samanta1010 31.08.23, 13:11 faceci waszych kolezanek? znam duzo przykładow gdzie kobieta zarabia solo lub duzo wiecej niz partner. Partner zajmuje sie domem i dziecmi i umozliwia kobiecie koncentracje na pracy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuchtaludzi Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 13:45 Wszyscy pracują. A mi się marzy właśnie taki pan domu. Ale za mało zarabiam na utrzymanka Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 13:56 Nie znam takich panów domu. Pań domu też zresztą nie znam, wszystkie kobiety z mojej bańki pracują tyle co faceci i zarabiają podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 14:02 Okresowe bezrobocie się zdarzało. Nawet mojemu chłopu kilka lat wstecz się przedłużyło do pół roku. Natomiast tak aby był to stały element rodzinny - nie znam. Nawet emerytowani wojskowi są aktywni zawodowo. Z jednym mój mąż jest w spółce i sobie radzą. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 15:03 Znam jednego, ma fuchy dorywcze ale żona jest jedyną formalnie pracująca specjalistką, nie ma problemu z męża niepracowaniem, wychował dziecko, troszczy się o wszystkich a ona w tv się pokazuje od czasu do czasu ( jako specjalistka) I drugi - pracował tylko mąż, po paru latach oboje i po kowidzie facet nie utrzymał pracy, po roku żona już nie dawała sobie z tym rady, układ się sypie, teraz kolega wypłynął w morze i pewnie będzie lepiej. Żona bardzo wonska, zarobki w okolicy 4 dych. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 15:29 wszyscy pracują i raczej dobrze zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 15:43 Mój mąż nie pracuje - ale od kilku lat dopiero. Przedtem oboje pracowaliśmy, zarobki podobne - choć czasem mąż zarabiał więcej albo dużo więcej, a czasem mniej, bo miał działalność, więc różnie bywało. Parę lat temu zaczął mieć problemy ze zdrowiem teraz jest na rencie i zajmuje się domem, ogrodem i psami. Mnie to pasuje, ale on co i raz napomyka, że poszedłby do jakiejś pracy. Ale nie szuka zbyt intensywnie więc mam nadzieję, że nadal będzie kurem domowym 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaz1 Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 16:17 Znam . Ona prawnik on arty sta. Chyba że jako prade można traktować bycie kierowca żony, ona nie ma prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 16:26 facet się raczej zanudzi w takim układzie Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 16:35 Nie znam ani jednego takiego przykładu. Wszyscy faceci w mojej bańce pracują. Odpowiedz Link Zgłoś