Dodaj do ulubionych

Urośnie nie urośnie - powróżcie mi.

31.08.23, 13:31
Problemik pierwszego świata - syn 14 lat, 180 cm, nie lubi chodzić po centrach handlowych, zamawiamy ciuchy z netu.
Część jest trochę za duża. Do tej pory zawsze kupowałam na wyrost. Jak się coś trafiło za dużego, to sobie czekało. Teraz nie wiem: odsyłać czy nie odsyłać.
Jak radzicie wg doświadczeń z Waszymi synami?
Mój rósł b. szybko w wieku 11-13, w ostatnim roku zwolnił, niby wg wzrostu rodziców powinien jeszcze trochę urosnąć, głos męski, buźka dziecięca, owłosienie liche, w majtki nie zaglądam.
--
Byłem ostatnio u fizjoterapeutki. Powiedziałem, że w systemie jest moje rtg, ale jest w normie. Otworzyła. Zaczęła się mądrzyć. A tu to wygięcie jest za duże. A ja : chodzi pani o lordozę? Ja uważam ze jest w normie.
A kim pan jest? A radiologiem…
Mina bezcenna.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Urośnie nie urośnie - powróżcie mi. 31.08.23, 15:41
      Odsyłać, gust mu się zmieni, a ty zostaniesz jak Himilsbach z angielskim.
      • joana012 Re: Urośnie nie urośnie - powróżcie mi. 31.08.23, 15:55
        Skoro 14 latek to urośnie. Ale już nie kupowałabym na wyrost
    • heca7 Re: Urośnie nie urośnie - powróżcie mi. 31.08.23, 15:56
      Tak jak pisze Alpepe. Chłopak na pewno urośnie bo i ty z tego co pamiętam wysoka jesteś. Ale gust nastolatka jest niezbadany wink
    • eliszka25 Re: Urośnie nie urośnie - powróżcie mi. 31.08.23, 17:50
      Jak bardzo za duże, tak że musiałoby poleżeć np. do wiosny, to bym odesłała. Urosnąć pewnie jeszcze urośnie, ale pytanie czy wtedy jeszcze będzie chciał to nosić. Wcześniej kupowałam na wyrost. Teraz nastolatkom „na wyrost” tylko w takim sensie, że ma ciut zapasu, ale spokojnie może nosić i nie wygląda obciachowo. Jeśli coś jest za duże na tyle, że musiałoby poczekać w szafie, to odsyłam.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Urośnie nie urośnie - powróżcie mi. 31.08.23, 17:51
      Nie wiem iak u ciebie ale dzieciaki chodzą u mnie w za dużych ciuchach, w pracy mam matki synów ja sama mam jedynaka i podpytuje je.
      Bluza rozmiar 162 na dziecku z rozmiarem 150 to juz nawet za mała, bo mój takie nosi, z butami to też jakieś nieporozumienie bo jak fajne adidasy to bachory chcą 2 rozmiary za duże chyba żeby starczyly chociaż na sezon bo akurat znajome chlopaki sa w wieku 11-14 lat. I nie że rodzice tak kupuja, oni chcą i się upierają że jest oki.
      • szmytka1 Re: Urośnie nie urośnie - powróżcie mi. 31.08.23, 21:34
        Weekend, właśnie mam 500 zł utopione w bonie do sklepu, który tak rozpatruje zwroty. Nie skontrolowałem procesu zakupu butow I się okazało, że obie pary kupione o 2 cm dłuższe niż stopa. Wymienić się nie dało, bo tych konkretnych modeli już nie bylo
    • szmytka1 Re: Urośnie nie urośnie - powróżcie mi. 31.08.23, 21:32
      Zajrzałam do kroniki na futrynie drzwiowej, tam prowadzę pomiary. Pomiędzy 14 a 15 rokiem życia mój syn urósł o 8 cm. Mam nadzieję, że pomogłam 😁
      • aguar Re: Urośnie nie urośnie - powróżcie mi. 31.08.23, 21:51
        Tak. Doceniam pomoc.
    • aniani7 Re: Urośnie nie urośnie - powróżcie mi. 31.08.23, 23:34
      W zależności, jak bardzo ubranie podoba się synowi. Najlepsze zostawiam, resztę odsyłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka