Dodaj do ulubionych

Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jest ...

26.08.23, 10:31

taki tani.

Imho Egipt ma niesłusznie opinię miejsca mało wymagającego, do którego można pojechać za grosze, ale to już niestety dawno i nieprawda.
Właśnie bookowałam Hiltona na wrzesień, który wygląda na fajny hotel, ale też nie żadne cudo i zapłaciłam, jak na moje standardy, masakrycznie dużo.
Owszem, można wziąć najtańszy hotel z oferty, ale potem męczyć się w nim 2 tygodnie, niemalże bić w porach posiłków z arabskimi rodzinami z licznym przychówkiem, to ja za takie atrakcje podziękuję.

W ogóle podróżowanie stało się masakrycznie drogie w ostatnich czasach. Moja koleżanka opowiadała ostatnio, że za 3 noclegi przez airbnb w Rzymie i Neapolu zapłaciła z 1.000$, a te noclegi były w takich miejscach, że strach było wyjść na miasto.

Więc porównując, to może w Afryce Północnej faktycznie jest korzystnie cenowo, ale jak ktoś myśli, że znajdzie ofertę za 2 albo 2.500 zł zł na dwa tygodnie w przyzwoitym hotelu, to ha i hahhaha.
A teraz ten skórkowany Egipt idzie jeszcze w cenę, bo temperatury zaczynają spadać do przyzwoitych 30 stopni, więc jest to bardzo pożądana temperatura we wrześniu i październiku.

Tak w ogóle obserwując tego lata oferty biur podróży niestety muszę stwierdzić, że czas last minute takiego z prawdziwego zdarzenia się skończył.
A może komuś udało się upolować super okazję w takim naprawdę last laście na 2-3 dni przed wylotem?
Obserwuj wątek
    • zapomnialosiehehe1 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 10:35
      A Twoj Liebencostam albo maz nie moga Cie zabrac na wakacje raz na jakis czas?
    • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 10:41
      A będziesz mogła zapraszać tego przewodnika do hotelu na noc ????????

Bo z tego co pamiętam to było jakieś zasady że w ogóle miejscowi nie mogli do hotelu wchodzić i

I przecież tam stoją przy drzwiach bramki wygrywające metali i strażnicy To jak wy sobie te igraszki zorganizujecie?????

Możesz pisać jasniej Please wink
      • kamin Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 07:40
        Jak wejdzie razem z nią to nikt nie będzie robił problemów. Przecież mnóstwo kobiet jeździ tam na facetów.
    • memphis90 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 10:41
      2,5 tys za 14 dni to Egipt kosztował jakoś tak w 2007… Nie wiem wiec czego oczekujesz…

Na marginesie - czy ktoś wie w jaki hotel celować, żeby uniknąć cebulactwa z głośnikiem na Bluetooth z puszczonym na cały regulator disco polo czy inną techno młócką…? Czy wystarczy po prostu hotel bez Polaków czy inne nacje tez maja takie odpały…? Już wiem, ze private pool oznacza „o, jak tu cicho i smutno, nie jak na głównym basenie, puśćmy wiec rąbankę na full” 🤬🤬🤬
      • grey_delphinum Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 10:59
        Byłam w tym roku we Włoszech i jedyna muza puszczana na plaży na full to były arabskie "szlagiery". To dopiero masakra dla uszu.
      • wuchtaludzi Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:10
        Ja akurat Kanary sobie upodobałem, ale zasada chyba ta sama, brać droższe hotele z oferty. Wolę dopłacić niż zmarnować urlop.
        • memphis90 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:45
          Wydawało mi sie, ze najtańszego nie biorę wink Na 70 tysi/tydzień to mnie nadal nie stac…

Poradziłabym sama sobie, żeby wyjechać do głuszy - ale w głuszy tez trafiłam na radosny disco -kajak 🤦‍♀️
          • wuchtaludzi Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:56
            Mnie na 70 też nie stać, zapłaciłam ostatnio 7 tysi za 10 dni za osobę, więc jak na ematkowe standardy to też bida, ale w bp to był jeden z droższych hoteli w tym miejscu i był spokój. Całe potencjalnie zabawowe towarzystwo wysiadło przy hotelach za 4 tysie.
            • bywalec.hoteli Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 13:36
              Czyli rodzina 4 osobowa zapłaciła 28k za 10 dni?
              • wuchtaludzi Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 13:40
                Nie wiem czy tam była jakąkolwiek rodzina 4 osobowa, bo atrakcji dla dzieci było równe 0. Hotel raczej dla dorosłych, przeważali emeryci.
                • bywalec.hoteli Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:01
                  Może to było sanatorium?
                  • wuchtaludzi Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:05
                    Można tak powiedzieć, takie Kanaryjskie sanatorium, tylko bez potańcówek i innych kiczowatych elementów sanatoryjnego życia jakie znam z opowieści.
        • rosapulchra-0 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 09:31
          Same. Może w tym roku albo na początku przyszłego wyjedziemy na urlop i na pewno wybierzemy Kanary.
      • kurt.wallander Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:18
        memphis90 napisała:

Na marginesie - czy ktoś wie w jaki hotel celować, żeby uniknąć cebulactwa z gł
        > ośnikiem na Bluetooth z puszczonym na cały regulator disco polo czy inną techno
        > młócką…? Czy wystarczy po prostu hotel bez Polaków czy inne nacje tez maja tak
        > ie odpały…? Już wiem, ze private pool oznacza „o, jak tu cicho i smutno, nie ja
        > k na głównym basenie, puśćmy wiec rąbankę na full” 🤬🤬🤬
        >

Wynajmij dom z basenem, na odludziu. Dom i basen tylko dla ciebie, zero sąsiadów na tyle blisko, żeby cie dręczyli muzyką. Ewentualnie posesja z dwoma domami i wspólnym basenem, jest spora szansa, że lokatorzy drugiego domu nie będą akurat miłośnikami głośnego umpa umpa smile
        • memphis90 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:38
          Teraz miałam wspoldzielony basen… Na koniec stwierdziłam, ze jak ma już cos być w tle, to może nie techno rąbanka, tylko basenowy standard muzyki pop, to jeszcze można wyłączyć w głowie. Poszłam wiec na główny basen. A tam obok mnie głośniczek i…. „Jesteś szalona” - głośno, żeby państwu zagłuszyć muzykę basenową… Zrobiłam natychmiastowy w tył zwrot… 😂🤦‍♀️

Poza tym pełne spektrum zachowań po prostu burackich:
          - nastolatek trzyma brudne giry w klapkach na stole w kawiarni, a rodzice sie cieszą (zwróciłam uwagę - bardzo, bardzo grzecznie)
          - dłubanie w nosie tudzież drapanie rowka w d…, bo w tłumie przecież nikt nie patrzy
          - ukradkowe upychanie 10 brzoskwiń do dziecięcego wózka z miną szpiega z krainy deszczowców
          - włażenie na prywatne baseny, mimo tabliczek, ze to prywatne baseny - więcej, potrafili tam włazić drabinkami na czyjeś tarasy należące do pokoju, żeby z nich poskakać do basenu. Z czyjegoś tarasu 😱
          - obcinanie paznokci i zrzucanie ich do basenu. Serio. 🤮🤮🤮
          • ga-ti Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 13:32
            Opisałaś jakiś horror. Chyba zacznę się cieszyć, że mnie nie stać na zagraniczne wojaże.
          • eliszka25 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:15
            I właśnie m.in. dlatego na pobyt dłuższy niż 1-2 noce zawsze wynajmujemy dom. Najlepiej taki, który nie ma bezpośrednich sąsiadów lub odpowiednio duży ogród. Dużo większa swoboda, nie natkniesz się niespodziewanie na buraka dowolnej narodowości, a już o opisanych przez ciebie „atrakcjach” co najwyżej czytam na ematce 🤷‍♀️
            • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:35
              Dom w Egipcie ?
              • eliszka25 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:53
                A co, w Egipcie nie ma domów?
            • wuchtaludzi Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:47
              Dom na uboczu to raczej nie w Egipcie 🤔
              • eliszka25 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:59
                W Egipcie też można wynająć dom na wakacje. Jak najbardziej może mieć też ogród, a nawet basen. Choć raczej nie będzie gdzieś daleko od sąsiadów, ale już ogród wystarczy, żeby nie natykać się na buraków z głośnikami obcinających paznokcie.
                • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 15:05
                  A gdzie to wynajmujesz ???

to jakieś niestworzone historie akurat zerknęłam teraz na booking i owszem Jest duży wybór ale to wszystko apartamenty
                  • eliszka25 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 15:20
                    Wystarczy w filtrach wybrać domy i pokaże ci domy 🤷‍♀️
                    • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 15:53

No przecież patrzyłam i Nie ma domów osobno
                      Są tylko z W takich Kompleksach hotelowych
                      Ale nie to co ty piszesz
                      • alicia033 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 16:04
                        samaasma napisał(a):

>
                        > No przecież patrzyłam

widać booking uznał, że nie ma co ci ich nawet pokazywać, bo i tak cię na nie nie stać.
                        No, chyba że jednak tylko nie umiesz korzystać wyszukiwarki...
                        • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 16:12
                          No ale ty pewnie znajdziesz 5 s

to weź podziel się z nami
                          Wklej jakiś link do wypasionego domu na uboczy oczu z po żoną prywatnością
                          • alicia033 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 17:59
                            istotnie, domów z żoną booking nie oferuje
                      • eliszka25 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 19:22
                        Może masz inny internet? Ja wpisuję w googla „ferienhaus Ägypten“ i mi grzecznie pokazuje. Potem ustawiam w filtrach, na czym mi zależy i oglądam tylko to, co wyskoczy w wyszukiwarce 🤷‍♀️
          • ania357 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 16:19

>
            > Poza tym pełne spektrum zachowań po prostu burackich:
            > - nastolatek trzyma brudne giry w klapkach na stole w kawiarni, a rodzice sie c
            > ieszą (zwróciłam uwagę - bardzo, bardzo grzecznie)

I jaka byla reakcja?

> - dłubanie w nosie tudzież drapanie rowka w d…, bo w tłumie przecież nikt nie p
            > atrzy
            > - ukradkowe upychanie 10 brzoskwiń do dziecięcego wózka z miną szpiega z krainy
            > deszczowców
            > - włażenie na prywatne baseny, mimo tabliczek, ze to prywatne baseny - więcej,
            > potrafili tam włazić drabinkami na czyjeś tarasy należące do pokoju, żeby z nic
            > h poskakać do basenu. Z czyjegoś tarasu 😱
            > - obcinanie paznokci i zrzucanie ich do basenu. Serio. 🤮🤮🤮

Zaluje, ze przeczytalam to przy jedzeniu.

• memphis90 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 17:19
              >I jaka byla reakcja
              A zdjął, zdjął natychmiast. Potem szybciutko się zebrali i całą rodziną uciekli - wiec może jest nadzieja, ze czegoś się dzidzia nauczyła i więcej tego nie zrobi…?

Za to rozmowa z młodzieńcem od głośniczka była epicka:
              - czy mógłbyś ściszyć te muzykę, bo nam trochę przeszkadza
              - ale mi nie przeszkadza…
              - No rozumiemy, ze tobie nie przeszkadza, to twój rodzaj muzyki, lubisz taką i chcesz posłuchać, ok, prosimy tylko, żeby trochę ciszej
              - ale to nie jest mój rodzaj muzyki…
              - No to skoro my nie lubimy takiej muzyki i ty tez nie lubisz takiej muzyki, to może tym bardziej scisz?
              - ale mi ona nie przeszkadza…
              I chciałabym przy tym napisać, ze gość był zwyczajnie arogancki i bezczelny, ale nie - on był zwyczajnie głupi…
              • eliszka25 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 19:17
                Powiem ci, że z aroganckim bezczelem łatwiej sobie poradzić niż z takim, który autentycznie nie kuma, o co chodzi. Dyskusja z takim, to masakra.
          • kurt.wallander Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 22:45
            memphis90 napisała:

> Teraz miałam wspoldzielony basen…

Współdzielony, ale w jakims większym kompleksie hotelowym, jak wnioskuję z opisu.

Wynajmij dom z basenem wyłącznym dla tego domu, i nie będzie problemu ze współużytkownikami.
            • memphis90 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 07:13
              Tak byłam w Rzymie i było super, ale dostałam organizacyjnego lenia i mam za swoje…
              • kurt.wallander Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 22:23
                No to zostałaś pokarana. Ja do hotelu, to mogę na city brak, ale na leniwy wypoczynek, to domy jednak królują smile
      • chicarica Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:20
        Znam taki hotel, praktycznie zero Polaków i goście ogólnie z wyższej półki ale przecież nie napiszę tutaj, żeby się Polacy zlecieli...
        • chicarica Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:24
          (a, no i seksów z windziarzem tam nie będzie, zwłaszcza jak się weźmie bungalow przy plaży...)
          • memphis90 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:46
            No weź, na priv mi daj…

Ja byłam nieco rozpuszczona dotychczasowymi wyjazdami:
            - mały hotel na Krecie, basen tez mały, pozbawiony baru, muzyki itd - przez 2 tyg mieliśmy go praktycznie tylko dla nas
            - olbrzymi włoski camping z namiotami i domkami fisher price, żadnej głośnej muzyki ani innej obory
            - hotel w Turcji w samym środku niczego z samymi tureckimi rodzinami i 3-4 nieco zdezorientowanymi rodzinami z Pl; Turcy chodzili nad morze, nie na basen
            - hotel w Bułgarii prawie zamknięty z powodu covidu, z basenem, na który nikt nie chodził, bo nie miał leżaków, baru, muzyki ani animacji (czytaj - mieliśmy cały wielki basen tylko dla siebie)
            - prywatny apartament w Rzymie z basenem dzielonym ze spokojną rodziną z Francji
            - hotel na Cyprze Pn, Polaków jak na lekarstwo i znów dodatkowy duży basen na uboczu z dala od animacji dla tych, ktorzy chcą spokojniej…

Pierwszy raz trafiłam na „polski hotel”…
            • jahelena Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:55
              Ten hotel odpada, bo ty tam jeździsz. A Polacy to bydło
              • homohominilupus Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 17:15
                jahelena napisała:

> Ten hotel odpada, bo ty tam jeździsz. A Polacy to bydło

Rozumiem że to eleganckie określenie obejmuje również ciebie i twoich bliskich?
            • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 15:08
              To jedz do tych co ja jeżdżę bo jak jadę nad morze to siedzę nad morzem a nie przy sztucznym basenie gdzie ludzie sikają i co 5 min dosypują beczkę chloru

I daj znać gdzie jedziesz to też bym pojechała bo nie będziesz blokować najlepszych miejsc na plaży

I niech zgadnę na pewno w hotelu w restauracji okupujesz stoisko z pizzą i spaghetti? tak mi się kojarzą takie osoby które siedzą przy basenie
              • chicarica Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 18:12
                Prędzej odgryzę sobie głowę niż pojadę do tych hoteli do których ty jeździsz, bo i po co, żeby ciebie tam oglądać? Dziękuję.
                • eliszka25 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 19:24
                  chicarica napisała:

> Prędzej odgryzę sobie głowę niż pojadę do tych hoteli do których ty jeździsz, b
                  > o i po co, żeby ciebie tam oglądać? Dziękuję.
                  >

Aaaaa, wyobraziłam sobie wakacje w towarzystwie asmy 🤣🤣🤣🤣
                  • homohominilupus Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 20:38
                    O nie, to musiałyby być wakacje z horroru.

Albo niezla komedia 😆
                    • samaasma [...] 26.08.23, 22:49
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 22:46
                    O co chodzi ja pisałam do Forumki która pisała że lubi siedzieć przy basenie wink)))

A te już rozważają ze mną wakacje

No ludzie wyobrażam sobie
                    jedna wymądrzająca się 24 h na dobę a druga ze swoimi rozlicznymi gadżetami zajmująca każdy skrawek powierzchni
                    przecież bym po takim urlopie musiała odnowa iść na urlop
            • chicarica Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 18:45
              Napisałam na gazetową.
              • memphis90 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 07:15
                😘
              • nenia1 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 07:48
                chicarica napisała:

> Napisałam na gazetową.
                >
                ale przecież ona też jest Polką.
                • chicarica Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 22:16
                  Nos w sos, nogi w pierogi i zająć się sobą polecam a nie wtrącać się jak ludzie rozmawiają.
      • kaka-llina Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 15:36
        inne nacje też tak mają, w zeszłym tygodniu wzięłam dzieci na plaże w Folkestone i własnie taka rąbanka leciała, nawet powiedziałam córce "o kurcze wygladają mi na Polaków (postawili gazeebo na plaży, koce, poduszki, lodówka turystyczna z duża iloscia butelek i rabanka na całego) okazali sie rodowitymi Anglikami (i co ciekawe, bardzo miłymi).
    • mabel_mora Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 10:42
      ja w tym roku upolowalam hotel Steigenberger Pure Lifestyle (dla dorosłych) cena 4300 za 7 dni
      ale to bylo "po znajomości" i last, 3 dni przed wylotem
      to najlepszy - jak ja moje 12 x w egipcie hotel
      • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:16
        Na cztery osoby za 4000?

Ja 15 lat temu płaciłam 1200 pln , widzę ze ceny spadły i dobrze
        • mabel_mora Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:35
          na 1
          • riki_i Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:30
            Hotele Steigenberger zawsze trzymały w Egipcie poziom.
          • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:47
            O masakro
            Przecież w Egipcie jest zawsze najtaniej
            • chicarica Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:21
              Nie każdemu zależy na najtańszych wakacjach.
              • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:37
                Watek jest o tym że zależy żeby było tanio
                załóż sobie wątek o najdroższych hotelach i tam prowadzić dyskusję
            • tokyocat Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 17:53
              Zalezy od hotelu, jakie najtaniej ???
    • bywalec.hoteli Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 10:53
      Ile zapłaciłaś?
    • beaucouptrop Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:05
      》ale jak ktoś myśli, że znajdzie ofertę za 2 albo 2.500 zł zł na dwa tygodnie w przyzwoitym hotelu, to ha i hahhaha. 《
      Skąd ci przyszło do głowy, że to możliwe? Fakt przyzwoity hotel może mieć różne znaczenie dla różnych osób.
      • memphis90 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:55
        Przyzwoity hotel to taki, co ma nieprzyzwoitych windziarzy 😂😂😂
        • leanne_paul_piper Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:05
          Hehe, a Hilton ma 5 wind, z tego co czytałam wink.
          • memphis90 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:23
            Ale wszystkie z windziarzami? Bo ja dotychczas nie trafiłam do takiej z obsługą.
            • kk345 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 13:15
              To chyba nie był windziarz tylko serwisant?
    • lisciasty_pl Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:09
      Ceny masakrują. Dawno temu przed pandemią Grecja na 7 osób na 2 tygodnie kosztowała 25 tys. Teraz tyle kosztuje Turcja. Tyle że na tydzień...
      • wuchtaludzi Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:12
        25 tys na 2 tygodnie w Grecji? Co to był za hotel?
        • palacinka2020 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:12
          Na 7 osob to przeciez tanio...
          • wuchtaludzi Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:14
            Kurde, czytam bez okularów i przeczytałam, że 2 osoby. Za 7 to fakt, tanio.
        • alicia033 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:36
          wuchtaludzi napisała:

> 25 tys na 2 tygodnie w Grecji? Co to był za hotel?

Na 7 osób. Czyli na tydzień na głowę daje nam to raptem 1800 zł.
      • ophelia78 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:48
        No dokładnie
        Turcja tydzień 5 osób zapłaciliśmy 26 tysięcy.
        Ale hotel 5*, AI do wypęku, zawsze i nad morzem i przy wszystkich basenach były wolne leżaki. Muza tylko przy jednym basenem, lokalna.
    • palacinka2020 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:12
      Jedyny moment gdy do Egiptu latalo sie za grosze to byl czas pandemii.
      Poza tym 2-2.5k za osobe to placilo sie 15 lat temu, gdy zarobki byly 3x nizsze niz teraz.
      • melikles Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:26
        Za grosze to się latało w 2011/2012 za czasów arabskiej wiosny. Hotele puste w 3/4, a 5* ultra AI w Marsa kosztowało w wysokim sezonie czyli wiosną niecałe 3000 za osobę na 2 tygodnie.

palacinka2020 napisała:

> Jedyny moment gdy do Egiptu latalo sie za grosze to byl czas pandemii.
        > Poza tym 2-2.5k za osobe to placilo sie 15 lat temu, gdy zarobki byly 3x nizsze
        > niz teraz.
        • tokyocat Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 20:36
          Po zamachach bylo tanio, bo sie ludzie bali. Ja jak lecialam, akurat british Airways odwolal wszystkie loty dwa dni wczesniej. Bylo super. W czerwcu, nie tego roku oczywiscie.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:30
      Jeśli Hilton Nubian w Marsa to będziesz zadowolona.
    • heca7 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 11:33
      Błaaaagam... nie przeszkadzają ci brudne palce przewodnika w twojej cipce a przeszkadza ci arabska rodzina przy śniadaniu?!
      • bywalec.hoteli Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 16:09
        heca7 napisała:

> Błaaaagam... nie przeszkadzają ci brudne palce przewodnika w twojej cipce a prz
        > eszkadza ci arabska rodzina przy śniadaniu?!

To proste: miała przewodnika i windziarza do dyspozycji i wyboru a tu przyjedzie Arab z 3 żonami i 15 dzieci, to nikt jej nie obsłuży.
        • tokyocat Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 20:37
          No chyba ze te zony maja po 15 braci ….
      • dyzurny_troll_forum Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 28.08.23, 12:51
        heca7 napisała:

> Błaaaagam... nie przeszkadzają ci brudne palce przewodnika w twojej cipce a prz
        > eszkadza ci arabska rodzina przy śniadaniu?!

10 000 / 10
    • obrus_w_paski Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:12
      Nie wiem czego szuka twoja kolezabka, ale byłam w neapolu na 3 dni w lipcu i miałam świetny nocleg w bardzo ładnej lokalizacji, zapłaciłam 340€. Zareserwowalam z tygodniowym wyprzedzeniem, na bookingu nocleg oceniony na 9,4 (poniżej 9 nigdy nie schodzę).
      • kk345 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 18:04
        Wiesz, nie jest nigdzie powiedziane, na ile osób ta koleżanka rezerwowała, zaraz się okaże, że na 8...
        • bruy-ere Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 10:13
          Poza tym niektórzy nie potrafią szukać noclegów, nie uznają Bookingu itd, tylko od razu do hotelów lecą, bo na tym etapie się zatrzymali wiele lat temu, więc nic dziwnego, że przepłacają.
          • kurt.wallander Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 22:24
            Akurat ceny w hotelach bywają niższe przy rezerwacji bezpośredniej w porównaniu z bookingiem. Nie zawsze, bo booking często dodaje jakieś rabaty, ale bywa.
            • bruy-ere Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 28.08.23, 10:16
              Różnie może być, ale na ogół za cenę pokoju hotelowego możemy mieć ładne mieszkanie z kuchnią i 2 pokojami, więc komfort nieporównywalny.
              • leanne_paul_piper Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 28.08.23, 10:49
                bruy-ere napisała:

> Różnie może być, ale na ogół za cenę pokoju hotelowego możemy mieć ładne mieszk
                > anie z kuchnią i 2 pokojami, więc komfort nieporównywalny.

Dom / mieszkanie zwykle ma to do siebie, że trzeba samemu zrobić zakupy i gotować, a to wcale nie jest imho takie fajne na urlopie. Been there done that. Teraz wolę jechać do hotelu i wybrać sobie jedną z 5 restauracji w porze kolacji.
                Dlatego właśnie można tanio zabookowac dom, ale to też nie jest opcja, którą chciałabym osobiście powtarzać.
                • conena Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 28.08.23, 10:55
                  z wynajętego domu do knajpy wyjść nie można, gdyż...?

w regulaminie zapisali obowiązek gotowania, czy co?
                  • leanne_paul_piper Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 28.08.23, 10:57
                    I te 5 knajp znajduje się w obrębie 300 metrów?
                    • conena Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 28.08.23, 11:34
                      leanne_paul_piper napisała:

> I te 5 knajp znajduje się w obrębie 300 metrów?
                      >

ojej. na pewno nie.
    • imponderabilia22 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:15
      W 2009 roku za tydzień All w Hurghadzie zapłaciłam 1700 za hotel***. Ile teraz takie coś kosztuje?
      • melikles Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:27

Napisz jeszcze jaki był kurs dolara w 2009, a potem dalej się dziw 🤣

imponderabilia22 napisała:

> W 2009 roku za tydzień All w Hurghadzie zapłaciłam 1700 za hotel***. Ile teraz
        > takie coś kosztuje?
        • imponderabilia22 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:31
          melikles napisał(a):

>
          > Napisz jeszcze jaki był kurs dolara w 2009, a potem dalej się dziw 🤣
          >
          > imponderabilia22 napisała:
          >
          > > W 2009 roku za tydzień All w Hurghadzie zapłaciłam 1700 za hotel***. Ile
          > teraz
          > > takie coś kosztuje?

Ale czemu mam się dziwić? Zadałam normalne pytanie, jak nie wiesz, to się głupio nie odzywaj.

• melikles Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 12:49
            Głupie.
      • bywalec.hoteli Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 13:40
        Tez ciekawym
      • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:39
        Hahaha Hotel 3 Gwiazdkowy w Egipcie to tak jakby nie wiem niech pomyślę
        tak jakby schować się w Biedronce przed jej zamknięciem i tam nocować na palecie
        • riki_i Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:43
          Tak, niestety.

5 gwiazdek jeśli nie będzie ze światowej renomowanej sieci , to również zazwyczaj oznacza bardzo słabe 4 gwiazdki w standardzie europejskim.
    • nostalgia81 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 13:59
      >> A może komuś udało się upolować super okazję w takim naprawdę last laście na 2-3 dni przed wylotem
      Na dobę przed wylotem się da taniej, bo upychają niesprzedane wycieczki, ale okazji życia za pół ceny raczej nie znajdziesz

Ja szukam raczej budżetowych wyjazdów, bo latam kilka razy w roku w rożnych konfiguracjach i nie wiem o co chodzu z tymi Polakami w hotelach. W tym roku byłam w Bułgarii w osrodku, gdzie bylo naz z 70% i oczy przecieralam ze zdumienia. Spodziewalam sie wstydu, imby i discopolo. A byli zwykli ludzie, rodziny, spokojnie, cicho. Razz tylko przejelismy karaoke wink ale to byly celowe animacje.

Duuuuzo gorzej zachowywaly sie inne nacje.
      • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 14:08
        Jak nie wiesz o co chodzi????? Może dlatego że kupowałaś przez polskie biuro?

ja zawsze rezerwowałam przez Niemcy i w hotelach w ogóle nie było Polaków tylko Niemcy

Niesamowite
        • nostalgia81 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 18:57
          wielokrotnie latalam sama z organizacją włąasna albo i przez biura i zawsze Polaków było mało, często byliśmy jedyni w całym hotelu.
          Pierwszy raz byłam w hotelu, gdzie większosć była Polaków - dlatego to dla mnie nowość.
          • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 22:44
            Wydaje mi się że dla Polaków niestety są gorsze hotele na pewno jeśli chodzi o jakość do ceny

Niemcy sobie zostawiają lepsze kaski
            • riki_i Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 11:28
              Dlatego w 90-tych i dwutysięcznych latałem z Niemiec. Z Polski dawali padlinę dwa razy drożej.
    • vivi86 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 15:00
      Latanie suspicious ????????
      Wakajki suspicious?????????

Tacy eko jesteście i przemieszcza id się dalej niż zdołacie w czasie urlopu dotrzeć pieszo suspicious ?
      • rosapulchra-0 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 16:05
        A ty jak w tym roku spędzałaś swoje wakajki? Siedziałaś cały urlop w domu? Czy może jeszcze nie miałaś urlopu, ale i tak cię nie stać na żadne podróże, więc dorabiasz dupie uszy?
        • vivi86 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 03:32
          Byłam. O mnie się nie martw.
          No i chyba nie podejrzewają, że ja mogę być eko-sreko?
          • rosapulchra-0 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 15:06
            Nie jesteś eko-sreko, to po innym wyrzygujesz, gdzie i w jaki sposób spędzają swoje urlopy? Jaki masz problem?
            • vivi86 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 16:24
              Oczywiście, że nie jestem.

A wyrzyguję tylko albo aż tym eko-wyszczekanym. Co to i na wakajki polecą i zrobią inbe, że w Krakowie bombelka autem nie dowiozą niemal do klasy .
              Nienawidzę hipokryzji suspicious
              • rosapulchra-0 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 19:41
                Hipokryzja jest wszędzie i w każdej dziedzinie życia, a ty wyrzygujesz jak troll tylko to eko-sreko. Nie czas na zmiany? 😅
                • vivi86 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 28.08.23, 08:06
                  I wszelkiej nienawidzę.
                  Każdy ma swojego konika, ja mam eko-sreko suspicious
    • hanusinamama Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 15:43
      Robiłaś za taką bywalczynię świata, globtroterkę...a latasz na al do Egiptu?
      Poza tym po ostatnich zabawach w autobusie...przeszkadzają ci arabskie rodziny nad basenem?
      • rosapulchra-0 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 16:05
        A co w tym złego, że poleciała do Egiptu?
    • mamkaantka Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 16:33
      Zapłaciłaś dużo, bo nie umiesz sama zorganizować taniej. Skoro Egipt dla ciebie drogi to proponuję całkiem zrezygnować z wakacji
    • andace Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 17:53
      Sprawdziłam właśnie na Expedia (dziękuje MagdalenieC za polecenie strony bo faktycznie pakiety przez Expedia wychodzą sporo taniej niż oddzielne rezerwacje lotu i hotelu) i Hilton w Hurgadzie, we wrześniu,, na 2 tyg z wylotem z Amsterdamu kosztuje 1800 euro za 2 osoby czyli ok 4 tys zł za osobę (ze śniadaniem, all inclusive jest dopłata 44 euro za dzień). Uważam ze to całkiem dobra cena, nie jakoś masakrycznie dużo, fakt że pokój bez widoku na morze, delux z widokiem kosztuje 2100 euro.

A koleżance poradź żeby sprawdzała też booking, za 300 euro za dobę Rzymie i Neapolu jest całkiem spory wybór hoteli w dobrych lokalizacjach.
      • tokyocat Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 20:24
        A ktos probowal rezerwacji n’a stronie destinia ?
        Ja tak rezerwowalam Egipt, mialam 1000 euro roznicy miedzy nimi a bookingiem.
      • leanne_paul_piper Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 20:31
        andace napisała:

> Sprawdziłam właśnie na Expedia (dziękuje MagdalenieC za polecenie strony bo fak
        > tycznie pakiety przez Expedia wychodzą sporo taniej niż oddzielne rezerwacje lo
        > tu i hotelu) i Hilton w Hurgadzie, we wrześniu,, na 2 tyg z wylotem z Amsterdam
        > u kosztuje 1800 euro za 2 osoby czyli ok 4 tys zł za osobę (ze śniadaniem, all
        > inclusive jest dopłata 44 euro za dzień). Uważam ze to całkiem dobra cena, nie
        > jakoś masakrycznie dużo, fakt że pokój bez widoku na morze, delux z widokiem k
        > osztuje 2100 euro.
        >

No więc jak doliczysz sobie tę dopłatę do all inc.,, pokój z balkonem i sea view, plus dopłata za wykorzystanie pokoju 2osobowego w pojedynkę, to wyjdziesz właśnie na taką kwotę, jaką zapłaciłam. Na którą oczywiście mnie stać, ale zgrzytam trochę zębami, bo jest niezgodna z moją filozofią życiową.
        A Ty mi jeszcze każesz dopłacać za lot do Amsterdamu, gdy na Okęcie mam 15 minut albo SKMkę za 3,4 zł.
        • tokyocat Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 20:40
          Booking nie zawsze jest najtanszy, niestety. Warto sprawdzic konkurencje : destinia, cozy cozy, voyages pirate.
          • andace Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 22:20
            Tych stron nie znałam, dziękuje, następnym razem sprawdzę.

Mam na bookingu najwyższą zniżkę + 5% cash back za rezerwacje na karte kredytową i jak rezerwowałam ostatnio hotele na wakacje np we Francji to booking wychodził mi nawet 30% taniej niż to co mogłam znaleźć w sieci (nie wspominając o Airbnb).
            • leanne_paul_piper Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 22:24
              Hmm, a ja w sumie sprawdzę tę expedię dla Sri Lanki, którą planuję na styczeń. Na bookingu też mam zniżki, genius 3, ale zobaczymy, może wyjdzie taniej, dzięki.
              • andace Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 22:39
                Polecam sprawdzić Expedia bo byłam pozytywnie zaskoczona, sprawdzałam Wyspy Kanaryjskie i wychodziło taniej niż zakup oddzielnie lotu i hotelu, i mimo genius 3 i cachback na booking, całość była ok 30% tańsza (sprawdzałam też hotele bezpośrednio i biura podróży).
                I jest pełny przegląd pokoi w hotelu, opcji posiłków i wybór lotów i możliwe opcje lotów z innych lotnisk w NL i od razu są podane ewentualne dodatkowe opłaty (lub obniżki).
              • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 22:41
                Mi się wydaje że booking jest najtańszy w europie expedia jak jedziesz poza europę
        • andace Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 22:15
          Mieszkam w Holandii wiec sprawdzałam dla najbliższego lotniska. Pokój jednoosobowy był o jakieś 30% tańszy a dopłata którą podałam do AI była za 2 osoby.
    • kot_filemon88 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 18:02
      Mi się ten kierunek kojarzy z niższymi warstwami społecznymi, które latają tam z całej Europy. Ale wcale nie pomyślałabym, że jest albo powinno być taniej niż gdzie indziej. Wszystko podrożało, plus jeżeli wybrałaś ładny hotel i ładny widok, to ma to swoją cenę.
      • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 22:42
        Mi się ten kierunek kojarzy z niższymi warstwami społecznymi

No nie do końca bo ja byłam rosa nie wiec jest na odwrót
    • gulcia77 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 26.08.23, 18:14
      My na All mamy w zasadzie dwa kierunki: Bułgaria i Turcja. Cenowo sensowne oferty w Bułgarii zaczynają się od 3300, w Turcji od 4000. Z tym, że u nas wybór hotelu to zabawa dla wszystkich zainteresowanych. W przyszłym roku jedziemy pierwszy raz do typowego resortu, do tej pory raczej mniejsze hotele, ewentualnie położone pośrodku niczego. Ale tym razem cel na za rok wybierał młody, a my się zgodziliśmy, ale pod warunkiem swim up suite i po stronie cichego basenu. Tym sposobem wilk syty i owca cała. 😉
      Ale tanio umarło.
      • dominika9933 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 08:28
        Jak wybierzecie Turcję to polecam Sea life buket resort. Jest basen 16+, bardzo ładny ogród, nie jest typowym molochem, ja wolę mniejsze budynki, nie ten główny. Czysto, miła obsługa, dobre jedzenie. Do Turcji latam w październiku, to ceny niskie, w tym roku jedynka, tzn. dwójka, ale dla jednej osoby 3300 zł, ostatni tydzień października, no i kupowałam w maju. Patrzyłam na lipiec z ciekawości to 5000-6000 zł.
        • samaasma Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 11:08
          Kiedyś byłam w Turcji właśnie w takim jednym z mniejszym hoteli i nigdy nigdy nigdy nigdy więcej czegoś takiego

Zasada jest prosta:

Im mniejszy hotel tym mniejszy wybór jedzenia atrakcji, wszystko gorsze i mniejsze , po prostu bieda z nędza

W więzieniu ludzie mają lepsze warunki
          • riki_i Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 11:27
            Tak, w Turcji sprawdzają się wypasione molochy z atrakcjami.
            • dominika9933 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 13:38
              Niekoniecznie. Byłam w molochach, raz w jednym oddanym w roku w którym przyjechałam. Masakra pod każdym względem. Nie znam wszystkich hoteli, jak Wy, ale mam pięć, sześć o których mogę coś powiedzieć.
              • dominika9933 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 13:40
                Xafira de lux, koszmarny moloch. W tym byłam w roku oddania. Sea life naprawdę jest ok.
          • gulcia77 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 13:07
            Akurat my w tym roku mamy sprawdzoną miejscówkę. Nie za duże ustrojstwo, ale średnia ocen i na tripadvisor i na Google najwyższa możliwa. Znajomi wrócili zachwyceni i objedzeni. Po powrocie opiszę swoje wrażenia.
          • bruy-ere Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 14:41
            Jakich Wy atrakcji w hotelu oczekujecie?? Żeby ktoś śpiewał, tańczył i was zabawiał? Ja od czegoś takiego trzymam się z daleka i właśnie małe hotele cenię - bez tłumów, hałasu, kiczu i "atrakcji".
            • leanne_paul_piper Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 14:59
              Ja w sumie też nie potrzebuję takich pierdoletów. Najważniejsza jest plaża, musi być piaszczysta, długa, z leżakami i łóżkami dostępnymi o każdej porze dnia.
              Baseny i leżenie nad nimi kompletnie mnie nie kręcą, no chyba, że kelnerowi nie chce się lecieć na plażę z białym winem we szkle, to wtedy mogę poleżeć warunkowo nad basenem. Ale nie lubię się kąpać w basenie, no chyba, że mamy ten basen do praktycznie wyłącznej dyspozycji.
              Animatorzy są mi kompletnie zbędni, mogą nie istnieć, ja za nich dopłacać nie będę na pewno.

Ale z drugiej strony byliśmy parę lat temu w hotelu Steigenberger, adults only, z polem golfowym, i tam wieczorami, jak i w sumie w dzień, kompletnie nic się nie działo. Ale wieczorami jeszcze bardziej ta cisza była aż świszcząca, więc przesada w żadną stronę też nie jest dobra.
              Nie wybrałabym tego hotelu po raz drugi za nic w świecie.
            • gulcia77 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 17:51
              Ja tam żadnych, poza wygodnym łóżkiem, sprawną klimatyzacją i smacznym jedzeniem (nie mam tu na myśli homarów, kawioru i fois gras). Ale, na przykład, kilka lat temu w Sinemorec ekipa animatorów była tak rewelacyjna, że z przyjemnością chodziliśmy na pokazy. Z tym, że te pokazy obejmowały fragmenty "Miss Sajgon", klasykę rocka progresywnego (King Crimson zagrany w resorcie All In robi wrażenie) czy wieczór z Gershwinem. Choć na co dzień hitem była włoska "Sandra", czy Grafa - bułgarski popowy piosenkarz, którym się skaziłam i słucham do dziś.
              • nostalgia81 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 20:48
                jaki to hotel z tymi super animacjami? Podasz prosze?
                • gulcia77 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 28.08.23, 00:30
                  Bella Vista Beach Club w Sinemorec.
        • gulcia77 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 13:49
          W tym roku Sailor's Beach Club, za rok Eftalia Marine.
          • dominika9933 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 13:57
            Eftalii bym nie polecala, ale to sieć, one się różnią bardzo. Ciekawa jestem Twojej opinii o Sailor's Beach Club. Miłego wypoczynkusmile
            • gulcia77 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 14:03
              Napiszę w październiku. Jakby co, to biegle znam rosyjski. 😉
              • dominika9933 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 14:12
                Bardzo mi się podoba, zerknelam, jak będziecie zadowoleni to bym się wybrała za roksmile
            • gulcia77 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 27.08.23, 14:05
              Eftalię wybrał młody. On lubi takie imprezowanie jak Island. A my wybraliśmy z dostępnych Marine, z powodu posiadania swim up i cichego basenu.
              • memphis90 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 28.08.23, 12:48
                O ile sasiedzi z lewej nie puszczą techno, a ci z prawej - majteczek w kropeczki… 😱

Tak tylko mówię…
                • gulcia77 Re: Niech mi jeszcze raz ktoś powie, że Egipt jes 28.08.23, 13:58
                  Z opinii wynika, że cichy jest cichy. 😁 Co zupełnie nie przeszkadza mi oddzielić się przy pomocy słuchawek.