Dodaj do ulubionych

My som naród i kaznodzieja

31.08.23, 15:47
i jak powiemy tak będzie
"– Zależy nam bardzo na dzieciach, na rodzinach. Na tym, żeby ten działający przez wieki mechanizm odtwarzający kolejne pokolenia, trwał. Chodzi o to, żeby nasz naród, nasza najbardziej życzliwa człowiekowi cywilizacja trwała i rozwijała się. To przesłanki naszych decyzji personalnych – wyjaśnił."
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: My som naród i kaznodzieja 31.08.23, 16:11
      Na takie słowa, obojętnie czyje, ciśnie mi się na usta: niech sp.rdala.
    • mdro Re: My som naród i kaznodzieja 31.08.23, 18:23
      Tzn. jakie decyzje personalne podjął wypowiadający te słowa? (nie wiem, kto zacz). Tzn. na ile dzieci się zdecydował?
      • alewcale Re: My som naród i kaznodzieja 31.08.23, 18:27
        na kota się zdecydował i policję co go pod domem pilnuje.
        • aniani7 Re: My som naród i kaznodzieja 31.08.23, 23:28
          W sumie koty są życzliwym człowiekowi gatunkiem, cywilizacją bym ich nie nazwała, doświadczam tego codziennie.
          • alewcale Re: My som naród i kaznodzieja 01.09.23, 09:48
            "Wchodzą do gabinetu psychologa, a tam teolog. Nauczycielka bije na alarm"
            a więc idźcie i rozmnażajcie się a teolog Was uzdrowi 🤦‍♀️
            • alewcale Re: My som naród i kaznodzieja 01.09.23, 09:52
              "Związek podał przykłady osób, które nie kontynuują studiów psychologicznych w żadnym trybie, a zajmują się opieką psychologiczną w szkołach:

osoba z tytułem magistra zarządzania,
              osoba z tytułem licencjata na kierunku pedagogika o specjalności edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna,
              osoba po studiach podyplomowych: profilaktyka oraz prewencja konfliktu i przemocy.
              Jak podano, osoby, które najczęściej zmieniają kwalifikację na psychologów, a w momencie podjęcia zatrudnienia nimi nie byli, to nauczyciele przedmiotów ogólnych oraz zawodowych."

Koleżanka ma 2 pierwsze skończone i nawet myślała o resocjalizacji, widząc, co się dzieje, ale zrezygnowała jak kolega jej powiedział, że musiała przytrzymać dziecko, które próbowało mu założyć kubeł na głowę a jego kolega wyskoczył przez okno parterowe. Powiedziała, że to nie na jej nerwy..
              • alewcale Re: My som naród i kaznodzieja 01.09.23, 09:53
                *musiał
                • alewcale Re: My som naród i kaznodzieja 01.09.23, 16:22
                  - Zabiegamy o to, aby dzieci miały jak najlepsze warunki życia w Polsce. I oczywiście, czasem zdarza się, że rodzic da klapsa dziecku. Ten element, stosowany wobec niesfornych dzieci, nie jest żadnym nadużyciem - przekonuje Anna Bryłka, rzeczniczka prasowa Konfederacji.
                  Następna głosi androny.

Możliwe nawet, że świadomie to robi ..no chyba, że z głupoty i niedouczenia. Nawet nie wygląda na taką niewrażliwą na pierwszy rzut okna, ale głupoty nie widać póki się kto nie odezwie.
                  • alewcale Re: My som naród i kaznodzieja 01.09.23, 17:45
                    sad Pan minister wszystkim się zajmuje łacznie z komentowaniem transakcji dot. PKP Energetyki, Szafarowicz i in.rzeczy. Tylko nie polską oświatą.
                    "Procedura wszczęta została po złożeniu na ręce władz uczelni petycji z prośbą o usunięcie 22-latka w związku z jego wypowiedziami, które miały spowodować nagonkę na posłankę Magdalenę Filiks i w następstwie doprowadzić do śmierci jej syna. W obronie studenta stanął minister edukacji Przemysław Czarnek.

– Jeżeli na Uniwersytecie Warszawskim student – nie będąc studentem w tym czasie, tylko po prostu na swoim Twitterze – wypowiada się w bieżących sprawach i zajmuje się tym komisja dyscyplinarna, to jest to działanie totalitarne. Ja się nie zgadzam na totalitaryzm na uczelniach finansowanych z budżetu państwa (...) To będzie w moim wystąpieniu bardzo ostrym do pana rektora. „Nie” dla totalitarnego działania i politycznego działania lewackich komisji dyscyplinarnych. Bo to jest lewackie działanie (...) I na to zgody nie ma – mówił Czarnek."
    • beataj1 Re: My som naród i kaznodzieja 01.09.23, 09:52
      Ale na jakiej podstawie on wydalił z siebie tezę że nasza cywilizacja jest najnajsza i najbardziej życzliwa człowiekowi?
      Bo ja bym taka odważna nie była. Choćby na podstawie tego co dzieje się z prawami kobiet czy z wydarzeniami na wschodniej granicy.
      Szału nasza "cywilizacja" nie robi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka