Dodaj do ulubionych

Moje życie jest tak strasznie nudne

27.08.23, 11:34
Nie jestem nową forumką - czytam od wieków, ale rzadko się udzielałam. Nick nowy.
Czy też macie problem ze swoim ulożonym zyciem? Jak sprawic, zeby było radośniej? U mnie na stanie dwójka dzieci, jedno 2,5 lat - trudny okres. Praca w korpo, eksplatacja na maxa, jak zamykamy komputery, to mamy ochotę leżeć i nic nie robić. Pracujemy z domu, ale nie ma mowy o wyjsciu w srodku dnia, zeby odetchnać, ja zwykle nie robię nawet przerwy na obiad, bo mam tyle maili i spraw na już.
Kredyt też jest, ale juz mniejszy: około 100 tysięcy zl. do spłaty. W ciągu dwóch lat będziemy na czysto, bo nadpłacamy. Z tego powodu z kasą też krucho, ale pozwalamy sobie na dwa, trzy krotkie wyjazdy w ciagu roku. Na AI nas nie stać.
W czym jest problem? Nie mam siły na życie. Przchodzi weekend i nie mam ochoty nikogo zapraszać, bo to się wiąże z przygotowaniem czegoś. Nie mam kręgu znajomych, którzy tak po prostu wpadaja na kawę. Umawiamy się i przygotowujemy. Nie mamy z kim zostawić dziecka więc nie chodzimy do kina, na randki itd. Letnie wieczory spedzamy na tarasie przy domu. Tak sobie myślę, ze najbardziej brak mi chyba przyjaciół i po prostu życia. Poza kieratem. Teraz jest niedziela, ja nie mam totalnie pomysłu jak ją spędzić. Nie mam ochoty na lody z dziećmi...Brak mi radości, ekscytacji, śmiechu...Myślę już o pracy i jutrzejszym dniu...o tych wszystkich zaległych sprawach...jak Wy sobie radzicie z tym kieratem? Wiem, że emamy mają juz duże dzieci, ale też to musiałyśmy przeżyć.
Co robić? Jak sobie pomóc?
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:36
      Sport i ruch na świeżym powietrzu.
      I ludzie ludzie ludzie.
      Spróbuj jezdzic do biura rowerem.
      • mae224 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:45
        forumka pracuje z domu.
      • heca7 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:45
        Weź napij się kawy a potem przeczytaj co napisała jeszcze raz tongue_out Jak ma jeździć do biura rowerem skoro pracuje w domu?!
        • chococaffe Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:47
          na stacjonarnymwink
          • kk345 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:48
            big_grin
          • malaperspektywa Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:52
            Oglądając w tym czasie National Geographic na tv. 😉
        • bywalec.hoteli Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:56
          heca7 napisała:

> Weź napij się kawy a potem przeczytaj co napisała jeszcze raz tongue_out Jak ma jeździć
          > do biura rowerem skoro pracuje w domu?!

Korpo ma zawsze jakieś biuro do którego można przyjść. Najwyżej z hot deskingiem.
      • kk345 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:48
        Poszetka: Pracujemy z domu
        Bywalec: Spróbuj jezdzic do biura rowerem.

big_grin
      • poszetka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:50
        nie mogę, pracuje hybrydowo, ale do pracy kawałek mam.
        • bywalec.hoteli Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:56
          poszetka napisała:

> nie mogę, pracuje hybrydowo, ale do pracy kawałek mam.

Jaki kawałek?
          Pracowałem z gościem który codziennie dojeżdżam rowerem ze Środy Wielkopolskiej.
          Jakieś 50 km.
          • poszetka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:03
            80. Dojeżdżam dwa razy w tygodniu.
          • hanusinamama Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:43
            Mając małe dzieci, konieczność zrobienia zakupów po pracy?? Odklejony jak zawsze
            • zosia_1 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 28.08.23, 00:00
              Wiadomo, chłop 50 km fo pracy rowerem jeździł i wielkie wow, bo nikt nie pomyśli, że kobieta mająca tyle samo km do pracy nie może sobie pozwolić na taki podziw, bo musi przed pracą rozwieść najpierw dzieci do przedszkola, czasem do różnych placówek, po pracy je odebrać, szybkie zakupy o, obiad, zrobić najpierw oczywiście. Ale to Pan a rowerze zbiera oklaski
              • bywalec.hoteli Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 28.08.23, 00:25
                Dziecko można również podrzucić albo odebrać rowerem - małe w foteliku duze jedzie samo
      • hanusinamama Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:42
        W sensie ma sobie stacjonarny obok komputera postawić?
      • zalamana_50 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 19:44
        bywalec.hoteli napisał:

>
        > Spróbuj jezdzic do biura rowerem.

Za trudne żeby że zrozumieniem przeczytać i pomyśleć 😅
      • taki-sobie-nick Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 28.08.23, 00:23

> I ludzie ludzie ludzie.

Nie każdy jest maniakalnym ekstrawertykiem.
    • chococaffe Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:39
      Przeżyłyśmy m.in dlatego, że nie było ludzi "którzy tak po prostu wpadaja na kawę", tylko umawiałyśmy sięwink
    • alina460 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:43
      Bo życie w kieracie to właśnie taką rutyna i nuuuuda! Ale inaczej za bardzo się nie da. Chyba, że ktoś jest bogaty, ma bogatego męża, albo wybiera życie poza społeczeństwem.
      • grey_delphinum Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:47
        Nie pomogę, bo w wolnym czasie lubię się nudzić 😉

• dominika9933 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:59
          Też bardzo to lubię. Nudzić się z książką, emama, YT. Dziecko mam już bardzo dorosłe, ale nigdy nie miałam poczucia życia w kieracie. Mam duże szczęście do ludzi chyba (no, może poza związkiem ostatnim), super rodzina, sprawdzeni przyjaciele, fajni znajomi.
          • simply_z Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 28.08.23, 12:40
            I co w zwiazku z tym?to ma byc jakaa rada dla niej?bo ty mssz dobrze?
    • beneficia Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:50
      Masz małe dzieci i dużo pracy (której zdaje się nie lubisz).
      Nic dziwnego, że jesteś zmęczona.
      • poszetka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:05
        Pracę lubie, ale mam strasznie dużo obowiązków. Ja te rzeczy robię, ale w ciągu dnia jestem jak robocik. Po prostu załatwiam sprawę za sprawą. O 16 mam papkę zamiast mózgu.
        • milva24 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:17
          Też tak miewam, współczuję.
        • trampki-w-kwiatki Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:47
          No też tak mam. W stanie papki pomaga leżenie w basenie. Dosłownie leżenie, bo tego się nie da nazwać pływaniem. Albo jakiś taniec czy inna zumba. Generalnie uważam, że wczesne dzieciństwo dzieci trzeba po prostu przetrwać. Potem jest coraz lepiej.
        • agniesia331 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 13:47
          W pracy zdalnej trzeba nauczyć robić sobie przerwy. Policz ile czasu tracisz w biurze na kawy,kanapki pogawędki z koleżankami. 4 przerwy x 10 minut to np 40 minut. Można zrobić 20 minut przerwę i nastawic zupę, a co 2gi dzień obrać ziemniaki i zr0bic mięso na 2 dni
          Ludzie na pracy zdalnej wyskakują tezdo piekarni pobliskiej. Pomyśl
          Ile Twoich kolegów w biurze wychodzi na 10minutowego papierosa? Ilu tych palaczy traci na to czas na zdalnej prac ty w tym czasie możesz wstawić pralkę ( 5 minut( vzy ka rozpakować ( 10 minut) . Nie bądź przez 8 godzin jak robot beż przerwy bo się wykończysz za rok czy 2. A wtedy to pracodawca będzie miał głęboko gdzies,że zachorowałaś z nadmiaru pracy.
          • panna.nasturcja Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 18:03
            Gotowanie zupy i robienie mięsa jako relaksująca przerwa sciana
    • kk345 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:50
      >nie mam ochoty nikogo zapraszać, bo to się wiąże z przygotowaniem czegoś. Nie mam kręgu znajomych, którzy tak po prostu wpadaja na kawę. Umawiamy się i przygotowujemy.

> Letnie wieczory spedzamy na tarasie przy domu.

Dlaczego nie zamówisz pizzy, nie schłodzisz wina i nie zaprosisz na ten taras przyjaciół? Będzie luźno, nie musicie nigdzie jeździć, dziecko śpi we własnym łóżku a wy spędzacie miły wieczór.
      • kk345 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:54
        No i kwestia ustawienia sobie głowy: bo można napisać wszystko jak ty (z kasą krucho, nie wyjeżdzamy na AI, nie wychodzimy, siedzimy na tarasie, beznadzieja), albo zmienić narrację:został już tylko niewielki kredyt, stać nas nadpłacanie i na 2-3 wyjazdy rocznie, mamy taras i przyjaciół, którzy mogą z nami na nim posiedzieć.
        • poszetka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:01
          No właśnie nie mamy tych przyjaciol chyba. Teraz dzieci idą spać ok. 21. Zanim ogarnę dom, to robi się 22 i sama idę spać. Nasi przyjaciele mieszkają jakiś tam kawałek od nas. Ja wpadają to też z dziećmi, robi się harmider, każdy pilnuje swoich....dla mnie to masakra. Chyba jestem zmęczona dziećmi najbardziejsmile
          • ritual2019 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:05
            poszetka napisała:

> No właśnie nie mamy tych przyjaciol chyba. Teraz dzieci idą spać ok. 21. Zanim
            > ogarnę dom, to robi się 22 i sama idę spać.

Jestes samotna matka? 2.5 latek to powinien zasypiac ok 19 a nie 21. Moze zmiana rutyny by pomogla?
            • bruy-ere Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:29
              ritual2019 napisał(a):

>
              > Jestes samotna matka? 2.5 latek to powinien zasypiac ok 19 a nie 21. Moze zmian
              > a rutyny by pomogla?

Pomysł do bani, bo wtedy obudzi się 2 h wcześniej, np. o 5. rano.
              • poszetka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:40
                U mnie wygląda to jeszcze gorzej. Budzi się o 1 w nocy, w pełni wyspane. Zasypia z powrotem około 3...te dwie godziny są koszmarem.
                • trampki-w-kwiatki Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:47
                  Aaa, to ten etap. To na tym etapie to ja byłam zombie i jedyne o czym marzyłam to było dożyć do wieczora.
              • ritual2019 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:53
                bruy-ere napisała:

> ritual2019 napisał(a):
                >
                > >
                > > Jestes samotna matka? 2.5 latek to powinien zasypiac ok 19 a nie 21. Moze
                > zmian
                > > a rutyny by pomogla?
                >
                > Pomysł do bani, bo wtedy obudzi się 2 h wcześniej, np. o 5. rano.

Watpliwe, dzieci w tym wieku potrzebuja duzo snu.
                • runny.babbit Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:56
                  Tylko, cholera, nie wszystkie dzieci w tym wieku o tym wiedzą 🙄
                  • ritual2019 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 15:05
                    runny.babbit napisał(a):

> Tylko, cholera, nie wszystkie dzieci w tym wieku o tym wiedzą 🙄

W tym wieku (I jeszcze wiele lat dluzej) to rodzice ustalaja rutyne dzieciom. Tylko, cholera, nie wychodzi to nieudolnym rodzicom. Jak wiele imnych rzeczy zreszta
                    • 1matka-polka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 15:14
                      ritual2019 napisał(a):

> runny.babbit napisał(a):
                      >
                      > > Tylko, cholera, nie wszystkie dzieci w tym wieku o tym wiedzą 🙄
                      >
                      > W tym wieku (I jeszcze wiele lat dluzej) to rodzice ustalaja rutyne dzie
                      > ciom. Tylko, cholera, nie wychodzi to nieudolnym rodzicom. Jak wiele imnych rze
                      > czy zreszta

No wlasnie! To rodzice ustalają, ile godzin snu dziecko potrzebuje. A jak potrzebuje, mniej albo wiecek, niz rodzice sobie ustalili, to tym gorzej dla dziecka. 🤣
                    • runny.babbit Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 15:22
                      Śmieszna jesteś, żeby nie powiedzieć inaczej.
                    • ggrr.ruu Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 15:56
                      Dzieci są różne, mają różną potrzebę snu, temperament, nie da się zmusić kogoś do spania. Na przykład jedno dziecko ma długą drzemkę a śpi krócej, inne szybko nie potrzebuje drzemki a śpi dluzej
                • bruy-ere Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 29.08.23, 09:25
                  ritual2019 napisał(a):

> bruy-ere napisała:
                  >
                  > > ritual2019 napisał(a):
                  > >
                  > > >
                  > > > Jestes samotna matka? 2.5 latek to powinien zasypiac ok 19 a nie 21
                  > . Moze
                  > > zmian
                  > > > a rutyny by pomogla?
                  > >
                  > > Pomysł do bani, bo wtedy obudzi się 2 h wcześniej, np. o 5. rano.
                  >
                  > Watpliwe, dzieci w tym wieku potrzebuja duzo snu.

Ale jeśli zaśnie 2 h wcześniej, to i obudzi się 2 h wcześniej. Nie zwiększy zapotrzebowania na sen po to, żeby matka mogła odetchnąć (a szkoda).
        • panna.nasturcja Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 18:04
          Kk345, bo nie tkwi w okolicznościach tylko w człowieku, w głowie. Jak ktoś zawsze narzeka to będzie narzekał i jęczał i powód sobie znajdzie w każdych okolicznościach.
          • kk345 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 21:15
            Ja to wiem.
      • wszystko_przepadlo [...] 27.08.23, 11:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ritual2019 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:58
          Ile masz nickow?
        • kk345 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:00
          #niedasie.

Umówić się z przyjaciółmi na popołudnie, zamiast na wieczór też się nie da? No to obserwuj dalej, jak ci zycie przecieka między palcami, twój wybór.
          • milva24 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:11
            Ja właśnie jestem na siebie zła jak nam wakacje przeleciały między palcami. Poza jednym tygodniowym wyjazdem i obejrzeniem z dzieciakami jednego serialu nic konstruktywnego nie zrobiłam. Dlatego na jesień-zimę mam plan zrobić listę i skreślać załatwione tematy.
            • kk345 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 13:28
              No bo w tym kieracie zapomina się, że nie będzie powtórki i odkładanie życia na później nie jest dobrym pomysłem
          • panna.nasturcja Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 18:06
            O rety, bo jest typ „mam nudne życie” a to znaczy po prostu „jestem nudna, nie mam zainteresowań, pasji, niczego nie lubię, nie można ze mną się fajnie pobawić, pośmiać, pogadac”. I tyle.
            • kk345 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 21:16
              Ja wiem? Żyje na krawędzi, używa dwóch nicków jednym wątku, za co ją wycięto big_grin
    • czoobakka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:57
      Patrząc z mojej perspektywy - w dupie ci się poprzewracało.
      • yannefer Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 19:51
        Dlaczego?
      • abecadlowa1 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 19:54
        Podpinam się. Jak się zdobywa nudne życie? Jak to zrobić żeby wciąż nie spadały na mnie nieoczekiwane problemy do rozwiązania?
        • yannefer Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 20:48
          Właśnie,.czasem marzenia stają się przekleństw. Obstawiam, że to na co narzeka wątkodajka ktoś inny mógłby nazwać"stabilizacja".
    • gaskama Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 11:59
      Bez jaj. Masz 2 dzieci, jedno małe, pracujesz na cały etat z domu (straszna opcja) i nie masz siły? No shit Sherlock.
      • poszetka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:02
        To co zrobić żeby mieć tę siłę na życie ?
        • bazia_morska Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:04
          Nic, musisz nieść krzyż (na obu nickach).
        • agnes_gray Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:07
          Może zmienić pracę na mniej wymagającą? Trzy czwarte etatu?
          Wiadomo, wtedy pewnie finansowo będzie gorzej, ale czasowo się poprawi i może uda się wygospodarować trochę czasu dla siebie.
      • kiddy Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 15:46
        A warto tak się spinać, żeby ten kredyt spłacić w dwa lata? Zamiast tego jeździjcie na porządne wakacje, dwa tygodnie oddechu pod rząd są bezcenne. Przeznaczcie jakąś kwotę na kogoś, kto zajmie się dziećmi 2 wieczory w miesiącu, żebyście odpoczeli od ciągłego pilnowania ich. Najwyżej spłacicie kredyt za 4 lata, nie za 2. Szkoda zdrowia, i fizycznego, i psychicznego.
        I jeszcze jedno. Małżonek pewnie zmęczony po pracy i dzieci masz na głowie od rana do wieczora?
        • daltonka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 19:41
          „małżonek zmęczony po pracy” to ironia?
    • ritual2019 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:03
      Ile lat ma starsze dziecko? Dlaczego nie robisz przerwy, jak dluga masz przerwe?
      Praca generalnie meczy ale po to jest czas po pracy zeby sie zrelaksowac. Co takiego ciebie powstrzymuje?
    • tanebo001 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:06
      Jest takie chińskie przekleństwo: obyś żył w ciekawych czasach...
      • panna.nasturcja Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 18:08
        Większość ludzi nie rozumie, że to przekleństwo. I nie docenia.
    • kozaki_za_kolano Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:14
      Nie pocieszę. Życie leci szybko, fruuuu i już.
      Jak dzieci będą trochę starsze, takie szkolne, to oprócz pracy będziesz żyła w rytm szkoły. I jeszcze bardziej nie będzie ci się chciało.
      Podejrzewam, że to kwestia temperamentu. Też tak mam.
    • escott Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:15
      Dla mnie kluczem byłby odpoczynek od dzieci; czas wolny z dorosłymi. Jak nie ma opieki babć/niań to na zmianę z partnerem solo na mieście. I na pewno nie nadplacalabym kredytu kosztem dłuższych wyjazdów, ale tez takich bez dzieci, choćby solo.
    • milva24 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:16
      U mnie to ja się muszę po prostu przełamać, poplanowac coś z grubsza i skreślać załatwione sprawy. I jak wpadam w taki marazm a później się rozruszam to już jakoś idzie i znowu zaczyna mi się chcieć. A w jakim wieku starsze dziecko i w jakim zakresie w obowiązki domowo-dzieciowe angażuje się ich ojciec?
    • samaasma Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:24
      Ja wyczuwam tu osobę Która w ogóle nie korzysta z życia i nie wy szalała się
      która pozostała w małej mieścinie w której się urodziła, czytam może maksymalnie raz zmieniła miejsce zamieszkania
      założyła rodzinę „tuz po maturze” i teraz Dobija do kryzysu wieku średniego i obudziła się że właściwie życie przeleciało jej przez palce na nudzie

I jeszcze zapewne wkrótce zaczną się jakieś problemy małżeńskie i zdrady męża tak jak u wszystkich Forum ak które w ten sposób żyją

A Ja np. Oraz inne osoby które sensownie zarządzają życiem teraz tak jakby „odpoczywam”
      W sensie że oczywiście mam te obowiązki i pracę ale co miałam się wyszaleć to się wyszalałam i nie czuje żadnej pustki

Tak więc u autorki zmiana czegoś wymagałaby ogromnej zmiany podejścia i pracy nad soba Żeby jeszcze cokolwiek uszczknąć zanim położy się do trumny
      • kozaki_za_kolano Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:33
        Niekoniecznie asma, po prostu może mieć taki temperament albo zwyczajnie jest zmęczona, bo ma za wiele na głowie.
        • samaasma Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 13:13
          No niedokońca ona chyba po prostu nie jest nauczona jak żyć

szarpie się nie wiadomo po co
          Spłaca kredyt po co żeby go spłacać

Dzieci trzyma na podwórku zamiast ich zabrać na jakiś ciekawy wyjazd, Bo po prostu jakieś malusieńkie miesięcy całe życie spędziła i nie jest nauczona podróżować

Boże jakbym miała tak żyć w takiej stagnacji i nudzie to już bym wolała nie żyć

I jeszcze te dzieci Wychowa na takich bojących się świata smutnych ludzi
          • agniesia331 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 13:39
            Po co nadplacasz ten kredyt? Wolałabym nie nadpłacić a pojechać na wakacje dłuższe 1 raz fo roku. Po co 3 wyjazdy krótkie? Na dłuższy hotel lepiej się wypoczywa. Żyj,Po prostu żyj, zacznij z dziećmi chodzić na basen , na zajęcia dodatkowe. Kwestia czy spłacisz w 2 czy 3 lata TP żadna różnica.
            • afro.ninja Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 15:11
              Co nam daja wakacje 2 tygodnie raz do roku?! Mnie nic. Marzę zeby tak.z.miesiac posiedzieć, albo i dwa. Wyjechać na dłużej. Te podstawowe wakacje typu 2 tygodnie za granicą, jakos nie zmieniają mojego życia na lepsze. Tylko mam niedosyt.
              • sol_13 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 23:49
                Bo 1 wyjazd to za mało. Ja jadę 2x2 tygodnie z miesiącem odstępu, jest ok.
    • anilorak174 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:47
      Jesteś przemęczona i przebodzcowana. Dziecmi nie może się ktoś zająć od czasu do czasu, żebyś mogla cos zrobic tylko dla siebie?
      Nie mozesz zostawić dzieci z mężem i gdzies sobie wyjść? Wrócić do hobby sprzed lat? Sport?
      Jak zadbasz o samą siebie to i energii będzie więcej.
      • samaasma Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 13:10
        Ale co ma robić dla siebie skoro dla niej wyjście do kina to jakaś Ekstremalna przygoda

Co takie nudne wyjście miałoby wnieść do jej życia
    • kozica111 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:49
      W Getinie tez nadpłacali smile
      • abecadlowa1 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 19:59
        😂
      • kafana Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 29.08.23, 09:52
        Ano niestety
    • trampki-w-kwiatki Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 12:50
      Ja też nie mam siły i czasu na jakieś zloty znajomych. Wolę inne rozwiązanie - zostawiasz dzieci z ich ojcem albo jakąś babcią i wychodzisz na miasto z koleżanką. Czas z koleżankami na mieście to złoto! Bez dzieciorów!
      • joana012 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 13:46
        Za dużo czasu spędzasz w domu, to potęguje kierat i nudę. Praca w domu, rodzina, domowe obowiązki...
        Może jest możliwość pracy hybrydowej i wyjścia do biura 2x w tygodniu. Tam są relacje z ludźmi, ploteczki, jakieś znajomości czyli oderwanie od domowych kapci.
    • asfiksja Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:06
      >Co robić? Jak sobie pomóc?
      Poczekać. Jak najmłodsze dziecko kończy ok. 5-6 lat to robi się lżej. Oczywiście pod warunkiem, że dzieci zdrowe i bez zaburzeń (ale u ciebie raczej tak jest, skoro masz luksus pracy etatowej).
      Druga opcja - nie nadpłacać kredytu, a za te pieniądze kupić sobie trochę czasu na życie.
      Trzecia opcja - iść do psychiatry, bo może masz jakąś anhedonię, która ci przejdzie jak ręką odjął po lekach, bo obiektywnie przecież krzywdy w życiu nie masz.
      Jeśli chodzi o pomysły na spędzenie niedzieli to byliśmy z dziećmi nad rzeką, brodzili sobie w kaloszach po płyciznach, łowili rzęsę, jedli jeżyny itp., w drodze powrotnej zrywali nieskoszone kłosy pszenicy i teraz chyba młócą. Albo już mielą. Sarenki widzieliśmy w bonusie. Po południu wybieramy się ze starszą córką jeździć konno, mam już upatrzone rżyska, które chcę zwiedzić.
      • kk345 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 21:18
        >zrywali nieskoszone kłosy pszenicy i teraz chyba młócą. Albo już mielą.
        Fajne big_grin
    • tokyocat Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:07
      Kochanka znajdz.
    • brenya78 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:08
      Pamiętam ten okres w życiu, kiedy dziecko jeszcze małe i nudnawo bywało.

Ja miałam na to jedna radę. Niedalekie wycieczki w weekendy. Tak na parę godzin, podjechać do zamku jakiegoś poogladac jedwabie krolowej, muzeum, zoo dla dzieci, z piknikiem w parku, albo obiadem w restauracji, jakaś wystawa jak siw trafiła typu multimedialny vangogh. Bez spinki. Resetowało mnie to. Wyjście z domu dawało kopa. Doświadczenie czegoś nowego sprawiało że życie nie było nudne, potem czytałam sobie o miejscach w ktorych byliśmy, biografie jakieś itp.

To co robicie to ugruntawianie marazmu to siedzenie na tarasie. Od tego życie kolorowsze nie będzie. Stąd twoje poczucie beznadziei. Trzeba zrobić COS.

100 tys do spłacenia? A cóż to za kredyt. To nic, po co to nadpłacać w ogóle? Nadplacajcie na rozrywki, kulturę, a nie na ciupki kredyt. Po co?
      • kk345 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 21:20
        Co ty masz z tymi jedwabiami???
        I z tymi maluchami te jedwabie oglądałas? Były zainteresowane?
    • imponderabilia22 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:10
      Gdzie mieszkasz? W jakiejś dziurze, gdzie autobus dwa razy dziennie czy gdzieś w pobliżu dużego miasta? Masz samochód? Ty musisz wyjść z domu - choć raz na tydzień na dwie godziny. Sama bądź z kimś. Znajdź sobie jakieś zajęcie, obczaj czy w okolicy jest jakis dom kultury, centrum aktywności lokalnej przy radzie osiedla, biblioteka,muzeum czy inna instytucja kultury - tam bardzo często są różne warsztaty, zajęcia (językowe, ruchowe, artystyczne, warsztaty robienia czegokolwiek) i to najczęściej za darmo albo za niewielką opłatą.
      Jak mąż nie może zostać, to wynajmij pomoc no te dwie godziny - to nie jest majątek.
      • imponderabilia22 Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:11
        Ps. Goście wpadający z zaskoczenia na kawę - brzmi jak koszmar ....
    • bruy-ere Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:14
      Ja myślę, że tytuł Twojego maila powinien brzmieć: jestem bardzo zmęczona.

Chyba nic mądrego nie poradzę, byłam w dokładnie takiej sytuacji, przetrwałam, z czasem było lepiej.
    • daltonka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:39
      Zostaw dzieci z mężem i wyskocz z jakąś koleżanką gdzieś na weekend. Tylko nie sprzątaj i nie gotuj przed wyjazdem.
      Coś czuję, że się nie dzielicie z mężem obowiązkami domowymi po połowie…
    • 1matka-polka Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:40
      Idz na terapię, zeby ustawić sobie priorytety.
    • primula.alpicola Re: Moje życie jest tak strasznie nudne 27.08.23, 14:41
      Nie wiem co by Ci mogło pomóc odzyskać radość i entuzjazm, sama musisz to odkryć.
      I uważaj z tym "moje życie jest takiw nudne", żeby Ci los złośliwie nie zesłał kozy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka