panna_lila 28.08.23, 07:31 mam narastające, więc próbuje odsuwać, ostatnio widzę że są bardzo poszarpane Jeszcze nie znalazłam płynu, który by usuwał skórki. Jakie macie patenty na kiepskie skórki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nini6 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:09 To jest genialne, polecam: allegro.pl/produkt/inspire-usuwacz-skorek-cuticle-remover-15ml-8e254846-7335-4784-a9d3-f0f123b0be53?offerId=13353864293&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_uroda_hb_beauty_pla_pmax&ev_campaign_id=17996266263&gclid=EAIaIQobChMIzevIu9j-gAMVEcd3Ch3VaAPZEAQYASABEgIuu_D_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 10:56 A jak to działa? Smarujesz skórki. I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:15 Płyn Sally Hansen, oczywiście nie znika skórek, ale pomaga usunąć. Potem odsuwam ręcznikiem i wycinam cążkami do skórek. No i nawilżanie, natłuszczanie bezustanne. Niestety ja te suche, odstające skórki potrafię obgryzać, bywa, że do krwi. Wtedy wchodzi Alantan Plus i Cicatridina. Tak, wiem😭 Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 16:10 primula.alpicola napisała: . Niestety ja te suche, odstające skó > rki potrafię obgryzać, bywa, że do krwi. Wtedy wchodzi Alantan Plus i Cicatrid > ina. Tak, wiem😭 Siostro, mam to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 16:13 Moja mama, ba nawet mój mąż praktycznie nie mają skórek. Ja mam na pół paznokcia, także znam ten ból (córeczka woła "mamo krwawi ci palec"). Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 17:20 Zbyt długo czekasz z odsuwaniem. Raz w tygodniu i nie ma zarastania i sterczenia Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 22:21 Mam tak samo. Właśnie mi krwawi kciuk. Po wizycie u manikjurzystki mam spokój przez 5 może 6 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
wkrotceznikne Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:18 Mi pomogło regularne robienie manicure u manikiurzystki, serio. Doprowadziła mi paznokcie do bardzo dobrego stanu, a też miałam problem m.in. ze skórkami. W domu sprzątanie tylko w rękawiczkach, poleciła mi też krem ale nie chce reklamować Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:23 Poproszę ten krem. Odpowiedz Link Zgłoś
wkrotceznikne Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:30 Hemp z the body shop Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:38 wkrotceznikne napisała: > Hemp z the body shop Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 09:03 ma specyficzny zapach i jest lepko tlusty kazdy odzywczotlustawy krem sie sprawdzi, byleby skorki byly dobrze wyciete, regularnosc w dbaniu jest kluczowa Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:25 U mnie podobnie. Kosmetyczka wycina cążkami i opiłowuje frezarką, wygładza. W końcu mam porządne skórki bez zadziorów. Do tego kremowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:22 Odsuwać uważnie i wyciąć nie szarpiąc. Natłuszczać. Identycznie robią podczas manicure Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 09:48 nie wycinać skórek. Kiedy wycinałam to tez ciągle miałam problemy. Teraz nie wycinam ale co najmniej raz dziennie, przy okazji mycia rąk, używam szczoteczki do rąk i odsuwam skórki - szczotkując od końców palców w kierunku dłoni. Skórki są minimalne (w zasadzie jak po wycieciu) i zdrowe, nic sie nie szarpie. Oczywiscie, jest okres przejsciowy kiedy skórki musza sie zregenerować. Z tym że ja stosuje minimalny manicure, jakies maźnięcie bezbarwnym lakierem i kredka do paznokci. Albo nic. Żadne tipsy tp. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 09:54 „Rybki” polecane na ematce. Stosowane regularnie bardzo poprawiaja jakość skórek. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 09:59 Ja używam z Sally hansen. Płynu niebieskiego + odżywka Generalnie czym częściej obcinasz tym szybciej rośnie .... Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 10:54 Też wiem od dzieciństwa, że obcina się paznokcie, a skórki najwyżej odsuwa ku nasadzie paznokcia innym paznokciem. I nawilża/natłuszcza oczywiście, ale nie potrzeba do tego żadnych drogich specyfików, wystarczy krem, którego się używa do rąk. Na skórki trzeba tego kremu nałożyć grubiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 10:04 Co wam przeszkadza w skórkach ? Pytam, bo gdyby nie internet to nawet bym nie wiedziała że one istnieją. Od tego roku chodzę na paznokcie do manikiurzystki to mi je wycina , ale dalej nie widzę różnicy z nimi czy bez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 10:43 Gdy są suche potrafią się zadzierać co boli i brzydko wygląda. Poza tym jak ktoś maluje paznokcie to skórki przesadzają, robią wizualny odrost i można je łatwo zalać co psuje efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 17:30 To znaczy że masz niewielkie. Kiedyś narastały mi na 1/3 paznokcia, robiły się zadziory, które bolały i, niestety, nauczyłam się obgryzać albo skubać. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 22:14 Może masz małą płytkę Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 11:14 Przede wszystkim nie wycinać za mocno, a jedynie odsuwać. Natłuszczać olejkiem do skórek bo sam krem do rąk to za mało. No i wyrobić rutynę, przynajmniej dwa razy dziennie takie smarowanie bo na co dzień dość mocno eksploatujemy skórę na dłoniach. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 14:42 Nie ruszam skórek, nie maluję paznokci. Z tego co czytam, zyskuję masę czasu i mam o wiele mniej stresów. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 15:08 U mnie na suche skórki nic nie działa lepiej niż wazelina (Nivea najlepsza, ewentualnie Vaseline, nasze rodzime to jakiś inny glutowaty twór) Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 16:05 Moim skorkom dobrze robi olej rycynowy, stosowalam na paznokcie (bo mam brdzo slabe, lamliwe, rozdwajajace sie), paznokciom nie pomogl ale zawsze jak sobie przypomne i na noc posmaruje rece to rano mam supermieciutka skore na dloniach a po paru dniach skorki tez sa miekkie i ladne Odpowiedz Link Zgłoś