Dodaj do ulubionych

Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś lepszeg

25.08.23, 14:47
skuteczniejszego niż Sudokrem?
Absolutnie nie twierdzę, że Sudokrem jest do bani, ale może któraś zna jakiś super hit na odparzenia w fałdzie skórnej.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:51
      Jesteś pewna, że to nie jest od alergii?
      • pani_tau Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:59
        Klasyczne odparzenie fałdy skórnej.
    • chococaffe Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:52
      Sylveco zasypka dla dzieci, mydło z Aleppo z 30-40% oleju laurowego
      • bene_gesserit Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:39
        Sylveco jest dobre - świetne nawet - ale nie na rany. Zasypka na stan zapalny w sensie skórę z rankami to przepis na katastrofę. U dzieci fajnie się na pieluszkowe odparzenia sprawdza specjalny Tormentiol. Podejrzewam, ze na dorosłych też działa, tylko nie wiem, czy normalny Tormentiol, czy taki baby.
    • jakis.login Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:53
      Tormentiol lub Tormental.
      • bene_gesserit Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:41
        Tormentiolem leczę niemal wszystkie sprawy skórne (jest świetny na paskudne ranki typu przecięcie papierem palca), ale niestety trzeba uważać, bo cholerstwo bardzo brudzi. Trudno się spiera.
    • taniarada Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:56
      Vitella .Od tego jestem na tych forach 😉
    • sandy_cheeks Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:58
      Przez lata używałam tego kremu u córki, teraz już sporadycznie ale zawsze mam w domu…
      • pani_tau Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 15:00
        Nie zaznaczyłam, że chodzi o osobę mocno zaawansowaną wiekiem.
        Chociaż u obu grup odparzenie to odparzenie.
        Dzięki, będę testować.
        • ichi51e Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 20:38
          No właśnie chciałam się o to zapytać. Jeśli chodzi o starsza osobę to jest jeszcze linomag czerwony (on się nie nadaje dla dzieci bo jest z kwasem borym) jest jeszcze bardziej skuteczny niż zielony
    • bazia_morska Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 16:43
      Sprawdź Bepanthen i produkty Seni care.
    • tanebo001 Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 16:45
      To ludzie mają fałdy skórne?
    • zonda-m Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 16:52
      Argotiab.
      W wilgotnym miejscu pewnie wersja w sprayu. Jeśli ogólnie skóra tej osoby jest cienka i delikatna, to raczej wariant w kremie.
      • malaperspektywa Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 20:32
        Też polecam.
    • reinadelafiesta Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:12
      Zwykła zasypka z mąki ziemniaczanej (zależy w jakim stanie to odparzenie).
    • cosmetic.wipes Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:23
      Opatrunek hydrokoloidowy
    • silenta Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:26
      Clotrimazol - krem przeciwgrzybiczy, tani, bez recepty.
    • ga-ti Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:33
      Sufocrem jest super pod warunkiem że dana osoba go super toleruje. U mego jednego dziecka okazał się wybawieniem, a dla drugiego był za "mocny". Wtedy przetestowaliśmy Bepanthen i był bardzo Ok. A zwykły Linomag?
      I suszyć, wietrzyć, zapewnić dopływ powietrza.
      • ga-ti Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:34
        O jeszcze może coś z nanosrebrem?
      • furiatka_wariatka Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:40
        Linomag tez ma wersje z tlenkiem cynku na odparzenia właśnie,co prawda z myślą o niemowlętach,ale bardzo możliwe, ze dla starszej osoby również się sprawdzi.
    • pani_tau Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 20:00
      Dzięki za wszystkie polecenia, kupiłam Sudocrem, Linomag oraz Clotrimaxolum i będę testować.
      W następnej kolejności wypróbuję resztę polecanek smile.
    • ichi51e Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 20:36
      Linomag zielony sudocream przy nim to syf
    • asiairma Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 21:25
      Jakiś spray ze srebrem na rany. Dobry na odparzenia, oparzenia, otarcia itp.
    • pytajacakinga Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 21:52
      Pantenol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka