triismegistos 30.08.23, 09:54 Czy ktosia wie po jakim czasie od stwierdzenia przez sąd bezprawności zajęcia komorniczego ma on zdjąć blokadę z konta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Komornik wrrrr 30.08.23, 10:27 Jeśli by się powtarzała sytuacja, to dobrze mieć konto np. w N26 lub revolucie, tak podpowiem. Albo konto na spółę z matką np. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Komornik wrrrr 30.08.23, 10:27 I tak, wiem, że nie o to pytałaś. Ale sama widzisz, komornik robi co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Komornik wrrrr 30.08.23, 10:49 Kur... Pół roku od wyroku sądu 😡 Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Komornik wrrrr 30.08.23, 11:48 A czy przypadkiem mając orzeczenie sądu o bezprawności blokady nie możesz sama wystąpić do banku o zdjęcie blokady? Bez czekania na komornika? Daniela pewnie jest bardziej obcykana z praktyką. Druga rzecz - po uprawomocnieniu się orzeczenia/postanowienia powinnaś wystąpić do komornika o niezwłoczne zdjęcie blokady. Mam kumpla komornika, mogę go podpytać co i jak ale na bank nie powinno to trwać pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Komornik wrrrr 30.08.23, 12:07 Wiesz, mój brat też ma kumpla komornika i co? I jak ja się użeram z jednym z pomorskiego, aczkolwiek to ja jestem wierzycielką, tak się okazuje, że wszelka praktyka stamtąd jest bezużyteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Komornik wrrrr 30.08.23, 12:17 Nie znam się, ale się wypowiem, albo zapytam. Czy nie trzeba mieć dodatkowego kwitu stwierdzającego uprawomocnienie? W innej sprawie, ale składałam taki wniosek po wydaniu postanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tiffany_obolala Re: Komornik wrrrr 30.08.23, 12:07 Nie na temat, ale mnie komornik wysyła ostrzeżenia, że wbije mi siłowo do mieszkania. Tylko że adresatem nie jestem ja, a lokator poprzednich właścicieli (a ja kupiłam to mieszkanie 10 lat temu). Regularnie wysyłam informacje że gościa w życiu nie widziałam i regularnie dostaje nowe powiadomienia. Jak sobie wyobrażę chryję z wymianą zamków po siłowym wejściu i odzyskiwaniem np. lodówki, to mi się słabo robi. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Komornik wrrrr 30.08.23, 12:10 Złóż na niego skargę, np. do UODO, masz szasnę, że trochę przybastuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Komornik wrrrr 30.08.23, 12:41 U mnie zdjął natychmiast, tzn. chyba 2 dni minęły. Najlepiej zadzwonić do właściwego komornika i porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Komornik wrrrr 30.08.23, 14:52 Odpowiem zbiorczo.Z komornikiem kontaktowaliśmy się sami i przez prawnika i nic. Na szczęście mamy z mężem osobne konta i to ratuje nam doopę 🙄 Za poradę żeby skontaktować się z bankiem dziękuję, na to nie wpadliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś