leanne_paul_piper
26.08.23, 10:31
taki tani.
Imho Egipt ma niesłusznie opinię miejsca mało wymagającego, do którego można pojechać za grosze, ale to już niestety dawno i nieprawda.
Właśnie bookowałam Hiltona na wrzesień, który wygląda na fajny hotel, ale też nie żadne cudo i zapłaciłam, jak na moje standardy, masakrycznie dużo.
Owszem, można wziąć najtańszy hotel z oferty, ale potem męczyć się w nim 2 tygodnie, niemalże bić w porach posiłków z arabskimi rodzinami z licznym przychówkiem, to ja za takie atrakcje podziękuję.
W ogóle podróżowanie stało się masakrycznie drogie w ostatnich czasach. Moja koleżanka opowiadała ostatnio, że za 3 noclegi przez airbnb w Rzymie i Neapolu zapłaciła z 1.000$, a te noclegi były w takich miejscach, że strach było wyjść na miasto.
Więc porównując, to może w Afryce Północnej faktycznie jest korzystnie cenowo, ale jak ktoś myśli, że znajdzie ofertę za 2 albo 2.500 zł zł na dwa tygodnie w przyzwoitym hotelu, to ha i hahhaha.
A teraz ten skórkowany Egipt idzie jeszcze w cenę, bo temperatury zaczynają spadać do przyzwoitych 30 stopni, więc jest to bardzo pożądana temperatura we wrześniu i październiku.
Tak w ogóle obserwując tego lata oferty biur podróży niestety muszę stwierdzić, że czas last minute takiego z prawdziwego zdarzenia się skończył.
A może komuś udało się upolować super okazję w takim naprawdę last laście na 2-3 dni przed wylotem?