.com/collections/hermes-handbags/products/pre-owned-hermes-constance-18-miel-shiny-alligator-gold-hardware co sie bedziesz ograniczac? toz to inwestycja a jak nie hermes to gucci, bardzo dobrze sie nosza i jeszcze lepiej starzeja Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicikici Re: Która torebusia? 25.08.23, 21:04 Mały aligator za tyle kasy?! Pomijając moje sumienie. Gucci poszło w chamskie logo, ale torebki rzeczywiście ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Która torebusia? 25.08.23, 20:31 Ta trzecia. Sama bym taką chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicikici Re: Która torebusia? 25.08.23, 21:02 Też się wstępnie skłaniam, kolor jesienny i mało złota. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Która torebusia? 25.08.23, 21:10 To jest malo zlota? Wez popatrz na Loewe, oni maja zwykle dosc malo zelastwa, a jak cenowo Bottega jest OK, to Loewe tez powinno. Odpowiedz Link Zgłoś