Dodaj do ulubionych

fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś rady?

28.08.23, 07:31
mam narastające, więc próbuje odsuwać, ostatnio widzę że są bardzo poszarpanesad Jeszcze nie znalazłam płynu, który by usuwał skórki. Jakie macie patenty na kiepskie skórki?
Obserwuj wątek
    • nini6 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:09
      To jest genialne, polecam:

allegro.pl/produkt/inspire-usuwacz-skorek-cuticle-remover-15ml-8e254846-7335-4784-a9d3-f0f123b0be53?offerId=13353864293&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_uroda_hb_beauty_pla_pmax&ev_campaign_id=17996266263&gclid=EAIaIQobChMIzevIu9j-gAMVEcd3Ch3VaAPZEAQYASABEgIuu_D_BwE
      • sajgonetka Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 10:56
        A jak to działa?
        Smarujesz skórki. I co dalej?
    • primula.alpicola Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:15
      Płyn Sally Hansen, oczywiście nie znika skórek, ale pomaga usunąć. Potem odsuwam ręcznikiem i wycinam cążkami do skórek.
      No i nawilżanie, natłuszczanie bezustanne. Niestety ja te suche, odstające skórki potrafię obgryzać, bywa, że do krwi. Wtedy wchodzi Alantan Plus i Cicatridina. Tak, wiem😭
      • koko8 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 16:10
        primula.alpicola napisała:
        . Niestety ja te suche, odstające skó
        > rki potrafię obgryzać, bywa, że do krwi. Wtedy wchodzi Alantan Plus i Cicatrid
        > ina. Tak, wiem😭

Siostro, mam to samo...
        • black_magic_women Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 16:13
          Moja mama, ba nawet mój mąż praktycznie nie mają skórek. Ja mam na pół paznokcia, także znam ten ból (córeczka woła "mamo krwawi ci palec").
          • mandre_polo Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 17:20
            Zbyt długo czekasz z odsuwaniem. Raz w tygodniu i nie ma zarastania i sterczenia
        • gaskama Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 22:21
          Mam tak samo. Właśnie mi krwawi kciuk. Po wizycie u manikjurzystki mam spokój przez 5 może 6 dni.
    • wkrotceznikne Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:18
      Mi pomogło regularne robienie manicure u manikiurzystki, serio. Doprowadziła mi paznokcie do bardzo dobrego stanu, a też miałam problem m.in. ze skórkami. W domu sprzątanie tylko w rękawiczkach, poleciła mi też krem ale nie chce reklamować
      • primula.alpicola Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:23
        Poproszę ten krem.
        • wkrotceznikne Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:30
          Hemp z the body shop
          • primula.alpicola Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:38
            wkrotceznikne napisała:

> Hemp z the body shop

Dzięki
            • mysiulek08 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 09:03
              ma specyficzny zapach i jest lepko tlusty

kazdy odzywczotlustawy krem sie sprawdzi, byleby skorki byly dobrze wyciete, regularnosc w dbaniu jest kluczowa
      • ardiss1 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:25
        U mnie podobnie. Kosmetyczka wycina cążkami i opiłowuje frezarką, wygładza.
        W końcu mam porządne skórki bez zadziorów.
        Do tego kremowanie.
    • mandre_polo Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 08:22
      Odsuwać uważnie i wyciąć nie szarpiąc. Natłuszczać. Identycznie robią podczas manicure
    • mava1 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 09:48
      nie wycinać skórek. Kiedy wycinałam to tez ciągle miałam problemy.
      Teraz nie wycinam ale co najmniej raz dziennie, przy okazji mycia rąk, używam szczoteczki do rąk i odsuwam skórki - szczotkując od końców palców w kierunku dłoni. Skórki są minimalne (w zasadzie jak po wycieciu) i zdrowe, nic sie nie szarpie. Oczywiscie, jest okres przejsciowy kiedy skórki musza sie zregenerować.
      Z tym że ja stosuje minimalny manicure, jakies maźnięcie bezbarwnym lakierem i kredka do paznokci. Albo nic.
      Żadne tipsy tp.
    • berdebul Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 09:54
      „Rybki” polecane na ematce. Stosowane regularnie bardzo poprawiaja jakość skórek.
    • imponderabilia22 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 09:59
      Ja używam z Sally hansen. Płynu niebieskiego + odżywka

Generalnie czym częściej obcinasz tym szybciej rośnie ....
      • demodee Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 10:54
        Też wiem od dzieciństwa, że obcina się paznokcie, a skórki najwyżej odsuwa ku nasadzie paznokcia innym paznokciem.

I nawilża/natłuszcza oczywiście, ale nie potrzeba do tego żadnych drogich specyfików, wystarczy krem, którego się używa do rąk. Na skórki trzeba tego kremu nałożyć grubiej.
    • eagle.eagle Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 10:04
      Co wam przeszkadza w skórkach ?

Pytam, bo gdyby nie internet to nawet bym nie wiedziała że one istnieją.

Od tego roku chodzę na paznokcie do manikiurzystki to mi je wycina , ale dalej nie widzę różnicy z nimi czy bez nich.
      • borsuczyca.klusek Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 10:43
        Gdy są suche potrafią się zadzierać co boli i brzydko wygląda. Poza tym jak ktoś maluje paznokcie to skórki przesadzają, robią wizualny odrost i można je łatwo zalać co psuje efekt.
      • hosta_73 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 17:30
        To znaczy że masz niewielkie. Kiedyś narastały mi na 1/3 paznokcia, robiły się zadziory, które bolały i, niestety, nauczyłam się obgryzać albo skubać.
      • simply_z Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 22:14
        Może masz małą płytkę
    • joann_80 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 11:14
      Przede wszystkim nie wycinać za mocno, a jedynie odsuwać. Natłuszczać olejkiem do skórek bo sam krem do rąk to za mało.
      No i wyrobić rutynę, przynajmniej dwa razy dziennie takie smarowanie bo na co dzień dość mocno eksploatujemy skórę na dłoniach.
    • jkl13 Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 14:42
      Nie ruszam skórek, nie maluję paznokci. Z tego co czytam, zyskuję masę czasu i mam o wiele mniej stresów.
    • iberka Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 15:08
      U mnie na suche skórki nic nie działa lepiej niż wazelina (Nivea najlepsza, ewentualnie Vaseline, nasze rodzime to jakiś inny glutowaty twór)
    • mayaalex Re: fatalne skórki przy paznociach, macie jakieś 28.08.23, 16:05
      Moim skorkom dobrze robi olej rycynowy, stosowalam na paznokcie (bo mam brdzo slabe, lamliwe, rozdwajajace sie), paznokciom nie pomogl ale zawsze jak sobie przypomne i na noc posmaruje rece to rano mam supermieciutka skore na dloniach a po paru dniach skorki tez sa miekkie i ladne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka