Dodaj do ulubionych

Co może być przyczyną takiego zachowania:

25.08.23, 16:00
Prze 1,5 roku osoba spokojna, ogólnie w normie.
Po kilku dniach wolnego staje się agresywna, wulgarna, rozkojarzona. Od euforii( taniec, głośny śmiech) po histerię ( płacz, wulgaryzmy, rzucanie przedmiotami).
Wraca do pracy i nie jest już taka samą osobą. Nie pamięta co robiła przed wolnym, nie kojarzy. Zapytana o powody podaje zupełnie inne wykluczające się ( kilka osób pytało).
Czy to mogą być narkotyki. Osoba po 30tce.
Proszę bez uszczypliwości . Sprawa poważna.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:05
      Myślę, że to efekt trwałego poprzestawania z autorką wątku.
      • la_bonne_cusine Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:10
        Prosiłam bez osobistych wycieczek.
        Widzimy bo nie tylko ja, że coś dzieje się z osobą. Chcemy jej pomóc zorientowawszy się najpierw w temacie.
        Daruj sobie bo " poprzestaje " ze mną od 1.5 roku. Nie tylko ze mną.
        • alewcale Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 18:14
          kazdy wracajac do pracy stara sie przetrwac
    • azalee Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:07
      Pewnie zaszla w ciaze i jej hormony uderzaja do glowy. Pojdzie na L4 to sie wyciszy.
    • login.na.raz Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:07
      Może hormony ciążowe 😄
    • nangaparbat3 Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:07
      Wygląda na to, że coś złego ją spotkało. Możliwe, że też narkotyki. Moim zdaniem przełożony/a powinien/a pogadać, opisać konkretne za chowania, powiedzieć, że to jej samej i innym utrudnia/uniemożliwia pracę, doradzić konsultacje u psychiatry/neurologa (ideal 2 w jednym) i obiecać wsparcie w wychodzeniu z tego, jeśli może to zrobić uczciwie .
      • la_bonne_cusine Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:12
        Były rozmowy. Przedstawiała powody wzajemnie się wykluczające. Ponadto niektórych rozmów nie pamięta.
    • imponderabilia22 Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:11
      Guz mózgu
      • alpepe Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:14
        też tak sądzę.
      • yannefer Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:37
        to samo pomyślałam
    • cegehana Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:13
      Mogą być narkotyki, choć pierwsze co mi się skojarzyło to problemy hormonalne (wiecie, tarczyca itd.). Drugie: szok w życiu prywatnym (np. nagła śmierć bliskiej osoby). U niektórych tak objawiają się schorzenia neurologiczne. W każdym przypadku konsultowac powinien lekarz a nie ematki.
      • konsta-is-me Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:17
        No nie,
        • konsta-is-me Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:18
          Sama tarczyca nie spowoduje tamtego dziwacznego zachowania, bez przesady...
          • nangaparbat3 Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 18:08
            Ale pamiętam jak moja mama, lekarka, powiedziała kiedyś: Gruczolak przysadki może wszystko. Pewnie przesadziła dla efektu, ale pewnie niewiele.
        • cegehana Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:25
          Nie "sama tarczyca" napisałam problemy hormonalne. Więcej nie napiszę, bo nic bardziej konkretnego na podstawie opisu się wywnioskować nie da.
    • abidja Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:14
      W jakims watku pisalas o swojej firmie, wyksztalceniu zarzucajac innej forumce braku w wiedzy.
      Woec, ty, taka wonska specjalustka, pracujaca w tak super duper firmie nie wiesz co zrobic? Pytasz ematek? Az tak sobie umniejszasz?
    • kot_filemon88 Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:16
      Jeżeli mam bezpośredni kontakt z tą osobą, to urywam go. Agresywne osoby mogą posunąć się do rękoczynów. Niech się najbliższa rodzina martwi jak pomóc, no chyba że ty nią jesteś l.
    • alexandra1984 Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:19
      mi to wyglada na poczatki jakiegos zaburzenia lub choroby na tle psychicznym ... sad
    • aandzia43 Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:25
      Rzut ChAD.
      • la_bonne_cusine Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:42
        Przez półtora roku nie było żadnych sygnałów. Normalne zachowanie.
        Kilka dni i zmiana . Do tego kłamstwa, zaniki pamięci, agresja , wulgaryzm.
        Nie chcę więcej pisać ale przejawy nimfomanii, ekshibicjonizmu. Zaniedbany wygląd.
        • joann_80 Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 26.08.23, 00:52
          Choroba afektywna dwubiegunowa?
        • n-ell Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 26.08.23, 08:55
          Byc może ChAD, ale nie my i nie ty jesteś od diagnozowania. Warto pomoc tej osobie w podjęciu leczenia.
    • 71tosia Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:38
      kryzysowa sytuacja i silny stres, choroba psychiczna? Nigdy wczesniej nie przejawiala takich zachowan? Moze choroba afektywna dwubiegunowa daje o sobie znac.
      • la_bonne_cusine Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 16:54
        Nie. Przez 1,5 roku zachowanie w granicach normy.
        Po sierpniowym długim weekendzie wróciła zupełnie inna osoba. Wygląd jakby po mocnym melanżu. W pracy nic nie zrobione. Potem był dzień urlopu na żądanie. Powrót do pracy na pełnej agresji, chamstwie, odlewaniu pracy mimo monitów. I tak aż do dzisiaj. Płacz/śmiech. Mam wyrąbane/zostanę po godzinach bo muszę zrobić. Zdejmowanie ubrania, całowanie kolegów, celowanie gumą do żucia z ust do kosza oddalonego 5 m. Bekanie, puszczanie bąków.

• apallosa Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 17:09
          Może to być ( choć nie musi) schizofrenia i to już w stopniu zaawansowanym. Zmiana leków ,ale raczej ich nie przyjmowanie .
          Zaniki pamięci to też jeden z objawów glejaka wielopostaciowego, ale te wulgaryzmy i agresja dają do myślenia...
          • szeptucha.z.malucha Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 17:20
            Obstawiam psychozę, która może mieć różne podłoże - organiczne/nieorganiczne, ponarkotyczne, poalkoholowe. Mogła chorować - CHAD? Schizofrenia? ale odstawiła leki.
            Generalnie to grube zachowania.
            W moim miejscu pracy były takie jazdy jak dotąd fajna, ogarnięta dziewczyna miała rzut CHAD. Narobiła firmie kłopotów. Info poszło do męża, że jest problem, bo z nią nie dało się gadać. Najpierw poszła na zwolnienie lekarskie, potem zmieniła firmę (taki miała schemat - po rzucie nie wracała w stare miejsce - prace zmieniała co 2-3 lata).
        • felicjastrelicja Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 26.08.23, 01:02
          Wyglada na chorobę psychiczną, może odstawiła leki a zaczęła ponownie brać narko.
    • leosia-wspaniala Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 17:50
      Ciąża jak nic.
    • la_bonne_cusine Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 18:03
      Po rozmowach z 2 poprzednimi pracowadwcami już wiem.
      Uzależnienie od narkotyków. Po leczeniu i niestety wygląda na powrót do nałogu.
      W poniedziałek narkotesty.
      Szkoda.
      • kk345 Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 26.08.23, 09:00
        I w piątek po 16 zdążyłaś obdzwonić dwie inne firmy, które skwapliwie podały ci przez telefon informacje wrażliwe o stanie zdrowia swojego byłego pracownika? 😂
      • eriu Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 26.08.23, 09:06
        A pracownik wyraził zgodę na te rozmowy z poprzednimi prawodawcami? Czy złamaliście prawo omawiając kwestie zdrowotne pracownika podlegające szczególnej ochronie bez jego zgody z jego byłymi pracodawcami?
      • imponderabilia22 Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 26.08.23, 09:10
        No to teraz jak pani oprzytomnieje, to moze podać Cię do sądu.
    • lucadimontezemolo Re: Co może być przyczyną takiego zachowania: 25.08.23, 18:23
      Guz mózgu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka