Dodaj do ulubionych

Powązki wojskowe-gdzie parkować?

29.08.23, 20:05
Może się orientujecie czy tam są parkometry, a może jest jakiś parking? Czy może lepiej zostawić auto na parkingu w Arkadii, a potem podjechać autobusem ze dwa przystanki? Bo tak mam w piątek pożegnanie w sali na Powązkach Wojskowych, potem trzeba się przemieścić na Stare Powązki i odprowadzić zmarłego do grobu.
Jak to logistycznie rozwiązać, zupełnie nie znam tej okolicy?
Obserwuj wątek
    • default Re: Powązki wojskowe-gdzie parkować? 29.08.23, 20:52
      Przy Cmentarzu Wojskowym jest duży parking, ale dawno tam nie byłam i nie wiem czy można na nim znaleźć miejsce, czy jest zapchany. Wzdłuż Powązkowskiej raczej nie zaparkujesz nigdzie. Przy Starych Powązkach też nie, no chyba że w Arkadii właśnie, albo gdzieś na osiedlowych uliczkach naprzeciwko - z tym że to strefa płatnego parkowania. Za opłatą można też skorzystać z podziemnego parkingu biurowca Forest, naprzeciwko Starych Powązek.
    • arwena_111 Re: Powązki wojskowe-gdzie parkować? 29.08.23, 20:53
      Ostatnio ( byłam przed 1 sierpnia ) pojawiły się parkomety. Jest spory parking od bocznej bramy ( tam była/jest pętla ). I jak na pożegnanie - to tam bym postawiła samochód.
      Jak na odwiedzanie/zwiedzanie - to najlepiej stawiać po drugiej stronie alei AK, pod kościołem sw Jozefata.
      Na Powązkach Cywilnych jak nie znajdziesz miejsca na parkingach od Powązkowskiej - próbuj na Tatarskiej lub Ostroroga ( tam masz IV bramę )
    • angazetka Re: Powązki wojskowe-gdzie parkować? 29.08.23, 20:54
      Ja bym podjechała komunikacją.
    • tromedlov Re: Powązki wojskowe-gdzie parkować? 29.08.23, 21:09
      W tamtym roku o tej samej porze zaparkowały trzy samochody z mojej rodziny, blisko wejścia na Stare Powązki. Niosłam urnę, a pogrzeby były chyba jedne za drugimi (czyli ruch samochodowy co chwilę). Nie było problemów z parkowaniem.
    • unaluna Re: Powązki wojskowe-gdzie parkować? 29.08.23, 22:05
      Byłam całkiem niedawno. Przy pętli jest spory parking, spokojnie da się zaparkować. Kilka miejsc parkingowych płatnych w parkomacie jest też przy brami głównej, też można było stanąć, bo tłoku nie było. Też nigdy wcześniej tam nie byłam i miałam plan parkowania np. W Arkadii i jazdy komunikacją, ale znajomi, którzy bywają tam regularnie powiedzieli, że nie ma sensu tak kombinować.
    • dorotakwiatkowska13 Re: Powązki wojskowe-gdzie parkować? 29.08.23, 23:40
      Przy Powązkach Wojskowych jest duży parking, są parkometry, nie ma problemów z parkowaniem. Najlepiej podjechać tam tak jakby na tyły Orlenu. Przy Starych Powązkach można zaparkować wzdłuż Powązkowskiej, zarówno po stronie cmentarza, jak i po drugiej stronie ulicy, na tyłach ciągu z kwiaciarniami, jest tam duży parking, parkometry i dużo miejsc. Nie ma sensu parkować w Arkadii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka