Dodaj do ulubionych

Ubtania - jak odświeżyć kolor, wygląd

27.08.23, 18:17
Robiłam dziś porządek w szafie. Mam masę ubrań której nadają jak najbardziej się do chodzenia w nich. Tylko kolor sprawny, na spodniach czy bluzkach mam takie zagięcia odbarwione. Głównie na spodniach czarnych. Można coś z tym zrobić?
Szkoda mi wyrzucać ubrania ale z drugiej strony te sprane kolory, szew idzie krzywo czy coś.
Odswieżacie jakoś swoje ubrania?
Obserwuj wątek
    • jakis.login Re: Ubtania - jak odświeżyć kolor, wygląd 27.08.23, 18:22
      Czarne farbuję simplicolem, jeśli materiał na to pozwala.
      • okruchlodu Re: Ubtania - jak odświeżyć kolor, wygląd 27.08.23, 21:43
        Również polecam. Farbuje tak jeansy i bawełniane koszulki (min 50% bawełny). Bardzo łatwo się ich używa, nie nabrudzi się a efekt wow.
        • szybki-lisek Re: Ubtania - jak odświeżyć kolor, wygląd 27.08.23, 22:08
          Ja też, wiele rzeczy tak odnowiłam
        • czarna_sroka Re: Ubtania - jak odświeżyć kolor, wygląd 31.08.23, 12:12
          Czy po farbowaniu tym środkiem można prac spodnie z innymi ciemnym rzeczami? Czy jednak będzie potem farbować w praniu inne rzeczy
          • okruchlodu Re: Ubtania - jak odświeżyć kolor, wygląd 31.08.23, 14:46
            Nigdy nie miałam problemu. Po farbowaniu nastawiam jeszcze raz pranie.
          • jakis.login Re: Ubtania - jak odświeżyć kolor, wygląd 31.08.23, 20:33
            czarna_sroka napisała:

> Czy po farbowaniu tym środkiem można prac spodnie z innymi ciemnym rzeczami?

Można

> Czy jednak będzie potem farbować w praniu inne rzeczy

Nie będzie
    • melisananosferatu Re: Ubtania - jak odświeżyć kolor, wygląd 31.08.23, 12:57
      Nie wiem czy jest w Pl ale ta farba uratowalam ulubione czarne jeansy (mialam jakies dziwne jasne plamy nie wiadomo skad). Super sa:
      www.lenehans.ie/dylon-all-in-one-fabric-dye-pods.html?ps=NzA3PTQ4OTE=&gclid=Cj0KCQjw9MCnBhCYARIsAB1WQVXGkYGobjjf1X8zeyXw_VNCidwE_8LQJXJ-FMDWb27Jf8CAlbLWW7kaAj7KEALw_wcB#707=4891
    • kanga_roo Re: Ubtania - jak odświeżyć kolor, wygląd 31.08.23, 14:32
      też polecam simplicol. moje spodnie turystyczne, z odpinanymi nogawkami, totalnie wyblaknięte w górnej części, odzyskały oryginalny granatowy kolor. za 35 zł spodnie jak nowe, całe wakacje w nich chodziłam smile
    • login-zajety321 Re: Ubtania - jak odświeżyć kolor, wygląd 31.08.23, 18:08
      Przyłączam się z poleceniem Simplicolu. Nieraz ratowałam tak czarne ubrania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka