Dodaj do ulubionych

Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO?

29.08.23, 23:27
Wytworny, czy na luzie?

Mój bombelek ma aktualnie taki największy problem życiowy i domaga się rady od mamuni. A ja nie mam pojęcia czy inne dziubdziusie będą raczej w garniturach z E8, czy będą grupowo siać zgorszenie w krótkich spodenkach, dresach i jeansach? Czy jeszcze inna opcja?
Obserwuj wątek
    • little_fish Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:30
      Mój zakłada garnitur.
      • rosie Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 08:07
        Mój też, kupił na e8 i bardzo mu się spodobała taka stylówka. Ja delikatnie zasugerowałam, że może trochę za elegancko ale powiedział, że wszyscy koledzy tak idą.
        • alterego72 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 11:16
          Za elegancko?
    • daniela34 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:32
      Czy będzie dżihad o stroje galowo-apelowe? Bardzo bym poprosiła, bo ostatnio na ematce straszna posucha.
      • little_fish Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:35
        Eee, znowu dżihad o galowy dres???
        • princesswhitewolf Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:38
          A na czym polegal dzihad o galowy strój - o wypada nie wypada czy co?
      • sol_13 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:36
        👍😀
      • geez_louise Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 00:03
        Podejrzewam, że matki weteranki tegorocznego E8 nie mają siły na dżihad outfitowy. Po roku stresów i absurdów, gdyby dziubdziuś poprosił, albo bym dostała stosownego maila ze szkoły, kupiłabym nawet różowy strój motyla z procesji bożego ciała, i powieka by mi nie drgnęła.
        • daniela34 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 00:06
          🤣 wiem, biedule wy moje.
          Kojarzę taki dżihad chyba z 2020 roku (pandemiczne rozdanie świadectw to było) a ja tęsknię za dobrym dżihadem (ale takim "niewinnym" o jakąś bzdurkę)
          • annaboleyn Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 09:39
            Takim o sprzątanie, albo pranie!
            • annaboleyn Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 09:40
              (oraz leciałabym po motyla jak zła)
            • daniela34 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 09:48
              annaboleyn napisała:

> Takim o sprzątanie, albo pranie!

TAK!
    • cisco1800 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:34
      Moja kupiła szerokie czarne spodnie w kant, czarną krótką koszulę, pod którą włoży biały top. Koszula rozpięta, buty o zgrozo sportowe ale twierdzi, że tak jest cool smile no to cool
      • princy-mincy Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:41
        moja też idzie w sportowych butach
        nie czepiam się, bo widziałam dzieciaki na zakończeniu SP i większość miała buty sportowe (dziewczyny też)
        • cisco1800 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:46
          Tak już na tych balach 8 klasistów królowały sportowe lub trampki do kiecek smile więc też się nie czepiam, chociaż to nie moja bajka
          • princy-mincy Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 09:15
            Moja tez miala na balu sportowe buty, musze przyznac, ze u mlodych to polaczenie fajnie wyglada
            • annaboleyn Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 09:37
              Też tak myślę smile naprawdę uroczo smile (nie wiem czy tego akurat chcą wink)
          • hippolina Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 11:19
            cisco1800 napisał(a):

> Tak już na tych balach 8 klasistów królowały sportowe lub trampki do kiecek smile
            > więc też się nie czepiam, chociaż to nie moja bajka
            Na balu u mojego syna też dziewczyny miały trampki do sukienek wieczorowych, ale to dopiero po części oficjalnej, polonezie itp. Na oficjalna wszystkie mialy eleganckie buciki. Nawet fajnie to wyglądało.
            • princy-mincy Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 12:34
              Tak moja właśnie zrobiła, po polonezie zmiana z balerinek na jordany
        • geez_louise Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:51
          Mój syn bardzo starannie dobierał sobie buty sportowe do garnituru 🙄 Nie protestowałam, bo rzeczywiście wyglądał fajnie. I reszta klasy w jego podstawówce była ubrana podobnie - niby klasycznie i elegancko, ale zawsze było to czymś przełamane - sportowymi butami, sportową koszulą, garniturem dla dziewczyny. Świetnie wyglądali.
      • glanaber Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 08:10
        Cisco, a córka zadowolona ze szkoły? Pamiętam, że pisałaś, że w pierwszej turze rekrutacji miała pecha.
        • cisco1800 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 01.09.23, 13:59
          bardzo smile Ostatecznie dostała się do klasy drugiego wyboru. Jest przeszczęśliwa
    • iwoniaw Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:39
      Niech zajrzy na fejsa czy inną stronę szkoly i obczai zdjęcia z ubieglego roku z tej okazji. Coś mu to powie.
      Bezpieczniej iśc w koszuli i ciemnych spodniach materialowych, a na nastepna okazje dorzucic marynarkę lub poluzowac rajtuzy, w zalezności od rozwoju sytuacji.
    • princy-mincy Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:40
      moja zakłada zakiet, biała bluzkę koszulowa i czarne spodnie
    • triss_merigold6 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:40
      Biała koszula, ciemne spodnie garniturowe, marynarka.
    • jahelena Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:41
      Strój geodety w wersji business office?
    • katriel Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:46
      Wydaje mi się, że typowa uroczystość szkolna wygląda mniej więcej tak:
      https://cdn-portal.img.wroclaw.pl/beta2/files/news/169273/main/LO-HAUKE-BOSAKA-TH-10.jpg?imgeng=/w_840/h_480/m_cropbox
      Krótkich spodenek nie widuję, ale dżinsy do białej koszuli mieszczą się idealnie w normie.
      • iberka Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 09:41
        Na tym zdjęciu jeansy i jeansowa katana wyglądają zupełnie nieadekwatnie do sytuacji.
    • annaboleyn Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 29.08.23, 23:54
      Bombelek męski - niebieska koszula, spodnie garniturowe szaroniebieskie, takaż kamizelka.
      Ale żadna opcja mnie nie zaskoczy. Ani ich wink
    • 18lipcowa3 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 06:55
      Córka idzie na galowo, biala koszula spódniczka, obuwie oczywiście sportowe
      Moim zdaniem powinno się na galowo
      • sabek81 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 06:58
        U mojek córki dowolnie, pierwszaki pewnie w wiekszosci na galowo a reszta stonowanie ale przewaga spodnie plus koszulka i buty oczywiście sportowe
      • ivaz Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 08:05
        Moja podobnie, granatowa plisowana spódnica (mini). biała koszula i białe sneakersy
    • iberka Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 06:58
      W liceum starszaka było galowo. W czasie pierwszego rozpoczęcia dyrektor wyprosił dziewczęta w zbyt krótkich spódniczkach i towarzystwo w jeansach. Nikogo w szorcikach nie było.
      • grey_delphinum Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 07:10
        Syn zakłada białą koszulę i ciemne materiałowe spodnie. To 3 lo, nie ma spiny (żaden z kolegów nie występuje w garniturze lub kamizelce).
    • mama-ola Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 08:07
      U nas młodzież się stroi - spodnie materiałowe, biała koszula i marynarka.
    • mayaalex Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 08:10
      u nas pierwszy dzien dla pierwszakow to miedzy innymi jakies gry/zabawy sportowe (nazwane korpomownie teambuildingiem) wiec bombelki maja przyjsc w strojach sportowych/wygodnych. Nadal negocjujemy, czy beda to szorty (jak chce bombelek), czy spodnie od dresu, zobaczymy ile bedzie stopni w przyszla srode o poranku.
    • szmytka1 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 08:20
      Bombelek nie posiada garnituru, albowiem statut jego sKoky określał strój galowy jako granatowe spodnie i biala koszule. Tak też pojdzie na rozpoczęcie roku w szkole średniej.
      • little_fish Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 08:32
        Tak strój galowy określa chyba większość szkół. Ja w każdym razie nie spotkałam się jeszcze, żeby w statucie występował garnitur. Choć zapewne są i takie placówki
        • szmytka1 Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 09:01
          Ja nie mam pojęcia, nie pasjonuje mnie czytanie statutow szkół, znałam tylko wymogi szkoly osobistego bombelka 😉
          • little_fish Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 09:08
            Ja też, ale bombelki dwa, szkoły w sumie 4, plus osobista, to trochę statutów jest 😁
    • ursula.iguaran Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 08:41
      Bombelek lat 16 garnituru nie posiada gdyż albowiem tak szybko ostatnio rośnie że bym go co 3 miesiące musiała wymieniać. Ubranko galowe musimy nabyć nowe bo poprzednie z zakończenia roku zgubił w pociągu <facepalm>

Ja chcialam kupic czarne, gładkie jeansy, ale dziecię zażyczyło garniturowych. Idziemy zatem polować na spodnie i koszulę w galeriach. Nie wiem z jakim sukcesem bo synuś wysoki bardzo i szczupły. Mam nadzięję że już przestanie rosnąć bo problem z kupnem spodni mamy duży.
    • aguar Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 09:58
      Mój założy:
      - granatowe jeansy
      - eleganckie czarne buty
      - białe polo z długim lub krótkim rękawem
      - jak pogoda będzie pasowała, to może marynarkę, a jeśli nie, to pójdzie w samej koszulce albo w koszulce i kurtce.
      1 klasa LO
    • czarna_kita Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 10:25
      W szkole syna obowiązuje mundur, więc tam nie ma o czym mówić. A u córki wymóg -na galowo. Czy to będzie garnitur czy czarne jeansy i biała koszula już nie ważne- byleby nie dresy i krótkie spodenki.
    • ludborka Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 10:54
      W stroju 'nagalowym', czarna spódnica, biała koszula. Jedyny problem to czy szkolna apaszka czy krawat, pewnie wygra krawat. No i oczywiście czarne conversy, w innych butach nie da się wyjść z domu
    • bluea.nne Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 11:20
      U moich dzieci galowy. Zresztą, nie wyobrażam sobie inaczej.
    • hippolina Re: Jaki strój na rozpoczęcie roku w LO? 30.08.23, 11:21
      Idzie w garniturze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka