pani_tau 25.08.23, 14:47 skuteczniejszego niż Sudokrem? Absolutnie nie twierdzę, że Sudokrem jest do bani, ale może któraś zna jakiś super hit na odparzenia w fałdzie skórnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:51 Jesteś pewna, że to nie jest od alergii? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:59 Klasyczne odparzenie fałdy skórnej. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:52 Sylveco zasypka dla dzieci, mydło z Aleppo z 30-40% oleju laurowego Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:39 Sylveco jest dobre - świetne nawet - ale nie na rany. Zasypka na stan zapalny w sensie skórę z rankami to przepis na katastrofę. U dzieci fajnie się na pieluszkowe odparzenia sprawdza specjalny Tormentiol. Podejrzewam, ze na dorosłych też działa, tylko nie wiem, czy normalny Tormentiol, czy taki baby. Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:53 Tormentiol lub Tormental. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:41 Tormentiolem leczę niemal wszystkie sprawy skórne (jest świetny na paskudne ranki typu przecięcie papierem palca), ale niestety trzeba uważać, bo cholerstwo bardzo brudzi. Trudno się spiera. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:56 Vitella .Od tego jestem na tych forach 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 14:58 Przez lata używałam tego kremu u córki, teraz już sporadycznie ale zawsze mam w domu… Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 15:00 Nie zaznaczyłam, że chodzi o osobę mocno zaawansowaną wiekiem. Chociaż u obu grup odparzenie to odparzenie. Dzięki, będę testować. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 20:38 No właśnie chciałam się o to zapytać. Jeśli chodzi o starsza osobę to jest jeszcze linomag czerwony (on się nie nadaje dla dzieci bo jest z kwasem borym) jest jeszcze bardziej skuteczny niż zielony Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 16:43 Sprawdź Bepanthen i produkty Seni care. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 16:45 To ludzie mają fałdy skórne? Odpowiedz Link Zgłoś
zonda-m Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 16:52 Argotiab. W wilgotnym miejscu pewnie wersja w sprayu. Jeśli ogólnie skóra tej osoby jest cienka i delikatna, to raczej wariant w kremie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 20:32 Też polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:12 Zwykła zasypka z mąki ziemniaczanej (zależy w jakim stanie to odparzenie). Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:23 Opatrunek hydrokoloidowy Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:26 Clotrimazol - krem przeciwgrzybiczy, tani, bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:33 Sufocrem jest super pod warunkiem że dana osoba go super toleruje. U mego jednego dziecka okazał się wybawieniem, a dla drugiego był za "mocny". Wtedy przetestowaliśmy Bepanthen i był bardzo Ok. A zwykły Linomag? I suszyć, wietrzyć, zapewnić dopływ powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:34 O jeszcze może coś z nanosrebrem? Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 17:40 Linomag tez ma wersje z tlenkiem cynku na odparzenia właśnie,co prawda z myślą o niemowlętach,ale bardzo możliwe, ze dla starszej osoby również się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 20:00 Dzięki za wszystkie polecenia, kupiłam Sudocrem, Linomag oraz Clotrimaxolum i będę testować. W następnej kolejności wypróbuję resztę polecanek . Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 20:36 Linomag zielony sudocream przy nim to syf Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 21:25 Jakiś spray ze srebrem na rany. Dobry na odparzenia, oparzenia, otarcia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Odparzenia w fałdzie skórnej, czy jest coś le 25.08.23, 21:52 Pantenol Odpowiedz Link Zgłoś