noi_noi
30.08.23, 02:39
O te bardziej tu, niż tam w Pl? Ja zawsze wychodziłam z założenia, że jeśli opuściłam ten kraj, to nie mam prawa decydować za tych,którzy w nim pozostali. Ale w związku z zaistniała sytuacją, że jest w odwiedzinach moja rodzina tutaj u mnie w odwiedzinach, jest także odpalony tvn24, no i tak sobie patrzę, na wypowiedzi wszystkich przedstawicieli partii, i tak słucham, zupełnie postronnie i musze przyznać, że nie ma ani jednej partii startującej, która by jasno, prosto, określila, co zrobi na bank bez dwóch zdań. Niby wszyscy walczą, a nikt nie powiedział, np tego, że (takie proste zdanie) jeśli dojdziemy do władzy, wygramy wybory, to postawimy przed Trybunałem stanu prezydenta i wycofamy wszystkie ich wpisy nocne itp uchwalone , wracamy do chujowego prawicowego PO, wszystkie spółki państwowe w trybie pilnym, do audytu szybkiego, 48 , zanim sie zorientują, to najpierw zajęcie całego majątku, albo jego resztek na poczet skarbu państwa. Ze rozliczymy wszystkie powiaty obstawine przezrodziny w małych gmina, wioskach, że rozliczymy budowe kanału i wymienianie nazwisk, że ten pan pójdzie siedzieć, bo on to, a jego córka też to. Albo ten centralny port, i po nazwiskach , że tylko model pokazują w tv, ale np ten wziął tyle za nic ten tyle i obiecujemy że trafią do więzienia za malwersacje itp spr, ufff
Dlaczego ta opozycja nie wymienia po nazwiskach? Dlaczego nie mówi, nie powtarza liczb, które zostały wyprowadzone z budżetu. Dlaczego kobiety chodzą na marsze które absolutnie nic nie wnoszą, tak z jednej strony chcą, żeby można decydować o sobie, ale z drugiej strony - nooo ja to nie, ale ...
I teraz moje osobiste zdanie, w tym kraju nie ma nakogo głosować, można wybrać mniejsze zło tylko. Została zmarnowana wielka szansa, dawno temu,by żyć normalnie, był taki moment, że blisko byliśmy, niestety zostało to zaprzepaszczone i cieszę się,że to nie ja przylożyłam do tego rękę, tylko jasno mówiłam, że sie nie zgadzam i wyjechałam na starośc i zaczełam nowe życie i na pożegnanie z Polską zrobilo mi sie przykro, bo myślałam, że podpis AD będę miała, a okazało się, że przy zrzeczeniu obywatelstwa polskiego, na który to kraj tyle mojej pracy wkładałam, dostałam papier zwykły z podpisem pani S pisakiem jasnoniebieskim, z wywijasami jak dzieci w szkole(mam w ramce oprawione)

Zwykła kartka normalny papier, że nie jestem już obywatelem itp - dziś goście, poszukam, pokaże jak się obywatela polski nie zyjącego z dejjj traktuje, gdy pozbywa się obywatelstwa