Dodaj do ulubionych

Faceci wybiórczo kulturalni

30.08.23, 15:58
A co myślicie facetach dla których pierwsze skrzypce gra wygląd kobiety niezależnie od okoliczności w jakiej aną kobietę spotyka czy jest to ekspedientka, kelnerka czy grunt zawodowy czy przelotny kontakt pan w zależności od tego jak kobieta wygląda potrafi być dla niej chamski albo o 180 w drugą stronę. Mam na to alergię bo nie raz już widziałam gdy ten sam facet przed jedną panią niemal kładł się w drzwiach żeby jej te drzwi otworzyć a innej tymi drzwiami prawie przywalił. Są faceci kulturalni wybiórczo tylko dla ładnych kobiet. Spotykacie takich? Skąd to się bierze?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:21
      Bierze się to z tego, że nie są kulturalni.
      • kamkaklamka Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:37
        O nie nie. Potrafią być bardzo kulturalni ale tylko dla atrakcyjnych kobiet.
        • angazetka Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:38
          Czyli kulturalni nie są.
          • gama2003 Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:49
            Otóż to.
            Przebierańcy, tokując udają dżentelmenów.
            • aandzia43 Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:51
              Farbowami gentlemani czyli prostaki.
        • iwoniaw Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:50
          kamkaklamka napisała:

> O nie nie. Potrafią być bardzo kulturalni ale tylko dla atrakcyjnych kobiet.

Nie, to nie kultura, to próba podlizania się/przypodobania.
          • taniarada Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:53
            iwoniaw napisała:

> kamkaklamka napisała:
            >
            > > O nie nie. Potrafią być bardzo kulturalni ale tylko dla atrakcyjnych kobi
            > et.
            >
            > Nie, to nie kultura, to próba podlizania się/przypodobania.
            >
            > Przykre że Ty takich nie spotykasz .
        • bulzemba Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 10:38
          Kulturalny człowiek potrafi taki być nawet jeśli nie widzi miss świata. Twoi znajomi to po prostu interesowne prostaki
    • riki_i Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:28
      A oto cham i mizogin w 1940 roku
      www.youtube.com/shorts/MRw3cOKh4WM
      • kamkaklamka Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:35
        Churchill też był brzydki a mimo to wytykał brak urody innym i chamsko traktował, zupełnie jak wielu dzisiejszych facetów. Ponawiam pytanie skąd to się wzięło?
        • riki_i Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:47
          Może dlatego, że ten facet
          www.facebook.com/watch/?v=628366230671847

tak wyglądający i tak wypowiadający się o kobietach, mógł sobie pozwolić na taką laskę
          www.fotosik.pl/zdjecie/71f527ff57947d69

Odwrotnie to nie działa.
          • kamkaklamka Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:56
            Tak być nie powinno bo sam jest paskudny.
            • riki_i Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:59
              Ale to dla Was, kobiet, wygląd faceta w wielu przypadkach nie ma znaczenia.

I to są skutki.

Mega obleśny gościu wypowiada się jakby był młodym Bradem Pittem.
              • iwoniaw Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 17:02
                Wiesz na czym polega twoj problem? Na tym, ze uwazasz, iz Brad Pitt ma wieksze prawo do chamstwa niz Quasimodo i powinien byc usprawiedliwiony.
                • riki_i Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 17:20
                  Nie uważam, że Brad Pitt ma prawo do chamstwa, tylko uważam, że z perspektywy faceta typu di Caprio, któremu topowe modelki bielizny nieustannie pchają się do łóżka, logicznie uzasadnione byłyby tego typu chamskie uwagi ("tę bym bzyknął, tę nigdy, a tę to kto w ogóle rucha?"). To nie znaczy, że owe uwagi są słuszne pod względem savoir vivre'u czy zwykłej kultury w obejściu.

Natomiast stan faktyczny jest taki, że szalone powodzenie u kobiet miał Serge Gainsbourg. Wielu skrajnie obleśnych i nieatrakcyjnych fizycznie facetów przyciąga uwagę kobiet , przez co - i tutaj uwaga, to jest moja myśl w tym wątku - dajecie pośrednio przyzwolenie mężczyznom na nadmierną pewność siebie, chamstwo i przedmiotowe traktowanie kobiet. Już nie mówiąc o tym, że zarozumiali i przeświadczeni o swojej wyjątkowości faceci (czasem także w pakiecie przemocowi), mają z zasady wielkie branie ("łobuz kocha najbardziej").

Ps. Wiadomo mi, że te powyższe mądrości głoszą także (w skrajnym przerysowaniu) środowiska inceli , no ale to nie znaczy, że są one całkowicie pozbawione sensu.

• wkswks Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 17:52
                    Jasne, kobiety są winne chamstwa mężczyzn. Walnij się czymś po łbie.
                  • iwoniaw Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:51
                    No więc o tym mówię - nie, uwagi (czy myślenie tego po cichu) nie jest bardziej "logicznie uzasadnione" u Di Caprio. To jest "uzasadnione" i normalne (w sensie, ze kazdy ma prawo do wlasnych preferencji) u kazdego, tak samo jak u każdego jest brakiem kultury werbalizowanie tego i to w tak obrzydliwy sposób. Niezaleznie od tego, jak werbalizujacy wygląda.

Natomiast to, że kobietom podobaja się inni faceci niz tobie nijak nie świadczy ani o tym, że one źle wybierają, ani że gdybybwybieraly tych twoim zdaniem przystojniejszych, to faceci by sobie nienwyobrazali bog wie czego - co to w ogole za koncept?
                    • taniarada [...] 30.08.23, 21:39
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • riki_i Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 22:16
                      Nie będę się wikłał w jałowe dyskusje, wiem swoje. Długi czas starałem się być w realnym życiu facetem wybitnie kulturalnym wobec kobiet, preferującym w związkach kulturę deliberatywną, partnerstwo itp. itd. Wszystkim paniom to się wybitnie nie podobało. A jak walnąłem dwie setki i wchodziłem w tryb pewnego siebie zarozumiałego chama, to rozkładały nogi czasem po kilku minutach znajomości (na imprezie ofc). Wszystko w temacie. EOT
                      • taniarada [...] 30.08.23, 22:27
                      • iwles Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 06:19
                        Widocznie riki celowałeś w target pan, które preferuja jednorazowy kiblowy seks z chamem.
                        Nikt nie przeczy, że są kobiety, które to lubią.
                        Ale z takimi poglądami do wspólnego wyjścia do ludzi, poza obręb knajpy i na trzeźwo to ty się nie nadajesz.
                        • alpepe Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 08:40
                          Ótóż to, jak dopasował dyskurs do targetu, odniósł sukces.
                        • hippolina Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 15:09
                          iwles napisała:

> Widocznie riki celowałeś w target pan, które preferuja jednorazowy kiblowy seks
                          > z chamem.
                          > Nikt nie przeczy, że są kobiety, które to lubią.
                          > Ale z takimi poglądami do wspólnego wyjścia do ludzi, poza obręb knajpy i na tr
                          > zeźwo to ty się nie nadajesz.
                          Otóż to, 100/100
                  • angazetka Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 20:31
                    Przyznam, że teoria, że skoro kobiety (niektóre) lecą też na mniej atrakcyjnych fizycznie facetów, to mężczyźni są uprawnieni do chamstwa, jest po prostu FIKOŁEM intelektualnym.
              • kamkaklamka Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 17:05
                To patriarchat który jest szkodliwy dla wszystkich też dla facetów.
                Dlaczego wygląd ma być nie ważny bo ten stary pierdziel zrobił pół wieku temu studia prawnicze i ma sukces to wystarczy. Kobiety też kończą takie studia.
                • taniarada [...] 30.08.23, 17:34
                  • tanebo001 Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 17:42
                    natemat.pl/507796,lanberry-feminizm-nie-wyklucza-tego-ze-mezczyzna-otwiera-mi-drzwi
                  • iwles Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 17:55
                    taniarada napisał:

> zamiast otworzyć Ci drzwi ,pierwsi
                    > wchodzą

Łatwiej takiego kopnąć w d...ę.

• taniarada [...] 30.08.23, 21:40
          • ggrr.ruu Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 17:38
            Ta kobieta na zdjęciu jest Twoim zdaniem atrakcyjna???
            • riki_i Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:02
              Nie znalazłem w sieci lepszego zdjęcia, ale młoda Danuta Mizgalska , żona Sklepowicza, była bardzo ładna.
              • ggrr.ruu Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:14
                Znalazłam trochę zdjęć z ciekawości. Blisko osadzone oczy i coś nie tak że szczęką, może na żywo wyglądała lepiej a jest niefotogeniczna. Na tym zdjęciu co zalinkowałeś wygląda jak dragqueen
                • elinborg Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:51
                  Miałam podobne skojarzenie. W ogóle nie wygląda jak "laska"
              • iwles Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:50

To mówisz, że gdyby byl kulturalny, szarmancki i szanował kobiety, to by za niego nie wyszła?
                • taniarada Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 21:46
                  iwles napisała:

>
                  > To mówisz, że gdyby byl kulturalny, szarmancki i szanował kobiety, to by za nie
                  > go nie wyszła?
                  >
                  > Pewnie tak bo za takich się wychodzi .Te co mają muchy w nosie to nawet się nie patrzy .Kobiety co mają skomplikowane życie to omija się z daleka .
                  >
                  >
              • elinborg Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 19:04
                Zadałam sobie trochę trudu i poszukałam. Znalazłam zdjęcia i stare "teledyski. No nie, bardzo męskie rysy, masywna żuchwa i oczy blisko siebie, zakrzywiony nos. Atrakcyjna, na pewno, ale ładna to była Anna Jurksztowicz.
        • bene_gesserit Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:26
          kamkaklamka napisała:

> Churchill też był brzydki a mimo to wytykał brak urody innym i chamsko traktow
          > ał, zupełnie jak wielu dzisiejszych facetów. Ponawiam pytanie skąd to się wzięł
          > o?

To jest tzw męska optyka kobiet.
          Pożyteczna - potencjalnie - jest każda ładna i w miarę młoda kobieta, bo jest fuckable. Reszta się nie liczy, bo nie jest potencjalnym łupem. To mroczny spadek z czasów, kiedy pełną gębą rządził patriarchat, kobiety nie miały nic do powiedzenia i nic więcej poza urodą nie reprezentowały dla ludzkości, to znaczy dla mężczyzn.

Smutny jest fakt, że wiele kobiet też przejmuje ten sposób patrzenia na siebie i inne kobiety. Na forum widać, że wiele wątków ze zdjęciami kobiet zmienia się w dyskusję o ich urodzie, figurze, a większość uwag jest krytyczna.
          • kamkaklamka Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:30
            Masz rację ale przecież patriarchat odchodzi w przeszłość więc dlaczego nic się nie zmienia w tym podejściu?
            • bene_gesserit Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 22:51
              Ależ zmienia się. Facetów, którzy widzą w połowie ludzkości jedynie płeć i jej użyteczność, nie ma wielu. Wymrą, jak mi się wydaje. Nie w tym i nie w kolejnym pokoleniu, ale wymrą.
              • riki_i Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 23:00
                Prędzej ludzkość przeorze sztuczna inteligencja, niż zmienią się pewne typy zachowań.

Zresztą popatrz na poparcie przekazu Konfederacji, nawet mnie to zadziwia, ile osób podziela różne poglądy z XIX wieku.
                • kamkaklamka Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 23:04
                  riki_i napisał:

> Prędzej ludzkość przeorze sztuczna inteligencja, niż zmienią się pewne typy zac
                  > howań.
                  >
                  > Zresztą popatrz na poparcie przekazu Konfederacji, nawet mnie to zadziwia, ile
                  > osób podziela różne poglądy z XIX wieku.

Szacunek tylko za urodę albo pod warunkiem urody- to się nie zmieni.
                  • riki_i Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 23:07
                    Kamkaklamka , ale coraz bardziej można tę urodę wywołać sztucznie zabiegami. I ich ceny spadają.
                    • kamkaklamka Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 13:33
                      riki_i napisał:

> Kamkaklamka , ale coraz bardziej można tę urodę wywołać sztucznie zabiegami. I
                      > ich ceny spadają.
                      Oczywiście, gdy uroda jest bezobjawowa można ją teraz sztucznie wywołać przy pomocy zabiegów, makijażu, stylizacji. Jest większa wiedza, świadomość i dostępność. Nawet kobiety które naście lat temu nie wiedziały jak się za siebie wziąć, dziś mogą podglądać inne kobiety w internecie i od nich czerpać, kopiować styl życia, pomysły na wygląd i być atrakcyjniejsze zyskując na tym. Przecież nawet zawodowe makijażystki będące w zawodzie od lat twierdzą że jest gigantyczny przełom w umiejętnościach, że teraz dziewczyna na ulicy wymalowana jest bardzo często doskonale i profesjonalnie czego kiedyś nie było i to zmienił internet.
                • taniarada Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 23:10
                  riki_i napisał:

> Prędzej ludzkość przeorze sztuczna inteligencja, niż zmienią się pewne typy zac
                  > howań.
                  >
                  > Zresztą popatrz na poparcie przekazu Konfederacji, nawet mnie to zadziwia, ile
                  > osób podziela różne poglądy z XIX wieku.
                  Nie wiem po jakiego mieszasz politykę do tego wątku .Co to ma do rzeczy .Wszyscy jesteście oderwani od rzeczywistości i zadufani w sobie .Ty też gwiazdorzysz ,a życie ucieka i to szybko .Zrobiłeś się uzależnieniem od tego forum .
              • kamkaklamka Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 23:02
                bene_gesserit napisała:

> Ależ zmienia się. Facetów, którzy widzą w połowie ludzkości jedynie płeć i jej
                > użyteczność, nie ma wielu. Wymrą, jak mi się wydaje. Nie w tym i nie w kolejnym
                > pokoleniu, ale wymrą.
                >
                >
                Możliwe że nie widzą już w kobiecie praczki ale dekorację widzą nadal. Nawet u niegłupich facetów widzę że szacunek do kobiet tak ale pod warunkiem że są ładne.
                • bene_gesserit Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 07:34
                  A ja widzę szacunek dla różnych kobiet, w tym starych i/lub brzydkich. Owszem, pod ich zdjęciami w necie zwykle pojawia się komentarz " o tej to bym kijem nie tkną", a pod artykułami i wywiadami z mężczyznami takich uwag nie ma (no chyba, że mówimy o Oskarżę Szafarowiczu, to wyjątek). Tak czy inaczej, coraz więcej mężczyzn i kobiet porzuca męska optykę, bo nabywa świadomość, że ona robi z człowieka prostaka.
        • ichi51e Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:44
          U Churchila to chyba przemawiał alkohol…
          • bene_gesserit Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 07:42
            Nie ważne, co przemawiało, ważne, że ten doprawdy chaniebny bon mot jest nadal powtarzany, nadal żyje w przestrzeni publicznej. Ach, jaki ten Churchill miał błyskotliwy umysł i szybki refleks, nawet po pijaku! Pięknie załatwił tę wiedźmę!
            • ichi51e Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 10:27
              Tymczasem w rzeczywistości facet ledwo stał na nogach i jedyne co wyblubral to „a pani jest brzydka!” Przy czym po angielsku „you’re ugly!” Znaczy tez niemily i na tym polega dowcip który po polsku ginie.
    • szafireczek Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:42
      Bez znaczenia, w którą stronę wahadło się wychyla - niezrównoważona osobowość może być niebezpieczna i lepiej prewencyjnie unikaćsmile
      • taki-sobie-nick Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 20:49
        Ematka nie popuści i 90% zachowań uzna za zaburzenia...
    • heca7 Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:45
      Nie znam takich ale jakbym spotkała to bym zwiewała tongue_out
    • wkswks Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:51
      Ale kobiety robią identycznie!
      • taniarada Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 16:56
        wkswks napisał(a):

> Ale kobiety robią identycznie!
        Są kobiety dla których leży się plackiem by przeszły .Dla niektórych to nawet nie trzeba się oglądać .
      • black_halo Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 21:31
        wkswks napisał(a):

> Ale kobiety robią identycznie!

Niestety nie, kobieta nie moze sobie pozwolic na bycie niemila dla faceta bo doskonale czuje przez skore co ja moze spotkac: od werbalnego wyrazania dezaprobaty w bardzo nieparlamentarnych slowach az do bycia zamordowana bo nie dala dupy.
        • ggrr.ruu Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 21:34
          No nie wiem, patrz na popisy Petardy
        • wkswks Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 10:51
          A właśnie ze tak, rozejrzyj się. I jeszcze kobiety, które sa niemile dla innych kobiet- tych np wg nich źle ubranych. Nie widziałaś nigdy eksperymentów społecznych z ekspedientakmi i tym, jak traktują poszczególnych klientów? Podpowiem: im atrakcyjniejszy i lepiej ubrany, był lepiej traktowany. Dotyczyło to obojga płci.
          • taniarada Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 11:00
            Kobiety potrafią dla innych kobiet być okrutne .Widać to nawet na tym forum .Faceci potrafią się wspierać i pomagać sobie .Kobiety zabiją swoją nienawiścią i nic nie ma do tego wygląd .Czym ładniejsza to zołza .Brzydsze potrafią kochać najbardziej .
            • wkswks Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 12:56
              Też nie. Ładni są czesto milsi dlatego, że ludzie zawsze byli dla nich mili, dlatego że są ładni. Brzydcy ludzie, odrzucani za wygląd gorzknieją.
              • riki_i Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 13:02
                wkswks napisał(a):

> Też nie. Ładni są czesto milsi dlatego, że ludzie zawsze byli dla nich mili, dl
                > atego że są ładni. Brzydcy ludzie, odrzucani za wygląd gorzknieją.

Ładne kobiety na starość też gorzknieją.
                • wkswks Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 14:08
                  Faceci to za to do śmierci dusze towarzystwa 😂
              • ggrr.ruu Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 15:16
                Mało jest ludzi tak brzydkich, żeby było odrzucani że względu na wygląd. To musiałby być jakis poważny defekt
                • demodee Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 21:20
                  > Mało jest ludzi tak brzydkich, żeby było odrzucani że względu na wygląd.

Ale ludzie przeciętnej urody są odrzucani, gdy obok znajduje się osoba o urodzie powyżej przeciętnej.
                  • ggrr.ruu Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 23:38
                    Odrzucani do czego? Do pracy w tv czy modelingu? Jako kandydaci do seksu? To jasne, wygrywają ladniejsi. Ale przeciętny wygląd nie powoduje odrzucenia towarzyskiego, zawodowego (w branżach niezwiązanych z urodą) czy w życiu codziennym.
                • tanebo001 Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 23:46
                  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
                  • ggrr.ruu Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 23:49
                    ??? Ty podobno jesteś przystojny to Cię nie dotyczy ten problem
                    • tanebo001 Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 23:51
                      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    • stara-a-naiwna Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:40
      znam kilku
      rzeraża mnie to i obrzydza

skąd się bierze?
      albo z zaniżonej albo z za wysokiej samooceny
      albo z tego zwyczajnie że go nikt kultury nie nauczył
      • taki-sobie-nick Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 21:22
        Albo z tego, że samoocenę ma normalną, tylko uważa, że NIE OPŁACA się być grzecznym wobec kobiet brzydkich.
        • bye-bye Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 06:04
          Czyli po prostu typ praktyczny😁

Tak powaznie, to spotkałam takiego faceta kiedys. Na stanowisku dość wysokim. Wysoce zdegustowana byłam i uważałam, że to zwyczajny cham.
          • taki-sobie-nick Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 21:03
            bye-bye napisała:

> Czyli po prostu typ praktyczny😁

Vide: cham. Mnie po prostu szlag trafia, kiedy ematki w każdym przejawie chamstwa/dziwactwa/myślenia inaczej niż ematki dopatrują się zaburzeń, ostatnio narcystycznych. Każdy "nie taki" to zaraz narcyz.
    • ichi51e Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 18:42
      Przeczytałam kulinarni… doszłam do samego końca zastanawiając się jaki związek 🥲
      • demodee Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 11:11
        > Przeczytałam kulinarni…

A ja zrozumiałam, że wątek będzie to tym, że jedni faceci chodzą tylko na koncerty, a za nic nie pójdą do teatru, a drudzy odwrotnie, a ematka, która jest kulturalna wszechstronnie, ma z tym problem.

Co zaś do meritum - jako osoba o urodzie poniżej średniej krajowej, przyzwyczaiłam się do bycia niewidzialną dla mężczyzn w sytuacjach savoir-vivrowych. I naprawdę nie zastanawiam się, który mi drzwi otworzy, a który nie. Po prostu drzwi otwieram sobie sama...
    • taki-sobie-nick Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 20:48
      Że to prozaiczne chamy są i tyle.
      • taniarada Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 21:43
        taki-sobie-nick napisała:

> Że to prozaiczne chamy są i tyle.
        Jasne za to Ty jesteś wielką damą na tym forum .Uszanowanie dla wielkiej pani .
    • okruchlodu Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 22:26
      Wynika to z faktu, że bycie miłym nie wynika u nich z szeroko rozumianej empatii ale jest czynnością wyuczoną. Są mili gdy czerpią z tego (lub planują czerpać) jakąś korzyść lub gdy lęk przed karą jest wystarczająco duży.

W starej pracy miałam okazję się nawet zakumplować z takim człowiekiem. Zdarzyło nam się kilka takich głębszych rozmów. Raz zapytałam go wprost 'dlaczego zachowuje się w stosunku do niektórych jak taka wredna piz*a'. I odkryła, że on nawet sobie z tego sprawy nie zdaje. Był bardzo inteligentnym facetem (chodzi o inteligencję logiczno- matematyczną) więc pomimo niskiej umiejętności wczucia się w emocje innych ludzi nauczył sie, że bycie miłym w niektórych sytuacjach jest opłacalne.

Dodam jeszcze, że gdy środowisko zaczęło wymagać on niego bycia kulturalnym to potrafił się dopasować- lęk przed karą działał mobilizująco.

Kolejna sprawa, to dość naturalny instynkt, że gdy ktoś nam się podoba to mamy lepszy humor a to przekłada się na poziom kultury (choć nie powinno nigdy działać w drugą stronę).
      • taniarada Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 22:42
        "Kolejna sprawa, to dość naturalny instynkt, że gdy ktoś nam się podoba to mamy lepszy humor a to przekłada się na poziom kultury (choć nie powinno nigdy działać w drugą stronę) .To nic nie ma do rzeczy .Bo kobiety mają zmienny humor i to facet stoi ostoją w każdym związku .Tylko się tkwi w takiej świadomości to się nie wie .
    • jowita771 Re: Faceci wybiórczo kulturalni 30.08.23, 23:06
      Tak, to najgorszy sort faceta, nawet nie mężczyzny.
    • pursuedbyabear Re: Faceci wybiórczo kulturalni 31.08.23, 13:08
      Myślę to, że są ciulami. Prawdziwie kulturalny człowiek ma głęboko w zadzie to, czy jego rozmówczyni jest smakowitą dwudziestolatką, czy czterdziestolatką z garbatym nosem, czy zgarbioną staruszką.

Inna rzecz (nawiązując do wątku pobocznego), że granie pewnego siebie chama w celach ruchaniowych działa tylko na... uprzejmie to ujmując, bardzo określony typ kobiet, większość odstręcza.
    • taki-sobie-nick Ładne określenie 31.08.23, 23:17
      Wybiórczo kulturalni. Podobne do określenia "nienachalna uroda".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka