Dodaj do ulubionych

Pytałam tu o ciuchy na deszcz...

26.08.23, 23:34
A dziś proszę o polecajki na upały. W czym ematka ćwiczy w dzikim upale? Pomijając, że w klimatyzowanej siłowni?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Pytałam tu o ciuchy na deszcz... 26.08.23, 23:38
      W klimatyzowanej siłowni i na własnej podłodze.
      W tobie i krótkich szortach.
      • triismegistos Re: Pytałam tu o ciuchy na deszcz... 27.08.23, 00:00
        Niestety, to, co idealnie nadaje się do domu zupełnie nie sprawdziło się w terenie, mogłam całą siebie wykręcać z potu.
        Czy te wszystkie funkcyjne, odprowadzające pot cuda znajdują zastosowanie w upale?
        • primula.alpicola Re: Pytałam tu o ciuchy na deszcz... 27.08.23, 07:16
          Pewnie nie bardzo, raczej trzeba się pogodzić z tym wykręcaniem.
          Tak sobie myślę, że nie ćwiczę w dzikim upale. Jeśli na rower czy przebieżkę, to wcześnie rano.

• leosia-wspaniala Re: Pytałam tu o ciuchy na deszcz... 27.08.23, 12:10
          >Czy te wszystkie funkcyjne, odprowadzające pot cuda znajdują zastosowanie w upale?

Żaden ciuch nie odprowadzi ci 100% potu i nie sprawi, że będziesz sucha i pachnąca po treningu. A już na pewno nie w upale.
    • krwawy.lolo Re: Pytałam tu o ciuchy na deszcz... 26.08.23, 23:38
      Zapytaj Eryka.
    • extereso Re: Pytałam tu o ciuchy na deszcz... 27.08.23, 07:02
      Ja w koszulkach typu bokserka air coś tam i szortach. Szorty albo cieniutkie jednowarstwowe jeśli sztangi np albo dwuwarstwowe jeśli joga czy inne wygibasy.
    • piataziuta Re: Pytałam tu o ciuchy na deszcz... 27.08.23, 10:29
      W tym co zawsze - ciuchach sportowych z cienkich szybkoschnących materiałów.

Jedyne co w upał jest dla mnie ważne, to przy treningach interwałowych/hiitach - muszą być dłuższe spodenki i koszulka na staniku sportowym - bo goła, ociekająca potem skóra bardzo się ślizga na macie/podłodze.
    • leosia-wspaniala Re: Pytałam tu o ciuchy na deszcz... 27.08.23, 12:09
      Zawsze w tym samym, w normalnych ciuchach do ćwiczeń, i nie ćwiczę w dzikim upale, bo nie zwariowałam. W lecie biegam bardzo rano albo idę na bieżnię na siłowni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka