Dodaj do ulubionych

pracuja czy jednak nie pracuja

31.08.23, 13:11
faceci waszych kolezanek? znam duzo przykładow gdzie kobieta zarabia solo lub duzo wiecej niz partner.
Partner zajmuje sie domem i dziecmi i umozliwia kobiecie koncentracje na pracy
Obserwuj wątek
    • wuchtaludzi Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 13:45
      Wszyscy pracują. A mi się marzy właśnie taki pan domu. Ale za mało zarabiam na utrzymanka uncertain
    • jkl13 Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 13:56
      Nie znam takich panów domu. Pań domu też zresztą nie znam, wszystkie kobiety z mojej bańki pracują tyle co faceci i zarabiają podobnie.
    • netlii Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 14:02
      Okresowe bezrobocie się zdarzało. Nawet mojemu chłopu kilka lat wstecz się przedłużyło do pół roku.
      Natomiast tak aby był to stały element rodzinny - nie znam.
      Nawet emerytowani wojskowi są aktywni zawodowo. Z jednym mój mąż jest w spółce i sobie radzą.
    • volta2 Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 15:03
      Znam jednego, ma fuchy dorywcze ale żona jest jedyną formalnie pracująca specjalistką, nie ma problemu z męża niepracowaniem, wychował dziecko, troszczy się o wszystkich a ona w tv się pokazuje od czasu do czasu ( jako specjalistka)
      I drugi - pracował tylko mąż, po paru latach oboje i po kowidzie facet nie utrzymał pracy, po roku żona już nie dawała sobie z tym rady, układ się sypie, teraz kolega wypłynął w morze i pewnie będzie lepiej. Żona bardzo wonska, zarobki w okolicy 4 dych.
    • mae224 Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 15:29
      wszyscy pracują i raczej dobrze zarabiają.
    • default Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 15:43
      Mój mąż nie pracuje - ale od kilku lat dopiero. Przedtem oboje pracowaliśmy, zarobki podobne - choć czasem mąż zarabiał więcej albo dużo więcej, a czasem mniej, bo miał działalność, więc różnie bywało.
      Parę lat temu zaczął mieć problemy ze zdrowiem teraz jest na rencie i zajmuje się domem, ogrodem i psami. Mnie to pasuje, ale on co i raz napomyka, że poszedłby do jakiejś pracy. Ale nie szuka zbyt intensywnie więc mam nadzieję, że nadal będzie kurem domowym 😄
    • kaskaz1 Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 16:17
      Znam . Ona prawnik on arty sta. Chyba że jako prade można traktować bycie kierowca żony, ona nie ma prawa jazdy.
    • bywalec.hoteli Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 16:26
      facet się raczej zanudzi w takim układzie
    • szarmszejk123 Re: pracuja czy jednak nie pracuja 31.08.23, 16:35
      Nie znam ani jednego takiego przykładu. Wszyscy faceci w mojej bańce pracują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka