Dodaj do ulubionych

Jak sie motywujecie? Sport.

28.08.23, 17:50
W trakcie upalow odpuscilam silownie zupelnie. Dzis obiecalam sobie powrot. I im blizej wyjscia, tym bardziej mi sie nie chce. Usprawiedliwiam sie pms (zezarlam z tej okazji wielka miche lodow z bita smietana i sosem truskawkowym, dogryzlam chipsami tortilla maczanymi w guacamole, az mi niedobrze 🙄). Zajecia albo o 19.00, albo 20.00. Tylko jak dude ruszyc?
Obserwuj wątek
    • clk Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 17:51
      Pakuje torbę na zajęcia wieczorem. Rano przed praca do auta i siłownia od razu po pracy
    • primula.alpicola Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 17:53
      Od lat nie zwracam uwagi czy mi się chce czy nie, robię swoje i tyle.
      Właśnie się zbieram do siłowni, ciężko dziś mam, serie łączone z wprawdzie małymi ciężarami, ale krótkie przerwy miedzy seriami, bo ma być na wysokim tętnie.
      • okruchlodu Re: Jak sie motywujecie? Sport. 29.08.23, 16:21
        Zbudowanie nawyku to najlepszy sposób.
    • szarmszejk123 Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 17:56
      Nijak. Traktuje jak mycie doopy, no trzeba i już. Po przerwie zawsze muszę się zmusić, potem idzie z górki.
      W dłuższej perspektywie motywują mnie efekty i poprawa samopoczucia.
    • suki-z-godzin Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 17:57
      Odwiedzam na instagramie profile najbardziej zacieklych grubancypantxxx, tych co to twierdza ze dbanie o cialo to poklosie patriarchatu i rasizmu i w ogole to zlo, tylko oni potrafia ruszac sie tak jak sie ruszac powinno, czyli w zgodzie z wlasnym cialem i intuicyjnie.
      Intuicja mi od razu sama przynosi w zebach buty do biegania.
      • skumbrie Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 19:11
        😂
    • frntta666 Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:05
      Nic nie podpowiem, ale watek zapowiada sie ciekawie, musze tu byc wink
    • alterego72 Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:06
      Wolę siłownię rano.
      Od września trzeba się będzie znowu ustawiać pod rok szkolny...
    • piataziuta Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:14
      Po prostu spakuj się i wyjdź.

Im więcej się o tym myśli, tym mniej się chce.
    • andallthat_jazz Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:22
      Dzieki dziewczyny! Wszystkie przeczytalam i dalyscie kopa. Spalilabym sie ze wstydu teraz zostajac w domu. Ide zaraz a lepiej powiedziawszy turlam sie lub czolgam. Najwyzej ohaftuje prowadzaca/prowadzacego. 🙄 Nie chce zaczynac tygodnia od mendolenia.
    • panna.nasturcja Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:24
      Nie motywuję się, po prostu robię. Zębów też mi się nie chce myć a myję.
      • trampki-w-kwiatki Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:39
        Eno nie. Zęby to akurat chce mi się myć i to często. Ja autentycznie lubię myć zęby, bo to przyjemne 😳
        Z ćwiczeniami mam jakoś inaczej 😉
        • panna.nasturcja Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 19:31
          Tobie się chce, a mnie się nie chce, bo mam nadwrażliwośc i mnie bolą. Więc nie lubię. Myję z rozsądku. Nie lubię też mierzyć ciśnienia, chodzić do lekarzy, brać leków. Ale robię.
    • ggrr.ruu Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:31
      Normalnie. Mam cel to działam. Poza tym widzę efekty, więc nie potrzebuję dodatkowej motywacji
    • trampki-w-kwiatki Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:38
      Przed okresem nikt mnie nie zmusi. Żrę wtedy niezdrowe rzeczy, zasypiam na stojąco i się nad sobą roztkliwiam, że jestem i tak stara i gruba. A po tym czasie to po prostu idę, bo jest fajnie 😜
      • ggrr.ruu Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:41
        Przed okresem stwierdzam, że jestem gruba więc robię mocniejszy trening big_grin
        • trampki-w-kwiatki Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:45
          Mnie nikt nie zmusi. Zmieniam się właśnie oto na parę dni w rozdeptanego kapcia pod rozmemłanym kocem i czytam ematkę 😜
    • 21mada Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:41
      Jakbym miała się pakować na siłownię to nigdy bym nie ćwiczyła. Ćwiczę trochę w domu bo chciałabym mieć super zgrabną figurę, żeby faceci się za mną oglądali. Niestety efektów ćwiczeń nie widzę żadnych. Celulit jak był tak jest, tylko ręce zrobiły się bardziej żylaste, ale nie o taki efekt mi chodziło. Mięśni żadnych mi nie przybyło, a robiłam po 100 przysiadów sumo. Co z tego że brzuch jest płaski jak się wyprężę do zdjęcia - jak siedzę to i tak robi mi się wałek. Po ciąży skóra już nigdy sama z siebie się nie wstąpi.
      Zmarnowany czas, ot co. Lepiej książkę poczytać.
      • frntta666 Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:45
        A to akurat zalezy jaka ksiazke tongue_out
      • primula.alpicola Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:46
        To nadal się za tobą nie ogladają?! Smuteczek!
        • ggrr.ruu Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 19:18
          Poczyta trochę to może zaczną
      • andallthat_jazz Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 21:45
        Heh ja teraz wygladam jak ludzik z kasztanow. glowa, brzuch okragle (brzuch wywalilo dodatkowo na okres) i patykowate rece i nogi oraz plaskodoopie). Normalnie jakby mnie z 2 roznych osob ulepiono. Trudno sie mowi. 🙄

Pakowanie to wlozenie recznika, spodenek, skarpetek, stanika i koszulki, porfela, komorki i picia. Zajmuje max. 3 minuty, czyli nie wiecej niz przebranie sie w domu.. Reszte mam w torbie na stale (grzebien, kosmetyki, karte, klapki, buty na silke itp.Silownie mam 10 minut spacerkiem od domu. To czyste lenistwo z mojej strony, ze sie probuje migac. 🙄
    • thea19 Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 18:57
      motywacja to jest tylko na poczatku, ważniejsza jest dyscyplina i wytrwałość. Nie myślę o tym, że mi się nie chce, tylko idę. Biegać nie lubię a biegam, po 10 minutach jest mi juz wszystko jedno więc biegnę do końca.
      • bovirag Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 19:21
        Po prostu wstaje rano i idę. Nie mam żadnej motywacji. Często mi się nie chce. Pomimo tego, wstaje, ubieram się, rozgrzewam i idę biegac. Teraz to tak jak mycie zębów i branie prysznica.
    • andallthat_jazz Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 21:35
      Raz jeszcze dzieki za motywacje. Jutro pewnie na czworaka bede chodzic, bo musialam trafic akurat na "najwredniejszego" trenera, ktory nie ma litosci, ani krzty empatii. 🙄 Upocilam sie jak dziki dzik, ale dumna jestem, ze polazlam. W nagrode wciagnelam kawalek sernika i znow mi niedobrze. 🙄🤦‍♀️
      • trzydziestolatka80 Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 21:54
        To był sernik wiedeński?
        • andallthat_jazz Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 22:03
          Tu nie znaja sernika wiedenskiego. 😂 Ale wygladal podobnie (mniej slodki), wiec uznajmy, ze tak.
    • gaskama Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 21:39
      Jedyny sport, który uprawiam, to rower. Ale rower kocham i nie muszę się motywować. Nic mnie nie zmusi do chodzenia na silownie. A 4 czy 5 razy w tygodniu po 30, 40 km albo i więcej... bez problemu.
      • gaskama Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 21:48
        Aczkolwiek przez 2 lata trenowałam na salce z trenerka. 2 razy w tygodniu. Ale był cowid. Rowery mi nie starczały.
      • andallthat_jazz Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 21:51
        Ja mam maly uraz do rowerow, chociaz kiedys bardzo lubilam. Za to laze duzo i jak sie da to leze nie uzywajac zbiorkomow, czy taksowek. Niestety to za malo. Musze wzmacniac plecy, kregoslup, brzuch i rece. Jak juz wejde w rytm, to jest ok. Jak wypadne, to meka panska sie zawlec. 🙄
    • wuchtaludzi Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 21:56
      Jak mi się tylko zamarzy uprawianie jakiegoś sportu, to proszę mojego kolegę, który profesjonalnie trenował narciarstwo a potem coś tam grał w tenisa, żeby mi podpowiadał o swoich kontuzjach i operacjach i od razu jestem zmotywowana, żeby nie ruszać się z kanapy smile
      • andallthat_jazz Re: Jak sie motywujecie? Sport. 28.08.23, 22:04
        😂 dobrze, ze nie wypowiadalas sie, zanim nie wyszlam. Bo chyba bys mnie przekonala. 😅

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka