Dodaj do ulubionych

Udajecie czy mówicie prawdę w twarz?

26.08.23, 15:43
Chodzi o znajomosci koleżeńskie. Wycofujecie się ze znajomosci po cichu, czy piszecie wiadomość co uważacie o danej osobie i do widzenia?
Moja koleżanka, z tej samej dzielnicy, naraziła kogoś na niebezpieczeństwo, nie potrafię jej tego wybaczyć, nie chcę się z nią widzieć, co jest trudne bo mijamy się często. Dzisiaj będę musiała kłamać, że nie ma mnie w domu, ale jutro i pojutrze będzie już problem. Nie lubię konfrontacji.
Obserwuj wątek
    • tokyocat Re: Udajecie czy mówicie prawdę w twarz? 26.08.23, 17:17
      Zalezy a kim o o co chodzi oraz na ile moga sie popsuc relacje.
    • eliksir_czarodziejskii Re: Udajecie czy mówicie prawdę w twarz? 26.08.23, 17:22
      Zdarzyło mi się powiedziec prawdę, nie waliłam prosto z mostu, byłam kulturalna i delikatna.
      Nie warto. Po drugiej stronie było zero refleksji i za to na sam koniec ogromna wrogość.
      Teraz przyszło mi na myśl że gdyby dana osoba była w stanie przyjąć taka wiadomość w jakiś cywilizowany sposób to raczej miałaby taka osobowość, która nie doprowadziłaby do chęci zerwania kontaktów...
      • la_felicja Re: Udajecie czy mówicie prawdę w twarz? 26.08.23, 17:29
        eliksir_czarodziejskii napisał(a):

gdyby dana osoba była w stanie przyjąć taka wiadom
        > ość w jakiś cywilizowany sposób to raczej miałaby taka osobowość, która nie dop
        > rowadziłaby do chęci zerwania kontaktów...

Dokładnie, też tak myśle
    • niemcyy Re: Udajecie czy mówicie prawdę w twarz? 26.08.23, 17:27
      Jak mam fizycznie taka mozliwosc to wycofuje sie po cichu, bez pisemnego uzasadniania. Jesli konfrontacje sa nieuniknione albo w sytuacji calkowitego zaskoczenia jakims zachowaniem mowie zainteresowanej osobie, o co chodzi i ze nie mam ochoty utrzymywac kontaktow z takimi osobami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka