Dodaj do ulubionych

"Dziewczyna w masce"- serial netflix

29.08.23, 22:36
Oglądała któraś? Bo bym sobie o tym serialu chętnie pogadała i o jeden szczegół zapytała wink Generalnie polecam, bardzo smaczne dziełko. I krótkie- 7 odcinków.
Obserwuj wątek
    • eva_evka Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 11:54
      Nie oglądałam, ale zachęciłaś. Warto?
    • kurt.wallander Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 12:03
      Jestem w połowie 7. odcinka, więc wieczorem lub jutro chętnie podyskutuję smile
    • kurt.wallander Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 12:40
      Dobra, skończyłam smile O co chciałas zapytać?
      • frntta666 Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 14:09
        Ok. SPOILER- kto zamierza obejrzec, niech nie czyta. Jak glowna bohaterka sie skapnela, ze ta z wiezienia, ktorej corce miala oddac nerke, ja oszukuje? Cos musialo byc nie tak ze zdjeciem- ale co?
        2- czy zla babcia wiedziala, ze to jej rodzona wnuczka? A jesli nie- jak jej to moglo do glowy nie przyjsc? I czemu Momi jej tego nie powiedziala, kiedy tamta do niej przyszla do wiezienia? Reszte chyba zrozumialam wink
        • kurt.wallander Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 14:21
          frntta666 napisała:

> Ok. SPOILER- kto zamierza obejrzec, niech nie czyta. Jak glowna bohaterka sie s
          > kapnela, ze ta z wiezienia, ktorej corce miala oddac nerke, ja oszukuje? Cos mu
          > sialo byc nie tak ze zdjeciem- ale co?

Jak dla mnie to luka w scenariuszu. Mo-Mi nie wiedziała, jak wygląda jej córka, więc nie mogła wiedzieć, że dziewczyna na zdjęciu to nie ona.

> 2- czy zla babcia wiedziala, ze to jej rodzona wnuczka?

Nie jest powiedziane, że to jej rodzona wnuczka. Musiałabym jeszcze raz obejrzeć odcinek, w którym dowiadujemy się o ciąży i przeanalizować daty. W momencie, kiedy dowiadujemy się o ciąży Mo-Mi (na tyle wczesnej, że nic jeszcze nie widać), Ju Oh-Nam nie żyje już od dłuższego czasu.

• frntta666 Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 14:26
            A nie, zdaje mi sie, ze to bylo wyraznie jakos powiedziane. Chyba, ze sobie ubrdalam, bo zostalo mi tylko wrazenie wink W ogole, nie wiem, czy serial sie nie powinien skonczyc na scenie aresztowania, dalej bylo chyba za bardzo po bandzie big_grin Ale z drugiej strony- bawilam sie dobrze do ostatniej sekundy ostatniego odcinka smile
        • amidala Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 14:34
          Pytanie nie do mnie, ale oglądałam, więc jeśli chcesz moją teorię, to daję smile
          1) Wydaje mi się, że Mo-mi zrobiła wielki show z nagłego nawrócenia się i zaoferowania nerki córce Eun-suk, bo to była jedyna możliwość, żeby wyjść z więzienia. Nie ufała przecież tej wrednej babie, z którą toczyła wojnę tyle lat, więc możliwe, że zakładała od początku, że suka kłamie i robią ją w konia, byle dostać nerkę. Grała i udawała, że wierzy, byle dostać się do szpitala, skąd w końcu uciekła.
          2) Mam wrażenie, że Kyung-ja, czyli zła babcia, nie zorientowała się, że niszczy własną wnuczkę i na tym polegała cała ta tragedia, niemal grecka. Na miejscu Mo-mi też bym jej nie powiedziała, bo po co dawać potworowi kolejną broń do ręki? Na pewno wykorzystałaby to tak, żeby jak najbardziej zranić Mo-mi, do której czuła obsesyjną nienawiść. Nie sądzę, żeby to coś zmieniło, gdyby dowiedziała się, że to córka jej ukochanego synka, i tak by ją krzywdziła, bo chodziło o to, żeby Mo-mi poczuła, jak to jest stracić dziecko. Nic innego do starej wiedźmy nie docierało.
          • frntta666 Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 14:39
            1- ciekawa teoria. Sama nie wiem, czy ja kupuje wink
            2- byla taka scena, w ktorej Kyung-ja mowila synowi, ze oczekuje od niego juz tylko, zeby jej wnuka dal a on nawet tego nie jest w stanie dokonac. Wiec gdyby wiedziala- wielka niewiadoma, co by jej sie pod kopula zadzialo.
            • amidala Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 14:50
              No tak, ale to było, gdy synek jeszcze żył i sprawiał jej nieustanne zawody swoją egzystencją. Ona tak bardzo udawała przed światem, że urodziła wspaniałego, mądrego i cudownego mężczyznę, że wskazywało by to na jej silne skłonności do życia we własnym, urojonym świecie. Mimo że nie miały nic wspólnego z prawdą. Po jego śmierci sfiksowała do końca, a gdy jeszcze przeżyła własną śmierć, zapiekła się w nienawiści i jedynym jej celem było zniszczenie Mo-mi. Wtedy już było chyba za późno, żeby coś zmienić, zemsta nade wszystko.
              • frntta666 Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 14:56
                Twarda byla w tym swoum postanowiu, trzeba jej przyznac. Bo na koncu chyba Mi-mo naprawde polubila i jej wspolczula.
                • amidala Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 15:08
                  Wydaje mi się, że to już kompletny odjazd był, w stronę obłędu, paranoi, obsesji, zwał, jak zwał.
                  Uparta, zapiekła w nienawiści wiedźma. Naprawdę mnie ciarki przechodziły ile razy ją oglądałam.
                  Ja za to kompletnie nie rozumiem, dlaczego ona zabiła Oh-nama? Chyba mi coś umknęło, albo przysnęłam, bo sprzątali miejsce zbrodni, potem on jej wyznawał te tam różne uczucia, wylądowali w łóżku, a potem ona w pozycji na jeźdźca dźga go w klatę. On ją w końcu napastował, czy tak jakoś wyszło, w emocjach?
                  • frntta666 Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 15:12
                    On ja zgwalcil sad
                    • amidala Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 15:16
                      O cholera... to mnie kompletnie ominęło. No to teraz wydźwięk zupełnie inny. Nic dziwnego, że nie powiedziała starej wiedźmie o wnuczce.
                      Muszę wrócić do tego odcinka, bo ewidentnie przespałam istotne szczegóły.
                      A to knur, swoją drogą....
                      • frntta666 Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 15:28
                        To co napisze jest okropne, ale mi go bawet bylo zal. On byl takim totalnym nieudacznikiem i tak bardzo zakochanym. No ale nalezalo mu sie! Jeden impulsywny czyn potrafi na zawsze przekreslic czlowieka wg mnie.
    • majenkirr Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 17:00
      Wczoraj włączyłam i przez pierwsze 10 min, chciałam zrezygnować. A potem się wciągnęłam i obejrzałam 5 odcinków. Już Was nie czytam dalej o tych nerkach, bo jeszcze do tego nie doszłam.
      • frntta666 Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 17:42
        Ogladaj! Choc najlepsze juz za toba tongue_out
        • majenkirr Re: "Dziewczyna w masce"- serial netflix 30.08.23, 18:19
          👍🏻 wieczorem. Jakoś głupio w południe netflix odpalać 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka