Dodaj do ulubionych

Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzone

30.08.23, 13:49
kultura.gazeta.pl/kultura/7,114526,30133593,umorzono-sledztwo-ws-tilla-lindemanna-z-zespolu-rammstein.html
Wrzucam tak żeby nie zniknęło w czeluściach pierwotnego wątku i dla potomnych, które będą pisały ogwałtach jako o fakcie dokonanym.
I tak, wiem że umorzenie śledztwa nie przesądza o tym, że niczego nie było.
A ja mam nadzieję, że w przyszłym roku, na 30-lecie zespołu, pierwszy raz pójdę na koncert Rammstein, bo ponoć warto.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:05
      Ale zrozumiałaś, jak się tłumaczono? Że nie znają poszkodowanych, to nie mają punktu zaczepienia. Wortklauberei. Lindenmann najpierw sprawdził, czy coś mu można formalnie zarzucić, a potem dopiero przywdział białe giezło i robił za świętego, w tej kolejności.
      • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:17
        Dwie rzekome poszkodowane się nie zgłosiły, zeznania jednej uznano za niespójne. Tej o której najwięcej pisano i mnie to nie dziwi, bo tam niewiele było poza dziwiszowym nie wiem, nie pamiętam.
        Nie twierdzę, że Lindemann nie jest stukniety, a że naganial sobie laski jest w zasadzie pewne. Zostaje kwestia dobrowolności.
    • triss_merigold6 Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:06
      Bez czytania. Czy znowu jakieś atencyjne przecpane dziewczęta nie były w stanie złożyć zarzutów choć trochę trzymających się kupy?
      • 7katipo Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:11
        Na to wygląda.
      • alpepe Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:12
        Nie, nie znaleziono tych atencyjnych przećpanych łatwych w manipulacji dziewcząt.
        • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:18
          Same nie przyszły, oprócz jednej która nie była w stanie zeznać czegoś, co miałoby ręce i nogi.
    • 7katipo Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:11
      Warto!
      • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:19
        Wierzę 😎
      • heca7 Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 15:48
        Mój mąż by poleciał na skrzydłach wink
    • szansanalans Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:14
      Wczoraj Tagesschau podalo, ze sprawe umorzono z powodu braku dowodow na podawanie narkotykow i wykorzystywanie seksualne.
      • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:18
        No tak.
        • szansanalans Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:22
          Brak poszkodowanych no to koniec sprawy.
    • brenda_bee Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:20
      Skończyło się tak jak sądziłam.
      A na koncert idź, bardzo warto. Stałam pod sceną, wrażenia jedyne w swoim rodzaju.
      • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:24
        Jak się dopchałaś pod samą scenę, musiałaś być dużo wcześniej? Ze względu na 160 cm wzrostu też bym tak wolała. 😏
        • brenda_bee Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 15:46
          Przed Rammsteinem grał Slayer a przed Slayerem Behemoth. Byłam więc duużo wcześniej. No i faktycznie pod samiuśką sceną byłam
          • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 16:03
            Czyli cierpliwość popłaca smile
            • brenda_bee Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 16:04
              No Slayer też był świetny
              • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 16:58
                Akurat średnio przepadam.
    • lauren6 Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:29
      Cóż, dobrze że trafiło na Niemcy, bo w analogicznej sytuacji polski zespół Decapitated posiedział sobie w areszcie w Stanach 3 miesiące.
    • better.call.kim Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 14:37
      Od początku byłam przekonana, że tak się to właśnie skończy. Zeznania głównej jakoby poszkodowanej od początku nie trzymały się kupy.

Również jestem przekonana, że na afterparties po koncercie nie ogląda się znaczków i nie pija kakao z pianką, ale jednakowoż gdyby odbywały się jakieś ewidentne przegięcia w kierunku niedobrowolności, to ofiary z jakimiś konkretami by się znalazły i to znacznie wcześniej.

Idź koniecznie, ja byłam pierwszy raz w tym roku i w miarę możliwości zamierzam bywać, jeśli tylko się da.
      • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 15:30
        Też tak myślę, poza tym w necie były relacje uczestniczek afterparties właśnie tak to opisujących.
    • andallthat_jazz Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 15:52
      Ja bym tam dla Tilla bez cpania i przymuszania majciochy przez glowe zdjela. Ale za stara jestem. 🙄
      • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 16:02
        Wiesz, jak byłam dużo młodsza i oni też, to podobnie mogłabym dla Richarda, ale kiepsko się zestarzał. wink
        • brenda_bee Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 17:13
          Ryszard nie tyle się brzydko zestarzał co przesadził z przeróbkami niestety.
          • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 17:23
            I z jedzeniem, tak mniej więcej o 15 kg. 🙄
            Kolo 30-tki wyglądał rewelacyjnie. A jeszcze 10 lat temu bardzo ok.
        • andallthat_jazz Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 17:57
          O to tyz. Slepa jestem z bliska, wiec bez okularow do czytania jakos by poszlo. 😂
          • seaview Re: Till Lindemann (Rammstein) - śledztwo umorzon 30.08.23, 18:22
            U mnie po trzech kieliszkach wina też mogłoby pójść. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka